Yas farki

Ben öğretmenim, geçmişte iki yıllık mezun elektrik Tamirci dükkanında çalışan biri ile tabistirilmistim.Yorumuna güvendiğim bir arkadaşıma danışmistim durumu.Demisti ki eşin ne iş yapıyor dediklerinde kendin öğretmen olarak her seferinde " Eee aslinda iki yıllık üniversite mezunu ama elektrikcilik yapıyor " dedikçe ezilirsin, olmaz demişti.

Ben bir nişan attım,bir başkasıyla da boşanma aşamasındayim.İkisi de kariyer maaş olarak benden eksiklerdi ve beni ezmeye çalıştılar, kompleks yaptılar.Benim daha verici olmam bile onlara battı.Davul her zaman dengi dengine derim ben.Evlrndigim kişi bir tartışma sırasında bana sen hangi kafayla benimle evlendin ki zaten demişti,dengim olmadığını vurgulayarak.Salaksin diyorlar bir de yani
Konu sahibi ortalıkta yok ama okuyacak gençlere söylüyorum bunları

Son düzenleme:
Merhaba,

ben 30 ve erkek arkadaşım 43 yaşında. Ortak arkadas sayesinde sosyal medyadan tanistik. Ben akademisyen o ise lise mezunu ama mesleğini eline almiş biri. Ailem yas farkından dolayı ve maasimin onunkinden yüksek olmasından dolayı onalamiyor bu iliskiyi. Ortak yönlerimiz çok ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailem istemediginden dolayı vicdan azabi cekiyorum çünkü evlenirsem ailemle iliskimiz soğuk olacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yas farki sorun yaratabilirmi?
Çoğunlukla aileler çekincelerinde haklı çıkıyorlar, eğitim ve maddiyatta denklik olmaması kadar yaş farkının da çok olması sorun, ayrıca erkek arkadaşınız bu yaşa kadar hep bekar mıymış, daha önce evlilik yapmış mı?
43 yaşına kadar evlenmemişse ayrı sorun, evlenip ayrıldıysa ayrı sorun.
Hiç evlenmediyse ya ailesine bağımlı biridir veya karşı cinsi kendisinden soğutan karakteriyle alakalı bir sorun vardır, boşanmışsa boşanma sebebi çok önemli, şiddet mi vardı aldatma mı, sorumsuz biri miydi kumar vb bağımlılıkları mı vardı?

Eğitim ve maaş farkını ikiniz de tolere edebilseniz dahi yaştan dolayı problem yaşarsınız, şu an değil ama evlenince aradaki yaş farkını kompleks yapıp hastalıklı kıskançlıkları olacaktır.

Vicdanen düşünüp üzülüyor olabilirsiniz ama siz kalbinizle ailenizse tecrübeleri ve mantıklarıyla bakıyorlar, ailenizi dinleyin derim.

Merhaba,

ben 30 ve erkek arkadaşım 43 yaşında. Ortak arkadas sayesinde sosyal medyadan tanistik. Ben akademisyen o ise lise mezunu ama mesleğini eline almiş biri. Ailem yas farkından dolayı ve maasimin onunkinden yüksek olmasından dolayı onalamiyor bu iliskiyi. Ortak yönlerimiz çok ve çok iyi anlaşıyoruz. Ailem istemediginden dolayı vicdan azabi cekiyorum çünkü evlenirsem ailemle iliskimiz soğuk olacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yas farki sorun yaratabilirmi?
Allahını seversen saçmalama bence. Her türlü ofsayt. Yaş farkı maaş farkı kültür farkı herşey sorun olacak.

Maaş veya yaştan ziyade eğitim düzeyi denk olmalı benim görüşüm bu yönde. Kültür farkı oluşuyor, görüşler farklı oluyor. diğerleri sonra düşünülecek şeyler.

Bence her eksiklik bir artıyla kapanmalı ki evlilikte onu görmeyesin. Bir arkadaş demiş ki başkasının parasına medet ummak alçalmaktır. Bunu diyen birinin evli olmadığını düşünmek istiyorum. Evliyse çok berbat bir düşünce çünkü. Başkası ne demek ya. O parasını zaten ailesi için kazanıyor. İki kişi çalışırken tabi ki ortak olabilir ama ben çocuğumuzu doğurduktan sonra ona bakmak istiyorum belli bir yaşa kadar. Bu süre zarfında ben onun parasından medet uman alçak bir insan mı olacağım yani? Uff bazen gerçekten sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz.

Konu sahibi, bombayı attı gitti. Resmen 24 saatten fazla konuya girmemiş.

Millet burada birbirini yiyor. Te Allah'ım!

Hipergami deme şimdi bi duygusallaşan olur. Doğa sadece kadınların aleyhine çalışıyor. 😗
Kadınlar yaşlanırken erkekler gençleşiyor doğru. Hatta yaşları ilerledikçe, küçül küçül cebime gir moduna giriyorlar. Taş gibi amcalar dolaşıyor sokaklarda. Kadının menepozu var, erkeklerin antropozu yok zaten. Hormonlar sadece kadınlar da var. Erkekler doğa üstü varlıklar anlayamıyorsunuz siz.

Merhaba,

Sorun sadece yas mi? Gerci siz de kagit ustunde universite mezunu gibi gorundugunuz icin bence sorun yok. Ne de olsa isini eline almis 😆

Merhaba,

Uzun vadede sorun yaratabilir
Ayrıca mesleği de sizden daha düşük konumda kompleks yapabilir de
Bence bir düşünün.

X