Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
şimdi de, adet olmayı beklerken 3-4 damla kahverengi bir akıntı geldi... moralim cook bozuk... hamile olmaktan korkuyorum..

ya dur sıkma canını hemen kötü düşünme hamile olmak kötü değil tabi ama istemiyosan kötü tabikide sabırlı ol biraz yada bi test daha yap için rahatlasın bence

Serez; bak ben Belara bölümünde şunları yazmıştım;

"Merhabalar. Benim de 1 ay sonra düğünüm olacak a.s

Bugün doğum kontrolü danışması için doktora gittim ve beni aile planlaması bölümüne yönlendirdi. Bu birim bana doğum kontrol hapı olarak Belara'yı önerdi. Ben Yasmin'i duyduğumu ve bunun ona göre nasıl olduğunu sorduğumda daha iyi olduğunu, Yasmin'de ara lekelenmelerin çok olduğunu fakat Belara'da böyle bir şikayet olmayacağını söyledi. Ayrıca doğum kontrol ilaçlarının çevremizde kulaktan dolma duyduğumuz gibi ileride bebeğinin olmaması gibi yan etkileri falan yokmuş. Zaten kişinin alt yapısında varsa doğurganlıkta problem ilaç kullandığı için doğal olarak anlayamaz, bırakınca olmadığında da hemen haplardan bilirmiş. Yani hap ile doğurganlığını yitirmenin bir ilgisi yokmuş. Bıraktıktan hemen sonra olabilirmişsiniz. Bunu bilirkişiden duyunca içim rahatladı. Bakalım Belara'ya da düğünümden 1 ay önceki adetimin ilk günü kullanmaya başlayacağım. Bu arada hapı gece yatmadan önce kullanmak daha iyiymiş. Baş dönmesi vb. olabilecek yan etkileri hissetmemek adına. Aynı saatte kullanılırsa daha iyi oluyormuş. Ama önemli olan Unutmamak"

Doktorun dediğine göre ara lekelenmeler Belara ilacında olmuyormuş. Bakalım ben de başlayınca anlayacağım yerimseniben

çok saol canm ya açık açık yazmışsın normalse ben bunu kullanmaya devam edicem çünkü doktor önerdi bun hapı.benim bu konuda pek bilgim yook yeni yeni araştırıyorum peki bir şey daha soracağım sana hapı kullandıktan sonra yedi ara veriyosun ya bu hapı bıraktığında adet oluyomuşsun bu doğru mu? bir bilgin var mı yoksa düğünüme denk geliyorda

Evet canım...Ben de aynı şeyi yaşıyorum.Haptan kaynaklanan ama tehlikeli olmayan bir durum diye biliyorum:)

ama ben bir faydasını gördüm kızlar bu yasminin söylemeden geçemeyeceğim.tam dudak bölgemin üstünde lekelenme olmuştu.Aynı bıyık şeklinde:)Nefret ediyordum görüntüden.Ama şimdi bayağı azaldı ya.Yasminden mi yoksa düzenli olarak salatalıkla masaj yaptım o mu fayda sağladı bilmiyorum!!Mutluyum
Yasmin biraz mide bulantısı ve duygu durum değişikliği yapsa da mutluyum.Hamilelik endişem yok....:)
sevgiler

demek normal bir durum korktum bende iyice peki ne zmana kadar sürecekki bu lekelenme,ay bu kadınların işi zor inanki

çok saol canm ya açık açık yazmışsın normalse ben bunu kullanmaya devam edicem çünkü doktor önerdi bun hapı.benim bu konuda pek bilgim yook yeni yeni araştırıyorum peki bir şey daha soracağım sana hapı kullandıktan sonra yedi ara veriyosun ya bu hapı bıraktığında adet oluyomuşsun bu doğru mu? bir bilgin var mı yoksa düğünüme denk geliyorda

Canım ben de ilk yarın başlayacağım Belara'ya. Bıraktıktan sonraki 7 günlük süre içinde, normal şartlarda 3-4 gün içinde adet olunuyormuş. Fakat bu ilk kutu kullanımında geç olabilirmiş. Bu yüzden ben de düğünüme denk gelebilir endişesi ile hiç ara vermeden 2. kutuya devam edeceğim, 2. kutu bittikten sonra ara vereceğim. Bunu doktor önerdi, merak etme. Eğer düğününe denk gelecekse ara verme, 2. kutuya devam et dedi doktor. Ben de öyle yapacağım. Sen de riske atma, 2.kutuya devam et bence yerimseniben

bende procycnova yannış yazmadıysam ismini adet düzenleyici olarak kullandım düzenli oldum 3 ay 29 günde sonra gene 35 günde oldum miktarınıda azalttı haplardan bence,ben cok üzüldüm daha evvel adetim daha düzenlidi Rabbim eskiye döndürür inş.herkezin ve benim,

yasmin adetinizi güzene nasıl soktu gününü zalttımı mesala miktarını nasıl toparlıyor adetleri

demek normal bir durum korktum bende iyice peki ne zmana kadar sürecekki bu lekelenme,ay bu kadınların işi zor inanki

Korkulacak birşey yok canım...Hergün lekelenme var bende de.Ne kadar sürer bilemiyorum çünkü ben de yeni kullanıyorum.

Kadınlık zor tabi ki:KK43:Valla sorsalar cinsiyet seçimi yapabilsem asla kadın olmazdım....

Canım ben de ilk yarın başlayacağım Belara'ya. Bıraktıktan sonraki 7 günlük süre içinde, normal şartlarda 3-4 gün içinde adet olunuyormuş. Fakat bu ilk kutu kullanımında geç olabilirmiş. Bu yüzden ben de düğünüme denk gelebilir endişesi ile hiç ara vermeden 2. kutuya devam edeceğim, 2. kutu bittikten sonra ara vereceğim. Bunu doktor önerdi, merak etme. Eğer düğününe denk gelecekse ara verme, 2. kutuya devam et dedi doktor. Ben de öyle yapacağım. Sen de riske atma, 2.kutuya devam et bence yerimseniben

ewet canım doktor tekrar gitmeyi düşünüyorum 2.kutuya ara vermeden başlayayım mı diye???

bende 3 kutu kullandım ama bırakmak zorunda kaldım ve adetin kesildi acaba sebebi ilacı bırakmış olmam mıdır?1 ay oldu adet görmedim..

korunma yontemlerınde en ıyı ılac yasmındır..dıgerlerın aksına kılo aldırmaya ve bır cok seye ıyı gelıyo ..

Arkadaşlar selam, bir sorum olacak.Yasmini 4 aydır kullanıyorum. 1 gün bile unutmak hamilelik için risk diye duymuştum. Mesela dün hiç içmedim, unuttum. Ertesi gün yani bugün akşama doğru içtim. Ve gece birlikte olduk. Nerdeyse 1,5 günlük bir ara oluyor. Risk var mı sizce ? :eek:

kızlar benim yumurtalıklarımda kist var adet dönmeleri cok agrılı geciyor. doktor kistlerden dolayı agrılı oluyordur dedi. 20 gün sonra düğünüm olacak ve bugün adetimin ilk günü hapa baslasam kistide küçültür mü ki? iki işi birden aradan cıkarsam diye düşünüyorum

Arkadaşlar selam, bir sorum olacak.Yasmini 4 aydır kullanıyorum. 1 gün bile unutmak hamilelik için risk diye duymuştum. Mesela dün hiç içmedim, unuttum. Ertesi gün yani bugün akşama doğru içtim. Ve gece birlikte olduk. Nerdeyse 1,5 günlük bir ara oluyor. Risk var mı sizce ? :eek:

canım riskli olabilir gece birl,ikte olmuşun keşke unuttuğunda eşin korunsaydın her ihtimale karşı dikkatli olmak gerekir ama umarım yoktur

arkadaslar ben yeni ewliyim 20 günlük kadar bir kadın doğum uzmanının önerisi ve reçetesiyle yasmin adlı doğum kontrol hapını kullanmaya başladım su an ikinci kutunun yarısı bitmiş durumda fakat ben ilk kutuyu almaya basladığımdan beri henüz adet olmadım gecen ay 6 sında baslamıstı haziranın1 haftalık bi gecikme söz konusu bunun nedenini ne olabilir hiç böyle birşeyle karşılasan war mı ondan önce adetlerim cok düzenliydi cünkü 32 günde 1 gibi

canım hap hormonal düzenlerini bozabilir yan etkisi olabilir
merak ettme olursun eger süre uzarsa hemen dıoktora gt unuttuğun omadı değil mii

X