- 20 Ocak 2023
- 5.384
- 20.917
-
- Konu Sahibi Merkur Retrosu
Bunu ben de duydum ve amcam kanser hastasıydı böyle bir kür uyguluyordu saçı sakalındaki beyazların rengi dönmüştü tekrar.Sarımsak yutmak beyaz saçları dahi eski haline çeviriyor diye söylemişti biri. Belki araştırır denersin
Cnm ben 39 yasindayim. Liseden beri sacimda beyazlar vardi. Lise bitti boyamaya basladim o gun bugundur boyuyorum. Benmki irsi ama. Eskiden 2,3 ayda boyardim. Smdi her ay dip boyasi. Bdn de srnin yaslarinda takardim. Simdi aman diyorum. Kimyasal dedigin sadece boyada yok ki. Belki aldigimiz bir cok besjnde var. Boyat gitsin. Obur turlu psikolojin boyadan daha cok etkileyecek seni.Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.
Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Yaa benim de öyleBen 33 yaşındayım 31 yaşındayken stresli bi dönem geçirdim beyazlarım çıktı
Sonra kendimi bu kadar paralamamın anlamsız olduğunu düşündüm kendimi telkin ettim. O beyazlarım gitti, dün kuafördeydim fön çektirirken kuaföre özellikle kontrol ettirdim başımın arkasında 1 tane beyaz olduğunu söyledi.
Beyaz saç konusunda hassasım biraz. Genetik olarak annemin tarafından hiç beyazlamıyo kimsenin saçı. Babamın da çok geç beyazladı. Bu yüzden çıksın istemiyorum. Ama vücudumda bikini bölgesi tüyleri beyazladıkafamdaki beyazlar gitti bikini yarı yarıya beyaz resmen. Çok garip, umarım yalnız değilimdir bu konuda.
O zaman yakın zamanda baktırmadıysanız yeniden vitamin değerlerinize baktırın, kan sayımınızı yaptırın ve saç dökülmesi için tsh değerlerinizi de ölçtürün bence, tiroid hormonu da saç dökülmesinde etken olabiliyor.B ve D vitamini eksikliklerim vardı aslında sıkça kuruyemiş, balık, sebze yerim ve bol bol güneşe çıkarım ancak kan değerlerim hep düşük. Sanırım vitamin takviyesi almadan baş edemeyeceğim. Bir de saçlarım çok dökülüyor, o sebeple gerçekten vitamin düşüklüğünden kaynaklı olabilir
Bende yukarıya yorum yazmıştım aynı yaştayiz benimde ön bölge de yoğunluk hatta tam ortadan degilde sağa yakın ayiririm saçımı en çokta o ayrım bolgesindemerhaba ben de 28 yaşındayım ilk beyazımı 17 yaşımda gördüm 20imde de saçlarımı komple kızıla boyatmam ile beyazlardan kurtulamama serüvenim başlamış oldu ama son bir yıldır inanılmaz arttılar. hem annem hastaydı hem kpss çalışıyordum. ama bakıyorum şu an stressiz bi dönemdeyim sanırım hala çıkıyor o beyazlar. ve artık abartılı derecede arttılar. inan seni çok iyi anlıyorum çok üzücü geliyor insana. bence senin de benim de benzer sorun yaşayan kim varsa o beyazları döndüremeyiz ama daha fazla çıkmaması için ne gerekiyorsa yapmamız gerek ben de 30ları 40ları çok hayal edemiyorum. bu arada benim özellikle ön baş bölgemde daha fazla çıkıyor kafamın orta kısmında pek çıkmıyor çok ilginç sende yogunluk nerede
Sizin ki stres unsurlu olabilir tabi, benmki genetikti 13yasında ilk beyazımı gördüm şuan 28im ve sayısını bilmiyorum sadece ön kahkül kısmında koca koca tutamlat halinde bembeyaz. Birde bu beyaz saçın normal saçtan yapısı çok farklı maalesef. Zamanında bende sğrekli boyayıp kamufle etmeye çalışıyordum ama sonuç aynı 2 3haftaya o beyazlar direkt boyayı akıtıyordu . Normal saç telleri boyalı kalırken beyazlarda çook hızlı akıyor zaten yapısı bile plastik gibi sanki. Bu yuzden saç boyatmak zaman ve para kaybı asla sonu yok ve bosu bosuna kimyasala maruz kalıyoruz. Ben hiçbi çözüm bulamadım hepsi gecici 2 3haftalık boş çözümler. En son artık sıkılıp defalarca açma işlemiyle saçıma ombre yaptırdım amaç platin rengi elde edip eşit ni şekilde saçıma beyaz tutamlar yaptırıp bir daha boya ile ugrasmamak kendi rengime dönüp platin ile beyazları daha makul kamufle etmekti. Maalesef saçım platine açılmadı en son sarı tonlarında kaldı. Bende artık sıkıldım bu şekilde bıraktım. En azından dipten ve beyazların yogun oldugu bölgeyi açtırdım. Eskisi kadar göze batmıyor. Yazında zaten güneşte 1 2yon daha açılıyor. Öyle böyle idare ediyorum eskisine göre daha iyi ama en son yapabilecegim buydu. Sizde bunu deneyin baska bi şansınız yok maalesef. Aslında düzenli beyazlasa hoş görüncek ama o kdr saçma yerlerden çıkıyor ki kafa Çarşamba pazarı gibi karmaşık ve kirli görünüyor sorun ordaÖzellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.
Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Stres yapmamayı bir başarabilsem hayatım bambaşka bir yöne evrilecekBen 33 yaşındayım 31 yaşındayken stresli bi dönem geçirdim beyazlarım çıktı
Sonra kendimi bu kadar paralamamın anlamsız olduğunu düşündüm kendimi telkin ettim. O beyazlarım gitti, dün kuafördeydim fön çektirirken kuaföre özellikle kontrol ettirdim başımın arkasında 1 tane beyaz olduğunu söyledi.
Beyaz saç konusunda hassasım biraz. Genetik olarak annemin tarafından hiç beyazlamıyo kimsenin saçı. Babamın da çok geç beyazladı. Bu yüzden çıksın istemiyorum. Ama vücudumda bikini bölgesi tüyleri beyazladıkafamdaki beyazlar gitti bikini yarı yarıya beyaz resmen. Çok garip, umarım yalnız değilimdir bu konuda.
Siz hangi renk boyatıyosunuz? Boyaların yapaylığı kokusu akması vesaire asla gerçek saçın yerini tutmuyorBen liseden beri saç boyuyorum kendi saç rengimi unuttum. Bendeki ırsi malesef ve 10.gün beyazlar pörtlemeye başlıyor. Renk pigmentlerinin ölmesinden sebep kesin çözümü yok malesef olsa evi köyü satarım
Bir bakacağım ceviz kabuğu ve bunu ilk defa duydumŞeker kamışı pekmezi beyazları azaltıyormuş. Bir araştırın isterseniz