Kekler - Pastalar Yaş Pastalar Oylama

En beğendiğiniz pasta tarifi hangisi?

• Ankete Katılan
    1.078
  • Anket Kapalı .
kızlar merak ediyorum acaba gerçekten herkes oyunu hakedene mi veriyor? mesela bence meyveli kakaolu yaş pasta ve cevizli halleyli yaş pasta rulo yaş pastadan gayet başarılılar fakat oylar daha düşük. damla çikolatalı kakaolu yaş pasta ise açık ara önde .arkadaşımız pasta kursuna gitmiş ve pastanede çalışıyor anladığım kadarıyla ....diğer pastalarla yarışması adil mi?kesinlikle kimseyi kırmak değil niyetim ve yanlış anlaşılmakta istemem00:KK35::KK22:

kızlar merak ediyorum acaba gerçekten herkes oyunu hakedene mi veriyor? mesela bence meyveli kakaolu yaş pasta ve cevizli halleyli yaş pasta rulo yaş pastadan gayet başarılılar fakat oylar daha düşük. damla çikolatalı kakaolu yaş pasta ise açık ara önde .arkadaşımız pasta kursuna gitmiş ve pastanede çalışıyor anladığım kadarıyla ....diğer pastalarla yarışması adil mi?kesinlikle kimseyi kırmak değil niyetim ve yanlış anlaşılmakta istemem00:KK35::KK22:

Çoğunlukla hak edene verilmez kk da yemek yarışması bölümü açıldığından beri.
Eskiden yarışma sonrası anketlerde de hep söyledim adil bir oylama olmadığını herkesin arkadaşına vs.'ye oy verdiğini
yarışma yapılacaksa kimin hangi yemeği yaptığı açıklanmasın kimse de oylama bitene kadar bilmesin bence en adili
tabi bu arada oy toplayan katılımcılar da var aramızda, onların da farkındayım

Ben artık kabullendim adil bir yarışma olmadığını eğlencesine katılmak ve ciddiye almamak lazım sanırım.
Katıldığıma da pişman değilim, yemek yapmayı gerçekten sevmesem katılmazdım.

Katılan herkesin eline emeğine sağlık .

Oyum B Be_Ni_1012 nin Vişneli pastasına .

Oylamada kriter olarak damak tadımı almadım . Çünkü ben çikolata aşığı olarak meyveli beyaz pastaları pek sevmem .:olamaz:

Kriterim , özellikle detaylı anlatım ve fotoğraflama (bazı pastalar Cem Yılmaz'ın hoop burda hazır yapılmışı var repliği gibi olmuş ) ... sunuma verilen önem ... pastadaki emek ,kullanılan malzeme oldu .

Herkese başarılar ...

Merhaba .
Bayadır buralardayım iyibir takipçiyim vede yarışmacı 4-5 kez katılmışımdır . Birde el açması baklavamla madalyam var . Sorunuza içtenlikle cevap vermek isterim .:KK68:..

Yarışmayla ilk karşılaştıgım zamanlarda kullanılan oy toplamı 3 rakamlı bi sayı bile tutmazdı ve genelde arkadaş çevresi vs ile oylar kayardı, fakat son yıllarda oylama kk nın geneline yayıldı oylar yüzlerceyi buldu . Ve her ay yarışma oldugu için gözlemlediğim kadarıyla artık eş dost oyları nerdeyse yok oldu . Misal benim tanıdıgım arkadaşlar 20 kişi diyelim ama bana oy veren 3-4 kişiyi geçmez ya oy kullanmazlar yada diger tariflere oy verirler hep öyle oldu .bu oy oranıda yüzlerce oy arasında kaybolur gider zaten :KK66:
ayrıca artık oylarda oy kullanılmadan görünmüyor yani baya bir düzenlene yapıldı .( iyibir gözlemciyimdir bu arada ):-)

Yarışma adilmi sorusuna gelince bu kk hatunlarının şeçimine begenisine göre değişebiliyor . Misal börek yarışmasında öylesine hazırlanmış bi sıgara böregi 1. Oldu tarif sahibi arkadaşım bile şaşirmişti :-) buna keza hak edenin kazandıgı çok yarışmada oldu ..
Şu anki oylamaya gelince bence gayet adaletli gidiyor damla çukulatalı ve vişneli pasta ve diger pastalar gerçekten oy almayı hak ediyor . Damla cukulatalı pastaya gelince . kakao arkadaşımız yeni bu yarışmalara katılmıyor senelerdir katılıyor ve pastanede çalışmaya yeni başladı, önceki meslegininde yemekle bi alakası yoktu . Bence bu yarışmaya katılmakta hakkı :KK68:
Kendimden örnek vereyim mesela bu yarışmaya katılan arkadaşlardan en az 5 şini yakınen tanıyorum , kine neye göre oy verdin dersen damla çukulata çok ustacaydı elim kaydı fakat ben kakaoyu sevmem meyveli beyaz pastaları çok severim bu anlamda oyumu vişneli pastaya verdimki el emegi ve beceri olarakta en az damla çukulatalı pasta kadar güzeldi bence ..

İçiniz rahat olsun yani :KK66: :KK68:

Canım kişiden kişiye değişiyor.Kimi gerçekten beğendiğine oy veriyor,sadece görselliğe bakıyor,kimi de damak tadını esas alıyor.Kimi de duygusal davranıyor.5 veya 6 yarışmaya oy verdim ben.Hepsinde duygusal davranmamaya gayret ettim.Alt tarafı 1 oy demedim,iyice düşündüm,haksızlık olmasın diye.Damla çikolatalı pasta çıkana kadar bitter çikolatalı pasta favorimdi,ama damla çikolatalı pastayı görünce görünüşü çok hoşuma gitti.Başlangıçta zaten Kakaonun madalyası var,bari olmayan birine oy vereyim dedim ama kendimi kandırmak istemedim,çok beğendiğim için oyumu verdim.Kakaonun yemek topiği de var,çoğu tarifi ,yaptıkları hazır alınmış gibi,el becerisi var,sadece bu yarışmadaki sunumuna has değil.Bildirim gelene kadar olan oylamalardan şüphe edilse neyse de bildirim gittikten sonra gelen oylardan şüphe etmiyorum ben.

Hepsi birbirinden güzel hazırlayanların ellerine, emeklerine sağlık. Oyumu, damla çikolatalı yaş pastadan yana kullandım, çok severim çünkü. Tüm yarışmacılara başarılar.

Merhaba .
Bayadır buralardayım iyibir takipçiyim vede yarışmacı 4-5 kez katılmışımdır . Birde el açması baklavamla madalyam var . Sorunuza içtenlikle cevap vermek isterim .:KK68:..

Yarışmayla ilk karşılaştıgım zamanlarda kullanılan oy toplamı 3 rakamlı bi sayı bile tutmazdı ve genelde arkadaş çevresi vs ile oylar kayardı, fakat son yıllarda oylama kk nın geneline yayıldı oylar yüzlerceyi buldu . Ve her ay yarışma oldugu için gözlemlediğim kadarıyla artık eş dost oyları nerdeyse yok oldu . Misal benim tanıdıgım arkadaşlar 20 kişi diyelim ama bana oy veren 3-4 kişiyi geçmez ya oy kullanmazlar yada diger tariflere oy verirler hep öyle oldu .bu oy oranıda yüzlerce oy arasında kaybolur gider zaten :KK66:
ayrıca artık oylarda oy kullanılmadan görünmüyor yani baya bir düzenlene yapıldı .( iyibir gözlemciyimdir bu arada ):-)

Yarışma adilmi sorusuna gelince bu kk hatunlarının şeçimine begenisine göre değişebiliyor . Misal börek yarışmasında öylesine hazırlanmış bi sıgara böregi 1. Oldu tarif sahibi arkadaşım bile şaşirmişti :-) buna keza hak edenin kazandıgı çok yarışmada oldu ..
Şu anki oylamaya gelince bence gayet adaletli gidiyor damla çukulatalı ve vişneli pasta ve diger pastalar gerçekten oy almayı hak ediyor . Damla cukulatalı pastaya gelince . kakao arkadaşımız yeni bu yarışmalara katılmıyor senelerdir katılıyor ve pastanede çalışmaya yeni başladı, önceki meslegininde yemekle bi alakası yoktu . Bence bu yarışmaya katılmakta hakkı :KK68:
Kendimden örnek vereyim mesela bu yarışmaya katılan arkadaşlardan en az 5 şini yakınen tanıyorum , kine neye göre oy verdin dersen damla çukulata çok ustacaydı elim kaydı fakat ben kakaoyu sevmem meyveli beyaz pastaları çok severim bu anlamda oyumu vişneli pastaya verdimki el emegi ve beceri olarakta en az damla çukulatalı pasta kadar güzeldi bence ..

Yıllardır yarışmalarla ilgileniyorum..İlk yıllar oylamada arkadaşlara oy veriliyordu ve bundan bende çok rahatsız oluyordum.:KK12:Fakat uzun yıllardır özellikle bildirim yapıldığından beri oylamadan kesinlikle şüphe duymuyorum.En Büyük KK.Herkes hakettiği oyu alıyor...En Büyük KKDışardan bir gözle bakmıyorum bizzat defalarca yarışmaya katıldım..:hamarat:Arkadaş çevrem çok fazla arkadaşlarımdan çok nadir oy aldım...Aldığım kadagorilerde beğenbilerini aldım:KK45:Kısacası sözlerinin tamamına katılıyorum...:KK52:
Sigara böreği 2. oldu:oops:O kategoriden beri farkettim bilindik tarifler,damak tadına uygun tarifler daha çok oy alıyor..Bunu farkettiğimden beri ilk 5'e girebiliyorum:KK73::rolleyes::rolleyes:Hatta geçen kategoride 3. oldum:sampiyon:Şüphe duymayın bilindik tariflere yönelin:-)Bu kategoride görsellik ve damak tadı ortak oy aldı diye düşünüyorum:KK37:

Herkese çok teşekkür ediyorum:KK200:
Ağız tadımız hiç bozulmasın..Herkese iyi pazarlar:KK68:

Canım kişiden kişiye değişiyor.Kimi gerçekten beğendiğine oy veriyor,sadece görselliğe bakıyor,kimi de damak tadını esas alıyor.Kimi de duygusal davranıyor.5 veya 6 yarışmaya oy verdim ben.Hepsinde duygusal davranmamaya gayret ettim.Alt tarafı 1 oy demedim,iyice düşündüm,haksızlık olmasın diye.Damla çikolatalı pasta çıkana kadar bitter çikolatalı pasta favorimdi,ama damla çikolatalı pastayı görünce görünüşü çok hoşuma gitti.Başlangıçta zaten Kakaonun madalyası var,bari olmayan birine oy vereyim dedim ama kendimi kandırmak istemedim,çok beğendiğim için oyumu verdim.Kakaonun yemek topiği de var,çoğu tarifi ,yaptıkları hazır alınmış gibi,el becerisi var,sadece bu yarışmadaki sunumuna has değil.Bildirim gelene kadar olan oylamalardan şüphe edilse neyse de bildirim gittikten sonra gelen oylardan şüphe etmiyorum ben.
Kakao bizim pasta ustamız farklı bir sonuç bekleyemezdik:KK9::sampiyon::sampiyon::sampiyon::nazar:

Yok canım,biz de çok sorguladik bu soruyu bi çok yarışmada yanlız değilsin rahat ol
yani :-) :anne:

Oylar hakkedenden çok damak tadına göre veriliyor.Emek uğraş önemli değil oylamada...Üyeler, gorselinden ziyade en çok sevdikleri ve tukettikleri tarifleri beğeniyor.
Herkesin el becerisi farklı...Kimi pasta konusunda çok yetenekli kimi yemeklerde.Tüm kategorilerde yarışma seçeneği bulunduğundan herkesin becerisini ortaya koyabileceğim bir ortam mevcut.Asla daha az emek veren veya görselliği daha sade olan kaybetmiyor bunu buna çok kez şahit oldum.
Yarışmaya 11 -12 ci katilisim ,bu süreçte gördüm ki asla sunum ve emeğin bir etkisi yok ...En çok tercih edilen ve sevilen tarif kazaniyor:hamarat::hamarat:

Merhabalar yazınızı okuyunca cevap yazmak istedim.. gerçi 3 aşağı 5 yukarı aeben aeben arkadaş çok güzel yanıtlamışş....bu yarışmalara kimler katılabilir yada kimler katılamaz diye bir madde var isede ben bilmiyorum.. ilk üye olduğum zaman her yarışmalara katıldım tüm kategorilere en son kahvaltı masası ile katıldım ve ara verdim.. sonrada pasta kategorisi olunca bir pasta yapar ve sever olarak katılmalıyım dedim ve katıldım..evet kursa gitmiş olmamın çokk artıları oldu gerek sunum olarak gerek pratikleşme olarak.ve 4 aydan fazla çalıştığım bu sekteründe faydası elbet var.. burada herkes nickimdende anlaşılacağı gibi kakaoyu pasta yapmayı değişik tariflerle uğraşmayı veee özellikle yaptığım her şeyi görseline ,sunumuna önem verdiğimi bilir önceki katıldığım yarışmaları incelerseniz sunuma ,görselliğe ne kadar önem verdiğimi anlıyacaksınız .ve sunumla uğraşmak ve resimlemenin daha fazla zaman aldığınıda anlıyacaksınız..haa neden sunumla uğraşıyorum .. bence yaptığınız ne olursa olsun sunduğunuz yer buna değer izleyiciye saygıyı gösterir bu davranış.(tabi bana göre) burada kakaodan tarifler adlı bir sayfam var orada yapılanları incelemenizi tavsiye ederim.. ve orada yaptığım bir sürü tatlı ve pasta var bakmanızı isterim.. instigramda sunduklarımı görmenizi isterim. ben bu işi seviyorum ve büyük bir aşkla yapıyorum.. damla çikolatalı pastaya gelince aslında o kadar basit bir pastaki eğer gözünüze güzel gelmişse üstündeki süslemeler gelmiştir .evde bulunan kızılcık, evde bulunan dore büskivisinin bitteri .ve pastayı bitirmek ganajını dökmek daha kolay dı.. ertesi sabah alıp süsleme ne yapabilirim demek ve uğraşmak pastanın kendisini yapmaktan daha zordu.. her zaman söylerim 1. lik önemli değil katılmak sunmak ve sohbet her zaman ilklerimdir.. yönetim eğer bu pastayı uygun görmedi ise her zaman geri çekebilir. asla kırılmam ve de üzülmem benim için katılmakta yeter.. arkadaşlar oy veriyor lafınıza asla katılmıyorum.. şu an bana oy verenleri bir iki tanesini tanıyorum ve de diğer katıldıklarımdada öyle ..belki çok eskidendi ama şu an yok .. dediğim gibi yönetim nasıl hareket ederse ben her halukarda varım . asla kırılmam asla üzülmem alınmam uygun görmediler derim .. ha ne yaparım başka kategorilere katılırım:KK5:fırsat buldukça

Yok canım,biz de çok sorguladik bu soruyu bi çok yarışmada yanlız değilsin rahat ol
yani :-) :anne:

Oylar hakkedenden çok damak tadına göre veriliyor.Emek uğraş önemli değil oylamada...Üyeler, gorselinden ziyade en çok sevdikleri ve tukettikleri tarifleri beğeniyor.
Herkesin el becerisi farklı...Kimi pasta konusunda çok yetenekli kimi yemeklerde.Tüm kategorilerde yarışma seçeneği bulunduğundan herkesin becerisini ortaya koyabileceğim bir ortam mevcut.Asla daha az emek veren veya görselliği daha sade olan kaybetmiyor bunu buna çok kez şahit oldum.
Yarışmaya 11 -12 ci katilisim ,bu süreçte gördüm ki asla sunum ve emeğin bir etkisi yok ...En çok tercih edilen ve sevilen tarif kazaniyor:hamarat::hamarat:
Nurum senin pasta bence şeker hamurundan kaybetti :KK43:

Merhaba .

ay evet o baklavayı unutmak mümkünmü favorim çikolata baklava idi taki senin o kırk katlı baklavan gelene kadar tekrar ellerine sağlık :KK60:

X