• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yasalardan anlayan biri lütfen yardım

Sizin bu her fırsatta Türk erkeklerini yerin dibine sokmaya çalıştığınız yorumlardan fenalık geldi bana.

Hiçbir millet ve cinsiyet için böyle ağır ve saçma bir genelleme yapılmaz. Bu öfkeniz hiç sağlıklı değil.
Mesele erkeğin türk olup olmaması değil ki. Bu konuda türkten görünmüşler. Fransız erkekine de saydırdığını gördüm. Erkek olması yeterli.

Allah yardımcımız olsun.Evet yasal olarak ev ile ilgili söz sahibi değilsiniz maalesef.
Buna höre bir çözüm arayışına girmeniz gerekiyor. Konuşun o adam zannettiğiniz kişiliksizle biraz zaman isteyin yapılacak pek birşey yok gibi

Mesele erkeğin türk olup olmaması değil ki. Bu konuda türkten görünmüşler. Fransız erkekine de saydırdığını gördüm. Erkek olması yeterli.
Yinede Türk erkekleri ve hatta Türk toplumu üzerinden nefret kusacak hiçbir konuyu kaçırmıyor kendisi, o yüzden ilk sıra bizim. Fransızlar yerini bilsin 😌

Evettt bir o.ç Türk erkeği vakası daha

Hiç şaşırmadım, çağırırlar gel gel derler sonra da yarıyolda bırakır ee gelmeseydin kızım derler sen oratada kalırsın. Türk erkeği oynaktır güven olmaz.

Kamu spotunu tekrar yapayım Türk erkeği şerefsizdir, oynaktır, sakın ola ki bunların lafına güvenip evi barkı bozma, hele ki kış vakti taşınma hatasına düşmeyin.

Kamu spotumu yaptıktan sonra da yapılacak şeyi söyleyeyim. Başka ev bakın çıkın ama buna söylemeyin. Başka eve geçerken de evin anahtarını alın bu o.ç.den, kapıyı kitleyin anahtarı uzakta bir yerde çöpe atın. Evde TV, laptop, süpürge değerli ne varsa içini açıp çamaşır suyu dökün yandığına emin olun. Bu eve kayıtlı değilsiniz, evli zaten değilsiniz hiçbir şey ispat edemez b.k gibi kalır. Hayırlı olsun.
Yabancı erkekler çok mu iyi insanlığın cinsiyeti ırkı olmaz

E zaten yurt dışında değil mi? Gitmiş kurtarmış kendini bizden. Niye bu kadar nefret?
Anlamadığım ve beni asıl rahatsız eden nokta da bu zaten.

Gurbetçi olup Türkiye'de ekonomi çok iyi, herşey çok güzel diye iddia edenler ne kadar iticiyse başka bir ülkede yaşayıp her fırsatta Türk erkeği böyle iğrenç, Türk toplumu böyle kötü demekte o kadar rahatsız edici geliyor bana.

insanın kötüsü iyisi var bunun erkeği kadını milleti yok.ha erkeklerimiz kötü diyelim hadi.her gün tv de evliyken başka adama kaçan çocuklarını terkedip hiç umursamayan kadın hikayeleri de izliyorum.e bu bütün kadınlar böyledir demek mi?genelleme yapmak çok yanlış o yüzden
Tlc de izliyorum ne sapik kadınlar var
Ask ugruna ne cinayetler isliyorlar

Herkese iyi akşamlar,hemen konuyu anlatım :KK43: bundan 2 ay önce erkekarkadaşım şantiyesine yakın bir yerde ev kiraladı, ve bana evimi boşaltıp o eve geçmemi (kendisinin Avrupa yakasında bir evi daha var) onun zaten o yeni kiralanan evde anca 10 günde bir kalabilceğini söyleyip beni ikna etti. Evimi boşaltıp onun tuttuğu daireye geçtim bir aydır inanılmaz soğuktu geçen mesajlaşırken artık ayrılmak istediğini ev sahibini aradığını 15 gün içerisinde boşaltıcağını benimde kendime yer bakmam gerektiğini söyledi. Kış geliyor nasıl ev bulayım bari evin sözleşmesini bana devret ben kalım öderim dediğimde tek cvp yazmadı. Bir şekilde ev sahibinin numarasını buldum ve bugün aradım kadına hiç birşey söylememiş :KK43:((n yani 15 gün içinde evi boşaltacağı yok ben gidiyim diye yalan söylemiş . İnanılmaz üzüldüm şimdi sorum şu evden çıkmasam hiç değilse bir kaç ay yeni ev tutacak kadar birikim yapana kadar beni polis zoruyla evden çıkartabilir mi ?
Adınıza çok üzüldüm. Gerçekten yaptığı adilik, insanlığa sığmaz. Ve çok acımasız biriymiş nasıl farketmediniz bunu önceden. İyi kötü bir ev bulup gitmek. Kiralar çok pahalı ama arkadaş yanı bir oda kiralanabilir başta bayan yanına bayan olarak. Sahibinden.Com da falan vardı sanırım bu tip ilanlar en azından kendinizi toplayana kadar. Ne kimseye güven ne kimseden bir şey bekle kendi kendine yet o zaman üzülmezsin hayat kötü acımasız maalesef

Sen her ay erkek arkadasina para gonderdin mi herhangi bisey için? Eger oyle bi durum varsa ispatli dekontlu alt kira soz konusu. Tahliye davası açar erkek arkadasin herhangi bi ceza almazsin dava sonucunda evden cikarsin. Sonuclanana kadar da kirayi gönderirsin hesabina geriye dönük cezası da olamaz. Neticede elinde anahtarin var kiralayanin rizasi oldugu belli bisey gecmise yonelik suc zaten yok.

Velhasili kilidi değiştir otur evde, kirayi da gonder her ay. En asagi 1 yil surer o dava. En sonunda pasa pasa devreder. Sakin biseylere zarar verme.

Son düzenleme:
Ya erkeğe neden bu kadar saydırdınız ben anlamadım. İnsanlar neden nikahsız beraber yaşamayı ister çünkü sorumluluk almak istemezler. Kadın olsun erkek olsun değişmez bu, ayrolmak istediğinde karşındakinin sorumluluğunu üstlenmeden, biran önce hayatından çıkarabilmek onun için bir tercihtir.. Üstelik burada beraber yaşama bile yok, kirasını adamın verdiği ve 10 günde bir kaldığı bir eve konu sahibinin bedava ev baldan tatlı geldiği için atlaması var. Şimdi de adam ayrılmak isteyince evdende git demiş. Kim ayrıldığı sevgilisinin kiralarını falan ödemeye devam ediyor ki? Konu sahibi baştan bunları düşünerek temkinli hareket edecekti. Nikah konusuna gelecek olursak eğer nikahlı eş olsaydı, bu konuda bir çok hakkı olabilirdi kanunen zaten de erkekler bunu bildiği için nikahsız yaşamayı tercih ediyorlar. Herkedin kendi hayatı, kendi tercihleri ama her tercihinde bir sonucu oluyor. Siz evlenmeden erkek arkadaşınızın evinde yaşamayı tercih edebilirsiniz ama bu durumda hukuki yönden bir korumanız olmadığı için siz kendinizi sağlama alacak ve en azından beraber yaşamaya karar verince ortak bir ev tutup ortak sorumluluk alacaktınız ve sözleşmede taraf olacaktınız. Hani milletin çoluğuna çocuğuna ah ediyorsunuz ya ben evladıma ilk önce yaptığı her seçimin bir sonucu olduğunu öğretmeye çalışıyorum. Ayrıca aynı şey bir kadının başına gelse ve kadının tuttuğu ve kirasınıda kadının ödediği bir ev olsa ve kadın ayrılmak istediği halde adam evden gitmese ya da kadına evden çıkmayı teklif etse burada adama neler sayarlardı. Allah bilir.
Kanunen yapacak bir şeyiniz yok, biran önce yeni bir kalacak yer bulmaya bakın.

Sonra deniyor ki niye hanımlar geleneksel davranıyor?

Ağzını yaya yaya “evlilik falan çok demode yaaa modern olun” diyen erkeklere selamlar.

Konu sahibi adama güvendi de ne oldu? Ortada bıraktı. Zorla sert yapıyorlar insanı. 😡

Konu sahibi bu adamın nişanlı evli falan olmadığına eminsiniz değil mi? 10 günde bir uğradığı ev için tam ayın kirasını ödemesi garip.
Yüzde yüz haklı yorum
O evlilik insan tabiatına aykırı diyen erkeklerin davullu zurnalı düğünle halay çekerek evlendiği çoktur.

Ya erkeğe neden bu kadar saydırdınız ben anlamadım. İnsanlar neden nikahsız beraber yaşamayı ister çünkü sorumluluk almak istemezler. Kadın olsun erkek olsun değişmez bu, ayrolmak istediğinde karşındakinin sorumluluğunu üstlenmeden, biran önce hayatından çıkarabilmek onun için bir tercihtir.. Üstelik burada beraber yaşama bile yok, kirasını adamın verdiği ve 10 günde bir kaldığı bir eve konu sahibinin bedava ev baldan tatlı geldiği için atlaması var. Şimdi de adam ayrılmak isteyince evdende git demiş. Kim ayrıldığı sevgilisinin kiralarını falan ödemeye devam ediyor ki? Konu sahibi baştan bunları düşünerek temkinli hareket edecekti. Nikah konusuna gelecek olursak eğer nikahlı eş olsaydı, bu konuda bir çok hakkı olabilirdi kanunen zaten de erkekler bunu bildiği için nikahsız yaşamayı tercih ediyorlar. Herkedin kendi hayatı, kendi tercihleri ama her tercihinde bir sonucu oluyor. Siz evlenmeden erkek arkadaşınızın evinde yaşamayı tercih edebilirsiniz ama bu durumda hukuki yönden bir korumanız olmadığı için siz kendinizi sağlama alacak ve en azından beraber yaşamaya karar verince ortak bir ev tutup ortak sorumluluk alacaktınız ve sözleşmede taraf olacaktınız. Hani milletin çoluğuna çocuğuna ah ediyorsunuz ya ben evladıma ilk önce yaptığı her seçimin bir sonucu olduğunu öğretmeye çalışıyorum. Ayrıca aynı şey bir kadının başına gelse ve kadının tuttuğu ve kirasınıda kadının ödediği bir ev olsa ve kadın ayrılmak istediği halde adam evden gitmese ya da kadına evden çıkmayı teklif etse burada adama neler sayarlardı. Allah bilir.
Kanunen yapacak bir şeyiniz yok, biran önce yeni bir kalacak yer bulmaya bakın.
Mesele birlikte yaşamak değil ki. Koşa koşa bir başka insanın insafına kendini bırakmak.

Mesele birlikte yaşamak değil ki. Koşa koşa bir başka insanın insafına kendini bırakmak.
Konu sahibi olayı direk oradan alıyor ve evden çıkman gerekir diyenlere bedduayı basıyor ya ondan dedim. Bizim kanunlarımız birlikte yaşayan çiftlere kanunen bir hak sağlamıyor, bu durumda direk işgalci konumuna düşüyorsun o yüzden bunu tercih eden çiftlerin kendileri, kendilerini kanunen korumaya almalı ve sözleşmeye taraf olmalı. Hiçbirşey yapmadan koşa koşa adamın evine yerleştiğinde adam çık dediğinde çıkmayı da göze alacaksın. Burada adama saydırmanın bence haklı bir tarafı yok. Kadın olsun adam olsun ayrılmak istediği insanın evinde kalmasına izin vermesini beklemek, izin vermediğinde o kişiye hakaret etmek bana saçma geliyor.

Back