Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba arkadaşlar. bende yasmin hapı kullanıyorum, 2. paketim. ama çok fena mide bulantılarım oluyor akşamları :KK43: 2. pakette mide bulantısı olması normalmi sizce?? ay telaşa kapıldım hamilelik olabilirmi diye :KK43: bendeki şans, hap kullansamda o binde bir risk bana denk gelir yani

ben 4 ay kullanıp, bulantım geçmediği için bıraktım.

arkadaşlar ben yenı kullanmaya basladım..aranızada yenı katıldım benım sorum 7 gunluk arada yasmın korumaya devam edıyormu? yoksa 7 gunluk arada ek korunmaya gerek varmı?

5 aydır yasmın kullanıyorum ve cok cıddı sekılde kılo kaybım oldu bu normal mi benım gıbı olan arkadaslar varsa yada konuya hakım arkadaslar benı aydınlatırsa sevvınırım ılacımı degıstırmem gerekıyo ?benneyaptımki

arkadaşlar ben yenı kullanmaya basladım..aranızada yenı katıldım benım sorum 7 gunluk arada yasmın korumaya devam edıyormu? yoksa 7 gunluk arada ek korunmaya gerek varmı?
7 günlük arada ek bir korunma yapmana gerek yok,zaten adet olursun.....

bende bugün doktora gidecem korunma yöntemlerine hangsi uygunsa bakalım 1 yıllık evliyim geri çekilme yöntemini kulanıyoruz bizde ama sıkıldım ben.heray hamilemiyim die.bakalım

ben yasmıne yenı başladım henuz yan etkısını gormedım göğüslerimin hassasıyetı dısında kıme sorduysam eczacılar dahıl yasmını onerdı.sımdılık memnunum..doktora yınede danıs...

4 yıl kullandım hiç bırakmadan ve hiç bir yan etkisini görmedim sadece 4 ay oldu bırakalı hamile kalamıyorum:)

ben de kistler için kullanıyorumbugün 6.günüm ve aşırı midem bulanıyor,kasıklarımda da hafif hafif ağrılar oluyor.başlangıçta böyle olup geçenler varmış,acaba sizlerde de oldu mu bunlar ve geçti mi?ay hala bulanıyoru midem akşam yattım bulanıyo sabah kalktım bulanıyosenağlama

merhaba kızlar,yasminde ilk kutuyu dün bitirdim.kahverengi akıntı şu ana kadar sürüyor.okuduklarıma göre ilk ay olabilen bir durummuş.normal kanamaya henüz geçemedim ama 3. gün 5. gün başlayanlar oluyormuş..şimdi benim sorum 1 hafta ara veriyoruz sonra yeniden başlıyoruz ya,5.gün başlayanlar bu arayı uzatıyor mu yoksa bu süreye bağlı mı kalıyor?o zaman regl günü az olmuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
ben düğünümüze bi hafta kala falan başlamıştım. kullandığım süre boyunca sürekli kanlı bir akıntım oldu:KK43:
ancak bir ay dayanabildim, baş ağrısı bulantı, kusmalar..
bana doğumkontrol hapları hiç iyi gelmedi. her bünye farklı reaksiyon gösteriyor bu haplara.

merhaaba arkadaşlar uzunn süredir bu formu takip ediyorum ama üye olmamıştım.şimdi üye oldum ve bende paylaşmak istedim birşeyler.ayrıca öğle şeyler yazıyorsunuzki insan depresyona bunalıma giriyor valla :gitme:

kistten dolayı doktorum bana yeni verdi bu hapı.6 ayda içmem gerekliymiş.
ben adetimin son günü kullanmaya başladım 20 temmuzdu ilk kutuda baş ağrısı felan yaptı ama öle çok fazla beni sarsan bi etkisi olmadı.

ama gögüslerim zaten büyüktü daha da büyümeye başladı :kedi::kedi:

ayrıyetten tam tamına 5 kilo verdim bir ayda almak ne kelime kaydirigubbakcemile2

doktorum bana spor yapmaya başlamamı ve rejim yapmaya başlamamı sölemişti spor yapcak vaktim yok ama yememe dikkat ettim sadecekaydirigubbakcemile2

benim kafama takılan tek bişey var oda 20. ci hapı içtimde erkek arkadaşımla birlikte olduk hamile kalırmıyım die tereddür ediyorum ama mantıken bu haplar korumıcaksa
neden içiyoruz???.. CADIARZUCADIARZU-tatlicadiarzu-

merhabalar ben ilk defa doğum kontrol hapı kulalndım adetimin 1 günü kullandım kist için adetimin 8 günü ve lekelenmeler var normalmi bide hap şimdiden koruurmu gebeliyi bana bilgi veriirseniz sevinirim

ben yasmine ancak 7 gün dayanabıldım
çektiğim mide bulantısını anlatamam kızlar,gece uyanıp öğüresim geliyordu
karnım devamlı şiş gurul gurul sesler ve ağrı
kasık ağrısı
adetin 7.günü bile kahve akıntı
bunlar bana yaptıkları duygusallığı saymıyorum bile.
dün ablamın kadın doğumcusuna gittim yasmini ilaç olarak sevmedğini söyledi.adı ünlenmiş kullanılıor dedi.ama başlamışsın istersen bitir bir kutu dedi.dedim hayatta bitiremem imkansız benim için.o zaman dedi bırak ilacı 3-4 güne kalmaz hafif kanaman gelir.o kanamanın 4.günü gineraya başla dedi.ginera mide bulantısı yapmıyormuş,öyle dedi.
yasmini dün içmedim ,bgn kırmızımsı bir akıntım başladı bile.hala hafif kasık ve karın ağrım var ama midem bulantım çok çok azaldı çok şükür.bana hiç iyi gelmedi bu ilaç.ama kullanıp memnun olan da çok kişi var.sakın kafanıza göre almayın ilaç kızlar kötü gelebiliyor,değiştirmek gerekebiliyor,dra sorun mutlaka

Öff ya okudum okudukça kafam karıştı. Eşim prezarvatiften bıkmış durumda Rabbim nasib ederse daha sonra çocuk düşünüyoruz. Her türlü haptan nefret ettiğim halde artık eşimin bezdirmesinden dolayı doğum k. hapına başlamaya karar verdim. Kafaya göre kullanmamak gerekiyormuş. Ailede veya kendisinde damar tıkanıklığı olanlar kesinlikle kullanmamalıymış. Bir de kilo alma değil de ödem yapıyormuş. "aşırı tuzlu besinlerin tüketilmesi ile yeterli miktarda tuz böbreklerden atılamazsa vücutta sıvı birikmeye başlar. Öncelikle ayak bileği, göz çevresi gibi yumuşak doku bölgeleri şişmeye başlar. Hazır soslar, yapay tatlandırıcılar, bazı baharatlar, alkollü içecekler, bol kafeinli içecekler vücutta ödem oluşumunu artırır"
Ne zor iş ya erkek olsaydık, doktora danışmadan olmayacak bu iş. mafoldumben

Merhaba kizlar.. bende yasmin kullandim.. Kullandim, cünkü artik olmuyordu.. midemin bulanmasi bir yana, cok hassas oldum ya.. hic alinmazdim bu güne kadar ama cok alingan oldum laelaelaelaelae
ve bende cinsel isteksizlik yapti, esimi deli gibi arzuluyordum ama hic bir sey hissetmiyordum :kedi:
Sifir yani.. öpse bile hic bir sey olmuyordu bende.. bi ara hatta bu adami artik sevmiyorum mu diye düsünmeye basladim senağlama Esimle konustuk, elinden geleni yapti ama olmadi.. sonra dedi sen bu haplari aldiktan sonra böyle oldun ve artik bu haplari kullanmayacaksin dedi. Gitti banyodaki haplari lavaboya atti ve gülümseyerek geldi -tatlicadiarzu-
iki gündür almiyorum haplari, ve yasasin yasminsiz hayat diyorum turkbayragi

Dünya varmis beaaaaaaaa sengözlerimebaksanab

mutluluk reçetem yasminin bana da yaptıgı mide b ulantısını anlatamam gece uyanıp öğürdüm resmenn:çok üzgünüm:

mutluluk reçetem yasminin bana da yaptıgı mide b ulantısını anlatamam gece uyanıp öğürdüm resmenn:çok üzgünüm:

kime yasmin kullaniyorum desem, aaaa cok iyidir o diyor bide...

oysa her insanin bünyesi farkli, ayseye iyi gelen bana iyi gelmeyebilir dimi..

Umarim biraktin yasmin'i gizemcim?

kızlar bişey diycem ama ben 3 yıl kullandım doktor kontrolünde başladım ve devam ettim son zamnlrda baş ağrısı yaptı daha doğrsuu gözlerim çok kızaryordu bıraktım ve bıraktığım ay hamile kaldım şuan 5 aylık hamileyim doktor 3 yıl kullandığın için 6 -7 ay olmayabailir dedi ama benim ilk ay oldu .bünyeye göre değişiyor yengemde farklı doğum hapı kullandı ama oda bırakmak zorunda kaldı hiç yaramadı bırak 3 yılı 3 ay kullanamadı bnce bünye ile alakası var canım sıkmayın canınızı eğer yan etklieri varsa bırakın

kime yasmin kullaniyorum desem, aaaa cok iyidir o diyor bide...

oysa her insanin bünyesi farkli, ayseye iyi gelen bana iyi gelmeyebilir dimi..

Umarim biraktin yasmin'i gizemcim?

evet canım sana katılıyorum bünyede farklılık gösteriyor
bende kullandım 4 ay kadar ama kesinlikle hiç bir yan etki yapmadı
çok memnundum bebek istediğimiz için bırakdım çok şükür o da oldu
hamileliği geciktiriyor dediler sanırım o doğru 5 ay sonunda hamile kalabildim
çok uzun süreler kullanmasanız iyi olur sanırım genede en iyi yöntem prezervatif
oda çok zor biliyorum ama haplar doğal değil dengemizi bozuyorlar.a.s

X