Yaşlıya bakmak psikolojik olarak çok yoruldum

yosunlukek

Ejderhaların Annesi
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2019
2.738
8.452
Merhaba hanımlar çok uzatmadan yazmak istiyorum. Anneannem uzun yıllardır bizde kalıyor. evi yok son üç yıldır diğer çocuklarına da gitmeye başladı. Şuan bizde ama şöyle ki kendisi inanılmaz dedikoducu sadece kötülük düşünen birisidir. Gelinlerinin ardından etmediği küfür beddua kalmıyor. Ona göre oğulları pırlanta( kesinlikle öyle değil) gelinleri saygısızlık eden hiç olmamıştır ama bugün bir yengem için “yürürken inşallah düşer ölürsün” diye beddua ediyordu çok kızdım gencecik kadın nasıl ediyorsun sana ne yapmış ki beddua ediyorsun diyoruz siz işime karışmayın diyor. Yengem gelince “ oyy canım seni çok özlemişim” diyor … kimseyi sevmiyor ben arkamı dönüyorum benim dedikodumu annem arkasını dönüyor annemin dedikodusunu yapıyor. Dışarı çıkamıyorum resmen işe gittiğim için annemi dolduruyor özel bir kurumdayım, gitmesin başına bir iş gelir vs diye. Annem de çalışıyor ama annem memur olduğu için bişey demiyo sadece artık emekli ol. Yeter kız kısmına diyor. Annemi de sürekli dolduruyor bana karşı allahtan annem dinlemiyor tam bir kadın düşmanı kendisi maalesef kadın asla dışarı çıkmamalı tarzında düşünceleri var çok şükür annem asla dinlemez yaşlı diyerek gönlünü yine hoş tutuyoruz .ama psikolojikman bittik gerçekten anneannem gençken de böyleydi bu arada tüm aileyi birbirine düşürüyor artık ne yapacağımızı şaşırdık ayrı ev tutmak istiyoruz dayılarım yanaşmıyor para vermek istemiyorlar ne yapabiliriz hanımlar gerçekten çoook bunaldık annem de bıktı çünkü bir markete gitmek bile problem oluyor camlarda kalıyor nerde kaldık diye… acaba tüm eski nesil insanlar böyle mi ? ( bu arada anneannemi tüm bu huylarına rağmen seviyorum üzülüyorum haline çünkü kimse sevmiyor kendini dedem onu bırakıp başkasıyla evlenmiş ama huyları gençliğinden beri böyleydi çok şükür annem onu dinlemez ama psikoloji olarak bizi bitirdi ne yapmalıyız bilmiyorum :KK43:

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar çok uzatmadan yazmak istiyorum. Anneannem uzun yıllardır bizde kalıyor. evi yok son üç yıldır diğer çocuklarına da gitmeye başladı. Şuan bizde ama şöyle ki kendis inanılmaz dedikoducu sadece kötülük düşünen birisi gelinlerinin ardından etmediği küfür beddua kalmıyor ona göre oğulları pırlanta( kesinlikle öyle değil) gelinler her şeyini tam yapar saygısızlık eden hiç olmamıştır ama bugün bir yengeme yürürken inşallah düşer ölürsün diye beddua ediyordu çok kızdım gencecik kadın nasıl ediyorsun sana ne yapmış ki beddua ediyorsun diyoruz siz işime karışmayın diyor yengem gelince oyy canım seni çok özlemişim diyor … kimseyi sevmiyor ben arkamı dönüyorum benim dedikodumu annem arkasını dönüyor annemin dedikodusunu yapıyor dışarı çıkamıyorum işe gittiğim için annemi dolduruyor gitmesin başına bir iş gelir vs diye. Annem de çalışıyor ama annem memur olduğu için bişey demiyo sadece artık emekli ol yeter kız kısmına diyor. annemi sürekli dolduruyor tüm kız kuzenlerime ve bana karşı tam bir kadın düşmanı kendisi maalesef kadın asla dışarı çıkmamalı tarzında düşünceleri var çok şükür annem asla dinlemez onu ama psikolojikman bittik gerçekten anneannem gençken de böyleydi bu arada tüm aileyi birbirine düşürüyor artık ne yapacağımızı şaşırdık ayrı ev tutmak istiyoruz dayılarım yanaşmıyor para vermek istemiyorlar ne yapabiliriz hanımlar gerçekten çoook bunaldık annem de bıktı çünkü bir markete gitmek bile problem oluyor camlarda kalıyor nerde kaldık diye… acaba tüm eski nesil insanlar böyle mi ? ( bu arada anneannemi tüm bu huylarına rağmen seviyorum üzülüyorum haline çünkü kimse sevmiyor kendini dedem onu bırakıp başkasıyla evlenmiş ama huyları gençliğinden beri böyleydi çok şükür annem onu dinlemez ama psikoloji olarak bizi bitirdi ne yapmalıyız bilmiyorum :KK43:
Yaşlı sonuçta sözlerini ciddiye almayın. Ayrıca mutlaka bir doktora götürün, sizinki gibi bir kayinvalidesi olan bir komşum vardı, kayinvalideyi doktora götürdüler, durumu anlattılar, doktor sakinleştirici ilaç yazdı sakinleştirici ilaçları alınca mis gibi kadın. Sanırım yaşla birlikte beyin iyice bozulmaya başlıyor. İlaçlarla hem anneneniz rahat eder , hem siz.

Çok yoğun dualar ediyorum ki bilge bir anneanne/babaanne olayım. Anneannenizin ruhu ne kadar ham ve bunlar ne kadar günah şeyler. Hiç mi hayatı idrak edememiş?
Peki kadıncağız ayrı eve çıkmayı kabul eder mi?
Eder mi bilmiyorum :KK43: sadece dayılarımın da yardım etmes gerekiyor :KK43: onlar da ekonomik mevzulardan hiç yanaşmıyorlar

Yaşlı sonuçta sözlerini ciddiye almayın. Ayrıca mutlaka bir doktora götürün, sizinki gibi bir kayinvalidesi olan bir komşum vardı, kayinvalideyi doktora götürdüler, durumu anlattılar, doktor sakinleştirici ilaç yazdı sakinleştirici ilaçları alınca mis gibi kadın. Sanırım yaşla birlikte beyin iyice bozulmaya başlıyor. İlaçlarla hem anneneniz rahat eder , hem siz.
Yaptık bunu ama bu sefer altına kaçırma problemleri oldu neden bilmiyoruz ilacı bırakınca düzeliyordu biz de ilacı kestik tamamen

Merhaba hanımlar çok uzatmadan yazmak istiyorum. Anneannem uzun yıllardır bizde kalıyor. evi yok son üç yıldır diğer çocuklarına da gitmeye başladı. Şuan bizde ama şöyle ki kendis inanılmaz dedikoducu sadece kötülük düşünen birisi gelinlerinin ardından etmediği küfür beddua kalmıyor ona göre oğulları pırlanta( kesinlikle öyle değil) gelinler her şeyini tam yapar saygısızlık eden hiç olmamıştır ama bugün bir yengeme yürürken inşallah düşer ölürsün diye beddua ediyordu çok kızdım gencecik kadın nasıl ediyorsun sana ne yapmış ki beddua ediyorsun diyoruz siz işime karışmayın diyor yengem gelince oyy canım seni çok özlemişim diyor … kimseyi sevmiyor ben arkamı dönüyorum benim dedikodumu annem arkasını dönüyor annemin dedikodusunu yapıyor dışarı çıkamıyorum işe gittiğim için annemi dolduruyor gitmesin başına bir iş gelir vs diye. Annem de çalışıyor ama annem memur olduğu için bişey demiyo sadece artık emekli ol yeter kız kısmına diyor. annemi sürekli dolduruyor tüm kız kuzenlerime ve bana karşı tam bir kadın düşmanı kendisi maalesef kadın asla dışarı çıkmamalı tarzında düşünceleri var çok şükür annem asla dinlemez onu ama psikolojikman bittik gerçekten anneannem gençken de böyleydi bu arada tüm aileyi birbirine düşürüyor artık ne yapacağımızı şaşırdık ayrı ev tutmak istiyoruz dayılarım yanaşmıyor para vermek istemiyorlar ne yapabiliriz hanımlar gerçekten çoook bunaldık annem de bıktı çünkü bir markete gitmek bile problem oluyor camlarda kalıyor nerde kaldık diye… acaba tüm eski nesil insanlar böyle mi ? ( bu arada anneannemi tüm bu huylarına rağmen seviyorum üzülüyorum haline çünkü kimse sevmiyor kendini dedem onu bırakıp başkasıyla evlenmiş ama huyları gençliğinden beri böyleydi çok şükür annem onu dinlemez ama psikoloji olarak bizi bitirdi ne yapmalıyız bilmiyorum :KK43:
yaşlılara bakılması değer verilmesini isteyen üyelerdenim ama bu ne anacığımm.ömür törpüsü çekilecek çile değil allah sabır versin.sizleri psikolojik olarak bitirmiştir haklısın.ben de anneme bakıyorum 9 yıldır ama ağzı var dili yoktur kadının.böyle olsa yeminlen kendi annemi bile çekemezdim.huzurevi imkanı falan varsa araştırın bu nee

Son düzenleme:
yaşlılara bakılması değer verilmesini isteyen üyelerdenim ama bu ne anacığımm.ömür törpüsü çekilecek çile değil allah sabır versin.sizleri psikolojik olarak bitirmiştir haklısın.ben de anneme bakıyorum 9 yıldır am ağzı var dili yoktur kadının.böyle olsa yeminlen kendi annemi bile çekemezdim.huzurevi imkanı falan varsa araştırın bu nee
Ne güzel gerçekten 🥹 onu da yapmaya vicdanımız el vermez çünkü eminim çok üzülür öyle bir şeyde şaştık kaldık vallahi bir çözüm de bulamıyoruz

o da doğru sonuçta anne ata.acaba bir psikiyatra götürülse ilaçla düzelirmi ki huyu?
Ben üniversitedeken iki öğretimdim gece geliyordum kıyamet kopuyor diye bunu yaptık belki düzelir anlar diye ama bu sefer ilaç içtiğinde altına kaçırıyordu bizde ilaçları kestik zamanla… bazen bilerek yaptığını bile düşündük 🥺 çünkü asla gitmek içmek istemedi

Merhaba hanımlar çok uzatmadan yazmak istiyorum. Anneannem uzun yıllardır bizde kalıyor. evi yok son üç yıldır diğer çocuklarına da gitmeye başladı. Şuan bizde ama şöyle ki kendis inanılmaz dedikoducu sadece kötülük düşünen birisi gelinlerinin ardından etmediği küfür beddua kalmıyor ona göre oğulları pırlanta( kesinlikle öyle değil) gelinler her şeyini tam yapar saygısızlık eden hiç olmamıştır ama bugün bir yengeme yürürken inşallah düşer ölürsün diye beddua ediyordu çok kızdım gencecik kadın nasıl ediyorsun sana ne yapmış ki beddua ediyorsun diyoruz siz işime karışmayın diyor yengem gelince oyy canım seni çok özlemişim diyor … kimseyi sevmiyor ben arkamı dönüyorum benim dedikodumu annem arkasını dönüyor annemin dedikodusunu yapıyor dışarı çıkamıyorum resmen işe gittiğim için annemi dolduruyor özel bir kurumdayım. gitmesin başına bir iş gelir vs diye. Annem de çalışıyor ama annem memur olduğu için bişey demiyo sadece artık emekli ol yeter kız kısmına diyor. annemi sürekli dolduruyor bana karşı allahtan annem dinlemiyor tam bir kadın düşmanı kendisi maalesef kadın asla dışarı çıkmamalı tarzında düşünceleri var çok şükür annem asla dinlemez onu ama psikolojikman bittik gerçekten anneannem gençken de böyleydi bu arada tüm aileyi birbirine düşürüyor artık ne yapacağımızı şaşırdık ayrı ev tutmak istiyoruz dayılarım yanaşmıyor para vermek istemiyorlar ne yapabiliriz hanımlar gerçekten çoook bunaldık annem de bıktı çünkü bir markete gitmek bile problem oluyor camlarda kalıyor nerde kaldık diye… acaba tüm eski nesil insanlar böyle mi ? ( bu arada anneannemi tüm bu huylarına rağmen seviyorum üzülüyorum haline çünkü kimse sevmiyor kendini dedem onu bırakıp başkasıyla evlenmiş ama huyları gençliğinden beri böyleydi çok şükür annem onu dinlemez ama psikoloji olarak bizi bitirdi ne yapmalıyız bilmiyorum :KK43:
Rahmetli babaannem geldi aklıma
Hiç bişey yapamazsınız, ölene kadar devam

Ahh ayni bizim yaşlı halamiz 🥺
İşiniz çok zor Allah yardımcınız olsun 🙏
Yaşlılık çok zor ama normal tonton yaşlı olsa size çok zorluk olmazdı.
Biz halamı ne ayrı eve ne huzur evine ikna edemedik tek yaşıyor ama en fazla 1-2 sene içinde çözüm bulmamız lazım.
Kendi cocuklari olmadığı için yeğenleri olarak biz düşünmek durumundayız.
En baştan yakınınızda bir eve yerlestirip bakmak daha sağlıklı olurdu ama akrabalardan dolayı para yüzünden çok zorluk çıkıyor haklısınız sizde.
Size sabır diliyorum 🙏

Ben üniversitedeken iki öğretimdim gece geliyordum kıyamet kopuyor diye bunu yaptık belki düzelir anlar diye ama bu sefer ilaç içtiğinde altına kaçırıyordu bizde ilaçları kestik zamanla… bazen bilerek yaptığını bile düşündük 🥺 çünkü asla gitmek içmek istemedi

Söylemeden verseniz? Yani sürekli bu gerginliği yaşamak çok zor. Allah sabır versin.

X