Yaşam enerjimi Yok eden eşim

Maddi olarakda evin tüm yükü sizin üzerinizde peki eşiniz maasini ne yapiyor.Siz maddi özgürlügü olan bir kadınsınız kendinizi ezdirmeyin.Eger temizlik için yardım etmiyorsa kendi maasinizi ona vermeyin eve yardimci alın.Kendi zevkiniz kisisel bakımınız vb içinde kendinize özel harcama yapın

Yazmadan geçmek istemedim
Allah aşkına bu kölelik sizinki
Eşiniz kralmi pardon
Sizde çalışıyorsunuz
Evde de köle gibisiniz neden ezdiriyorsunuz kendinizi
Benimde evlatlarim var iki kızım var
Eğer böyle yaşamları olursa
Çok uzulurum
Kusura bakmayın ama hali için bile nerdeyse yalvarıyor Diniz adam hala size kıymet verip çağırmiyor
Hayır eline alıp yıkaması size yardım etmesi bile lazım
Daha kahvaltı hazır değil diye trip yapıyor
İnanın böyle insanlara
Sinir oluyorum
Lütfen kendinizi ezdirmeyin

çocuğun eline merdiven verip “al oğlum şu ağaca çık” dedikten sonra oğlum ağaca çıktı diye ağlamak gibi bisey bu. Böyle olmasına siz izin vermişsiniz? Ben malesef sizi bir “birey” olarak göremedim.

Adam sizi eşi değil,maddi manevi sömürü aracı olarak görüyor ve ilk tepkinizde ki tepkiniz de sadece ağlamaktan ibaret,sizi rezalet çıkarmakla suçlayıp resmen çamur atıyor ve hakaret ediyor
Lütfen kendinize değer veriyorsanız iyi bir avukat bulun

herşeyden önce kusuruma bakmayın ama çalışıp da parasını, kartını doğrudan kocasına veren sonra da sanki bir lutufmuş gibi kendi kazandığı paradan harçlık almayı bekleyen kadınları anlamıyorum. kira, kredi vs. ödenmesi gerekiyorsa bölüşüm yaparsınız ve ona göre ödeme yaparsınız. ne demek çalışıp kazandığınız parayı alıp eline vermek ya!

onun dışında eğer bir evde iki kişi yaşıyorsa o evin işi de evde yaşayan kişilerin görevidir. o evde yaşıyorsa eşinizin de bir zahmet işin ucundan tutması lazım. yaptığı/yapması gereken işler bir lütuf değil, zorunluluktur yani.

bana kalırsa ilk iş olarak maaşınız yatar yatmaz para göndermeyi bırakın. ödemeleri de aranızda paylaşın. böylece ne parasız kalırsınız ne de aman beyefendi halı yıkamayı arasın diye beklersiniz. (eşinizin tavrından "haklısın hayatım, sahiden çok pahalı" deyip halıyı kendiniz yıkamaya kalksanız gık çıkarmayacağını çıkarıyorum.)

onun dışında da ev işleri ile ilgili de alıp karşınıza konuşun. düzelirse ne ala (yine eşinizin tavrından konuşmanın bir işe yaramayacağını çıkarıyorum ama bir kere de olsa denemekten zarar gelmez).

baktınız konuşmak işe yaramayacak çamaşırlarını yıkamayı, göleklerini/pantalonlarını ütülemeyi hatta onun için yemek yapmayı bırakın (kendiniz için bir tabak hazırlayın ve bırakın ne hali varsa görsün.) madem "sizden birşey olmaz, onun için bittiniz" bir zahmet bir taraflarını kaldırsın da kendi pisliğini temizleyiversin beyzade!
Valla katılıyorum bu resmen kolelik

Her seferinde söylemekten yoruldum artık haftasonu temizlik günlerinde yardım etmemek için kendine bahane bulup dışarıya çıkıyor
Canim bırak ev pis dursun. 2 hafta temizlik yapilmayan evdeki pislikten kimse ölmez. Siz de yapmayın. Ben benimkine ya temizliğe yardımcı alacağız ya da beraber temizleyeceğiz dedim. Yapmadi ama ekonomik sıkıntı başladı şimdi beraber temizliyoruz. Ama hala eve gelince oturuyor tv başına ve ben deli oluyorum. Maaşını verme eline. Madem size kızmış bağırmış. Kesin para vermeyi. Hiç bağırıp çağırma da cok sakince anlat aynı isi yapıyoruz ya ben istifa edip ev hanımı olacağım yada sen de evle ilgileneceksin de. Ama çok sakin hatta aşırı sakin konuş.

Maas Kartınızı alın kesinlikle esinizden .annemde zamanında siz gibiydi bigün dayanamadı bu tavırlara bi kavga aldı kartı :))) bu kadar kendinizi Ezdirmeyin tabi burda boşanın diyenlerede bakmayın bosanmalik birsey değil evliliğiniz ama bu kadar kendinizi ezdirmeniz normal degil .eşinize biraz sert gözükün bence .

"Evlilikte delirmeceler,delirtmeceler"proğramı var bu akşam kk da.Birçok kişi hemen hemen aynı dertten muzdarip.Eşlerin sorumluluk almayışından.Siz kendinizi nasıl görüyorsanız karşı tarafta o kadar değer veriyor.Öncelikle kendinize değer vermekle başlayın.Sinirle değil sakince eşinizden yapılması gerekenler konusunda yardım isteyin.Yorulduğunuzu herşeye tek başınıza yetişemediğinizi,bunun için zaman zaman sinirlendiğinizi,eşinizin size destek olması gerektiği konusunda onunla konuşun.Para konusunda da bazı arkadaşlar yazmış.Bütün paranızı eşinize vermemelisiniz.Aylık ödemeler konusunda katkınız elbette olur.Ama,tüm paranızı vermek hata.Daha yolun başında sayılırsınız.Önlem almazsanız bu böyle gider ve yerleşir.Çözemezsiniz sonra.

Bundan sonra maaşınızdan kuruş vermiyorsunuz sadece kendimize ve bebeğinize harcıyorsunuz. Halıcı meselesine gelince de internete yazınca zilyon tane halıcı çıkar. Güvenebileceğiniz bir tanesini seçer ve arayıp çağırırsınız. Evde de sadece kendi işinizi ve bebeğinizin işlerini yapın. Kahvaltı da zıkkım yesin. Ya da direk boşayın. Sinirlendim.

Hic evlenmeseydin hem yukun az placakti hem de calistigin para sana kalacakti. Calistigini anlayacaktin. Sen ona kolelik yapmak icin imza atmissin resmen. Evlilik degil ki bu. Neden maasin sende kalmiyor. O odemeleri sen kendin de yapabilirsin. Ya da o maasini sana yatirsin odemeyi sen yap. Veya odemelerinizi yapinca kalan parayi paylastirin ya da ortak bir havuzda toplayin. Iste calis, evde calis, adamin donuna kadar yika bir de bitirdin beni desin. Srn beni bitirdin diyememissiniz... eve haftada ya da 15 gunde bir yardimci alin ev temizligi icin, o da odesin ki kiymet bilsin. Gonullu kolelik sizinkisi...

Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Fazlasıyla tepeme çıkardığımın farkındayım
Ahh canim yha bu erkekleri yetistiren analari bir sorgulamak lazim gercekten cok rahatlar ve sorumluluk sahibi degiller esim cok yogun calisiyo nobet vs. Ee bnde yogun calisiyorum nobetten cikip aksama kdr uyuyo hadi oraya kdr tamam 4.5yillik evliyim ve esimi 9yildir taniyirum insan uyaninca bir seyide kaldirip yerine koymazmi be adam alisveris faturalar butun sorumluluk bnde maas kartinj elinden aldim yuklu bir borca batti sevgili arklari yuzundn ginluk veriyorum 20_30lira cok bile yemek zaten isyerinde yiyo son 2senedir kavga hirgur yaptiriyorum herseyi yapmazsa tlfnu alip yere caldim bikere sinirden hemen kalkiyo simart simart biyere kdr simdi bn demeden kendi dusunup yapiyo cok severek evlendim bazende icim sizliyo acaba ilerimi gittim diye cok vicdanliyimdir karsiniza alip guzelce konusun ne guzel bebeginiz var inan bizde dahil cocuk sahibi olabilmek.icin yapmadigimiz kalmiyo onuda gectim maddi olarak cok doktuk esinizin sukretmesi lazim sizin gibi bir es ve evlat gerisi bos halilarmi yikatilack arayin gelsin halici ben hic sormm dahi onu bunu herseyi kendim ysparim Allah basimizdan eksik etmesin yasadiklariniz konusulup cozulecek seyler rabbim baska sikinti dert vermrsin tatlim aglma uzulme olurmu kiyamm bebiside uzmeyin kizarim ikinizede:sinirli::KK200:

Erkek milleti hep öyle sinir oluyorum. Bir iş yapılacaksa milyon kez söylemek gerekiyor. Bir dönem bankamatik kartım esimdeydi. Bende de kredi kartı vardı nakit çekip verirdi. Bir ara param bitmiş. Onda da yok. Para çek diyorum ha bugun ha yarın çekeceğim diyor da çekmiyor unutmuş. Merhaba sinir oldum ver bankamatiği param olmuyor bu ne la dedim. Öyle aldım. Para esirgediginden değil ama unutuyor mesela. Sifon bozuk yaptır diyorum yok. Kombi bozulur ara derim aramaz. En son bana düşüyor. Ev işine ben demesem el sürmez. Önceden sinir oluyordum şimdi direkt istiyorum. Hadi çocugu çişe götür. Yıka hadi oyuncakları toplayın. Hadi masayı kurun. Kendi akıl etmiyor açıkça da diyor aklıma gelmiyor diye. Ben de istiyorum açıkça. Tabi söylenmeden yavaş yavas. Yoksa benimki de alır eline telefonu hiç yerinden kalkmaz. Ay ne bileyim evlilik zor şey iş bilen adam da senin yaptığın işi beğenmez. Ben de dert yandım niye öyle oldu ya :KK64:

Kocami gördum :kızgın:

Her seferinde söylemekten yoruldum artık haftasonu temizlik günlerinde yardım etmemek için kendine bahane bulup dışarıya çıkıyor
Sende cik disariya.. yemek de yapma.. ben calismadigim halde bazen yapmiyorum... maasini da verme hepsini mastaflari ortak odeyecek kadarini ver hatta esine degil direk masraflara ver...

Evet konu sonunda yazdığınız gibi niye bu kadar tepenize çıkardınız ?
Hem dışarda çalışıyor hem evde çalışıyorsunuz . Eşiniz hiçbir konuda destek olmadığı gibi maddi anlamdada kısıtlıyor ..
Saygı deseniz o da yok..
İlk önce maaşınızı siz yönetin
Ev işleri için de yardımcı çağırın temizliği o yapsın
Kendizi ezdirmeyin Allah askina

Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Fazlasıyla tepeme çıkardığımın farkındayım

Ne desem bos inanin buna.. insan sevdigine kiyamiyor. Butun ggun calisinca, evre destek gorursunuz eger sizi onemeeyen biri varsa.. hatta daha fazlasini. Boyle bir durumda ne yapilir bilmiyorum. İs bolumunu konusmak cozum getirir mi bilmiyorum.

Bir erkek arkadasim vardi. Evlilik acildiginda bir kez, cayi bile senden beklerim demisti. Yuzune baktim anlamsizca. Bir kere taviz verirsem benden her syi yapmami beklersin demisti. İyiki ayrildik da ben ayakta kaldigimda uzulen, bulasik bile yikatmaya kiyamayan biriyle evlendim ( bu aksam ki tartisma, tam bulasiklari akitacam sen birakk agir o tava ben halledicem vss. Oysaki yemegi de esim hazirlamisti. Gerci genelde de o hazirliyor seviyor yani ) Tez kurtardim yani. Umarım sizin esiniz de biraz anlayis gosterir.

Halı yıkamacıyı aramada ne var yaz googleye çıkar numarası
Eşine dil döktüğüne değmez sinirini bozduğuna değmez

Maasini esine neden veriyorsuj cok mu kolay bi iste calisiyosun merak ettim. Ben de calisiyorum kartimin sifresini bi tek babam bilir baskasina da guvenip asla vermem.. Evli kaldigim surecte esim de sakayla karisik istedi iplemedim...

Back