Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
walla benim bile rahatLadı canım girip girip bakıorum yazdın mı diye:):):)
çok sewindim :):):):):)

Benim birinci kutunun bitmesine 3 gün kaldı; ve bendeki etkisi sadece gögüslerim biraz şişti, sivilcelerim hala duruo. :KK43:((
cevaplarınız için teşekkürler kızlar!

selam kızlar bisey sormak istiyorum :)
yaklasık 2,5 senedir yasmini kullanıyorum bebek dusunmeden ne kadar once bırakmak lazım bir bilgisi olan var mı??
tesekkurler :)

yaklasık 2,5 senedir yasmini kullanıyorum bebek dusunmeden ne kadar once bırakmak lazım bir bilgisi olan var mı??

bu konuda bi bilgim oyk arkadaşım ama bide ben sana bi soru soruyum 2.5 sene aralıksız mı kullandınn ara vererk mi kullandınn çok merak ettim yaza düğünüm var ve ben 3 sene kadar bebek istemiyorum 2.5 sene boyunca bi zararını gördün mü?

bu konuda bi bilgim oyk arkadaşım ama bide ben sana bi soru soruyum 2.5 sene aralıksız mı kullandınn ara vererk mi kullandınn çok merak ettim yaza düğünüm var ve ben 3 sene kadar bebek istemiyorum 2.5 sene boyunca bi zararını gördün mü?

2,5 sene boyunca aralıksız kullanındım ve simdiye kadar zararını gormedim canım.ama tabiki her bunye bir olmuyor.... :eek:

Ben kullanıorum Çok memnunum herkesde aynı etkı yapmıo herhalde..

Bı de sorum var : Tylolhot ıÇecem ama ılacın etkısı azalır mı bılmıorum bılenınız var mı???

merhaba kızlar ben jasmin değil ama başka bi doğum kontrol ilacı kullandım çok yan etkisi oldu bana ilk aldığım günün ertesi günü çok mide bulantım olmuştu ve o günden kullanımı bıakana kadar devam etti kullanırken ilk kullandığım kadar mide bulantısı yapmıyodu ama aşırı derecede baş ağrısı yapıyodu ve psikloljik sorunlarda yaptı herşeye kızıyodum olur olmaz tuhaf şeyler aklıma geliyodu ama hapı bırakalı 3 ay oldu ve bu etkiler bende azaldı siz jasmini kullanırkende böyle sorunlar oldu mu merak ediyorum kafamçokkarıştı

merhaba,

ben bıraktıktan sonra 3 ay başka yöntemlerle korunmak gerektiğini duymuştum çünkü ilk üç ay düşük riski olabiliyormuş ama sen yinede doktoruna sor mutlaka.

merhaba,

ben bıraktıktan sonra 3 ay başka yöntemlerle korunmak gerektiğini duymuştum çünkü ilk üç ay düşük riski olabiliyormuş ama sen yinede doktoruna sor mutlaka.

bende yasmın kullanıyorum ılk aylarda baş agrısı ve mıde bulantısı yaptı bu ilaçı kullanırken 1-2 ay arar vermek gerekıyormu??

Slm arkadaşlar . 9 aylık evliyim,10 aydırda yasmin kullanıyorum . Bu ay ilk defa ilacımın bitmesine 6 adet varken hastalandım . Daha önce başına böyle birşey gelen var ise lütfen beni bilgilendirsin ...

Slm arkadaşlar . 9 aylık evliyim,10 aydırda yasmin kullanıyorum . Bu ay ilk defa ilacımın bitmesine 6 adet varken hastalandım . Daha önce başına böyle birşey gelen var ise lütfen beni bilgilendirsin ...

bende senin gibi 10 ay kullandım son 2-3 ay 1 hafta kala lekelenmeler oluyodu ama öyle adet olur gibi çok değildi.istersen doktoruna telefon açıp sor yada yakınında sağlık ocağı varsa ordan bilgi alabilirsin.

geçmiş olsun

kıslar bende 1 yıl yasmin kulandım ve kullanmayı unuttuğum 2 gün içinde hamile kaldım çok memnundum bende hiç bi yan etki yapmadı benim halamda 6 yıl kulandı en son oda yasmin kullanıyodu bıraktığı ay oda hamile kaldı hurafelere hiç inanmayın yok hap kullanırsan kısır olursun diyolar ben çevremden çok duydum inanmamak lazım ..

Bugun doktora gittim. Yasmin yazdı doktor adet sanılarım içinde ayrıca agrı kesici. Birçok kişiyle konustum hap için hiç yan etkilerini gormemişler yasminin.. Burada okuyunca biraz çekindim açıkçası ama kişiden kişiye gorede değişiyor sanırım. bakalım kullanıp gorecegiz..

yaaaa biri bana cevap versin lütfeeeen. bu yasmin benim kistlerimi yok edecek miiii. 3 aydır adet olmuyorum. kist var dedi doktor. bu yasmin adetin ilk günü başlanıyormuş ama bende adet olmadığı için doktor körükörüne başladı. lütfen biri cevap yazarsa beni çoooook mutlu eder.

yaaaa biri bana cevap versin lütfeeeen. bu yasmin benim kistlerimi yok edecek miiii. 3 aydır adet olmuyorum. kist var dedi doktor. bu yasmin adetin ilk günü başlanıyormuş ama bende adet olmadığı için doktor körükörüne başladı. lütfen biri cevap yazarsa beni çoooook mutlu eder.

canım kistlerin buyuk bir ihtimalle yok olacaktır.. adetin ilk gunu baslanıyor evet ama doktorun bu şekilde yaptıysa vardır bir bildigi. normalde 21 gunden sonra 7 gun içinde adet olursun ama adet düznsizliğin oldugu için bir kac ay sürer duzene girmesi. eger hapı bıraktıktan sonra 7 gun içinde adet olsanda olmasanda diğer kutuya baslaman gerekir. yani hapın kullanımı ilk baslamadan sonra adet olmana baglı değildir..insallah yardımcı olmusumdur..CADIARZU

Arkadaşlar benim sivilecelerim adet düzensiliğim ve saç dökülmesi için doktor tavsiye etti. Önceden kistim için 5 ay öncesinde doktorum diane35 önermişti .. Allahım ne ilaçtı. nasıl kilo yaptı anlatamam 20 günde 5 kilo ve hiç tuvalete çıkamazdım... o kadar su içerdim küçük tuvaletimi günde 1-2 defa çıkıyordum desem yalan olmaz. 5 gündür yasmin kullanıyorum. Cildiyey gittim sivilce vs. şikayetleirm üzeirne bana yasmin kullanacaksın başka çaresi yok dedi bir kaçta krem verdi.. ınanır mısınız 5. gün cildim nasıl fark etti. Daha saçıma falan bir etkisi olmadı tabi.. Ben mide bulantısı yaptığı için yatmadan önce içiyorum hapı.. Sabaha ir şey kalmıyorum.. Ayrıca kilomdada bir değişiklik şişlik hissetmedim.. Diane35 te 2. gün elim ayağım şişmeye başlamıştı.. Doktorum dedi kilo yapmaz diye güvenerek kullanıyorum bakalım 1 yıl kullanma gerekiyormuş.. ne olacak ilerde..

X