• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasama sevincim bile yok..

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.500
333
Herkese Merhaba. Gecenin bu saatinde dusun dusun uyku girmedi gozume. Ben 17 yasindayim. Ya Allah'a sukur elim ayagim tutuyo ama cok mutsuzum :( Yurtdisinda yasiyorum senelerdir bircok dert geldi basimiza tam 5 senedir Turkiye'ye gidemiyorum. Oyle ozledimki, herkesi herseyi.. Burnumda tutuyor. :( Neyse Allaha sukur bu yaz Turkiye'ye gidiyoruz nihayet. Butun yazi orda geciricem. Eskiden bu umudum da yoktu. Cok karamsardim, psikolojim bozuldu cok.. Ama artik umudum var o yuzden cok mutluydum son gunlerde. Tabi bana gore mutluluk halimi bi gorseniz... Kisaca anlatayim. Hic kendime ozen gostermiyorum. Kilom asiri fazla. Dedigim gibi senelerdir burda hapis gibi tikildim kaldim ve psikolojim bozuldu sadece abur cubur yerken mutlu oluyordum :( Sonra nasil olsa tanidiklardan akrabalardan kimse gormuyor deyip hic umursamiyordum aldigim kilolari. Boyle diye diye bu kiloya kadar geldim. Yazmaya bile utaniyorum ama boyum 1.60 ve yaklasik 30-40 kilo fazlam var :17: Simdi 6 ay sonra Turkiye ye gidicem hic olmazsa 70 kiloya kadar insem diyorum :26: Diyetisyen e de gittim bir cok kez tahlil sonuclari da cok iyi cikti sadece kansizlik var ciddi derecede bu yuzden cok yorgun, halsiz, bitkin oluyorum hep :( Derslerim burda cok agir Turkiye'den cok farkli dersleri cok zor buluyorum mesela sinavlarda en az 5-6 sayfa yazi yaziyoruz Turkiye'deki gibi a,b,c vs sikli degil. Oldukca zor :/ Buna ragmen ben cok basariliyim derslerimde. Dedigim gibi kilo sorunum var onun disinda yuzumun cok guzel oldugunu soyluyo herkes ama ben inanmiyorum hic bakmiyorum kendime cok cirkin buluyorum kendimi :( insallah bu yaza kadar istedigim hersey olur..

Bugun de okuldaki ogretmenler sinir etti beni. Bugun benim hastanede randevum vardi. Narkoz verip, uyutup, operasyon yapicaklardi yani disle ilgili bi problem. Ben bunu dun bi ogretmenime soyledim. Yani diger ogretmenler sorarsa beni ondan ogrenirlerdi cunku o ogretmenin yoklama listesinde ben de varim. Okulun resepsiyonuna not da vericektim ama unutmusum fakat sagolsun kardesim benim icin soylemis yani buraya kadar hersey normal. 1 hafta once hocanin biri beni yanina cagirtti neymis onun derslerine neden girmiyomusum, beni 1 aydir gormuyomus :53: Bunu duyunca sok oldum cunku yalan oldugu cok acik daha 2 hafta once dersine girdim. Neymis onun dersine gore notum %60 mis cunku bircok ders kacirmisim :50: Aslinda kendisi 1 hafta yoktu ve sonra da benim sinavlarim oldugu icin o saatte, onun dersine girememistim. Diger hoca da evi aramis bugun, annem acti telefonu annemin dil bilmedigini biliyor nerden aradigini da soylememis direk beni istemis aldim telefonu ya bana neler soyluyor sinir oldum resmen irkcilik yapiyo ben hissediyorum zaten beni aptal mi saniyolar kardesime de en dusuk notu vermis sinifta halbuki o kadar da basarilidir o derste gecen seneki ogretmeni en yuksek notu verirken bu senenin hocasi nasil tam tersini yapabiliyor soylermisiniz. Zaten bizim uni ye gitmemizi bile istemiyorlar. Bizim okulda Turk bi arkadasim cok iyi bi uni yi kazandi o kadar sinir oluyorlarki bu duruma. Cok moralim bozuldu. 1 haftadir okula gelmeyenler var onlara cikip 2 cift soz etmezler ama bize gelince boyle haksizlik yapiyolar. Sanki ayri ayri butun hocalara gidip okula gelmeyecegimi bildirmem gerekiyor :S Ayrica doktor bana 1 haftalik rapor verdi okula gitme dinlen diye ama ben sirf onlara inat okula gidicem sirf onlara inat uni ye de gidicem onlari sevindirmicem. Bni boyle sinir ederek agzimdan kotu bi soz cikmasini istiyolar boylece beni okuldan atmalari kolaylasacak ama ben buna izin vermicem. Pazartesi gunu raporlarimla belgelerimle gidip konuscam. Neymis daha fazla konusmamiz gerekiyormus. Bana asosyal demek istiyo yani ee ben bu haksizliklari sezince kimseyle konusmak istemiyorum o okulda iyi arkadaslarimdan baska, irkci bi yerde yasiyoruz zaten herkes gozumuzun icin bakiyo niye burdasiniz diye. Ya bide bana diyorlarki ozellikle Cumalari gelmiyomusum sanki sirf onlarin dersine gelmemek icin gelmiyorum :S Cuma gunune verdilerki haftasonu da dinleneyim diye daha doktora kalsa 1 hafta gitmeyin diyo ama benim boyle bi luksum yok malesef. Resmen bana laf sokuyolar. Kendi aralarinda ne konusuyolar bilmiyorum ama diger ogretmenlerin de bana karsi davranislarinin degistigini hissediyorum. Kendimi suclu hissettiriyolar surekli.. Su okuldan mezun olup bir an once kurtulmak istiyorum. Bugun ne kdar cok agladim zaten ayilip bayilip durdum bugun gozlerimi actigimda annem agliyordu hic gozumun onunden gitmedi :( Offff ne kadar uzun yazmisim. O kadar doluyum ki.. Bir de benim babam da yok zaten yanimda, annem de dil bilmedigi icin beni ezmeye calisiyolar onlar yoksa ben varim ve ben kendimi ezdirmekten nefret ederim. Ama o kadar cok mutsuzumki :( Milletin basina bisey gelse annesi babasi okula gelip benim cocugumu niye uzdunuz diye hesap soruyolar benim hic boyle bi sansim olmadi. Beni okuldan sogutuyolar. Cok isteksiz gidiyorum. Bilmiyorum ben mi abartiyorum yanlis mi anliyorum yoksa bunlar beni gercekten yildirmaya mi calisiyolar :S Bugune kadar yilmadim bugunden sonrada yilmam ben annemi mutsuz edicek bisey yapmam ama artik dayanamiyorum. Butun evin yuku benim uzerimde, ordan oraya kosturmaktan insanlara yaranmaya calismaktan biktim. Cok yoruldum. Cok yalnizim.. Kimsem yok zaten.. Ben mi sucluyum benim mi hatam var bilmiyorum ama hic yasama sevincim yok inanin..:( ya bunlari 1.5 sene daha sabredicem yada birgun patlicam artik nefretimi kusucam okuldan atilicam.. Yemin ederim dayanma gucum kalmadi. Daha bu yasadiklarimin ozeti daha sayfalarca yazsam bitmeyecek olan seyler de oldu coook mutsuzum artik yeter :14:

Cok uzun yazdim farkindayim. Sonuna kadar okuyup yorum yapan herkesee cok tesekkur ederim simdiden. :16:

canım hangi ülkede yaşıyorsun acaba kilodan dolayı psikolojin bozulduğu için mi yanlış anlıyorsun yoksa tüm Türklere mi böyle yapıyorlar?

bu çok kötü bir şey... umarım sen yanlış anlıyorsun canım çünkü insan komplekse giriyor kesin ırkçıdır bunlar beni dışlarlar gibisinden umarım senin kuruntularındır.

ama değilse gerçekten çok sıkıntılı bir durum. dayan biraz daha. kurtulursun. arkadaşlarının hepsi türk mü?? yani bu konuda destek olan arkadaşların var mı yanında??

canım hangi ülkede yaşıyorsun acaba kilodan dolayı psikolojin bozulduğu için mi yanlış anlıyorsun yoksa tüm Türklere mi böyle yapıyorlar?

Yasadigim ulkeyi yazmasam olur mu cnm. Ama soyle soyleym ulkenin baskentine uzak bi yerde yasiyoruz normalde cevremizde Turk aileler var gorustugumuz ama 300 kisilik okulda sadece 5 Turk'uz. Biri ben, ikisi kardesim, ikisi de arkadasim. Bilmiyorum ben mi yanls anliyorum yoksa gerceklermi bunlar bilemiyorum daha once cok boyle seyler yasadik ogretmenler den de irkcilik gorduk yani.. O yuzden irkcilik diyorum ben bakislarindan hareketlerinden bile anliyorum bizi istemediklerini :/

bu çok kötü bir şey... umarım sen yanlış anlıyorsun canım çünkü insan komplekse giriyor kesin ırkçıdır bunlar beni dışlarlar gibisinden umarım senin kuruntularındır.

ama değilse gerçekten çok sıkıntılı bir durum. dayan biraz daha. kurtulursun. arkadaşlarının hepsi türk mü?? yani bu konuda destek olan arkadaşların var mı yanında??

evet gercekten cok kotu birsey cok zorluklar cektim, cekiyorum. kendimi gectim aynisini kardeslerime de yapiyolar buna da cok uzuluyorum. cunku biz bunlari haketmiyoruz. kendi vatandaslari bizim kadar deger vermiyor egitimlerine bu yuzden bizi kiskaniyo galiba ogretmenler.. 300 kisilik okulda 5 Turk'uz. Biri ben, ikisi kardesim, ikisi de arkadasim. Allahtan onlar var birbirimize destek oluyoruz. :((

Yasadigim ulkeyi yazmasam olur mu cnm. Ama soyle soyleym ulkenin baskentine uzak bi yerde yasiyoruz normalde cevremizde Turk aileler var gorustugumuz ama 300 kisilik okulda sadece 5 Turk'uz. Biri ben, ikisi kardesim, ikisi de arkadasim. Bilmiyorum ben mi yanls anliyorum yoksa gerceklermi bunlar bilemiyorum daha once cok boyle seyler yasadik ogretmenler den de irkcilik gorduk yani.. O yuzden irkcilik diyorum ben bakislarindan hareketlerinden bile anliyorum bizi istemediklerini :/

kardeşlerin ne düşünüyor bu konuda

kardeşlerin ne düşünüyor bu konuda

Benim hakli oldugumu soyluyorlar cunku ayni ogretmenler benzer davranislari onlara da sergiliyolar. Bahsettigim gibi kiz kardesim o derste cok basariliydi sinif birincisiydi gecen sene en basarili ogrenciydi sinifta. Bu ogretmen geldi isler tam tersine dondu. Digeri de saglik ve beden ogretmeni. Ben onun saglik derslerine giriyorum kardesim de beden derslerine giriyor. Abla haftada kac kere beden kiyafetlerini getirmeyenler var onlara birsey demiyor ama ben bi gun unutsam bana bir ton laf sayiyor herkesin yaninda beni utandiriyor diyor :(

baska kimse birsey yazmayacak mi? :( Benim ne yapmam gerekiyor, cok caresizim.. :43: :44:

Ah 17 yaş.Hem ağır bir yaş hemde yaşanılanlar zor olunca daha geç geçiyormuş gibi geliyor.

...

Okulun rehberlik uzmanıyla konuşsanız, çare olur mu okulunuzdaki durumla.

Zayıflamak ise psikolojinizle birlikte sizin elinizde..Bu yaşlarda istenirse başarılamayacak şey yok..İsteyin ve başarın olur mu ?

Ah 17 yaş.Hem ağır bir yaş hemde yaşanılanlar zor olunca daha geç geçiyormuş gibi geliyor.

...

Okulun rehberlik uzmanıyla konuşsanız, çare olur mu okulunuzdaki durumla.

Zayıflamak ise psikolojinizle birlikte sizin elinizde..Bu yaşlarda istenirse başarılamayacak şey yok..İsteyin ve başarın olur mu ?

Evet cok zor seyler yasadim ve yasiyorum, zaten yuzdum yuzdum kuyruguna geldim 1.5 sene daha sabredersem mezun olucam ve yabancilarin daha cok yasadigi bi sehirde uni ye gidicem. Ama okula gitmek icin cabalayan, aksatmamak icin elimden geleni yapan, derslerime onem veren ben, simdi evden disari adim atmak dahi istemiyorum. Koca okulun icinde sadece biz gozlerine batiyoruz biliyorum cunku iyi yerlere gelmemizi istemiyorlar.

Aslinda kimseyle konusmak istemiyorum cunku ustlerine gittikce daha fazlasini yapicaklar. Korkuyorum yani. Ama bundan sonra bende onlara mesafeli davranicam ezik buzuk oldukca ezmeye devam ediyolar cunku.

Zayiflicagima da inaniyorum, basaricam. Yorumunuz icin tesekkurler.

Ben de ırkçılığın hat safhada oluğu bir ülkede doğdum,yani aslında çok baskı görmedik ama hissedilir bir durumdu. Neyse ki ilkokul çağındayken döndük Türkiye'ye çok fazla yara almadım. Sinir bozucu bir durum ama çok üstünde durmamaya çalış, zıtlaşma öğretmenlerinle, bir atasözü var ya ;köprüyü geçene kadar ... :) Kilolarınla mücadele et, çünkü fazla kilolar gerçekten psikolojisini bozuyor insanın. Benim bir ay önce 8 kilo fazlam vardı ve inanılmaz kötü hissediyordum kendimi, yavaş yavaş dikkat ederek düzeltmeye çalışıyorum, 2 kilosunu verdim. (Üç yıl önce de fazla olan 22 kilomu vermiştim)Daha iyi hissediyorum kendime dikkat ettikçe. Yaşın çok genç, kilolarından kolayca kurtulabilirsin. Diyetisyeninle birlikte hareket et,işin ucunu bırakma. Pırıl pırıl bir gençsin herşey çok güzel olacak inan. Keşke senin yaşına dönebilsem, üzüntüyle depresyonla geçen zamanına sonradan çok acıyor insan. En güzel çağların, yaşama sevincini canlı tutmalısın. Bana istediğin zaman yazabilirsin, burada iyi niyetli insanlar çok, motive ederiz seni. Mücadele et kardeşim:)

Ben de ırkçılığın hat safhada oluğu bir ülkede doğdum,yani aslında çok baskı görmedik ama hissedilir bir durumdu. Neyse ki ilkokul çağındayken döndük Türkiye'ye çok fazla yara almadım. Sinir bozucu bir durum ama çok üstünde durmamaya çalış, zıtlaşma öğretmenlerinle, bir atasözü var ya ;köprüyü geçene kadar ... :) Kilolarınla mücadele et, çünkü fazla kilolar gerçekten psikolojisini bozuyor insanın. Benim bir ay önce 8 kilo fazlam vardı ve inanılmaz kötü hissediyordum kendimi, yavaş yavaş dikkat ederek düzeltmeye çalışıyorum, 2 kilosunu verdim. (Üç yıl önce de fazla olan 22 kilomu vermiştim)Daha iyi hissediyorum kendime dikkat ettikçe. Yaşın çok genç, kilolarından kolayca kurtulabilirsin. Diyetisyeninle birlikte hareket et,işin ucunu bırakma. Pırıl pırıl bir gençsin herşey çok güzel olacak inan. Keşke senin yaşına dönebilsem, üzüntüyle depresyonla geçen zamanına sonradan çok acıyor insan. En güzel çağların, yaşama sevincini canlı tutmalısın. Bana istediğin zaman yazabilirsin, burada iyi niyetli insanlar çok, motive ederiz seni. Mücadele et kardeşim:)

Bende ilkokulu Turkiye'de okudum 7. sinifta geldim buraya. Orda cok mutluydum ama kader buraya kadar surukledi. Cok zor gunler yasadim alismak cok zor. Ama cok sukur alistim. Ama yinede mucadele etmek o kadar zorki. Ben daha basarili oldugum halde diger arkadasim sirf kendi ulkesinden oldugu icin o daha iyi notlar aliyor ve benim en kucuk hatam bile gozlerine batiyor halbuki onlarin buyuk hatalarini hemen kapatiyolar.

Aynen dediginiz gibi kopruyu gecene kadar disimi sikcam sonra ne halleri varsa gorsunler :) Biraz daha sabir..

Yaklasik 40 kilo fazlam var :( Cok kilo aldim stres, sikinti vs. bunlarin da etkisi oldu. 2 ayda 8 kilo verdim insallah geri kalanini da veririm. Tabi bunun icinde motivasyona ihtiyacim var o da olmayinca cok zorlaniyorum bu derdimi asmakta. Ama yorumlar cok guc verdi bana, bunu da basaricam, onlari da utandiricam kendime soz verdim :)

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim, gozlerim doldu gercekten :48: mucadele edicem soz veriyorum. Yanimda oldugunuz icin, bana destek oldugunuz icin cok tesekkur ederim. :16:

eğer çok özel olmazsa bişey sormak isterim türkiyeye 5 yıldır gelemiyormuşsunuz kardeşiniz ve annenizle
orada yalnızsınız üstelik babanız ve akrabalarnız da yanınızda yok ve annenizde dil bilbiyormuş peki neden bunca
eziyete katlandınız ve türkiyeye kesin dönüş yapmadınız en azından burada destek olacak akrabalarınızda olabilirdi.annenize
çok üzüldüm yalnız ve dil bilmediği için birşey yapamıyordur ve o daha çok üzülüyordur herhalde sizin için.bunca üzüntü neden ve babanız sağmı?

eğer çok özel olmazsa bişey sormak isterim türkiyeye 5 yıldır gelemiyormuşsunuz kardeşiniz ve annenizle
orada yalnızsınız üstelik babanız ve akrabalarnız da yanınızda yok ve annenizde dil bilbiyormuş peki neden bunca
eziyete katlandınız ve türkiyeye kesin dönüş yapmadınız en azından burada destek olacak akrabalarınızda olabilirdi.annenize
çok üzüldüm yalnız ve dil bilmediği için birşey yapamıyordur ve o daha çok üzülüyordur herhalde sizin için.bunca üzüntü neden ve babanız sağmı?

Babam hakkinda bisey soylemek istemiyorum ama sag. Kesin donus yapamazdik cunku boyle bi riski goze alamazdik, okul hayatimizi mahfetmis olurduk. Tam da buraya alismisken tekrar Turkiye'ye donmek okul hayatimizi olumsuz yonde etkilerdi. Ayrica orda gecinmemizde cok zordu. Burda hic olmazsa yeni bi duzen kurmustuk.
Evet annem benim icin cok uzuluyor cunku butun evin yuku benim uzerimde ama ben onu elimden geldigince uzmemeye calisiyorum. Guclu olmaya calisiyorum.

Seni yıldırmalarına izin verme. Bunalıma girmen, kilo alman, yaşama sevincini kaybetmen onları mutlu eder. Biran önce zayıfla, maşallah iki ayda 8 kilo çok güzel. Devam et, sakın bozma. Kendine bak, pasif olma. 5 kişi birlikte takılıp diğerlerinden uzaklaşırsanız olmaz. Onlar ırkçı olsa bile sizin onlara insanlığı öğretmeniz gerek. İyi örnek olun. Güzel ahlakınızla onları utandırın. Ve ne olursa olsun başarılı olun. Öğretmenlerinle sakın sakın zıtlaşma. Ne de olsa ipler şimdilik onların elinde. Ama gün gelecek sen onları geçeceksin. İyi bir üniversite kazanıp güzel yerlere geleceksin inşallah. Tekrar söylüyorum; kilondan kurtul. Zayıfladığın zaman kendine güvenin gelir, daha sosyal ve pozitif bir kız olursun. ;)

üzülme canım bak benim bi özelliğim vardır ve hep çıkar ben biriyle konuşuken o kişi hakkında anında bi his beliriverir içimde ve çıkarda
o hissim hep bu yüzden arkadaşlarım fal için yalvarırlar bana :)şaka bi yana sizin için çok iyi şeyler olacakmış gibi hissettim
ve siz bu zorlukları çekerken geleceği düşünün hep.kariyerli donanımlı ve güçlü karaktere sahip olduğun sürece kendini mutlu hisset
meye başlarsın zaten dış görünüş en kolayı mutlu olunca insan kendine daha çok zaman ayırıyor ve önemsiyo değişiyor.zayıflarsın abur cuburu mutsuzken yemeği bırakırsan daha kolay olur herşey.onun dışında fazla kafana takma ve oluruna bırak çok üstüne düşersen daha sıkıntılı olur kilo problemin.

Seni yıldırmalarına izin verme. Bunalıma girmen, kilo alman, yaşama sevincini kaybetmen onları mutlu eder. Biran önce zayıfla, maşallah iki ayda 8 kilo çok güzel. Devam et, sakın bozma. Kendine bak, pasif olma. 5 kişi birlikte takılıp diğerlerinden uzaklaşırsanız olmaz. Onlar ırkçı olsa bile sizin onlara insanlığı öğretmeniz gerek. İyi örnek olun. Güzel ahlakınızla onları utandırın. Ve ne olursa olsun başarılı olun. Öğretmenlerinle sakın sakın zıtlaşma. Ne de olsa ipler şimdilik onların elinde. Ama gün gelecek sen onları geçeceksin. İyi bir üniversite kazanıp güzel yerlere geleceksin inşallah. Tekrar söylüyorum; kilondan kurtul. Zayıfladığın zaman kendine güvenin gelir, daha sosyal ve pozitif bir kız olursun. ;)

Bizim basarilarimizi kiskaniyolar ve aynen dediginiz gibi bizim mutsuzlugumuzdan mutluluk aliyolar o yuzden onlara inat cok mutlu olucam beni yildirmalarina izin vermicem. Kilolu da oldugum icin daha bi pasif oluyorum galiba yani kendimi zaten degersiz goruyorum ustune bide bunlar olunca psikolojik olarak cokuyorum. Kilolarimdan kurtulucam ve uzulmicem, dediginiz gibi cok guzel yerlere gelicegime inaniyorum. Yorumunuz icin, desteginiz icin coook tesekkurler :16:

üzülme canım bak benim bi özelliğim vardır ve hep çıkar ben biriyle konuşuken o kişi hakkında anında bi his beliriverir içimde ve çıkarda
o hissim hep bu yüzden arkadaşlarım fal için yalvarırlar bana :)şaka bi yana sizin için çok iyi şeyler olacakmış gibi hissettim
ve siz bu zorlukları çekerken geleceği düşünün hep.kariyerli donanımlı ve güçlü karaktere sahip olduğun sürece kendini mutlu hisset
meye başlarsın zaten dış görünüş en kolayı mutlu olunca insan kendine daha çok zaman ayırıyor ve önemsiyo değişiyor.zayıflarsın abur cuburu mutsuzken yemeği bırakırsan daha kolay olur herşey.onun dışında fazla kafana takma ve oluruna bırak çok üstüne düşersen daha sıkıntılı olur kilo problemin.

Benim icin iyi seyler hissetmenize cok sevindim :) insallah hisleriniz dogru cikar. :16: Gercekten de zayiflarsam bircok sey degisecek belkide.. Cunku gercekten de mutsuzlugumu ciddi derecede etkiliyo kilo problemim. Cok kafama takiyorum. Uzuluyorum. Ama artik daha dikkatli olucam, fazla uzulmicem bu sorunu da atlaticam hayatim git gide yoluna girecek. Okuldaki problemleri de takmicam herzamanki gibi sabredicem bunlarda gececek elbet. Burda okuduklarim, sizin dusunceleriniz cok motive etti beni yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)

Back
X