-
- Konu Sahibi Merkur Retrosu
Benim saçlarımın ön kısmıda dipten beyazlamaya başlamıştı 20 yaşındayken falan d vitamini eksikliği çok sebep olurmuş ama benimde stresli zamanım çok olur ben sadece beyazlamaya başlayan kısmını kapatacak şekilde boyuyorum aradan bir ay falan geçiyor beyazlar tekrar çıkıyor gerçiÖzellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.
Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Saçlarınızı hangi renge boyatıyosunuz, birkaç üye sarı tonları yaparsanız beyazlar daha az belli olur demiş de merak ettim
Doğallık yavaş yavaş moda oluyorYaşanmışlıklarım kpss olunca çok da sevemiyorumBen de ona şaşırıyorum akrabalar turp gibi bir ben böyle beyazlara büründüm. Yani kapatmak için boyatmak başlı başına işkenceyken bu gidişle salacağım sanırım tamamen
Canım ben açık kahveye boyatıyorum, doğal saçım da kahve ama asla aynı renk olmuyorBenim de cildim sıcak alt tonlu. Hangi kahveyi tercih ediyorsun canım? Dip boyatıyorum şuan hatta iki gün önce boyadım yine dore parlıyor of ben soguk kahve istiyorum kendi rengim gibi
Senin de yansımaların var mı parlıyor mu güneşte?
Bakacağım teşekkür ederimKimyasal kullanmak istemiyorsan kina ile boyayabilirsin. Kina icine indigo ekle beyazlari kapAtiyor. 35 yasindayim son 3 senedir 20 tane falan beyazim var kina ile boyuyorum saclarimi. Bilinen sitede satiliyor indigo. Kinaya benziyor kokusuda. Adi civit otu
D vitamini eksikliğim varmış onu düzeltirsem belki azaltabilirim, bu dedikleriniz günlük kapatıcılar değil mi yani duş alınca falan geçen cinsten? Her gün yapmaya üşenebilirim ama bakayımerken yasta olan sac dokulmesinin vitamin, mineral eksikliginden kaynaklandigini soyluyorlar. takviye vitamin, mineraller satiliyor hatta bunun icin. irsi oldugunu pek dusunmuyorum, benden buyuk kardesimin tek tel beyazi yok, benimki 10'lu yaslarda beyazlamaya basladi...
sac rimeli , sac renk pudrasi, renk veren dogal solusyonlar vs var , arastirdiniz mi hic? umarim bir cozumunu bulursunuz..
Saclarim beyazladi diye dertlenip,daha da beyaazlatmazdim ben olsam.Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.
Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Siz kpss ye çalışıyordunuz sanırım, o çalışıp bir yere varamama hissini çok iyi biliyorum beni de inanılmaz tüketti bu süreç. İnanın dışarıdan iyi bir meslek gibi görünüyor ama maddi kazancı, yoğunluğu asla insani koşullara sahip değil ve o yorgunluğa rağmen yetirememek parasızlık falan insanı mahvediyor. Ben de boyadan vazgeçip sık sık kestirebilirim çünkü kısa saç her türlü bakımlı görünüyorBenim saçlarımda pek beyaz yoktu
Ama son iki senedir yaşadığım sıkıntı stres üzüntüler hayal kırıklıkları
Çok çalışmak karşılık alamamak
Yeterince dinlenememek
Uykusuzluk ben de strese yol açtı ve beyazımda ciddi oranda arttı.
Kardeşim bile geçen de ne kadar çok beyazın var dedi
Ben boyamıyorum
Olanı kesiyorum.
Ama rahatsız edecek ve saçlarımın çoğunu kapsayacak şekilde olursa boyatırım.
Sonuçta saçımın rengine yakın pek çok ton var
Bir dünya güzel saç renkleri var
Boya yıpratsa da bitkisel boya kullanırım.
Önemli olan saç beyazlaması değil
Kendinizi niye bu kadar sıkıyorsunuz ?
Bir daha mı geleceksiniz dünyaya ?
Daha yasınız 26 imiş.
Güzel bir mesleğiniz var.
Mesleğe yeni başlamışsınız
Su anda çok kazanamayın olsun
İleri de kazanırsınız.
Gün gelecek ne davalara bakacaksınız.
Kendinizi geliştirmeye bakın.
Baktınız olmuyor , yeni işler öğrenirsiniz.
Siz dünyaya o işyerinde o mesleği yapmak için gelmediniz.
Yanlış anlamayın sizi germek için yazmadım
Silkelenin ve kendinize gelin
Bu kadar yormayın kendinizi.
Ah bir stresin önüne geçebilsem…Saclarim beyazladi diye dertlenip,daha da beyaazlatmazdim ben olsam.
Pahalı olmayan hobiler de var. Mesela istanbuldaysan Fatih'te sabahları ücretsiz kanolar var haftada 6 gün/günde iki sefer, ya da daha düzenli gitmek istersen kano, yelken ve kürek kursu var - link şurada.Aslında gittim ama terapistler de bir noktada hobi bulun, kafanızı dağıtın demeye başlıyorlar. Hobilere ayıracak kadar param olsa stres yapar mıyım hiç ah ahhŞimdi kurban bayramında tatil için para biriktiriyorum, o da 4-5 günlük için, sonra 1 sene daha hiçbir yere gidemem büyük ihtimal.
Dediğiniz boyaları ben de görmüştüm ama evet kuaförler bilmiyolar. Ben de mecburen açık kahveye boyatıp geçiyorum.
Belki de terapiste tekrar bir şans vermeliyim
Kpss 4-5 sene önce çalışıyordumSiz kpss ye çalışıyordunuz sanırım, o çalışıp bir yere varamama hissini çok iyi biliyorum beni de inanılmaz tüketti bu süreç. İnanın dışarıdan iyi bir meslek gibi görünüyor ama maddi kazancı, yoğunluğu asla insani koşullara sahip değil ve o yorgunluğa rağmen yetirememek parasızlık falan insanı mahvediyor. Ben de boyadan vazgeçip sık sık kestirebilirim çünkü kısa saç her türlü bakımlı görünüyor
Merhaba benim babam şuan 68 yaşında saçlarıda yıllardır bembeyaz. bundan 4 sene önce hergün 1 tane sarımsak yutuyordu. Bir gün bi baktim siyah saç çikmiş hayirdir baba tekrardan mi gençlesiyorsun dedim. Yok kizim ya nerde dedi günde 1 sarımsak yutuyorum sebebi o sanirim dedi. 3 sene sonra birgün bana geldi. O sirada eşim ibn-i sina receteleri diye bir video izliyordu. Bir anda dediki 4 ay hergün 1 sarimsak yutmak beyaz olan saçlarinizi siyahlaştıyor diye. Babamla birbirimize bakip gülduk ve olayi anlattik. Belki ben babamda görmesem inanmazdim. Şaka gibi ama gerçekten babamda olurunu gördüm. 4 ay hergün sabah aç karnına ustune bi basıp ezip yutuyormuş denemekte fayda var beklemek yerine.Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.
Benim de işe başladıktan sonra çok çıktı. Çok nefret ediyorum. Sizin gibi Saç rengimi çok seviyorum bir de çok güzel bir kumral.Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.