Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Selam canlarım, bende 8-9 aydır kullanıyorum ama bu ay kesinlikle bırakıcam 7 kilo aldım bile. Ama yediklerim hep aynı hatta eskiye oranla daha hareketliyim ama kilo veremiyorum. Başka çareler aramalıyım..

6 ay önce doğum yaptım ve yaklaşık 1 aydır yasmin kullanıyorum. Başağrısı ve ilk günler biraz bulantı yaptı. Bir de bacaklarımda ağrılar oldu. Eski mesajları okuyunca damar tıkanıklığından korktum. Doğumdan önce miranova kullanıyordum ve hiçbir şikayetim yoktu. Doğumdan sonra gittiğim bir doktor yasmin'i önerdi ama hiç memnun değilim. Miranova'ya geçmek istiyorum eskisi gibi. Yasmin'in birinci kutusu bu pazar günü bitecek. Miranova'ya 7 gün ara verip mi geçmeli yoksa yasmin biter birmez hiç ara vermeden miranova'ya devam mı etmeliyim?

iyi güzel saymışsın yan etkilerini ama ,ilaçların hangisinde yan etki yokki ???
başlı başına doğum kontrol hapı tedavi ederken ,bünyeye göre farklı etkiler yapıyor ,bunu da bilerek içiyoruz zaten...
Bence deneme yanılmadan başka bir yolu yok bu işin , yasmin i bütün dr lar öneriyo ,onlara göre en az yan etkisi olan ilaçmış tabi.
Keşke daha az zararlı bir yolunu bulabilseydik

:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

Kızlar merhaba,
Merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum.bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum
Yasmin kullanıyorum, 7gün ara verdiğim dönemde adet oldum. Adetli iken cinsel ilişkide korunmak gerekir mi yoksa yasmin kullandığım için korunmaya gerek yokmudur???

evlenmeden 1 ay önce yasmine başladım evliliğin 2 ayında gece uyanmaları, ani acıkmalar, vücut şişkinliği isteksizlik vb belirtiler oldu. dr bu konuda beni uyarmıştı..

yan etksisz doğum kontrolü yok (takvim usülü vs dışında) bunu kabullenip en aza indirgemek için destek almak lazım

adetliyken cinsel ilişkiye girmek hijyen açısından ne kadar doğpru bilmiyorum...

Diğer taraftan doktorların söylediği, yumurtlama problemin yoksa adet dönemindeki ilişkinden dolayı hamile kalmazsın

adetliyken cinsel ilişkiye girmek hijyen açısından ne kadar doğpru bilmiyorum...

Diğer taraftan doktorların söylediği, yumurtlama problemin yoksa adet dönemindeki ilişkinden dolayı hamile kalmazsın

hijyen açısından bilgim var canım merak etme.
teşekkürler.

kızlar nedeyse tüm sayfaları okudum bende 2 buçuk senedir yasmin kullanıyorum tamam bende kilo artışı yaptı ama çok değil benim size soracağım bacaklarımda ince ince damar gibi mor renk çizgiler var ama dedim ya şu an çok inceler acaba yasmin den mi benim gibi olan varmı aranız da ne yapsam ya bişey söyleyin:a015:

canım yasmin kanı koyulaştırdığı için, dolaşım sisteminide mahvediyorkötükedihüso
seninkiler varis gibi geldi bana,bence en yakın zamanda kalp damarcıya git,önlemini al,benden söylemesi......

bu arada ben yasminden derin ven trombozu oldum geçen senesenağlama
yani bacak ana toplar damarıma pıhtı yaptı...............
berbat günler geçirdim...............
buraya yazmıyım şimdi sen doktora git bi bence,hayat değerliymiş:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım o mor damarlar varis olabilir. bende de var annemde ve babaannemdede vardı. kalıtsal bunlar. ailende varsa sendede olabilir. ayrıca çok ayakta durmayı gerektiren meslek sahipleride risk altında.

geçen hafta ilk kutuyu bitirdim,7 günlük araya girdim,regli oldum 2 gün sürdü bu ne ya :sm_confused:azcık bi regli oldum yarın tekrar ilaca başlıyorum

ben yenı evlıyım,6 aydır kullanıyorum hıc bır sorunum yok gayette memnunum daha 5 yıl kullanacagım, eger sorunlarınız varsa bence cıldıyecıye vs görünün burdan olmaz.

Bende yeni başladım bu hapa fakat bende ki yan etkisi mide bulantısı oldu hatta bazı yiyeceklere karşı tiksinti geldi resmen hamilelik belirtileriydi ama şimdi düzeldi.

aradaşım zaten adetli iken cinsel ilişkiye girilmezki, yani sakıncalı hem tıbben hemde dinen. benden uyarması sen bilirsin tabi.

pembe peri arkadaşım yazdıkların için teşekkür ederim ama benim bacağımdaki çizgiler şu an çok ince o yüzden önce pek önemsemedim ama artk korkmaya başladım dediğim gibi kalp damar uzmanınamı yoksa kadın doğumamı gitsem akıl danışmak için karar veremedim en kısa zamandada gitmek iistiyorum.

canım o mor damarlar varis olabilir. bende de var annemde ve babaannemdede vardı. kalıtsal bunlar. ailende varsa sendede olabilir. ayrıca çok ayakta durmayı gerektiren meslek sahipleride risk altında.

haklısın arkadaşım galiba bendeki ince çizgiler varis ama acaba haptan mı oldu merak ediyorum doktora gideceğim en kısa zamanda ycevp yazdığın için teşekkürler:1rolleyes:

haklısın arkadaşım galiba bendeki ince çizgiler varis ama acaba haptan mı oldu merak ediyorum doktora gideceğim en kısa zamanda ycevp yazdığın için teşekkürler:1rolleyes:

canım ne demek bildigim kadar yardımcı oluyorum işte... ılaçtan olmayabilir gunah keçisi ilan ettik ilacışakkıdı
ayrıca hatırlatayım ilaçla beraber sigara kullanmılıması cok tehlikeli derin ven trombozunun sebebi olabiliyor:1no2:

Son düzenleme:

çok geç gördüm nolur kusura bakma.. başlığı uzun süredir takip etmiyorum.. maalesef yapamam canım çünk ü karenm bitti ve yeni karenimi aldım.. aylnız o ilaçlar bir süre sonra cildimi yakamay başladı bende devam etmedim.. yasmin te başına işimi görüyor şimdilik

arkadaşlar bugün yasmini kullanmaya başlıycam.hesaplamalarıma göre 19 haziranda 7 günlük ara vericem .. bildiğim kadarıyla bu arada regl olucam ama tahminen kaç gün sonra olurum.. 21 haziranda düğünüm var en azından düğün günü olmasaydım yaaa
senağlama

canım benim de düğün temmuz da ve adet zamanı tam o zaman doktorla konuştum bir dahaki ay yasmini üstüste 2 kutu kullanacam düğüne denk gelmesin diye sen de danış bir doktora böyle yap o zaman adet olmazsın ve garantiye almış olursun ok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…