Yaş 27, erken menopoz, prp tedavisi aldım

gizemcim11

Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2022
43
19
29
27 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Son 8 aydır adet düzensizliği yaşıyorum. Adet söktürücü ile adet görebiliyordum. Erzurum’da bir doçente göründüm, yumurtam olmadığını erken menopoz yaşadığımı, 32.9 fsh değeri ile tüp bebek yapamayacağımı söyledi. Tabii dünya başımıza yıkıldı. Bir arkadaş aracılığı ile Diyarbakır da bir Prof. Kadın doğumcuya ulaştım. O da aynı şeyleri söyledi. Tek seçeceğin PRP tedavisi ancak kesin çözüm değil, bünyelerin yüzde 50si cevap veriyor sadece dedi. Başka seçeceğim olmadığı için anestezi ile prp tedavisini aldım 2 gün önce. 3 gün kullanmak için antibiyotik sonrası için aslanpençesi çayı, soğan kürü, d vitamini vs başka vitaminlerde verdi. 2 ay içinde kendiliğinden hamile kalabilirsin, kalmazsan 2 ay sonra bana fsh değerlerini gönder dedi. İyi çıkarsa sanırım tüp bebeğe çağıracak, tabii yumurtam olursa. Artık dualara kaldık, zaman nasıl geçecek bilmiyorum. Allah herkesin gönlüne göre versin

Rabbim sizede yardim etsin,gonlunuze gore versin insallah.Ümidinizi sakın yitirmeyin.Allahin izniyle herşey çok güzel olucak

Bende aynı şeyleri yaşıyorum fsh değerim cok yüksek ve bayram sonrası prp yaptırıcam Rabbim ummadığımız anda güzellikler açtırsın inşallah

Merhaba bende 29 yaşın
Merhaba bende 29 yaşındayım. Sizinle aynı sorunları yaşıyorum şuanda yumurtam yok dendi. Prp yaptırmayı düşünüyorum. Sizin sonucunuz ne oldu acaba?

Merhaba bende 29 yaşın

Merhaba bende 29 yaşındayım. Sizinle aynı sorunları yaşıyorum şuanda yumurtam yok dendi. Prp yaptırmayı düşünüyorum. Sizin sonucunuz ne oldu acaba?
Ben yaptıralım bugün 31 gün oldu. Dün aylar sonra kendiliğinden birkaç damla adet kanamam oldu. Eşimle düzenli ilişkiye giriyoruz. Doktorumun verdiği vitamin takviyelerini ve bitki çaylarını kullanıyorum. Hayırlı sonuç almayı bekliyorum

Merhaba bende 29 yaşın

Prp çok kolay bir işlem sakın gözünüzü korkutmayın ben stres yapmıştım hiç stres yaptığıma değmedi

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah tez zamanda kucağımıza alırız bebeklerimizi:) amh fsh değeriniz nedir acaba?

Bende İstanbul’da yiğit Çakıroğlu’na yaptıracaktım. Normalde Bursa’da oturuyorum Bursa’daki doktorum adet söktürücü kullanmamı söyledi, prp işleminin de faydası olmadığını belirtti. Kafam çok karışık adet söktürücü ye başladım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bir negatif tüp bebek deneyimim var Mayıs ayında yaşadım. 5 haziranda adet oldum ardından adet olamadım. Şuan fsh 57 çıktı, adet olamadığım için çok stres doluyum, ateş basması yaşıyorum. Duygular zaten karmakarışık ne yapacağım bilmiyorum..

Bence doktor hatta profesör bile olsa sizin umudunuzu kıran hiç kimse ile muhattap olmayın. Banada doktorum prp den sonra sonuç almanın yüzde 50 olduğunu söyledi. Yumurtası hiç olmayan bir arkadaşım benimle aynı yerde prp aldı ve o ay hamile kaldı şuan oğlu 1 yaşını geçti o bana Umut oldu lütfen umudunuzu kaybetmeyin

Kendimi çok yordum çok üzdüm bu süreç beni yıprattı maalesef.. siz peki prp yaptırdıktan sonra faydasını gördünüz mü şuanda? Bir de ne karara yaptırdınız acaba?

Kendimi çok yordum çok üzdüm bu süreç beni yıprattı maalesef.. siz peki prp yaptırdıktan sonra faydasını gördünüz mü şuanda? Bir de ne karara yaptırdınız acaba?
Gerçekten bende hayatımın en kötü günlerini yaşadım sadece yaşayan anlar beni. PRP den henüz tam sonuç almadım çünkü yaptıralı 38 gün falan oldu ama şunu söyleyebilirim. Tam 20 haziranda prp yaptırdım ve tam 20 temmuzda aylar sonra ilk defa ilaç kullanmadan kendim adet gördüm. Görünce gözlerime inanamadım. Eşimle sevinçten sarılıp zıpladık o derece.
400 muayene, 100 tahliller, 8 bin TL PRP tedavi ücreti ödedik

Kesinlikle yaşayan anlar dediğiniz gibi aynı durumdayız ve sizi çok iyi anlıyorum. Ne kadar zor olduğunu ancak biz bilebiliyoruz. Ben sizde böyle yorumlayınca düşündüm yaptırmaya karar verdim. Salı günü İstanbul’a gideceğim inşallah. Tekrar yumurta oluştu mu diye baktırdınız mı adet olduğunuzda ? Adetinizin 2.günü kontrole gittiniz mi?

Şimdi gitmedim doktorum 2.ayımda tahlil yaptırmamı istediği için 2.ayımın dolmasını bekliyorum. Bu arada prp den sonra doktorum 15 gün testere dişli Aslan pençesi, 15 gün soğan kürü bu şekilde 2 aya tamamla dedi, belki doktorunuz söylemez diye sizinle paylaşmak istedim. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Youtubedan İdil Bozkurt’un videolarını izlemenizi ve instagramdan takip etmenizi tavsiye ederim. Ben onun tavsiyeleri doğrultusunda hayatımı düzenlemeye başladım.

Benimde FSH im 72 ye çıktı bir ara. Ama ben düzenli adet oluyorum. Eczaneden hayıt otunun hapını aldım. Onunla düştü tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…