Yaşam enerjimi Yok eden eşim

Kısa dönem yapacaktı normalde maaş alamayacak ya ayni hesaba geliyor diye bedelli yapıyor.. uff yapacağı 21 günlük askerliğe bile konuşan insan Yok erken kaldırıyorlar, yok hep eğitim olacakmış.
Bırak uzun dönem yapsın, tamam geliri olmayacaksa o dönemde olmasın . Senin açından faydalarını düşün. Sonuçta sen zaten çalışıyorsun , maaşın devam edecek , çocuğa şu anda kim bakıyorsa aynı şekil devam edecek diye düşünüyorum . En azından akşam eve gelince sadece kendinle ve çocuğunla ilgilenirsin . Eşinin beklentileri olmaz evi dağıtamaz. Kısaca sen nasıl bırakırsan evini akşamda öyle bulursun. Yemeğini keyfine göre bazen bir omlet yaparsın, bazen dışardan sipariş verirsin..... bazende daha besin değeri yüksek ama yapımı kolay olan şeyleri seçersin. Artı eşin Yok diye kendi ailende daha çok zaman geçirebilirsin. Emin ol şu andan daha az yorulursun ve en önemlisi huzurlu olursun .

Pesss ya pes bu kadar olmaz nasıl bir adam bu böyle sinirlerim bozuldu. Siz neden adamı bekliyorsunuz internetten numara bulun arayın halıları alsınlar paranızı vermeyin adama zorla mı almaya çalışıyor o zaman yolları ayırın olacak iş değil ya . Şunu da anlamıyorum dışarıda çalışmayan para kazanmayan kadın hiç çalışmamış mı oluyor yatıyor gibi mi görülüyor adam ona her istediğini yaptırabilir mi oluyor ? Bazı kadınların da zihniyetini çözemiyorum yazık günah. Ben şuan bazı sebeblerden dışarıda çalışmıyorum ama kocam asla beni ezmedi ezemezde evlendik anında maaş kartının eşini bana çıkarttırdı mobil uygulama benimde telefonum da var istediğim yere istediğim şeyi öder alırım sadece haber veririm biz bir aile isek ve o dışarıda ben evde çalışıyorum. Evde eşek gibi çalışıyorum haftada 3 gün temizlik yapılır. Çamaşırlar haftada bi yıkanır çamaşıra kadar ütülenir . Hergün yemek pişir 2 güne bir tatlı olur misafir ağırlanır. Bende dışarıda çalışmıyorsam bal gibi evde çalışıyorum netttt

Çalışmıyorum. Ama eşim ev işlerinde yardımcıdır . Kalkar kahvaltı hazırlar. Haftasonları temizlik yapar. O da benden bi sey isterse kırmam. Yaparım. Çıkardığını kirliye atar. Peşinde gezmem.

Maddi olarak da; kredi kartı bendedir. Istediğim şekil kullanırım. Harcamamın hesabını vermem. Ayrıca cüzdanımda daima nakit param bulunur. Evin bazı yerlerinde zaman zaman para bulurum. Elime verip beni üzmek istemez.

Ve evet normali budur. Siz ne yapiyorsunuz hanımefendi?? Nasıl cebinizde para olmaz?? Şok içindeyim.

Çalışıp da parasız gezen kadınları ben bu platformda gördüm bi tek...

Sorunun neyden kaynaklandigini biliyorsunuz işte tepenize cikarmissiniz. Bir kere maasin tamamini.ona vermekte neymis ya bende calisan bir.kadinim kartim maasim bendedir sadece lazim.olunca mesela.araba fln degistirecekse cikistiramaz 3/5 bin uzerine koyarim veya ben alisverise cikinca (kendim istedigim icin) cocuklarima mutfak.ihiyaci o an aklima gelen birsey varsa alirm. Onun disinda herseyi eşim karsilar.önunden para kacirin demiyorum dara düsunce tabiki destekleyin ama paranizin tamamini ona vermek de nedir hele kartini veren kadinlar var hic anlamiyorum onlarin kocasinin sadece maasi icin onlarla evlendigini düsunurm ben acirim vallahi. Kendinizi ezdirmeyin arkadasim sende onun kadar calisiyorsun ozmn o da evde senin kadar calisacak veya yardimci olacak sana yok öyle hayat!! Birsey dikkatimi cekti ayica haliciyi aradi cikar halilari dedi yazmisinz kocaman agir halilari siz niye cikariyormussunz yaaa??? Erkek olan o. O kaldirip indirisn. Ayyy ne desem yazilacak cok sey varda hatanin büyugu sizde. Neyse allah yardimciniz olsun ne diyim Bana ters boyle kocalar ya adam gibi kocalik yapacak ya da kapi orda ben kimseyi sirtimda tasimaya gelmedim dunyaya.

Resmen kölelik hayatı.Sizi hizmetçi gibi çalıştırıp üzerine de para alıyor utanmadan...

çocuk musun ya
çocuğun var gerçekten parana ne oluyor bilmiyorsun
verme ilk 4-5 ay kavga edersin sonra söylensede alışır
senden aldığı parayı harcayıp kendi birikim yapıyordur ailesine veriyordur
enayi yerine konma verme kira mı ödemezse ödemesin
adam seni kullanıyor bırak ne b.k yerse yesin

ayni is yerinde calisip,
ayni anda eve gelip.
birisi yan gelip yatip digeri tum islere kosturuyor...

boyle bir evliligi neden kabul ediyorsunuz?
parasini marasini gectim ben,
nasil kotu bir aile hayati,
o cocuga da cok kotu bir orneksiniz,
kari koca olarak.

Iki fatura kira odemekle evin tum isinden siyrilmak oluyorsa hepsini sen yap, evin isini o yapsin. Kira fatura vs ben oderim, esime vermem maasimi. Ev islerinde de yardimci olur. Kim musaitse o oder, kim musaitse o cay koyar, kim uyandiysa o kahvalti hazirlar, kimin cani istiyorsa o yemek yapar. Alistirmayin boyle su adamlari.

Hayatım Bi aralar bende senin gibiydim bende sadece çocuk yok şuanlık.. Biz aynı yerde çalıştıgımızdan dolayı eşimin hesabına yatıyordu maaşınız.. Son 2 aydır ben kendimi hizmetçi gibi görmeye başladığımdan dolayı kıyamati kopardımve bu arada eşim hafta da 2 gün alkol alır yani 200tl özel harcaması olur benim o yok tabi.. 2aydır para kartı kredi kartı da bende harçlık ben veriyorum ve kenarda 3000tl paramız var sadece 2 ayda.. Anlatabildim mi.. Para yönetimi herzaman kadınlar olmalı... Kadınlar kurtaracak bu dünyayı :))
özel harcama hafta iki alkol ... iğrenc

Eşinixz tam nefret etmelik ama sizde buna izin vermişsiniz
Bu duruma ne zaman dur demeyi düşünüyosunuz
C.tesi yaşanan şeyden sonra siz değerli kk üyelerinin beni cesaretlendirmesiyle dün akşam konu açıldı yine ve tartıştık içimde ki herşeyi döktüm, tabi bana deli dediği için dilimi tutamayıp ailesini işin içine katınca ona söylediklerim konusunda belki haklı olduğumu söyledi ama ailesini işin içine karıştıramayıcağımı söyledi( bu konuda haklı) ama tartışma olunca kendimi dizginleyemiyorum.
Maddi ve manevi olarak sömürdüğünü söyledim parana ihtiyacım falan Yok bir sürü şey söyledi bundan sonra tek kuruş bile istemiyorum dedi ben de zaten bu saatten sonra vermeyeceğimi söyledim.
Tabi arada yine sözlü atışmalar oldu (küfür ve hakaret yoktu) dışarıya çıkmak istedi bi daha yüzümü görmeyeceksin falan dedi tamam giderken beni de annemlere bırak o zaman dedim :bicak:blöf yaptım yani. Neyse gitmedi tabi sakinleştikten sonra söyledikleri için özür diledi. Para konusunu artık açmadım. Zaten ay başı gelince gerekli ödemeler dışında para göndermem artık.
Bugün De işten geldik bebekle ilgilendi ben yemek yapana kadar yemeği yedikten sonra makinadan bulaşıkları çıkarmasını ve kirlileri yerleştirmesini söyledim. Mutfağı temizliyip öyle çıktı.:KK76:

Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Fazlasıyla tepeme çıkardığımın farkındayım
İlk işin o maaş kartını eline almak olsun bak bakalım eş kişisi nasıl değişiyor

Back