Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba arkadaslar 2hafta once falan takip etmeye basladim konuyu hala da takipteyim mudavimi oldum :-) agustosun 2 sinde dugunum var doktor kontrolunde yasmine basladm.8. Hapimi yuttum bugun.adetimin ilk gunu almistim ilk hapimi.bende etkisini cabuk gisterdi galiba goguslerim acimaya basladi onceden sadce regl zamani acirdi.bide kahverengi akintim gelio bunlar ilacin yanetkisi biliyorum acaba gecermi bunlar yoksa ilaci kullandgm surece devam mi edecek? :-( bide istahim da acildi tabi buda ilaca alisinca bunyem gecer mi? Kisacaci vucuttaki odem,gogus hassasiyeti,akinti bunlar gecici mi? Bugune kadar Yazilanlardan baya bi bilgilendimTesekkir ederim simdiden herkesee:-)

herkese merhaba;

2 aylık evliyim, evlenmeden 2 hafta önce doktara çıktım bana ginera diye bir d.k. hapı verdi. çok fazla yan etkisini gördüm miğde bulantısı baş dönmesi hayatımı olumsuzlaştırdı resmen. sonra doktorum yasmine geç o zaman dedi. şuanda yasmin kullanıyorum kutunun yarısı ve şuanda karnımda bir şişkinlik hali kendimi şişkin hissetme bulantı bacak ağrısı gibi şikaetlerim var hala. bu arada sigarada kullanıyorm. ve reglimin son günü yani yazmine başladığım ilk gün ilişkimiz oldu. hamilemiyim acaba yoksa yine yan etkiler mi? sizce?

Arkadaslar ben de başta şişkinlik gögüslerde ağrı yapmıştı yasmin hatta en kötüsü 40 gün aralıksız kanamam oldu düğünde bile kanamam vardı dr ilk ay olabilir ikinci kutuya başladıgında devam ederse o zaman bakalımm dedi ikinci aydan itibaren hiç bir şikayetim kalmadı herşey normale döndü eğer önemli bi rahatsızlığınız yoksa ikinci kutuya kadar sabredin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar benim şöyle bir sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Kızken hormon bozukluğu nedeniyle diane 35 kullandım evliliğime yakın jinekoloğuma gittim ve korunma amaçlı diane 35 e devam edebileceğimi söyledi. Diane 35 ide şöyle kullanıyordum 21 gün hapı içiyordum bitiyordu ve 7 gün sonra adetim başlıyordu adetle beraberde hapa başlıyordum. Evlendikten sonra ilişkiye girememe sorunuyla başka bir jinekoloğa gittim ve diane 35 in tam koruma sağlamadığını söyledi ve yasmin önerdi diğer hapı nasıl kullanıyorsan bunu da öyle kullan dedi. Şimdi yasmini 21 gün içiyorum ve hap bitince 3 gün sonra adetim başlıyor adetin ilk günüyle beraberde hapa başlıyorum ama aklıma takılan ve kafamın karışmasına neden olan seyde 7 gün ara vermemiş oluyor olmam. Şuan 3. Kutudayım ve her seferinde bu döngü böyle oldu bu benim korunmamı etkiler mi ve sağlığıma zarar vermiş olabilir mi ???

Benim prolaktin hormonum yuksek diye doktor verdi. Ikinco kutuyabasladm. Ama adetim benim çok olurdu. Bu ay 3 gunde bitti cok az oldum.ilacin etkisi mi acaba . Brakmali mym

Merhaba ağustosta düğünüm var yasmin verdi doktor kan hormon tahlili üzerine gerçekten bilmediğim için soruyorum ben bu hapı kullanırken eşimin prezervatif kullnmasına gerek varmı?

Benim prolaktin hormonum yuksek diye doktor verdi. Ikinco kutuyabasladm. Ama adetim benim çok olurdu. Bu ay 3 gunde bitti cok az oldum.ilacin etkisi mi acaba . Brakmali mym

Birakmana gerek yok dogum kontrol haplarini kullaninca adet suresi kullanmadigin zamana gore biraz daha kisa oluyor korkmani gerektiricek bi durum yok yani.

kizlar adetim düğünüme denk geldiği için doktor yasmin vermişti ve birinci kutuya ara vermeden ikinciye geç demişti.Adetimin ilk günü aldim ve hep düzenli içtim ama her gün az az lekelerim, kanamam oldu.Son uç gündür de adet kanamasi gibi biraz daha artti bugün o agriyi da cekiyoru.1.kurum bitti.Düğünme 8 gün var.bugün gecsem mi 2.kutuya yoksa ara verip adet mi görsem.8 günde biter mi.Benim bazen 8-9 sürdüğü de oluyordu ya bitmezse.Napsam bilemedim ben...

Merhaba arkadaşlar iki aylik bebeğim var bende cerezetta d k hapina basladim emzirirken kullanilabilirmis ikinci bebeğim ve ilk bebeğim 5aylikti hamile kaldigimda bu sefer riske atamam mecbur kullanmaya basladim başladıktan 15gun sonra 6gun regl oldum hamile gibi mide bulantim bas dönmem oluyor sürekli bide bu hap 28tablet ara vermeden sürekli kullanicakmisim aranizda kullanan varmi psikoloji bozuldu ikinci kaza diyemi bilmiyorum sürekli hamilelik belirtileri yasiyorum hala başlamadan önce test yaptim negatifti tekrar yapmalimiyimki test yapmaya korkuyorum ya aranizda kullanan varmi buhapi

Asklnihal hanm aynı dertten muzdaribiz ya bnmde damla damla leke vermye başladı adet olmıycktım hani ya adet belirtilerim arttı ve düğünde yaklaştı ben bu olayı anlamadım

kızlar ben de yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum yasmin. kilo verdirdi diyebilirim. 2 cocugumun arasında 21 ay var. kızım tam 1 yaşındayken ben oğluma hamile kalmışım tamamen kazaydı : ) o ara emzirdiğim için kullanamamıştım yoksa yine yasmin kullanıyor olurdum ve bir kaza yaşamazdım. ilk hamileliğimden önce de yasmin kullanıyordum çünkü. sadece bacağımda hafif bir tıkanıklık başlangıcı var ama kesinlikle haptan önce vardı hapı suçlamiyim. bide ikinci bebek kazayla gelince işi şansa yada karşı tarafa bırakamadım ve kullanıyorum. tüylenmem de azaldı. bendeki tek sıkıntı kanamam fazla oluyor biraz. onu da doktorum adetimin ilk günü ağrıkesici kullanmamı önerdi o şekilde çözüyorum.ağrım da oluyor hafiften zaten. yoğun kanama dışında olumlu etkilerini görenlerdenim. tabi iki çocuktan sonra kısır olurmuyum cocugum olmazmı derdim de yok onu belirtmeliyim. benim tek derdim plansız bir gebelik olmaması. spiral hiç denemedim doktor kanamam çok zaten daha da artırır diye önermedi ve bünyem biraz enfeksiyona yatkındır. iğne denedim o da 2 haftada bir adet görmeme sebep oldu. kesinlikle yasmini tavsiye ederim. bi de tabi umutmadan gününü karıştırmadan almak lazım.

2 gün önce kullanmaya başladım yasmini ama biraz kafam karıştı 21 günlük hapı kullandığımızda 7 günlük ara veriyoruz ama o 7 günlük arada her zaman adet görülmüyormuş o 7 günlük arada ilişkiye girildiğinde gebelikle ilgili sıkıntı oluyormu

ben de 18 aydır yasmin kullanıyorum. hiçbir yan etkisini görmedim, ancak son 2 aydır cok az adet görmeye başladım, ozellikle bu ay nerdeyse 1 gun oldu o da eskiye kıyasla cok cok az oldu. benim durumumda olan var mı? bu hafta doktora gitmeyi düşünüyorum. erken menepozdan korkuyorum.

bende yasmin kullananlardandım yaklaşık iki sene kullandım ama keşke kullanmasaymışım hem inanılmaz kilo yaptı hemde yazın acaip güneş lekelerim oldu yüzümde bebiş yapmaya karar verince bıraktım zaten bi kaç ay içersindede hamile kaldım ve tüm o lekelenmeler gereksiz kilolar vs gitmiş oldu koruyuculuk açısından evet müthiş bi ilaç bitkisel olmasıda tercih sebebimdi fakat bende yan etkileri bunlar oldu

bende migren var doğum kontrol hapı hiç kullanmadım noroloji doktoru doğum kontrol hapı iğne veya hormon içeren herhangi bi doğum kontrol yontemi kullanma demişti 1 defa iğne kullandım ama çok yan etki yaptı bıraktım spiral taktırtım şiddetli ağrım var çıkarttıracağım migrenli olup hap kullanan varmı bas ağrısını tetikliyormu?

kızlar ben yasmine daha yeni başladım sayılır.bugün ikinci pakete geçtim.acaba ilk paketteki gibi ilacı alıdığının ilk haftası korunmak lazımmı:uhm: daha yeni evliyim bir sorun çıksın istemiyorum.bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim:kahve:
Doğum kontrol ilacı hakkındaki tecrübeleriniz,sıkıntılarınız,deneyimleriniz!!!
Ben güveniyorum bu ilaclara

X