Yaşam enerjimi Yok eden eşim

Kesinlikle aranızda iletişim kuramama sorunu var ,
Ben şuan çalışmıyorum, eşim yardımcıdır fakat bizde en ufak sebepten tartışırız

Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Fazlasıyla tepeme çıkardığımın farkındayım
Is konusunu dersen istisnalar vardir elbet ama is yapma konusunda benim esim de ayni. Maas konusundaysa bilmiyorum ya biz calisan kadinlar ne ara bu kadar ezilir olduk. Cok üzülüyorum halimize. Bir de kadina cok para harciyor alisveris yapiyor derler. Asil erkekler daha cok harciyor. Hic bitmiyor kisisel ihtiyaclari.. ayrica iki calisan neden hic para kalmiyor elinizde? Ödemeleriniz mi cok?

Ev işi halı yıkama değil şu konudaki en büyük problem eşe maaş kartı verilmesi. Kendi parasını kazanan bir kadın asla böyle bir hataya düşmemeli. Siz kendiniz isterseniz verirsiniz paranızı. Ne münasebet yani.

En büyük hatanız bu. O evde siz de söz sahibisiniz. Halılarını yıkatmak için resmen yalvarmak ne demek. Ben gerçekten size çok kızdım. İpleri biraz da kendi elinize alın. Ezdirmeyin kendinizi. Maaş kartınızı alın elinden. Ve paranızı da biraz kendinize harcayın. Kendinizi şımartın biraz. Kocanız kul hakkına giriyor. Gerçekten çok ayıp

Calismiyorum eve maddi olarakda bi katkim yok ama bu yapilanlarin bana yapilmasina asla izin vermem cok pasif goruyor adam seni konusma burnunu surt bence demek ki benim esim cok iyi kiymetni bilim az isten gelince calismadim halde oglumuzla ilgilenir zevk alir ilgilenirken oynarken

Hiç uğraşamam alırım bir tane yardımcı. Paşa paşa kazanir, paşa paşa da harcarım. Gıkını çıkartan olursa da ahanda kapı orada! Hiç bozamam 3 kurusluk keyfimi valla!

Bi kadın maaş kartını asla ama asla eşine vermemeli.
Bende çalışayım kartı eline vereyim egosu tatmin olsun.
Hayırdır ya

Maaşınızı neden kocanıza veriyorsunuz? Ve dahada önemlisi kocanız kendi maaşını ne yapıyor?

Hayatım Bi aralar bende senin gibiydim bende sadece çocuk yok şuanlık.. Biz aynı yerde çalıştıgımızdan dolayı eşimin hesabına yatıyordu maaşınız.. Son 2 aydır ben kendimi hizmetçi gibi görmeye başladığımdan dolayı kıyamati kopardımve bu arada eşim hafta da 2 gün alkol alır yani 200tl özel harcaması olur benim o yok tabi.. 2aydır para kartı kredi kartı da bende harçlık ben veriyorum ve kenarda 3000tl paramız var sadece 2 ayda.. Anlatabildim mi.. Para yönetimi herzaman kadınlar olmalı... Kadınlar kurtaracak bu dünyayı :))

Ben sucu biraz sizde buldum kusura bakmayın fazla yüz vermişsiniz ikiniz ortak çalışıyorsanız o size temizlik kahvaltı çocuk bakımı yardım etmek zorunda mecbur !! Para verirken sorun olmuyor neden parayı ikiniz getirdiğiniz halde temizliği bakımı yemeği tek siz yapıyorsunuz

Her seferinde söylemekten yoruldum artık haftasonu temizlik günlerinde yardım etmemek için kendine bahane bulup dışarıya çıkıyor

E sen de yapma o zaman ya da tut bir kadın o yapsın. Hatta aynı kadın haftada iki üç gün gelip evi toparlasın, yiyecek bir şeyler yapsın. Tüm maaşımı bu işler için bir kadına verirdim ama hayatta o eş müsvettesine vermezdim. (Zaten o kadar parayı kadına verince emin ol kalkıp işin ucundan tutar, o parayı vermemek için) Kusura bakma eşin adam olamamış. Adam dediğin karısının sırtından geçinmez. Sen de kendini daha fazla ezdirme lütfen.

Bende çalışıyorum ama eşim kadar yorucu bi iş değil.Haftamin yarısı boş sayılır. Ama ben aldığım parayı bi kenara koyarım eşimin kazanciyla evi gecindiririz.Zaten dinende evin ihtiyaçlarını gidermeye yükümlü olan erkektir.Kadın çocuğuna hiç calismadan bile yeri geldiğinde yardımcı alınmasıni tavsiye eder.Kadınlara bukadr hassasiyet gösteren bi dinde erkeklerin ve ailelerin herşeyi kadına yüklemesi çok gaddarca ve zalimce geliyor bana.Bizde eşim çok yorulduğu ve fazla mesaiyle çalistigi için işleri ben hallediyorum.Ama eşimden rica ettigimde yardım ediyor.Halı yıkama mevzusu bizde de olmuştu. Başlarda herşeyi eşimle konuşup yapmaya calisyordum.Ama eşim halıları yeni yıkamaya verdik vs kem kum yapıyordu. Annem bana kızım herşey erkekle konuşulmaz onlar anlamıyorlar vs diye konuşunca anneme hak verdim.Bende direk hali yıkmayile çağırıyorum halıları veriyorum eşim birşey diyemiyor.Tartışma vs de çıkmıyor.Birşey diyecek olursada karışma diyorum.

Kartını verme. Diğer sorunlar arka arkaya çözülür böylelikle. Veremiyorum. Kadın tutacağım şu kadar para gidecek. Kendime şunu alacağım şu kadar gidecek... Ekle ben çok yoruluyorum diye. Ne bi güzel söz ne bi hediye göremiyorum de.. Kıymetimi bilmiyorsun de.. En azından derdimi anlattım dersin

En büyük hatanız kendinizi ona bağlamışsınız sizde bi çalışan bayansınız neden maaşınızı eşinize veriyorsunuz o mu istedi sizden böyle bir şeyi ve basit bir konu halicilari onun izni olmadan çağırmıyor musunuz sizde tavrımızı koyun onu için bitmişse sizin içinde bitsin

Benim anladığım eşiniz size hiçbir şekilde destek olmuyor...

Hem çalışıyorsunuz hem evdeki tüm sorumluluk sizde..

Evin maddi idaresini ona bırakmayın sizde hesaplar ortak değil mi alın yıkatın direkt halıları mesela sormayın ona.

Sinir oluyorum böyle adamlara.

Hayatım Bi aralar bende senin gibiydim bende sadece çocuk yok şuanlık.. Biz aynı yerde çalıştıgımızdan dolayı eşimin hesabına yatıyordu maaşınız.. Son 2 aydır ben kendimi hizmetçi gibi görmeye başladığımdan dolayı kıyamati kopardımve bu arada eşim hafta da 2 gün alkol alır yani 200tl özel harcaması olur benim o yok tabi.. 2aydır para kartı kredi kartı da bende harçlık ben veriyorum ve kenarda 3000tl paramız var sadece 2 ayda.. Anlatabildim mi.. Para yönetimi herzaman kadınlar olmalı... Kadınlar kurtaracak bu dünyayı :))

merhabalar. şaşırdım bu mesajı görünce. hangi firma bu böyle ki çalışanlar karı/koca olunca maaşı kocanın hesabına yatırıyor?
yani bu konuda söyleyeceğim şey firma sahipleri de konu sahibesinin eşiyle aynı kafanmış o halde. kadının bütün ay çalışıp kazandı kocasına aittir mantığı var çünkü bu durumun arkasında. sonuçta herkesin maaşı kendi hesabına yatmalı. karı/koca diye kocanın hesabına yatırmak nedir?

paranızı kendiniz kullanmaya başladığınız için sevindim ama sizin de eşinize harçlık vermeniz doğru değil bence. sonuçta tam tersi bir durum söz konusu burada ve madem kadına yapıldığında doğru olmuyor kendi çalıştığı parayı harçlık gibi almak erkeğe yapıldığında da doğru olmamalı.

Halı yıkama tek firma mı ? İnternet denen bi zımbırtı icat edildi oradan bulabilirsiniz halıcı dediğiniz firmayı. O yoksa başkasını bulursunuz. Eşiniz olmadan bunları yapamıyor olmanız herşeyi ondan bekliyor olmanız çok itici,erkekler bu sebepten soğuyor kadınlardan.. göndermeyin paranızı bakın başınızın çaresine.

Valla burada akşama kadar eşinizi kötüleyelim siz degismedikten sonra hiçbir faydası olmaz.
Zaten tepemize çıkarırsak bütün erkekler aşağı yukarı eşiniz gibi olur.
O yüzden hata sizde.
Para göndermeyi kesin bir kere haftasonu dışarda yapın kahvaltıyı mezara mi göreceksiniz parayı??
Eve geldiğinde yemeğe bulasiga yardim etsin 40 kere söyleyin başının etini yiyin gerekirse ama o işi yaptırın.
Ben uzanıp dinleneceğim bugün çaylar senden deyin.
Hayir böyle davransanız az sesinizi çıkarsanız napacak mesela dovecek mi sizi ?
Döverse zaten sizin hayatınızda olmayı hak etmiyor demektir.

Back