Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bence en iyisi yasmin fakat fena zayıflatıyor
günde 2 tane çiftli ekmek yiyip 39 kiloya düşen başka insan yoktur heralde benden başka

günde 2 tane çiftli ekmek yiyip 39 kiloya düşen başka insan yoktur heralde benden başka

ben de yasminden şüpheleniyordum demek doğru 56 kiloydum 53 e düştüm çok yememe rağmen inşallah daha da vermem ne yapsam alamıyorum bir de doğum kontrol hapları kilo aldırır derler

canım konuya çok alakasızım ama sadece meraktan soruyorum, bir arkadaşım regl düzensizliği için kullanıyordu kilo aldı..
herkeste etkisi farklı mı oluyor acaba ? kimilerinde zayıflatıp kimilerinde kilo mu aldırıyor ?çünkü dikkat ediyorum evlenen bayanlar hemen kilo alıyorlar..

Bana hicbi kilo alim yada kaybi yapmadiii...ama biraktim artikhamis kalayim diee yumoslarimi tembellestrmis adet olamiodum ondan once gayet ruzenliydi ve iiyi bi sekilde gelirdii...iste biraktim olamadimm...sonra yumurta rezervi yetmezligi oldugu anlasildi .bilmiorumama kizlar bnden nacisanetavsiye lutfen dra gtmeden korunma hapi kulaanmayi n....bnm arkdslarim diodu agirilacbas donduruoo mide bulantisi yPio ama bnde hicbisey yapmamistiii tabii ole saniodu m ...sok oldjm ve vucudum ilaclarlazarzor hamis kaldii...1 yil sonra yaniii

ben de yasminden şüpheleniyordum demek doğru 56 kiloydum 53 e düştüm çok yememe rağmen inşallah daha da vermem ne yapsam alamıyorum bir de doğum kontrol hapları kilo aldırır derler

eskisinin 3 katı kadar yiyorum abartısız, ama inanılmaz zayıflatıyor gercekten, ben yasmin kullanmadan önce 56 kiloydum
canım bu arada dikkat et, kilo kaybının çoğu su kaybı oluyor aslında, vücudunda dengeyi bozarsa bi yandan zayıflatr ama bi yandan selülit ve çatlaklara neden olur, bol bol su içmeye dikkat et

ooo süpermissss ya bende kullanmak icin can atiorum..insallah bendede 2 kilo düsürür göbekten :))

çoğunluğa kilo aldırır canım dikkat et :)) ters etki yapmasın sende

doğum kontrol hapları genelde çoğu kişiye kilo aldırır zaten tourmalinecim, ama bünyeye de bağlı olarak az bi kısımda kilo kaybı oluyor, az bi kısmında da hiç bi farklılık olmuyor

kizlar ya aklima takildi
normalde bu hapin etkisi yumurtlamayi engellmesi yani biz o ay yumurtlamiyoruz dimi?
Ama dun benden hani yumurtlama gunune yakin (yada belkide yumurtlama gunumdu)
yumurta beyazi gibi bir sivi gelirya oyle birsey geldi. sizdede oluyormu yoksa bendemi bir sorun var. bu arada duzenli kullaniyroum
hic unutmuslugum yok.

eskiden olsa yasmin kilo aldırıyo derdim. 1,5 yıl kullandım feci kilo aldım öğrendimki kist varmış bende. Tekrar yasmine başladım ve zayıflamaya başladım sanki. Yani en azından karnımdaki şişlik biraz olsun indi ve tartıda kilo kaybı vardı :)

bende 1,5 yıl kullandım bırakalı 2 ay olmuştu 4,7 cm kist çıktı tekrar başladım ilaca Ekimden sonra bebk düşünüyoruz korkuyorum uzun süre olmaz die....

arkadaşlar ben bu ay yasmine başlıcam inşallah sannırım ilk başlanan ayda adetin ilk gününden itibaren kullanmak gerekiyormuş doğru mudur :) ve alacağım saati ben belirliyorum değil mi ??

arkadaşlar ben bu ay yasmine başlıcam inşallah sannırım ilk başlanan ayda adetin ilk gününden itibaren kullanmak gerekiyormuş doğru mudur :) ve alacağım saati ben belirliyorum değil mi ??

Evet aynen oyle. Ama gece yatarken alirsan bulantin filan olmaz. ilk ay benim cok olu suan gecti cok nadir oluyor.
Gece almama ragmen boyle oldu dusun. gecede dedigim 9-10 arasi yutuyotum. ve ilk gun baslarsan daha iyi
korurmus hic risk almak istemiyorum diyorsan ilk ay ilave bir yontem daha kullanirsin.

Cok tesekkur ederim :)

iyi aksamlar kızlar;
bende yasmine doktor kontrolunde başladım bu ay 2.paketide yarıladım sayılır ... Daha öncede kullanmıstım bıraktım hamile kaldım ama nasip olmadı kürtajla sonuçlandı maalesef şimdi doktorum yine verdi hamile kalmamam gerek ilk kullandıgımda mide bulantılarım wardı şimdi bulantı yok ama gögüslerde dolgunluk hafif acı hissediyorum midem agrıyor ve sol bacagımdada ara ara agrılar başladı bunlar normalmidir sizce ? kürtajdan sonra ilk adetimi oldum bugün 11.gün kasıklarımda agrı war uzayan akıntının geldigini gördüm yumurtlama olayımı oldu şimdi ?yoksa rahim kendinimi toparlıyo ? agrı yoktu adetten sonra başladı...

Son düzenleme:
kızlar ben de yasmin kullanmaya başladım. yeni evliyim. doktorum adetimin ilk günü bu hapı içmemi söyledi. benim adetim normalde 7 günden aşağı sürmezken şimdi 3. günüm ve adetim tamamen kesildi. hiç böyle 3 gün olmamıştım! acaba ilk başlayanlar için bu şekilde bir düzensizlik oluyor mu? yani bu durum normal mi? yoksa hamile miyim??? çok tedirgin oldum bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi???

kızlar ılacımı kullanmayı unuttum 1 gun ama ertesı gun 2 hap ıctım..3. gun yıne unuttum ama dıger gun yıne 2 tane ıctım sızce korurmu? yoksa ek bı koruma gerekırmı?

canım adetı kestıgını bılıyorum...kac ay onceden ıcmeye basladın canım ılacı....

canım adetı kestıgını bılıyorum...kac ay onceden ıcmeye basladın canım ılacı....

canım daha yeni başladım bugün dördüncü tabletimi alacağım. adetimin 3.gününde tamamen kesildim. ama hala adet oluyormuşum gibi arasıra sancım oluyor. zaten normalde de çok sancılı geçiririm adet dönemimi. doğum kontrol hapına ilk başlayanların adeti normalden uzun sürdüğünü duymuştum ama kestiğini duymamıştım. bendeki bu terslik normaldir inşallah.

merhaba kzlarr... bu yasmin doğum kontrol hapını adetimin 1. gününde kullanmaya başlayacağım diyelim ki.. peki kullandıktan ne kadar sonra ilişkiye girebilirim? yani mesela hemen adetimin bitiminde mi yoksa bir kutu yasmin kullandıktan sonra mı? bu konuda ben mi bilgisizim anlamış değilim.. bu noktaya takılmış durumdayım..

canım bende normalden uzun surdugunu ılk defa senden duydum...benım bıldıgım kesıyor...tatlım eger dogum kontrol hapına guvendıysen ve ek koruma olmadıysa koruması guc sanırım...benım 1 hafta sonra dugunum var ben 2. kutunun sonuna geldım...yaklasık 2 ay onceden baslıosun ıcmeye ama bunun nedenı ılaca alısmakmı tam korumakmı ıste orasını bende bılmıyorum tatlım ama kuzenımde dugunden 2 ay onceden ıcemeye baslamıstı...

ilk kutu bittikten sonra koruma başlıyor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…