Yaşadığım şehirde hiç mutlu değilim

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
27
İyi günler herkese.Uzun olacak o yüzden şimdiden kusura bakmayın,iç dökme yazısı bu.
Bu konuyu şu an açmayı düşünmüyordum ama artık çıkmaza girdiğimi hissediyorum.
Başlıktan da anlaşılacağı gibi yaşadığım şehirde hiç mutlu değilim.Şehir ismi vermek istemiyorum ama gerçekten burada bunalıyorum.Nefes bile alamamaya başladım artık.Görüşleri,hayata bakış açıları benimkinden tamamen farklı insanlarla yaşıyorum.Arkadaş çevresi,ilişkiler,muhatap olduğum insanların hepsi benim çok zıttım.Karakter olarak demiyorum çünkü karakter olarak zaten diğer insanlara pek benzemem,o yüzden bu konuda şikayetçi de olamam.
Düşünce yapısı olarak herkes benim çok çok zıttım.İnternet ortamından,başka şehirlerden başka ülkelerden arkadaş edinmeye başladım artık.
Eminim bu konuyu belki de haklı olarak farklı yorumlayan olacaktır o yüzden baştan söylüyorum,bu birilerini küçümseme,ben çok coolum çok zekiyim ondan bunlar yeaaa gibi bir trip değil.Konu birilerinin daha iyi ya da daha kötü olması değil.Konu aşırı farklılık.
Bana çok normal gelen bir şey onlara anormal gelir,bana çok anormal gelen bir şey onlara çok sıradan gelir.Hep böyle.
Anlaşabildiğim insanlar da yok değil tabii ama sık muhatap olduğum neredeyse herkesten bir şey anlamıyorum,onlar da benden anlamıyorlardır.
Mental sağlığım özellikle son yıllarda bu konu yüzünden çok etkilendi.Bazen durduk yere gün boyu sürekli ağlıyorum.Kendi kendime bir şeylere kızıyorum.Ortada bir şey yokken mutsuz oluyorum.Sonra da geçiyor umut dolu oluyorum.Ama artık olumsuz duygular iyice sıklaşmaya başladı.Aşık olmuyorum(bana göre erkek de pek yok zaten),sürekli sağlıksız ilişkilere bulaşıyorum.Sağlıksız tavırlar sergiliyorum.5 yıl önce yaşanan bir olayı aklıma getirip üzülüyorum.Evden dışarı artık çok az çıkıyorum.Onda da çoğunlukla istemeye istemeye,aynaya bakmaktan utanıyorum kendime de hiç bakmıyorum.Öz bakımımı bile zar zor yapıyorum.Kusma fobimi anksiyetemi zaten biliyorsunuz ama onun bu konuyla bir alakası yok.
Tabii ki bu kadar problemin tek sorumlusu mutsuz olduğum bir yerde yaşamak değil,benim gibi olup da hayatından zevk alabilen insanlar da var.Sorunun bende olduğunu da biliyorum.
Benim anlatmak istediğim şey mutsuz olduğum bir yerin beni bu kadar kötü etkilemesi ve başa çıkamıyor oluşum.
Çok daha büyük sıkıntıları olan insanlar var,bunlar biraz şımarıklık gibi gelebilir normaldir.Ben de daha büyük sorunlar yaşadım.Her şeyin anlamını yitirdiği zamanlarım da oldu.Genel olarak rahat büyüsem de gerçek sıkıntının ne olduğunu da biliyorum.
Ama böyle yaşamak da kolay değil,o yüzden kimseden bu sorunumu küçümsememesini rica ediyorum.Umarım kendimi anlatabilmişimdir.
Benimki gibi bir hayat veya süreç yaşayan var mı merak ediyorum.Ben yakında bu şehirden gideceğim,ama aklımda hep “Ya bir aksilik olursa” düşüncesi var.Çünkü geri dönme ihtimalimiz de var.
Sadece internetle nefes alabiliyorum artık,bir de doktorun verdiği bütün gün uyutan antidepresanla.Bazen panik atağı bile özlüyorum bu derin hisler yüzünden.Beni bu düşüncelerden ve gerçeklerden biraz olsun uzaklaştırıyor diye.
Bilmiyorum hayat görüşü ve bakış açısı farklılığı gerçekten bu kadar zorlayıcı mı yoksa ben mi çok abartıyorum ? Abarttığım bariz belli ama bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmemiştim.İşin garibi doğduğumdan beri de aynı şehirde yaşıyorum.Ona rağmen böyle hissediyorum.
Bitti bu kadardı.Okuduysanız teşekkürler,okumadıysanız da bu siteyi kuran kişiye teşekkürler.İç dökecek bir yerimizin olması güzel bir şey.

Bu arada bu durum doğduğumdan beri böyle değildi.Son yıllarda,benim görüşlerim ve bakış açım oturmaya başladığında arttı bütün bunlar.

Bir ara ben de bu şekilde düşünüyordum. Hatta ciddi olarak buraları terk etmeyi planladım.
Nerede yaşayabiliriz, tayin durumu vs. Her şeyi araştırıyordum gece gündüz.
Hiç ama hiç bilmediğimiz bir yeri düşünüyordum.
Sonra farklı bir problemim oldu, psikolojik destek almaya başladım. O arada anladım ki asıl sorun yaşadığım yer değil, bana zarar veren biriymiş. O kişiyi hayatımdan çıkarınca biraz düzelmeye başladım.
Bir de bu yönden bakabilirsiniz isterseniz.

Teşekkürler.
Sorunu yanlış şeye yöneltiyor olabilirsin diyorsunuz sanırım.Ben de bunu düşündüm aslında ama şu anda hayatımdan çıkarabileceğim bana zarar veren biri yok.
Yine de biraz daha kafa yoracağım ama bu dediğinize.

Ben de yaşadığım şehri sevmiyorum. Eş durumundan geldim istemeye istemeye sanırım onun çok büyük bi etkisi oldu. Bu durumla başa çıkmayınca psikolojik destek aldım.

Psikoloğun da tavsiyesi üzerine bulunduğum şehirde kendimi mutlu edecek aktiviteler yapmaya başladım yeni yerleri görmeye çalıştım eşimle çocuklarımla bana burayı mutlu hatırlatacak anılar biriktirmeye çalıştım.

Hala seviyorum diyemem ama en azından ilk geldiğim zamanki gibi bir nefret etmiyorum. Muytu olmuyorum belki ama mutsuz olmamayı öğrendim :)

Çocukluğumdan beri yaşadığım şehirde bende mutlu değilim.
Tek isteğim başka küçük bir yere taşınmak.
Hatta planlarımı da yapmıştım ama maddi anlamda zorluk cektigim için olmuyor
Eşim gitmek istemiyor.
Kızım gidelim diyor.
Ben gitmek istiyorum.mutlu olmadığım yerde,şehirde yaşamak bütün enerjimi bitirdi.
Aynalara bakmiyorum.disari çıkmıyorum.sadece pazar ve market.
Aksama kadar mutsuzum.sabaha kadar uyumuyorum.
Esim olmasa maddiyata da bakmadan gitmek isterdim.

Sizi iyi anlıyorum, ben de yaşadığım şehirden uzaklaşmak istiyorm, ama benim yaşadığım şehir büyük güzel metropol bir şehir, buna rağmen gitmek istiyorum, ben şehirden değil içindekilerden kaçmak istiyorum aslında yoksa bu şehri çok seviyorum, eşimin ailesinin gelenekçi halleri beni deli ediyor, ben geleneklere göre yasayamiyorum ve onların beklentilerini karşılayamıyorum, bu yüzden tayinle gitmek istiyorum biran önce...

Hayırlısı

Benim anlatmak istediğim şey mutsuz olduğum bir yerin beni bu kadar kötü etkilemesi ve başa çıkamıyor oluşum.

Hiçbir şey benim mutluluğumdan önemli değil der çeker giderdim. Bir insan kendine bu kötülüğü yapmamalı. Orada yaşamak mutsuz ediyorsa fırsatlar oluşturun kendinize ve uzaklaşın, bir an önce. Ruh sağlığınızı böyle olumsuz etkileyen bir yerde kalmak intihar gibi bir şey, çok geçmiş olsun, çok kolay gelsin.

Evet aslında benim demek istediğim de şehrin kendisi değil insanlarıyla ortak noktamın olmayışı.Yoksa şehir her yerde şehir kiminin sokakları düzeni daha gelişmiştir kiminin az gelişmiştir vs. Bunlar çok önemli değil.
Burada hayat görüşlerim oturdukça insan ilişkilerim zedelenmeye başladı.

Teşekkürler,ha diyince de gidilmiyor ki işte
Ama yakında ayrılacağım umarım bir aksilik olmaz

Aynen beni anlatmışsınız ben de bu durumdayım.

İç anadolu’da mısınız? Ben üniversiteyi iç anadoluda okudum ve çok garip düşünce şekilleri olan insanlarla karşılaştım. Mesela şehirde sadece bir iki semt vardı gençlerin eğlenebildiği onda da dedikodu, kadınlara shaming hatsafhadaydı. Yani gençler bile ne kadar moderniz deseler de ailelerinin düşünce sistemlerini aşamamışlardı. İstanbul gibi değil herkesin her şeyden haberi oluyordu, gençlerin çoğu birbirini tanıyordu falan çok boğucuydu açıkçası. Ege doğumluyum şuan istanbuldayım ve rahat ettim buraya gelince. Yaşadığınız yer çok önemli. İstanbulda türlü türlü kültürel aktivite var hiç arkadaşa bile ihtiyacınız yok. Ama iç anadolu öyle değildi okuduğum şehrin devlet tiyatrosuna doğru düzgün oyun bile gelmezdi. Bir şeyler yapabilmek için hep insana ihtiyaç vardı tek sosyal aktiviteleri kafede sabahtan akşama kadar oturmaktı çünkü şehirde yapılacak başka şey yoktu.

Aynı duyguları paylaşıyoruz, gitme şansınız varsa gidin , ben de tayin istiyorm ..

Biz bu duyguları her tayin dönemi yaşıyoruz. Malesef 2. Tayine kadar değiştirme şansıda yok, olmayınca sürekli bitkin ve enerjim düşük oluyor.

Bulunduğum yere uyma konusuna karşıyım çünkü mutsuz oluyorum. Hal böyle olunca ben, çevreme açık açık "Ben buyum, siz o sunuz" herkes yerini bilsin ve ilişkimiz zedelenmesin dedim. Önceleri davranışlarım, giyimim, sosyal yaşamamım garip gelse bile artık benimsediler. Bazen asi olmak lazım.

Tek sıkıntı dar alanda paslaşıyoruz. Şehir başlı başına asosyal. Napalım, kismetse seneye tayin inşallah.

Evet oralardayım.
Doğru tabii aktivite de yoktur küçük yerlerde.Ama benim derdim o değil,zaten İstanbul’u yaşamak için sevmem ben sakinliği severim ama beni zorlayan şey fikir ve görüş ayrılıkları.
Farklı dünyaların insanıyız derler ya aynen o durum işte.Yanında nefes alabildiğim 2-3 insan var onlarla da sürekli görüşemiyorum.Zaten insanların takıldığı yerlerden de ben pek keyif almıyorum.Çoğunlukla erkek kaçıyorum eve.
Bunu bende ya da onlarda bir sorun olduğu için söylemiyorum,keşke herkes kendine göre insanlarla karşılaşabilse.

Uyum sağlama konusuna ben de anlam veremiyorum.Hadi ona alışılır yine ama konuşabileceğin anlaşabileceğin sana uygun kimseyi bulamamak çok zor.
Ben 20 senedir buradayım.Tayin döneminde en azından 3-5 sene kalıp gidiyorsunuz diye tahmin ediyorum.Bir de az çok gittiğiniz yerin nasıl olduğunu bilerek gidersiniz.
Asosyallik konusu vs pek önemli değil benim için.İstanbul dışında tüm şehirler sıkıcı zaten.

4 sene esimin memleketinde kucuk bi ilcede yasadim.aynı sizin gibiydim asla alisamadim,arkadasliklar kurmaya calistim olmadi kafa yapimiz bi turlu uyusmadi.oranin tek iyi yani maddi acidam iyiydi ama ben yeter dedim.4 yilimi sirf para icin bu sacma yerde heba ettim kalan yillarimi heba edemem.iyikide gelmisim maddi acidan zorlaniyoruz biraz ama olsun en azindan mutluyum huzurum yerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…