Yaşam enerjimi Yok eden eşim

Günaydın hanımlar kusura bakmayın herkese teker teker cevap yazamadım. Okudum yazdıklarınızı. Çok ödemelerimiz vardı. Elde nakit çok kalmayınca bende para almıyordum borçları ödeyelim diye. Bu sebepten kartımı vermiştim. Zateh ay başından sonra para da kalmıyordu.
Halıcı konusuna gelince yaşadığımız yer küçük bir yer iki halıcı var ve ben sadece birini tercih ediyorum işim dolayisiyla da ben aramak istemedim ve tabi ki halıları tek başıma toplayıp taşımamak İçin eşimi de bekledim bu sebepten dolayı uzadı.

Ev işi konusunda sürekli benim söylemem gerek yoruldum artık söylemekten bi ara iki hafta temizlemedim evi umrunda olmadı, bebek var zaten kirli ve dağınık olmasına dayanamıyorum. Her şeyi erteliyor. Çok tembel, uyuşuk bi insan, masa başı çalışıyor yanı yorulmuyorda anlamıyorum erkek olduğu halde bir işi beceremiyor.

Dün eşim dışarıya çıktıktan sonra mesajlaştık içimdekileri söyledim evde köle gibi olduğumu ve maaşımın son kuruşuna kadar ona verdiğimi onun sadece bostan korkuluğu gibi evde durup bir işe yaramadığını söyledim
Diyor ki iki kuruş para kazanıyorsun diye öyle yapıyorsun al paranı başına çal, işim olmaz seninle, kredi vadesini uzatıyorum (normalde ayda 1400 ödüyorduk 700 e düşürecekmiş) beni ilgilendirmez dedim nasılsa sen ödeyeceksin tek kuruş vermiyorum bundan sonra.
Akşam yemek yapmadım gelip kendisi hazırladı beni de çağırdı ben yemedim. sofra olduğu gibi tezgahın üzerinde duruyor.
Sabah kahvalt hazırlamadan dışarı çıktı şimdi aramış halıcı gelirse beni çağır beraber alalım içeri diye
Sana ihtiyacım Yok ben alırım dedim. Moralim çok bozuk kızlar.
Hele hele şu tavırlara bak.
Vallahi böyle adama ne yemek yaparım.ne çamaşırını yıkarım hak etmiyor çünkü.
Çocuğa ve kendinize ayrı yemek yapın çamaşırınızı ayrı yıkayın değerinizi anlasin.
Paranızı da vermeyin gerçekten madem öyle al başına çal dedi adam olsun burnu surtsun biraz.

Konu sahibi salaklık bizde gerçekten bosverin ya çevremde görüyorum çatır çatır hakkını savunup fedakarlık yapmayanlar daha kıymetli susmayin ezdirmeyin artık kendinizi ne hali varsa görsün kartınızı da alın lütfen.Eve de temizlikçi tutun kabul etmezse ben de çalışmayacağım artık deyin ne bu ya kadinsiniz diye köle misiniz

Valla aynı ben ve benim eşim! Dün bebek uyumadı uyuyana kadar demlediğim çay acıdı. Bir yandan da eşime yalvar yakar ben evi süpürdüm sen de sil tozu al bari dedim. Çamaşırları sermeyi istemedi onları serdim. Bir yandan bebek sürekli uyanıyor. Hadi şimdilik ücretsiz izindeyim ama çalışmaya başlayınca durum aynı olacak. Beş kat fazla yorulmuş bir ben olacağım. Bu arada gündüz çok geç kalkar ben bir kızımla bir de eşimle iki ayrı kahvaltı yapmak zorunda kalırım. Yani biz ne yaşıyorsak kendimize ediyoruz. Siz gibi tepeme çıkardım şimdi de ters davranınca zoruna gidiyor beyefendinin. Ama yapacak bir şey yok, bir yerden düzeltmeli yanlışı. Benim de maaş kartım eşimdeydi ücretsiz izindeyken içinde para olmayan kartı aldım. Çalışmaya başlayınca bende kalacak. Gerekirse ben çekip veririm. Çünkü aynı sizin eşiniz gibi para yok deyip durur. Tamam olmayabilir ama kadınız nihayetinde bir miktar üzerimizde olmalı değil mi? Siz de bu ay şu şu masrafları ayırdım al geri kalan burada deyip kartı öyle verin verecekseniz de. Temizlik yardım konusunda tembel bencil biri çok zor. Çok zoruma gidiyor benim de yardım etmemesi. Ettirene kadar ben yoruluyorum ya da o da ayrı bir mesele ne yazık ki...

Günaydın hanımlar kusura bakmayın herkese teker teker cevap yazamadım. Okudum yazdıklarınızı. Çok ödemelerimiz vardı. Elde nakit çok kalmayınca bende para almıyordum borçları ödeyelim diye. Bu sebepten kartımı vermiştim. Zateh ay başından sonra para da kalmıyordu.
Halıcı konusuna gelince yaşadığımız yer küçük bir yer iki halıcı var ve ben sadece birini tercih ediyorum işim dolayisiyla da ben aramak istemedim ve tabi ki halıları tek başıma toplayıp taşımamak İçin eşimi de bekledim bu sebepten dolayı uzadı.

Ev işi konusunda sürekli benim söylemem gerek yoruldum artık söylemekten bi ara iki hafta temizlemedim evi umrunda olmadı, bebek var zaten kirli ve dağınık olmasına dayanamıyorum. Her şeyi erteliyor. Çok tembel, uyuşuk bi insan, masa başı çalışıyor yanı yorulmuyorda anlamıyorum erkek olduğu halde bir işi beceremiyor.

Dün eşim dışarıya çıktıktan sonra mesajlaştık içimdekileri söyledim evde köle gibi olduğumu ve maaşımın son kuruşuna kadar ona verdiğimi onun sadece bostan korkuluğu gibi evde durup bir işe yaramadığını söyledim
Diyor ki iki kuruş para kazanıyorsun diye öyle yapıyorsun al paranı başına çal, işim olmaz seninle, kredi vadesini uzatıyorum (normalde ayda 1400 ödüyorduk 700 e düşürecekmiş) beni ilgilendirmez dedim nasılsa sen ödeyeceksin tek kuruş vermiyorum bundan sonra.
Akşam yemek yapmadım gelip kendisi hazırladı beni de çağırdı ben yemedim. sofra olduğu gibi tezgahın üzerinde duruyor.
Sabah kahvalt hazırlamadan dışarı çıktı şimdi aramış halıcı gelirse beni çağır beraber alalım içeri diye
Sana ihtiyacım Yok ben alırım dedim. Moralim çok bozuk kızlar.
Hiç morlini bozma.Yapmasını istediğin şeyleri sabırla bıkmadan iste.Bu konuda biraz sinirlensen bile sakin kalmaya çalış.Para konusunda da hem beğenmeyip hem paranı ne diye alıyormuş.Almasın o zaman.Boş boş tehdit ediyor işte.Hiçte umursama.Kartı al ve bir daha verme.

böyle konu açınca onun gözünde para gözlü maddiyatçı, doyumsuz oluyorum. Ama ben bu zamana kadar öyle büyüdüm markete mağazaya gidince arkamdan gezer ekstra bişey almayayım diye. Geçen çocuğa bişeyler alıcam sen git arabayı getir ben bi iki parça alıp çıkıcam dedim gitmedi arkamda döndü durdu. Kızımın Doğum gününü kutlayacaktım sonuçta bir yaş doğumgünü bütçemiz yeterli değil gelecek ay kutlayalım dedi, tamam neyse dedim yarım yamalak olmasın isteğime göre olsun bu ay diyorum ki bi pasta yaptıralım diyor ki evde yapsan ne olacak ne kadar özentilisin.. vs.vs....

Kimseye anlatamıyorum bi de bunları çünkü ailem böyle şeylere alışık değil, onun ailesi de kalkıp bana hak vermez.. içimi döküyorum kızlar hakkınızı helal edin..

böyle konu açınca onun gözünde para gözlü maddiyatçı, doyumsuz oluyorum. Ama ben bu zamana kadar öyle büyüdüm markete mağazaya gidince arkamdan gezer ekstra bişey almayayım diye. Geçen çocuğa bişeyler alıcam sen git arabayı getir ben bi iki parça alıp çıkıcam dedim gitmedi arkamda döndü durdu. Kızımın Doğum gününü kutlayacaktım sonuçta bir yaş doğumgünü bütçemiz yeterli değil gelecek ay kutlayalım dedi, tamam neyse dedim yarım yamalak olmasın isteğime göre olsun bu ay diyorum ki bi pasta yaptıralım diyor ki evde yapsan ne olacak ne kadar özentilisin.. vs.vs....
E madem o da askere gidiverseymis niye bedelli yapıyor ki ?
Siz onun bedelli masrafına ortak olmak zorunda değilsiniz ki .
Azarlayın milletin ortasında kuyruk giib gezme peşimde diye rezil olsun milletin ortasında cimri.
Iyy en sevmedigim adam cimri adam sinir oldum eşinize.

Kısa dönem yapacaktı normalde maaş alamayacak ya ayni hesaba geliyor diye bedelli yapıyor.. uff yapacağı 21 günlük askerliğe bile konuşan insan Yok erken kaldırıyorlar, yok hep eğitim olacakmış.

kişi kendisi nasılsa başkasını da öyle görürmüş.
paragözlü ve maddiyaççı olan asıl kendisi.
paranızın kontrolünü elinize almanız bu nedenle önemli.
paranızı siz kontrol ettiğiniz sürece size olan davranışlarına da dikkat etmek zorunda kalacak.
size bir daha paragöz, maddiyatçı derse onun yaptıklarını teker teker sayın yüzüne.
"vermezsen merme, taksit sayısını arttırırım" diye blöf yapmak kolay. sizin o blöfü göreceğinizi düşünmüyor.
anladığım kadarıyla kartınız elinde değil, siz para yatar yatmaz parayı onun hesabına gönderiyorsunuz. yani paranızın kontrolünü elinize almanız daha kolay. (hoş kartınız elinde olsa da kolay. müşteri hizmetlerini arayıp kartın yenilenmesini istediğiniz anda eski kart iptal olur, kullanılamaz. bankadan alacağım derseniz de kuryenin kocanıza vermesi riskinden kurtulursunuz.)
parayı göndermeyin, masrafları bölüşün ve evde sadece kendinizin ve çocuğunuzun işlerini yapın.
zor olacak, sinirleriniz yıpranacak ama böyle böyle düzelme ihtimali var.
öbür türlü hiç düzelme ihtimali olmadan kendinizi kullandırdığınız için sinirlerininiz yıpranmasından iyidir.

kişi kendisi nasılsa başkasını da öyle görürmüş.
paragözlü ve maddiyaççı olan asıl kendisi.
paranızın kontrolünü elinize almanız bu nedenle önemli.
paranızı siz kontrol ettiğiniz sürece size olan davranışlarına da dikkat etmek zorunda kalacak.
size bir daha paragöz, maddiyatçı derse onun yaptıklarını teker teker sayın yüzüne.
"vermezsen merme, taksit sayısını arttırırım" diye blöf yapmak kolay. sizin o blöfü göreceğinizi düşünmüyor.
anladığım kadarıyla kartınız elinde değil, siz para yatar yatmaz parayı onun hesabına gönderiyorsunuz. yani paranızın kontrolünü elinize almanız daha kolay. (hoş kartınız elinde olsa da kolay. müşteri hizmetlerini arayıp kartın yenilenmesini istediğiniz anda eski kart iptal olur, kullanılamaz. bankadan alacağım derseniz de kuryenin kocanıza vermesi riskinden kurtulursunuz.)
parayı göndermeyin, masrafları bölüşün ve evde sadece kendinizin ve çocuğunuzun işlerini yapın.
zor olacak, sinirleriniz yıpranacak ama böyle böyle düzelme ihtimali var.
öbür türlü hiç düzelme ihtimali olmadan kendinizi kullandırdığınız için sinirlerininiz yıpranmasından iyidir.
Yani kart evde istediğim zaman alabilirim, ay başına doğru hesap yaptığımızda ödemelerden dolayı genellikle para kalmıyor, maaş yattığı gibi direk ona gönderiyordum. dediğiniz gibi blöf mü yapıyor gerçekten uzattı mi bilemem ama kendi bilir bıktım artık herşeyin hesabını tutarak yaşamaktan.

Ben okurken sinir oldum siz yaşarken nasıl katlanıyorsunuz. Normalde ben kazanıyorum istediğim gibi harcarım tavrına karşıyım ama bazı erkekler bu tavrı hakediyor.maaşı hemen ayırın ne yani kadın oldugunuz için mi kazanırken zekanız yetiyo da harcarken kafanız basmayacak. Paralar madem bi yerde toplanacak o size göndersin o zaman idare sizde olsun siz ona harclık verin. Ama yok erkeklik böyle bişey çünkü. İnsanın erkek olası geliyor valla. Sonsuz hizmet edin birde yaranamayıp azar işitin. Niye kendinizi yıpratıyorsunuz ki bu adam için mi. Maaşınızı göndermeyin cok erkek madem kendi kazansın borçlarını ödeyip evi geçindirecek parayı.

Kusura bakmayın ama kendi kendinizi idare edemiyor musunuz ki eşinize veriyorsunuz parayı? Birde kendinize hiçbirşey ayırmadan. Hata sizde bence. Eşiniz için bitmeden önce onun sizin için bitmesi gerekirdi öyle insanlık mı olur. Şoklar içerisindeyim

Hep diyorum Allahtan bişey çıkmazsa işimi bırakmayı düşünmüyorum gerekirse onu bırakırım işimi bırakmam..
Ben oyle bir biraktim tam 4 sene once 8 yillik isimi 1 yillik evliyken...araya uzuuuun tup bebek tedavileri girdi biraz da sebep oldu.simdi is bulamiyorum.ha yanlis anlasilmasin esim eziyet etmiyor birseyimi de eksik etmiyor ama calismak baska.hele ki zor bir insanla evliyseniz hic birakmayin isinizi

Valla eşlerde var bu arızalı durumlar bir şey desen çalışan kadınlar hep böyle senin paran benim param diyorlar diye açıklıyor bişey dedirtmiyor , benim maaşım hesabımda durur sadece ihtiyaçlar için veririm ama mesela eve çok ihtiyaç olmayan ama benim istediğim bir şey alsam para biriktiremiyosun harcıyorsun başlar ama dışarda falan yemek yeriz çok sık onlar zoruna gitmez bi değişik benim koca ya

Valla eşlerde var bu arızalı durumlar bir şey desen çalışan kadınlar hep böyle senin paran benim param diyorlar diye açıklıyor bişey dedirtmiyor , benim maaşım hesabımda durur sadece ihtiyaçlar için veririm ama mesela eve çok ihtiyaç olmayan ama benim istediğim bir şey alsam para biriktiremiyosun harcıyorsun başlar ama dışarda falan yemek yeriz çok sık onlar zoruna gitmez bi değişik benim koca ya
Fayda deger yaklasimlari biz kadinlarla ters.2 kisi 200 tl yemege versek sesi cikmaz 100 tlye yillarca giyebilecegim bluz begensem pahali gelir

Back