slm arkadaşlar adetimin 2.gününden itibaren yasmin kullanıyorum, 10.günde korunmasız ilişkiye girdim acaba bu 10 günlük süreçte etkisi olmuşmudur. riskim varmı diye merak ediyorum..:26:
Merhaba;
Ben 26 yaşındayım.şiddetli ağrılarım sebebiyle doktora gittim sağ ve sol yumurtalıklarımda 5'er santim kist olduğunu söyledi ve yasmin kullanmamı önerdi.
yasmin kullanmaya reglimin 5. günü başladım. daha sonra kanamam oldu doktor yasmin kullandığım için normal olduğunu söyledi ve kistlerimde küçülme başlamış (biri 3 cm olmuş diğeri 3.5) ilacı 1 haftadır kullanıyordum bu kadar kısa sürede küçülme normalmidir?
Birde yasmin kullanmaya başladıktan 2 gün sonra ilişkiye girdim.
hamile kalma riskim nedir?
Arkadaşlar,19 gün sonra düğünüm var. Bugün reglimin ilk günüydü ve ilk defa yasmine başladım. Yalnız kutunun bitmesine 2 hap kala düğün günüm oluyor. İlk paket bitince korunma olacağı söyleniyor, bu durumda korunma sağlanmış olur mu?
Sağlanmazsa ertesi gün hapı mı kullanılmalı? Uygun mudur?
Bir de ilk gece için kondom değil hap tavsiye ediliyor hekimlerce. Bu yüzden başladım ama mümkün olan en zararsız bırakma süresi nedir? Sadece bir- iki kutu kullanıp bıraksak, kondoma geçsek nasıl olur? Bilenler varsa çok rica ediyorum yardımcı olmalarını. Çok teşekkürler. :26:
Arkadaşlar,19 gün sonra düğünüm var. Bugün reglimin ilk günüydü ve ilk defa yasmine başladım. Yalnız kutunun bitmesine 2 hap kala düğün günüm oluyor. İlk paket bitince korunma olacağı söyleniyor, bu durumda korunma sağlanmış olur mu?
Bir de ilk gece için kondom değil hap tavsiye ediliyor hekimlerce. Bu yüzden başladım ama mümkün olan en zararsız bırakma süresi nedir? Sadece bir- iki kutu kullanıp bıraksak, kondoma geçsek nasıl olur? Bilenler varsa çok rica ediyorum yardımcı olmalarını. Çok teşekkürler. :26:
Kızlar benimde bir sorum var 7 aydır yasmin kullanıyorum martın 3-4 ü gibi adet oldum en son ve o sıralarda sistit nedeni ile günde 9 hap almaya başlayınca d.k. hapını bıraktım.. (yan etkisi olur diye korkum) 28 mart günü kasık bölgemde bir sancı hissettim.. Çok tuvaletim varmış gibi çıkamadım tuvaletten.. gelen ise birkaç saniyelik idrar ve kan karışımı , ara sıra ufak parçalıklar.. ama öyle bir sancı ve acıyla birlikte geliyorduki asit sanki.. bağarmamak için kasıklarımı sıktım hep.. Bu sabah ise hiçbirşey yok normal akıntım geliyor ve tek bir damla kan yok.. ağrı yok?.. Hapı bırakmam ile ilgisi varmı sizce? :26:
Eğer hapa devam etmeyeceksen başlamasaydın keşke. Çünkü sonucunda hormonları etkileyen bir ilaç bir al bir alma kötü etkilenirsin..Bu kutuyu bitirdikten sonra deam etmeyeceksen bir daha bırakabilirsin. İlk geceye gelince ilk kutunu daha bitirmediğin için kondom kullanmanızı tavsiye ederim. Ertesi gün hapı çok zararlı.
bence endişelenmene gerek yok benim de senin gibi düğün ilacın bitmesine 2-3 gün vardı düğün günüme. ayrıca düğün günününe kadar yumurtlama döneminde geçmiş olur zaten. Sorun olmaz bana kalırsa ama kondom kullan istersen
canım zaten düğünde ilk kutunun bitmesine 2 hap kalmış oluyor bence koruma o zamana kadar başlar. balayında regl olmak istemezsen de hiç ara vermeden 2. kutuya başla. ayrıca arkadaşın da dediği gibi 1-2 kutu için keşke başlamasaydın ama başladıysan da tabi istediğin zaman bırakabilirsin ama kullandığın kutuyu yarım bırakma, tamamını iç sonra bırak
yasmin in yan etkileri nelerdir kullananlar bilgilendirirlerse sevinirim...
?
Marhabalar kızlar ben bişey danışmak istiyorum.8 aylık evliyim ve 9 aydır Yasmin kullanıyorum. Doğum kontrol uzmanına gittim beni aile planlamasına yönlendirdi. Konuştuk benim için en iyi korunma yönteminin hap olduğuna karar verdik ve bana sadece sgk için üretilen reginon adlı ilacı verdi. Bu ilacın çok yan etkisi ve kıllanma yaptığını duydum ve yasmine başladım. Ama bana her hangi bir tahlil test birşey yapmadı doktor. Sadece şu hastalığı geçirdinmi şöyle problemlerin oldumu gibi sorularla yönlendirdi beni ilaca. Sizde test yaptılar mı ? Merak ettim ve bu ilacı kullanırken ne kadar sıklıkla doktora muayne oluyorsunuz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
ben özel bir hastaneye gitmiştim evlenmeden önce devamlı kullandığım bir ilaç vardı o yüzden karaciğerle ilgili testler yaptı. Birde gerekli olan kan değerleri ile ilgili testler , kan sayımı , pıhtılaşma süresi kanama süresi gibi testler yapmıştı.