yaşanılası nezih bir yer önerisi olan var mı arkadaşlar??

minikmudafam

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
11
0
16
39
İstanbul dışına yerleşmek istiyorum.Bu sene tercihlerimi ona göre oluşturucam.Çocuklarımı iyi yetiştirebileceğim,ahlaki değerlerini hala koruyan,uyuşturucu vs. sorunlar yaşanmayan il ilçe önerisi olan öğretmenlerim yardımcı olabilir misiniz lütfen???

öyle yerler çok kalmadı ki,vardır belki ama en az sorunlu yeri bulmak lazım galiba.

öyle yerler çok kalmadı ki,vardır belki ama en az sorunlu yeri bulmak lazım galiba.
evet haklısın bu konuda.mümkün olabildiğince az sorunlu diyelim o zaman.istanbul çığrından çıktı artık doğduğumuz büyüdüğümüz yerden uzakta bir yere yerleşmek çok kolay olmasa da çocuklar için bişeyler yapmak lazım diye düşünüyorumm..

İstanbul zor doğu illerindede farklı sorunlarla karılaşma ihtimali var ben Çanakkale Tekirdağ Edirne vs. o taraflar düşünebilirsiniz
teşekkür ederim canım çanakkale hakkında ben de hiç olumsuz bişey duymadım iyi bir yerdir heralde. balıkesir bilecik zonguldak hakkında bi bilgin var mı nasıl yerler acaba? gerçi bilecik adapazarına yakın. adapazarının baya bi methini duydum uyuşturucu konusunda ilçeleri nasıldır bilemem ama merkez sıkıntılıymış baya..

Edirne- Tekirdağ gibi yerler çok kötü bu konuda. Edirne Keşanda yaşamıştım, tam yurtdışına geçiş bölgesi olduğu için gerçekten zor biryer. Çanakkale bu konuda iyi, yaşanılası bir yer. Ailem Balıkesir- Edremitte... Oralarda da bu tür sorunlar duymadık hiç ama tabi yaşadığın çevre , açıldığın bölge önemli. Küçük çocukları yok ailemin bu yüzden okul çağı boyutunu bilemiyorum...

evet ben de birkaç yıl tekirdağda bulundum. kesinlikle düşünmem orada yerleşmeyi.öneriler için teşekkür ederim balıkesir de sempatik geliyo çanakkalenin yanında. başka bir yer önerisi olan paylaşırsa sevinirim

Ortaanadolu şehirleri nispeten daha rahat ama muhafazakar yapıları var
Niğde veya Nevşehir olabilir
Sahil şeridleri turizm ve çok göç almaları nedeniyle zorluyor gerçekten yaşamayıda çocuk büyütmeyide

istanbula çok uzak gerçi ama denizli manisa aydın muğla gibi ege kıyı şeridi de aklımdan geçmiyo değil.bu şehirler hakkında bi fikriniz var mı?

istanbula çok uzak gerçi ama denizli manisa aydın muğla gibi ege kıyı şeridi de aklımdan geçmiyo değil.bu şehirler hakkında bi fikriniz var mı?
Yine beennn Manisanın ilçesinde yaşıyorum. Çok göç almış olduğu için yine öyle masum biryer sayılmaz ama izmire yakınlığı beni cezbediyor. Manisa merkezin çocuk yetiştirilmesi açısından güvenirliliği nedir bilemedim ama orasıda güzel...

saolun arkadaşlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı kafamda.dediğim gibi çanakkale balıkesir iyidir die düşünüyorum kendi çapımda :) zonguldak karabük bartın safranbolu var kafamda ama bi tavsiye olaydı iyiydi. bunlar hep istanbuldan çok uzaklaşmamak adına aklımdan geçenler. yoksa iç anadolu da kafam daha rahat eder zannımca konya yozgat nevşehir niğde gibi muhafazakar yerler tercih sebebi olabilir aslında. ama tavsiye duymadan emin olmak çok zor mesela ben adapazarını temiz sanardım ama meğerse türlü konularda master yapmış :)))

on yıldır aydının değişik ilçelerinde çalıştım halen de merkezde oturuyorum 25 dk uzakta bir ilçede çalışıyorum. aydın bence türkiyedeki en nezih ve güvenli şehir arkadaşım. özellikle merkezi. sokakta bir kere yürümen bile bunu sana kanıtlar.

Aydın ı da tercihlerim arasina ekleyebilirim öyleyse. Önerin için teşekkür ederim canim sagol :)
Akdeniz düşünüyorsanız Mersin'de düşünebilirsiniz,ev,ulaşım,gıda herşeyi ucuzdur,biraz fazla göç aldı tabi son zamanlarda fakat yinede yaşanılacak bir şehirdir,çarşı merkezine 1 dolmuşla gidebilirsiniz yada en uzak yere en fazla 2 dolmuşla,bana göre tek kötü yanı yazları sıcak olması.Ama onada alıştık biz tabi.

eşim antalyayı çok istiyor mersin in de bi farkı yoktur heralde bence de tercih edilebilir.. teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…