yaşamadım

teşhis koymuşlardır bipolar mı rahatsızlığınız?

İlacın yan etkilerini doktora bildirdin mi lullaby?
Yan etki yapmayan kendini iyi hissedeceğin başka ilaçla değiştirebilirdi.
Bıraktım zaten 2 ilaç daha kullanıyorum doktor bir süre başka ilaç kullanma bakalım nasıl olacaksın dedi onu bekliyorum işte

Bol bol İnşirah Suresini okumanızı tavsiye ederim sizeBunu ben değil bizzat Resulullah (s.a.v.) Tavsiye ediyor. Zorluk zamanınızda ve sıkıntıya düştüğünüz vakitte inşirah suresini okuyun demiştir.

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2. Yükünü senden alıp atmadık mı?

3. O senin belini büken yükü .

4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

8. Yalnız Rabbine yönel.

Allah razı olsun ama öyle bir şey değil. İçimde biri var, Allah'la bozmaya çalışıyor, geçmişe takıyor beni, şunu yaptın, bunu yaptın diye. Ona bakarsanız ben parkta oynarken bile dua eden biriydim yıllardır dua ederim ama hiçbir şey içimdekine söz geçirmedi, Allah büyük inşallah bir gün 'Ol!' der ve içimdeki de ölür

Aslında yaygın anksiyete bozukluğum var, tek başıma yürümekten korkuyorum son 3 4 sene de iki uçlu duygudurum bozukluğu var.
anladım çok geçmiş olsun
teyzem de aynı rahatsızlığa sahip düzenli olarak tahlil yaptırıp lityumunu ölçtürüyor ona göre ilaç düzenlemesi yapılıyor.zaman zaman atakları oluyor mevsimsel ve ani mekan, sosyal değişikliklere bağlı olarak..Siz bunları zaten biliyorsunuzdur.Kontrol ve tahlillerinize göre ilaç kullanımınıza devam ederseniz her şey yoluna girecektir eminim.
kendinizi kötü hissettiğiniz her an direk doktorunuza bildirin olur mu,hiç oyalanmayın

Psikolojik rahatsızlıklar çoğu zaman travmatik bir olayın ardından ortaya çıkar. Sendeki ani ve kapsamlı değişim aslında bir travmanın sonucu veya hayatındaki bir şeye tepki olarak gelişmiş olabilir. İnsanlar dine aşamalı olarak yönelir ve yaşamlarını yavaş yavaş değiştirir. Piercingden kapanmaya böyle ani geçiş bence bir şeylerin belirtisi. Ruhun belki de bu hızlı değişime ayak uyduramadı. Psikoloğunla sendeki bu ani değişimin sebebini ve sonuçlarını inceleyebildiniz mi?

Allah'ı sevdiğine eminim ama sen böylesine hastayken senden sevgini ispatlamanı bekleyeceğini sanmıyorum. Önce iyileş sonra sana kendini iyi hissettiren bir yaşam sürersin.

Hiç öyle lityum ölçmesi falan olmadı, ne aptal doktormuş dedim şimdi. Sadece gidiyorum anlatıyorum ilaçları tekrar yazıyor ve gönderiyor ki özel yani bir de. Anksiyete için verdiği ilaçlar çok iyi yoksa bırakırdım da neyse bu dediklerinizi görüşeceğim

doktora gidin bence. psikiyatr a. daha fena olmadan "hemen" gidin. şuan hala mantıklı düşünebiliyorsunuz en azından. ama ya eski halinize dönerseniz? ele geçirirse O sizi?

Sürekli " o " kelimeleri geçmiş. Kendi benliğinizden farklı bir kişiymiş gibi bahsetmeye başlamışsınız. Sanırım kişilik bozuklu yaşıyorsunuz.Bipolar durumu da olabilir inanın emin değilim. Ya da şizofreni olabilir hatta ilerliyor sanırım paranoyaklık durumuna geçebilirsiniz. Hastaneye yatmak istemiyorum demişsiniz Allah kimseyi o duruma düşürmesin ama hastaneye yatmak ve tedavi olmak zorundasınız yoksa rahatsızlığınız ilerleyecek ve başkalarından önce kendinize zarar vereceksiniz. Rica ediyorum doktora tekrar görünün ve bir kliniğe yatın.
Allah şifa versin.

evet iki uçlu duygudurum bozukluğu(bipolar) için yapılıyor lityum ölçümü aynen mutlaka sorun yapılması gerek diye biliyorum

canım bende bu ilacı kullandım uyku düzenimi yerine getirdi doktorum bıraktırdı ben tabiki tam olarak bilemem ama bence tam bir iyileşme gerçekleşmemiş tabiki sen daha iyi bilirsin ama ben empati kuruyorum böyle karamaşık bir hlde olsam çok iyi olduğu söylenen bir doktora tekrar görünürdüm çok öpüyorum seni dua etmeyi bırakma olur mu u belkide senin sınavın ve buradaki herkes bende dahil bu sınavı başarıyla geçmeni istiyoruz buna eminim allah yardımcın olsun

Allah şifa versin. Senin için dua etmekten başka bir şey yapamam. Nasıl bir hastalık onu bile anlamadım. İçindeki ses susar inşallah. Başından beri aynı doktora gidiyorsan doktor değiştirmek iyi gelebilir sana.

Ben hayatım hakkında hiçbir halt bilmiyorum ve en kötüsü ne biliyor musun? Doktorun dahil herkesin 'kendi bilerek yapıyor' demesi. Ulan kim istemez düzgün yaşamayı? Çok mu hoşuma gidiyor birilerine muhtaç yaşamak? İstemez miyim tek başıma alışverişe gideyim? Ben bu yüzden üniversite okuyamadım ki iyi bir öğrenciyken. Ben hiçbir şey yapamadım bu hayatta. İstediğim hiçbir şeyi yapamadım ama evet istemediklerimi bilerek yaptım. Psikoloğum 'sana ne kötü geliyorsa onu yapmışsın sanki kendinden nefret ediyormuş gibi'.
Allah bana kızmaz di mi? Sorumlu tutmaz yani öyle mi?

Çok teşekkür ederim böyle anlayışla karşılaşacağımı bilmiyordum, Allah hepinizden razı olsun

Öncelikle hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, doktor değiştirmek biraz cesaret işi, en başa dönmek falan.

Hastalık da Allahtan şifa da ondan. Bilinçli yapmıyorum hastayım diyorsun tabi ki seni sorumlu tutmaz. Sanırım ani değişimler seni tetikliyor. 7 aydır kendini iyi görüyor olabilirsin ama çok ani bir geçiş yaşamışsın. Kendini dine verebilirsin tabi ki buna saygım var ama sınırlarını çok daraltmışsın bu da sende geri tepmiş olabilir. Kendini toparlayabilmekte kendi elinde. Lütfen bir kliniğe yat ve düşünüp durmaya çalışmaktan vazgeç. Bunlar seni daha da hırçınlaştırır.

Aslında hepimizin içinde biri var ve birileriyle aramızı bozmaya çalışır.
Eşimizle, k.validemizle, eltimiz görümcemiz kardeşimiz, arkadaşımızla v.b. En sevdiğimiz en güvendiğimizle.
Bozulduğunda kişileri suçlar kenara çekiliriz.
İnançlarınla, Allah'la ilişkili olduğu için mi bu denli kızgınlık duyuyorsun içindekine?
Oysa Allah'ın tevbe kapısı hep açıktır. Tüm hatalarımızı siler affeder.
Allah isteseydi günah işlemeyen kullar yaratırdı ama O hata eden farkında olan, hatasından dönmek isteyen
kullar istedi.
Tam da senin yaptığın gibi farkında olup dönme çabasını görmek istedi. İstemek başarıya giden yoldur.
Allah bu yolda yardımcın olsun.

Çok teşekkür ederim böyle anlayışla karşılaşacağımı bilmiyordum, Allah hepinizden razı olsun
kuzum allah sendende razı olsun hem neden anlayışla karşılamaycakmışız ki hepimiz yaşıyoruz kimimiz yoğun hissediyor kimimiz az ama mutlaka sıkıntılanıp saçmalayıp dağıtmıyormuyuz insanız öyle değilmi ? herşey bizim için var.Doğrularda yanlışlarda sevap ve günahta olur olur gider allah bu canım bir bakarsın hooop herşey bitmiş :) dua et canım oku bişeyler yap uğraş güven kendine olacak olacaaaak :)

Güzelim hem burada dini konular yasak, hem de ben Allah konusunda konuşabilecek konumda değilim. Ama ben sana acıyan, yardım eden, mazur gören, affeden bir yaradan hayal ederim.

Psikoloğun sanki seni kendine zarar verdiğin için suçlamış. Şaşırdım, çünkü psikoloğunun bu kendine zarar verme eğiliminin aslında hastalığının bir sonucu olduğunu çok iyi bilmesi lazım.

Sen şu anda hastasın. Nasıl ki, altına kaçırsan veya kussan veya düşüp bayılsan kimse seni ayıplamayacaksa manevi hataların olursa da kimse ayıplamaz. Çoğu insan kendilerine göre inançları doğrultusunda yaşamlar sürüyor. Hayatları seninki gibi zindan olmuyor. Allah'la ilgili bu korkuların bence aşırı ve hastalığının bir belirtisi. Kendine biraz telkin et. Hasta olduğunu ve seni korkutan düşüncelerden sorumlu olmadığını düşün. Allah'tan ceza değil, merhamet um.

Kendi başına verebileceğin bir savaş değil bu. Gerekirse doktorunu değiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…