• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadığım durum için ne yapmalıyım?

uzguuun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2021
333
90
48
25
Arkadaşlar ben sürekli kendimi huzursuz ve suçlu hissediyorum. Sürekli hata yapmışım hissi var içimde. Bu daha çok bulunduğum ilişkide yaşanıyor. Ayrılık süreci geçirdik.Zor bi dönemdi. Sonrasında hep aldatmışım gibi hissettim. Yok şuna mesaj attım mı şunu yaptım mı acaba aldattım mı gibi düşünceleri zihnimden atamıyorum. İşin garip yani bunları düşünmek kendimden emin olmamı engelliyor. sürekli kötü senaryolar var aklımda acaba kötü bişey hatırlarsam nasıl dayanırım ya terkedilirsem gibi. bi konuyu çözsem başka konuda kendimden şüphe duymaya başlıyorum. döngü gibi ardı ardına devam ediyor. çok mutlu olduğumda sanki arkasından kötü bişey olacak diye hissediyorum. Diyelim elimi 2 kez yıkamazsam kötü bişey hatırlayacağım filan diyorum kendi kendime. bu düşünceden kurtulmak için de tekrarlı davranışlarım oluyor. huzurum kalmadı açıkcası. bu gibi bi durum yaşayan var mı? siz nasıl üstesinden geldiniz ne yapılmalı?

23 yaşındayım
Tekrar Merhaba :))))
Öncelikle , yaşadığınız durum için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Ancak buradaki suçluluk duygusu hissi , neden ? Bu düşüncelere sahip olduğunuz için mi , yoksa kendinizle ilgili barışık olmakta zorlandığınız bir konu mu ? Partnerinizle bence herşeyi detaylı konuşamıyorsunuz , korkularınızı yetersiz seviyede paylaşmış olabilirsiniz.Güçlü görüneyim derken , kendinize en büyük zararı veriyorsunuz , paylaşımcı olmanızı öneririm.
Kendinizle ilgili kişiliğinizi bir test edin , ama bu test ilişkiye dair olsun , güçlü yönlerim , zayıf yönlerim , partnerinizi de bu teste tabi tutun bilmesine gerek yok , onun güçlü yönleri zayıf yönleri şeklinde , çünkü ben sizin zayıf güçlü yönlerinizi bilmeden bir yönlendirme yapamam ama muhtemelen ilişkinizde geçmişe dair güvensizlik durumu oluşmuştur , eğer benden ayrı olduğu zamanlarda bir kişi ile görüştüyse ya hala devam ediyorsa gibi kaygılara girmiş olabilirsiniz.Eğer öyle olsaydı bugün sizinle beraber olmazdı. Bu testi bir yapın dilerseniz özelden mesaj atabilirsiniz , çözülebilir bir konu gibi görünüyor.

Tekrar Merhaba :))))
Öncelikle , yaşadığınız durum için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Ancak buradaki suçluluk duygusu hissi , neden ? Bu düşüncelere sahip olduğunuz için mi , yoksa kendinizle ilgili barışık olmakta zorlandığınız bir konu mu ? Partnerinizle bence herşeyi detaylı konuşamıyorsunuz , korkularınızı yetersiz seviyede paylaşmış olabilirsiniz.Güçlü görüneyim derken , kendinize en büyük zararı veriyorsunuz , paylaşımcı olmanızı öneririm.
Kendinizle ilgili kişiliğinizi bir test edin , ama bu test ilişkiye dair olsun , güçlü yönlerim , zayıf yönlerim , partnerinizi de bu teste tabi tutun bilmesine gerek yok , onun güçlü yönleri zayıf yönleri şeklinde , çünkü ben sizin zayıf güçlü yönlerinizi bilmeden bir yönlendirme yapamam ama muhtemelen ilişkinizde geçmişe dair güvensizlik durumu oluşmuştur , eğer benden ayrı olduğu zamanlarda bir kişi ile görüştüyse ya hala devam ediyorsa gibi kaygılara girmiş olabilirsiniz.Eğer öyle olsaydı bugün sizinle beraber olmazdı. Bu testi bir yapın dilerseniz özelden mesaj atabilirsiniz , çözülebilir bir konu gibi görünüyor.
Daha çok onun için değil kendime karşı güvensizliğim var. Çok uzun zamandır böyle ve beni mutsuz ediyor. Duygusal açıdan güçlü hissetmiyorum kendimi.

Daha çok onun için değil kendime karşı güvensizliğim var. Çok uzun zamandır böyle ve beni mutsuz ediyor. Duygusal açıdan güçlü hissetmiyorum kendimi.
Terapi almalısın , çünkü farkında olmadığın bir nedenle bu psikoloji de olabilirsin , ancak terapi ile aşabilirsin , burada kim ne söylerse yetersiz gelecektir. Kendine iyi bak..

Back