Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ÇOK KORKUYORUM LÜTFEN BU MSJIMA CVP VERİN. öncelikle selam yasmin konulu forumun neredeyse hepsini araştırdım ancak beni tatmin edecek bi cevap bulamadığım için yeni üye olarak sorumu sormak istiyorum.
ben yasmini 3 ay boyunca kullanmıştım.
bırakmayı bi hafta kadar düşündüm ve 4. ay 12 gün kullandıktan sonra bıraktım. ve bıraktıktan 3 gün sonra regl oldum. yani 15 gün arayla 2 reglimi oldum. ve şu an sanırım tekrar başlamak istiyorum napçağımı şaşırdım.yarın reglim biter gibi. eğer başlamak istersem başlamak için en doğru an ne zamandır ? lütfen cevap verin. nedir bu olay neden böyle olmuştur ?( ve cildimi çok düzeltmişti yasminle ve sanırım bozulmaya başlıyor birazda o yüzden tekrar başlamak istiyorum)

Son düzenleme:
4 yıldır yasmin kullanıyorum pek bir yan etkisini görmedim diyebilirim.
Kilo falan yapmadı,adetim düzene girdi,kanamam azaldı,sancılarım azaldı.

slm bende aranıza yeni katıldım evlenmeden 1 ay önce başlamıştım yasmine ve 10 ay oldu kullanmaya başlayalı yan etki olarak sadece şişkinlik yaptı ama onun dışında cildim güzelleşti kilo aldırmadı adetlerim azaldı ve sancım bitti diyebilirim ki bekarken sancıdan duvarlara tırmanırdım şimdi çok şükür rahatım ve sanırım 6 ay daha kullanıcam yani bendee bir sorun olmadı ama bünyeden bünye ye değişir tabi.

slm arkadaslar bende gecen yaz evlendım hersey gayet yolunda ben hap falan kullanmıyorum esım korunuyo fakat gecen adet duzensızlıgı ıcın doktora gıttım kıst var dedı ve bana yasmın verdı 4gun oldu daha baslayalı.Esım suan korunmak ıstemıo yasmının koruma etkılı oldugunu bıldıgı ıcın acaba beraber oldugumuzda gebelık soz konusu olurmu??? cvplarınızı beklıyorum

cnm ilk ay ek koruma kullanın ama sonrası için eger ki ilaca devam edeceksen gerek yok korunmaya...hihoyyyt

arkadaşlar ben artık içmicem bırakıyorum.benim beynimde atar damar daralması var ve damarda tıkanıklık yaptığını bilmiyodum başımda fena ağrı yapıyodu artı kilo aldım son olarak libido eksikliği yaşıyorum.
normal hayatıma geri dönüyorum=))
yaşasın hap kullanmama özgürlüğü:lepi:

doktor yaklasık 4 ay kullanmamı ıstedı canım cvp icinde tesekkur ederım

benım birinci kutum bitti şuanda adetliğim bu zmana kadar hiçbir etkisini görmedım adetımdenormal devam edıyor pazartesı ikinci kutuya başlıcam hatta kilo alma yerıne iştahımda kapandı :):)

arkadaşlar ben 3 yıldır kullanıyorum. Hiç bir yan etkisini görmedim. Doktora da danıştım. En hafif doğum kontrol hapı olduğunu söyledi. Kullanmamda bir sakınca olmadığını belirtti. Siz yinede doktora danışmadan kullanmayın. Çünkü her ilaç her bünyeye yarayacak diye birşey yok. Benim gözümü korkutmuşlardı. Vardır ya hani yok o kullandı şu oldu, bu kullandı şöyle oldu diyen tipler. Banada kısırlık yaptığını söylediler. Doktoruma danıştım. En hafif korunma ilecı devam etmende bir sakınca yok dedi. Şimdiye kadar testlerde en az yan etkisi olan ilaç olarak çıkmış. Ben ilk önce tüylenme için kullandım. Evlendikten sonrada korunmak için kullanıyorum.

bende birsey sormak istiyorum arkadaslar,yasmin d.k.hapini bugün yazdirdim dr.uma.sebebine gelince ben 32 yasindayim su ana kadar hic sivilce problemin yoktu her nedense iki senedir ara ara iltihapli ve acili cene bölgemde cikiyorlar.hormonal olabilecegini söyledi ve bu hapi verdi.simdi kullananlara soruyorum,sivilceye kesin ve net sonuc alip,benim bu haptan dolayi artik hic sivilcem cikmiyor diyen varmi.lütfen cevap yazin kizlar,bunaldim artik.senağlama

kızlar yasmini adet olunca başladım ama adeti kesti normal midir

merhaba arkadaşlar bende ilk defa bu ay başladım yasmine, reglimin 10. günü ama hala kanamam kesilmedi normalde 5 gün sürerdi, birde mide bulantım çok var gece uykudan bile uyandırıyo beni
çokda halsizim sanırım oda kanamadan dolayı olmuştur ne yapıcağmı bilemedim bırakmalıyım ilacı acaba siz ne dersiniz.

Bunlar ilk ay normal gelişmeler canıma.s kullanmaya devam etmeyi düşünüyorsan ilerki aylarda düzeldiğini göreceksin...keşke hiç başlamasaydın dicem ama başlamışsın artık belki sana çok fazla yan etki yapmaz...inşallahda yapmaz

teşeşkürederim cevabın için canım evet ilk ay böyle olabileceğini söylemişlerdi banada ama artık yapıcağı bir yan etki kalmadı dün şiddetli karın ağrısıyla acile gittim saatlerce geçiremediler ağrımı yasminin etkilerinden olduğunu söylediler ve 12. günü olmasına rağmen reglimde devam ediyo aldığım serum ve iğnelerden sonrada artık kullanmamaya karar verdim bünyeme ağır geldiğini söylediler. bakalım bünyem kendini bi toplarsa başka bi ilaç belki deneyebilirim ama gözüm korktu açıkçası. çevremde kullannanlar var yasmini onlara hiç bir yan etkisi olmadı ama demekki bana yaramadı.:çok üzgünüm:

merhaba bayanlar bende bugün kullanmaya başladım,sabah adet olmuştum.10 aylık evliyim,ilk ay kullanmıştım ama yan etkilerini faan okuyunca vazgeçmiştim.bu ay yniden başladım biraz da korkarak.

Malesef banada yaramadı 5 ay kullandım ama ben benlikten çıkmıştım artık...ödemler şişmeler kilolar ...vs. Artık bıraktım 2 aydır kullanmıyorum ve bedenim yeni yeni kendine geliyo...bırakanları tebrik ediyorum başlamayanlarda hiç başlamayın diyoruma.s.

bende 2 gündür kullanıyorum şişliğin yanısıra mide bulantım da var
haptan mı kaynaklanıyor acaba diye düşünmeden edemiyorumCADIARZU

Bugün aldım yasmin kullanmaya başlıcam ama yazılanları okuduktan sonra korktum açıkcası :çok üzgünüm:

Ben 1 ay kullandım şuan aradayım bende herhangi yan etkisi olmadı...korkmayın zaten yan etkileri yazıyor..yüzde blmem kaç 1000de bilmem kaç diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…