Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ben evlenelı 5 ay olacak evlenmeden 1 ay once basladım kullanmaya malum gencız bebek ıstemıyoruz bende duzenlı olarak kullanıyorum.Hıc yan etkısı olmadı bende evet 2 kutuya yakın lekelenmeler oldu ama sımdı 5.kutumdayım ve cok memnunum lekelenme yok.En azından garanti korunma hemde adetımıde duzene soktu.Bu ılacı kullanmak ıcın evlemek gerekmıyor adet duzensızlıgı yasayanlarada tavsıye edılıyor tedavı amacıyla.Benım kayınvalıdem 50 yasında ve hala kullanıyor.İyi gunler.

peki bu doğum kontrol ilaçları ömür boyu kullanılamıyomu yani maksimum 2 senemi kullanılıyo sanki öle okudum biyerde:uhm:

valla benım o konuda pek bılgım yok ma baya uzun kullanan ınsanlar var benım kayınvalıdem hep kullanıyormus yan etkısı yokmus yanı onda bısey olmamıs:))

merhaba;
ben de öncelikle adetim düzene girsin diye kullanıyorum bir de koruyor (ikisi bir arada),ama fazla kullanmayı düşünmüyorum en fazla 3 / 4 ay falan sonra bitkisel yolla devam edicem.
Yan etkisini de görmedim şu ana kadar ( 1 hafta olacak )
böyle de devam eder inş.

bende 1 yıldır kullanıorum cok memnunum,yalnız buay 7 gunluk ara verıp 8.gun içecegıme
7.gunu akşam ıçtım,bıdahakı ay eskısı gıbımı devam edeyım hamılelık söz konusu olurmU?? bılen varsa cvplarsa sevınırım..

selam arkadaşlar. ben de yasmin kullanıcısıyım. ondan önce kistlerden dolayı diane35 kullanmıştım. 9 aydır da korunma amaçlı yasmin kullanıyorum. ilk ay prospektüsünde yazan şikayetler olu(isteksizlik, mide bulantısı) ama daha sonra hiçbirşikayetim olmadı. fakat benim bir sorum olacak sizlere. yeni pakete geçerken 2 gün almayı unuttum bu tabletlerin hepsini bir anda alsam korunma düşüklüğünden başka bir şey olur mu? bilgilerinize ihtiyacım var hanımlar. şimdiden teşekkürler.

kubra'cım sen sadece ilaç içme takvimini 1 gün önceye almışsın okadar. ilk 1 hafta ilişkide dikkat edersen hiçbişeycikler olmaz.

mrb arkadaslar aranıza bende yenı katılıyorum.yaklaşık 1 yıldır yasmın kullandım fakat gecen ay bıraktım 1 aylık bı ara verdım fakat bu ay baslıcaktım kı adetım bugun geldı ve ben yasmını almayı unutmuşum yarın alsam adetımın 2.gunu baslasam bısey olur mu? prespektürü okudum bısey anlamadım.yardımcı olursanız sevınırım...

arkadaşlar ilk kutum cuma günü bitti ama ben hala adet olmadım:1no2::1no2:
sizce bu normal mi:uhm:
ilk kutu bittikten sonra siz ne zaman adet olmuştunuz:uhm:

arkadaşlar merhaba.ben 8 aydır yasmin kullanıyorum.geçen perşembe ilacım bitti ve daha sonra ilişkiye girdim.hala regl olmadım.merak ettiğim şey acaba ilaç bittikten sonra koruması devam ediyor mu regl olana kadar?

arkadaşlar merhaba.ben 8 aydır yasmin kullanıyorum.geçen perşembe ilacım bitti ve daha sonra ilişkiye girdim.hala regl olmadım.merak ettiğim şey acaba ilaç bittikten sonra koruması devam ediyor mu regl olana kadar?

benim bildiğim ilacın koruması ilk 8 saat çok
sonra yavaş yavaş azalıyor
ama adet öncesi zaten risk olmayan dönem fakat yinede bir sürpriz olabilir...

bende yaklaşık 1 ay sonra evleneceğim için dr a gittim ve bana yasmin i önerdi 1-2 gün sonra adet olacağım ve dr bana adetinin 3.günü kullanmaya başla dedi,bende başlıyorum bakalım hayırlı olsun vatana millete :))yalnız benim de merak ettiğim o 21 gün sonra verilen 1 haftalık arada eşlerimiz korunacak değil mi???

bende yaklaşık 1 ay sonra evleneceğim için dr a gittim ve bana yasmin i önerdi 1-2 gün sonra adet olacağım ve dr bana adetinin 3.günü kullanmaya başla dedi,bende başlıyorum bakalım hayırlı olsun vatana millete :))yalnız benim de merak ettiğim o 21 gün sonra verilen 1 haftalık arada eşlerimiz korunacak değil mi???

Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla a.s. tebrikler
bende 1 ay öncesinden başlamıştım kullanmaya
ama ilk günü başlamıştım banada doktor öyle söylemişti.
önceki msjda da yazmıştım zaten doğal korunma günleri diye biliyorum ama
sürpriz de olabilir
sen yine bi danış istersen bilene...

merhaba arkadaşlar bugün yasmin e başlayalı tam 10. günüm...
yan etkisi olmadı allaha şükür...
08.mayısta 7gün ara verip , 16.mayısta başlayacağım 2. kutuya...
7 günlük arada zaten Adet dönemi olduğu için ek korunma falan gerekmiyor diye düşünüyorum.

Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla a.s. tebrikler
bende 1 ay öncesinden başlamıştım kullanmaya
ama ilk günü başlamıştım banada doktor öyle söylemişti.
önceki msjda da yazmıştım zaten doğal korunma günleri diye biliyorum ama
sürpriz de olabilir
sen yine bi danış istersen bilene...

Çok teşekkür ederim..a.s.
Bi de merak ettiğim şu herkes adetinin 1.günü başlamış dr bana 3.gün başla dedi,fark eder mi acaba,benim adetim 3.gün çok seyrek olur çünkü hatta 1 kere kanama olur daha da olmaz o gün...???
:uhm:

yasmin doğum kontrol hapı bende yan tesir yaptı mide bulantısı falan bıraktım sonradan bi çok kişiden duyduğuma göre bu doğum kontrol hapları çok zararlıymış hatta bi arkadaşta kis oluşmuş bu yüzden , en iyisi kullanmamak aslında ..

merhaba Yasmin bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir mutlaka...
Ben de kullanıyorum ama yan etkisi olmadı şimdiye kadar, ve kistimi küçülttü 3cm olan kist 1 cm e düştü ...
Bence doktor kontrolünde kullanılması gereken ve çok uzun süre değil, en fazla 5/6 ay kullanmak yeterli olabilir tedaviye göre...

merhaba arkadaşlar
bende dün doktora gittim doğum kontrolü için bana da yasmini tavsiye etti ve başlıyacağım kullanmaya... benim sorum her ay doktor kontrolüne gitmek gerekiyor mu ben 2 kutu birden aldım eczaneden acaba yanlış mı yaptım ????

X