Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
PARDON YAW SEN BEKARMIŞSIN BEN HıÇ bakmamışım.. neyse kullan zaten sana doktorun vermişltir neyse ben fazla konuşmıyayım

bende bir yıla yakındır kullanıyorum . Sadece kilo alımı yaşadım ben diğer türlü kıllanma falan olmadı bende. Herşey düzenli gidiyorgamyoncuiremsu
ya herro ya merro hesabı:jeyyar::jeyyar:

evt bende cok kılo aldımm 56 dan 60 oldummm kullanmaya baslayalı 4 5 ay olduuuu cok kılo aldımmmm

dün akşam başladım ilkini aldım,şimdiye kadar bi yan etki falan yok inş.böle devam eder de rahat rahat tedavimi olurum korkarak içmiştim bayağı,ilaç yan etkilerine karşı çok duyarlı bi vücudum var eğer beni etkilemezse cidden hafif bi ilaç demektir.

Zaten yasmin yan etkilerini 6-7 aydan sonra gösteriyor
Yani ilaç vucudumuza alışınca

bulantı falan gibi yan etkileri kastetmiştim canım,onlardamı 6-7 aydan sonra çıkıyo ben 6ay sonra tedavim biterse bırakcam 6 ay tedavi süresi verdi doktor.ama galiba iştahsızlık başladı bende ilk haptan,sabah bi parça bişiyi zar zor yuttum.

bulantı falan gibi yan etkileri kastetmiştim canım,onlardamı 6-7 aydan sonra çıkıyo ben 6ay sonra tedavim biterse bırakcam 6 ay tedavi süresi verdi doktor.ama galiba iştahsızlık başladı bende ilk haptan,sabah bi parça bişiyi zar zor yuttum.

Canım yasmin ilacı kilo yapar , ve aşırı şekilde başağrısı
Ben bu tür yan etkisini kastettim aslında

Canım yasmin ilacı kilo yapar , ve aşırı şekilde başağrısı
Ben bu tür yan etkisini kastettim aslında

ah o yan etki sayesinde duba gibi olduk gözü kör olasıca hap..hamıs kalmamak sısmemek ıcın ıcıyorduk daha beter şiştik iyi mi..kaydirigubbakcemile3bir de kilo aldırmıyo dıyo doktorlar babamdan mıras kaldı ya bana 12 kılo..:eek:klava:

ya kilo aldırıyormu gerçekten bu derece :KK43::KK43::KK43:
ben bu yüzden hep ilaç kullanmaya karşıydım ama yorumlarda kilo aldırdığına dair yazı göremeyince ,kullanmaya başladım:KK43:
napcam ben simdi :KK43:
zaten zor zar kilo veriyorum , diyetle geçti ömrüm...
birde ilaç yüzünden de alırsam vay halime benim:KK43:

merhaba arkadaşlar..size bir sorum olacak ben yaklaşık 1 aydır yasmin kullanıyorum..nisan 3 ünde adet oldum ve yasmin hapına ilk gün başladım sonra 20 gün içtikten sonra 21. gün içmedim yani 23 nisanda içmedim.ertesi gün 24 nisanda içtim..içtikten 2 gün sonra adet oldum..şimdi 2. hapa başlayacam.2 hap arası 7 günlük süre var ya o 7 günü 23 nisandan itibaren mi hesaplayacam yoksa en son içtiğim gün olan24 nisandan itibaren mi bilmiyorum?

benim de tek endişem kilo aldırır mı :KK43:
doktor hangi ilacı önerdi?
dikkat ediyorum ama , eğer aldırırsa yandımmmmm:KK43:

:çok üzgünüm:

Bünyeden bünyeye değişiyor cnm ben 7 ay kullandım ve 7 ayda 6 kilo aldım hem ilacın etkisi hem de yeni evlendiğim dönemdi yeme düzenimde değişmişti onunda etkisi vardır ama iştahımı çok açtığı kesin :)) bence bi doktorada danış ilaçla ilgili..şuan doktorum diana35 önerdi onu kullanmaya başladığım ilk 2-3 ay (sanırım vücut alışıncaya kadar) göğüslerimde şişlik yaptı sadece sonra düzene girdi 1 yılı geçti kullanmaya başlayalı kilomu etkilemedi :)))
sana tavsiyem ilaç kullanırken yediklerine dikkat etmeye çalış(özellikle ilk aylar) bence hayatım o zaman sorun yaşayacağını sanmıyorum :KK66:))))

merhaba arkadaşlar..size bir sorum olacak ben yaklaşık 1 aydır yasmin kullanıyorum..nisan 3 ünde adet oldum ve yasmin hapına ilk gün başladım sonra 20 gün içtikten sonra 21. gün içmedim yani 23 nisanda içmedim.ertesi gün 24 nisanda içtim..içtikten 2 gün sonra adet oldum..şimdi 2. hapa başlayacam.2 hap arası 7 günlük süre var ya o 7 günü 23 nisandan itibaren mi hesaplayacam yoksa en son içtiğim gün olan24 nisandan itibaren mi bilmiyorum?

benim bildiğim 24 nisanı baz alıcaksın tatlım çünkü en son o tarihte içmişsin..

yani mayısın 2 sinde tekrar içmeye başlayabilirsin...ben hiç o şekilde ara vermedim ama benim bildiğim bu...

benim bildiğim 24 nisanı baz alıcaksın tatlım çünkü en son o tarihte içmişsin..

yani mayısın 2 sinde tekrar içmeye başlayabilirsin...ben hiç o şekilde ara vermedim ama benim bildiğim bu...

bende öyle düşündüm ama 24 ünde içtiğim hap 23.nisanın hapı olduğu için tereddüt ettim..

Arkadaşlar her ilaçta olduğu gibi yasmininde her bünyedeki etkisi farklıdır.
Kimine kilo aldırır kime aldırmaz, kimi bulantı sorunu yaşar kimiyse migren. çok çeşitli yan etkileri var bu ilacın.
ama her kullanan illaki bu sorunları yaşayacak değil tabiki.
Ben yıllarca kullandım ve adet döneminde ilk 2 gün oluşan baş ağrısı dışında hiç bir yan etksini görmedim.
Kilomda hiç bir değişiklik yok çok şükür (tabi antidepresan yüzünden alıp üzerime yapışan 2 kiloyu saymazsak.)
ama aşırı kilo alanlarıda biliyorum. Malesef kulllanmadan ne denli etki edeceğini bilemiyoruz.
Ben 5 aydır eşim askere gittiği için kullanmıyorum, Allah nasip ederse geldikten bir kaç ay sonra bebek sahibi olmayı planlıyoruz umarım o zamanda bir sorun yaşamayız.

Bünyeden bünyeye değişiyor cnm ben 7 ay kullandım ve 7 ayda 6 kilo aldım hem ilacın etkisi hem de yeni evlendiğim dönemdi yeme düzenimde değişmişti onunda etkisi vardır ama iştahımı çok açtığı kesin :)) bence bi doktorada danış ilaçla ilgili..şuan doktorum diana35 önerdi onu kullanmaya başladığım ilk 2-3 ay (sanırım vücut alışıncaya kadar) göğüslerimde şişlik yaptı sadece sonra düzene girdi 1 yılı geçti kullanmaya başlayalı kilomu etkilemedi :)))
sana tavsiyem ilaç kullanırken yediklerine dikkat etmeye çalış(özellikle ilk aylar) bence hayatım o zaman sorun yaşayacağını sanmıyorum :KK66:))))

çok sağol canım
gerçekten iştahım çok yerinde ve bu durumdan dolayı zaten kilolarımla uğraşım ayrı devam ediyor kendimi bildim bileli:KK43:
Yasmin de yan etkisi az diye başladım ,kilo aldırır mı bünye ile alakalı ama bende bu iştah üzerine de yasmin eklenince kesin aldırır:KK43:
dikkat edip,akşamları yemek yemicem artık ya
offffffffff nedir bu kadınların derdi böyle

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

X