• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaş bunalımı mı korona depresyonu mu

40 yaşına girdim. 15 aylık bebeğim var. Ama çok mutsuzum. 15 ayda 10 yıl yaşlanmışım gibi hissediyorum. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Doğum kilolarımı vermek de dahil. Bebeğim doğdu, 1 hafta sonra salgın patlak verdi. Bebeğim doğmadan hayal ettiğim şeyler salgın dolayısıyla gerçeklelmedi. Makyaj yapmayı, giyinmeyi seven ben 15 aydır aynı şeyleri giyiyorum, saçımı taramak bile istemiyorum. Öğretmenim. Bebeğim 3-4 aylık olunca okula kahve içmeye gidecek, bebeğimi alıp sahilde uzun yüryüşler yapacak, kendi memleketime gidip arkadaşlarımla buluşacaktım. 15 ay geçti hala salgın dolayısıyla doğru düzgün bir şey yapamıyoruz. Aynaya bakıyorum. Gözlerim uykusuzluktan çökmüş. Brezilyalı fönsüz saçlarım kadayıf gibi olmuş. Kiloları hiç saymıyorum. Eskiye dönmek için 40 yaş sanki çokmuş gibi geliyor. Geçen aylarda online bir yaşam koşu ile çalıştım. Herşey güzel gidiyordu. Diyet yapıyordum. Hamile kalmadan önce 58 kiloydum. Bütün kıyafetlerim o kilo ile uyumlu. Yaşam koşu olacak şahıs bana şu cümleyi kullandı. Artık 58 kilo olmak için ileri bir yaştasınuz. Hedefinizi biraz düşürelim. 65 lerde yaşınıza uygun olabilir. O an bütün motivasyonum bitti. Zaten yaş konusunda buluttan nem kapıyordum, kapak oldu. Nasıl geçer bu ruh hali, 40 yaş yaşlı mıdır. Sürekli yüz gerdirme ameliyatı vs araştırıyorum. Kremler, kırışıklık gideiciler vs. Hayatımda olmadığım kadar mutsuzum ve bu ruh hali bena, evliliğe çocuğu zarar veriyor.
Kırk yaş sendromu gbi ama doğum sonrası depresyonuda var artı pandemiden dolayı herkesin üzerine çöken bi bunalım halide var tabi. Bence siz iyisini bile sadece anlattıklarınızdan ibretse mevzu. Güçlü olduğunuzu düşünüyorum çünkü üst üste gelmiş ve hala çözüm odaklısınız pes etmemiş çözüm aramışsınız. Bu süreçte ruh halinizin gayet normal olduğunu ve geçici bi süreç olduğunu kendinize sürekli tekrarlayın. Kilolarınızı verirsiniz çocuğunuzla gezersiniz eskisinden daha güzel olur herşey inanın, bu kısıtlamalar özgürlüğümüzün değerini gösterdi hepimize çünkü. Gezerken aslında ne büyük bi nimet olduğunu anlıyoruz özgürlüğümüzün ve sağlığımızın.

Evde bulunduğunuz sürece kendinize bakım yapmakla başlayabilirsiniz aynaya baktığınızda kendinizi güzel görmenizde bir nevi terapidir 😊 şahsen bunalım zamanlarımda biraz dururum ve hiç bi şey yapmam geçici bi süreç olduğunu bilirim, sadece dinlenmeye ihtiyacım vardır. Telaşlanmamak ve sakin kalmak çok önemli bence siz güçlü bi kadınsınız, 40 yaşında hayatın bi çok konusunda tecrübeli kırışıklıklarının her biri emek birikimi olan ve kiloları dünyaya bir çocuk getirebilmek için almış değerli bi insansınız böyle düşünün 😊 yaşam koçuda işine baksın 😂

Kesinlikle telaşlanmamak ve sakin kalmak anahtar kelime. Bir sürü maske krem aldım. Hatta botoks araştırıyorum tabii bunun için kilo vermek gerekiyor önce. İçimdeki panik hali ve umutsuzluk l gitmiyor.

40 yaşına girdim. 15 aylık bebeğim var. Ama çok mutsuzum. 15 ayda 10 yıl yaşlanmışım gibi hissediyorum. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Doğum kilolarımı vermek de dahil. Bebeğim doğdu, 1 hafta sonra salgın patlak verdi. Bebeğim doğmadan hayal ettiğim şeyler salgın dolayısıyla gerçeklelmedi. Makyaj yapmayı, giyinmeyi seven ben 15 aydır aynı şeyleri giyiyorum, saçımı taramak bile istemiyorum. Öğretmenim. Bebeğim 3-4 aylık olunca okula kahve içmeye gidecek, bebeğimi alıp sahilde uzun yüryüşler yapacak, kendi memleketime gidip arkadaşlarımla buluşacaktım. 15 ay geçti hala salgın dolayısıyla doğru düzgün bir şey yapamıyoruz. Aynaya bakıyorum. Gözlerim uykusuzluktan çökmüş. Brezilyalı fönsüz saçlarım kadayıf gibi olmuş. Kiloları hiç saymıyorum. Eskiye dönmek için 40 yaş sanki çokmuş gibi geliyor. Geçen aylarda online bir yaşam koşu ile çalıştım. Herşey güzel gidiyordu. Diyet yapıyordum. Hamile kalmadan önce 58 kiloydum. Bütün kıyafetlerim o kilo ile uyumlu. Yaşam koşu olacak şahıs bana şu cümleyi kullandı. Artık 58 kilo olmak için ileri bir yaştasınuz. Hedefinizi biraz düşürelim. 65 lerde yaşınıza uygun olabilir. O an bütün motivasyonum bitti. Zaten yaş konusunda buluttan nem kapıyordum, kapak oldu. Nasıl geçer bu ruh hali, 40 yaş yaşlı mıdır. Sürekli yüz gerdirme ameliyatı vs araştırıyorum. Kremler, kırışıklık gideiciler vs. Hayatımda olmadığım kadar mutsuzum ve bu ruh hali bena, evliliğe çocuğu zarar veriyor.
O yaşam koçundan uzaklaştığınızi ümit ediyorum. :dua: Canım 52 yaşındayım öğretmenim. İki yıl önce 80 küsur kilolardan cuma takımlarında 58' lere kadar indim. Pisbogazliktan 60-65 arası gidip geliyorum ama disiplinle tekrar inebilecegimi biliyorum. Bunları kendinle kıyas yapman için anlattım. Daha çok gençsin güzel günler önünde yaşanmayi bekliyor. Şu avantajın var bebeğin evde biraz daha büyüdü ele avuca geldi. Kaldığın yerden büyük umutlarla hayata karış...kilo da verirsin arkadaşlarınla buluşur güzel vakit de geçirirsin. Ben bu yaşta metabolizma yerlerdeyken kilo veriyorsam herkes verir. Hala 38 beden M kıyafetler giyiyorum. Mucizelik bende değil hayat tarzında, bakış açısında. Beynindeki bulutları dağıt içeri güneş ışığı girsin. Aman diyim yaşam koçuna inanmayın 65 kiloymuş :eek:

Anında telefondan, sosyal medyadan engelledim.Tartışmadan hatasını anlayacağı bir mesaj attım. Polemik olmasın diye anında engelledim

Anında engelledim. Hatasını anlayacağı medeni bir mesaj attım. Tartışma konusu olmasın diye anında engelledim

Siz yaşam koçu sanmıssınız ama o size depresyon koçu olmuş. Ben de 39 yaşındayım. Hiç de yaşlanıyor gibi hissetmiyorum. Ben hep pozitif düşünen, küçük şeylerden mutlu olan biriyim. Negatif düşünen mıy mıy insanlardan uzaklasırım. Kimsenin beni aşağı çekmesine izin vermem. Allah bize bu hayatı armağan ettiyse, bize düşen elimizden geldiğince güzel yaşamak. Mahallemizde bir teyze var (70li yailarda) O teyzeyi bazen görüyorum mor saç, mor oje ve taytla köpek gezdiriyor. Bazen görüyorum yeşil oluyor🤣 Anlatırken gözünüzde belki kötü görüntü canlanıyor ama vallahi yakışıyor. Ben yapsam yakısmaz mesela ama ona yakısıyor. Hayat dolu olmasına bayılıyorum. Önemli olan sağlık gerisi çözülmücek dert değil🥰

Ben de bayılırım öyle renkli saçlar, hep hayalim 60-70 yaşlarında da öyle olmaktır. Ama burada bayanların dediği doğru sanırım korona, lohusalık, bebekle ve salgının denk gelmesi, verilemeyen kilolar, belirsizlik bitirdi beni.

Ben de bayılırım öyle renkli saçlar, hep hayalim 60-70 yaşlarında da öyle olmaktır. Ama burada bayanların dediği doğru sanırım korona, lohusalık, bebekle ve salgının denk gelmesi, verilemeyen kilolar, belirsizlik bitirdi beni
Haklısın. Mesela benim de 2 yaşında oğlum var zaten prematüre doğmustu kuvezdi, oydu, buydu derken tam herşey düzeldi hop karantina. Bir de benim tüp bebek ve riskli gebelikti hamileliğim hep evde geçti. Artık önümüze bakıcaz. Ben bazen eşim işten geldiğinde çıkıp biraz yürüyorum. O iyi geliyor. Öyle öyle başlıcaz bir yerden❤️

Back