Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
arkadaşlar geçen ay adet olmayı beklerken civanperçemi içtim. Ertesi günü adet oldum. 5 gün sonra yeni kutuya başladım. Yeni kutuya başladıktan 3 gün sonra eşim içime boşaldı. hamile kalabilir miyim? Yasminle civanperçeminin etkileşimi var mı acaba??

ben dün yasmin kullanmaya başladım, daha ilk hapımdı, bugun sağ bacağımda ağrı var gibi, sağ bacağımdaki damar sanki çekiliyor. bunu yaşayanlar oldumu ilk kullanımda. Birde bugun bişeyler yicektim yiyemiyorum midem bulanıyo gibi oldu. Bu olabilirmiş ama sağ bacağımda uyuşukluk,damar çekilmesi gibibir ağrı var, doktor kontrolunde almadım, daha önce yasmin kullanmıştım ama böyle bişey olmamıştı. İlk defa oldu.
Burda almadan önce okumuştum bazı arkadaşlardada olmuştu sanırım damar çekiliyor gibi bacaklarda bir rahatsızlık, bana yardımcı olabilir misiniz. Psikolojik mi acaba bu hissettiğim.

ciddi şiddetli bi ağrı değil ama yinede ürktüm. hap kullanmak istemiyordum zaten ama mecbur denemem gerekti. Şiddetli değil ama varis oluşmasından çok korkuyorum bilemiyorum bu ağrı neden, tek bir kere içtiğim hap , bacak ağrısı yapabilirmi bilemiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
sanırım ben abartıyorum, daha dünbaşladım zaten, pimpiriklendim sanırım, ciddibir ağrım yok sadece ufak kasılmalar hissettim, 1-2 gün daha devam edip ciddi bir ağrım olursa bir problem olursa gideceğim doktora kızlar.

bugun almıcam sanırımbırakıcam, bacagımda ara ara gidip gelen ufak çekilmeler ağrılar, bi problem var gibi sanırım, yapay bişey zaten korkuyorum, hormon. endişeleniyorum. yumurtayı cok severim her gun ye deseniz yrim, ama yumurta pişirdim ve yiyemiyorum yarısını yedim bıraktım. mutfakta tabaktan gelen koku bile rahatsız etti.

onuda bıraktım o normal olabilir ama şu bacagımda kasılma ufak ufak zonklama, bacagıma bastırdıgımda ağrı artması oluyor bazen, kafam karıştı. daha ilk ilaçtan nasıl olur.

eşime söledim kullanma dedi, bırakıcam ben sanırım. prez. kullanırız yapamıcam herhalde çokistiordum kullanmak ama çok hassasım herhalde. olmucak.

ben şunu merak ediyorum yasminde 2.kutuya geçiş süresinde yani o 7 gün arada koruma devam ediyormu yoksa ek bi koruma gerekiyormu...

şunuda bilmem gerek 2. kutuya tam ne zaman baslıcam 7.günde mi 7. gün bitinçe yani 8. gündemi lütfen açil cevap...

bugün ezzaneye gittim ve tekrar tekrar sordum 8. gün mü 7 . günmü diye 7 dedi yani ilaç hangi gün bitiyse 1 hafta aradan sonra bittiği gün başlanıyomuş yani ilaç pazar bittiyse pazar baslanıyomuş ya çok karışık bi durummuş bu internette baska cıkıyo ezzacı baska diyo anlamadım gitti bu işi.....

yan ben bu ikinçi kutu konusunu anlamadım gitti biri 8.gün biri 7. gün diyor tam neti nedir bunun 7.günmü yani öreneyin pazardan pazaramı yoksa pazardan pazartesiye mi....

ben şunu merak ediyorum yasminde 2.kutuya geçiş süresinde yani o 7 gün arada koruma devam ediyormu yoksa ek bi koruma gerekiyormu...
tabiki koruma devam ediyor
şunuda bilmem gerek 2. kutuya tam ne zaman baslıcam 7.günde mi 7. gün bitinçe yani 8. gündemi lütfen açil cevap...
8. gün yeni kutuya başlanır
bugün ezzaneye gittim ve tekrar tekrar sordum 8. gün mü 7 . günmü diye 7 dedi yani ilaç hangi gün bitiyse 1 hafta aradan sonra bittiği gün başlanıyomuş yani ilaç pazar bittiyse pazar baslanıyomuş ya çok karışık bi durummuş bu internette baska cıkıyo ezzacı baska diyo anlamadım gitti bu işi.....

dediğim gibi 8. gün başlaman gerekir, pazar bittiyse haftaya pazartesi yeni kutuya başlayacaksın. 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum

kızla ben bırakmadım, devam ediyorum, bacagım ara ara ağrıyor ama, çokrahatsız etmiyor.
ilk kutumdayım daha. İlk kutu bir bitsin ciddi bişeyle karşılaşmazsam devam edicem yine.

uzman tv comda bende dinlemiştim, doktor 8. gün alınmalı demişti. pazar bittiyse haftaya pazartesi yani alınmalı.

kızlar yasmin kullanıyorum hiç unutmadığıma emin olduğum halde cumada olmam gerekirken perşembedeydim unuttum diye 2 tane içip olmam gereken güne geldim sonra anladımki unuttuğumu sandığımda aslında başladığım yerden içmişim 1 tane oda perşembeydi.şimdi ilacım 1 gün erken bitmiş oluyo ne yapmalıyım

kızlar selam, bende yakında evleniyorum, dr tavsiyesi ile yasmine başladım.
9 mayısta hasta oldum ve ilk günü içmeye başladım, 21 günde içicem. ve 7 gün ara vericem.
buraya kadar herşey tamam ama 29 unda son ilacı alıcam ve haziran 4 de evleniyorum,
balayında da hasta olmak istemiyorum, kullanmaya devam etsem 10 gün daha sıkıntı olur mu, hasta olurmuyum kullandığım halde?
yada 29 unda bıraktıktan sonra hasta olup bitermiyim ayın 4 üne kadar,
çok çaresiz kaldım,
yardım lütfen k.k.:KK59:

kızlar selam, bende yakında evleniyorum, dr tavsiyesi ile yasmine başladım.
9 mayısta hasta oldum ve ilk günü içmeye başladım, 21 günde içicem. ve 7 gün ara vericem.
buraya kadar herşey tamam ama 29 unda son ilacı alıcam ve haziran 4 de evleniyorum,
balayında da hasta olmak istemiyorum, kullanmaya devam etsem 10 gün daha sıkıntı olur mu, hasta olurmuyum kullandığım halde?
yada 29 unda bıraktıktan sonra hasta olup bitermiyim ayın 4 üne kadar,
çok çaresiz kaldım,
yardım lütfen k.k.:KK59:

bence ara vermeden diğer kutuya devam edin, kullandığınız sürece regl olmazsınız, balayından dönmeden 1-2 gün önce bıraksanız yeter, zaten bırakır bırakmaz regl olmazsınız. 29 unda son ilacı alacağın için 2-3 haziran gibi regl olursun yani düğüne kadar reglin bitmemiş olur hatta yeni başlar

kızlar bir şey soracağım

gen geçen ay başladım hap kullanmaya 21 gün içtikten sonra ara verdim. 5. gün regli oldum

şimdi ikinci kutumdayım 5. günüm 27 mayıs ve benim kına geceme denk geliyor.

ben 21 değilde 18 gün içsem bıraksam yine 5 gün sonra regli olurmuyum

yoksa düzensiz bir duruma mı girerim. illaki 21 gün mü içmek gerekir

kınamdan 2 gün önce olmak istiyorum ki düğünüm kınam rahat geçsin. bu yüzden 18 gün içip bırakmak istiyorum. beni bilgilendirirseniz sevinirim

kızlar bir şey soracağım

gen geçen ay başladım hap kullanmaya 21 gün içtikten sonra ara verdim. 5. gün regli oldum

şimdi ikinci kutumdayım 5. günüm 27 mayıs ve benim kına geceme denk geliyor.

ben 21 değilde 18 gün içsem bıraksam yine 5 gün sonra regli olurmuyum

yoksa düzensiz bir duruma mı girerim. illaki 21 gün mü içmek gerekir

kınamdan 2 gün önce olmak istiyorum ki düğünüm kınam rahat geçsin. bu yüzden 18 gün içip bırakmak istiyorum. beni bilgilendirirseniz sevinirim

bence 2. kutunu bitirdikten sonra ara verme.3. kutuya başla.düğünden bi kaç gün sonra bırak derim.böylesi senin için daha rahat olur bence.

Son düzenleme:
X