Yaş 26, saçlarım bembeyaz :(

Şeker kamışı pekmezi beyazları azaltıyormuş. Bir araştırın isterseniz

Durumunuz ırsidir kesin. Stres de etki edebilir ama biraz öne çeker sadece zamanı. Çevrenizde de olmayabilir sizin genetiğinizde vardır. Durumu kabullenip kendinizle barışın bence hepimizin saçı birgün beyazlayacak. Boyatmak istemiyorsanız da boyatmayın. Siz kendinizle barışık olur, kendinizi beğenirseniz etrafınızda insanlar da öyle davranır. Siz kendinizi nasıl görürseniz etrafınızda öyle görür unutmayın.

İlkokula giderken saçlarım sarı kumral arası bir renkti. Annemler bir gün kına yakarken içine cevizin yeşil kabuğunu ezip koydular. Saçlarım siyaha yakın kumrala boyandı ve artık hep öyle çıktı. Kirpiklerim kaşlarım bile sarımsı ama saçlarım çok koyu kumral, uzaktan siyah gibi görünüyor. 40 yaşıma geldim hala rengi değişmedi. Denemek istersen...

İnan insanlarla sürekli görüşülen bir işte çalışırken beyazları bırakmak olmuyor ne hikmetse doğanın bize getirdiği bir olayı özensizlik olarak değerlendiriyorlar
Maalesef ben de bu yüzden düzenli boyatmak zorunda kalıyorum yoksa çoktan salmıştım. Bizim işte genel kıyafet durumuna da çok takılıyor çünkü

İlkokula giderken saçlarım sarı kumral arası bir renkti. Annemler bir gün kına yakarken içine cevizin yeşil kabuğunu ezip koydular. Saçlarım siyaha yakın kumrala boyandı ve artık hep öyle çıktı. Kirpiklerim kaşlarım bile sarımsı ama saçlarım çok koyu kumral, uzaktan siyah gibi görünüyor. 40 yaşıma geldim hala rengi değişmedi. Denemek istersen...
Bunu hiç duymamıştım bir bakayım, yukarıda bir üye daha ceviz kabuğundan bahsetmişti ama kınayla bu tarz bir etkisi olduğunu bilmiyodum

Durumunuz ırsidir kesin. Stres de etki edebilir ama biraz öne çeker sadece zamanı. Çevrenizde de olmayabilir sizin genetiğinizde vardır. Durumu kabullenip kendinizle barışın bence hepimizin saçı birgün beyazlayacak. Boyatmak istemiyorsanız da boyatmayın. Siz kendinizle barışık olur, kendinizi beğenirseniz etrafınızda insanlar da öyle davranır. Siz kendinizi nasıl görürseniz etrafınızda öyle görür unutmayın.
Bakımsız, özensiz, çökmüş bir görüntü yarattığı için biraz kafaya takıyorum. Keşke o kadar barışık olabilsem kendimle ama özellikle iş hayatında çok kötü bir görüntü oluşturuyor

Ben 20li yasina basinda ilk beyazlarimi kesfettim, stres ve irsiz olabilir. Iki dogum sonrasi sac dokulmesi oldu ve yerine beyaz saclar geldi. Ozellikle on kisimlar cok fazla beyaz ve saclarim cok asiri cabuk uzuyor. Dolayisla 3 haftada 1 evde dip boyasi yapiyorum.

Yaz aylarinda biraz daha rahatim. Sac rengi zaten acikiyor, on kisimlarada birkac ince paket attirip daha uzun sure dip boyasi yapmadan idare edebiliyorum.
Saçlarınızı hangi renge boyatıyosunuz, birkaç üye sarı tonları yaparsanız beyazlar daha az belli olur demiş de merak ettim

Bunu hiç duymamıştım bir bakayım, yukarıda bir üye daha ceviz kabuğundan bahsetmişti ama kınayla bu tarz bir etkisi olduğunu bilmiyodum
Ceviz kabuğu derken ağaçta ceviz yeşilken toplanıp en dış katmanından bahsediyorum. Sert kabuğunu ben bilmiyorum belki o da işe yarar.

Saçımı birkaç kere sarıya boyattım o kadar da zor açıldı ki rengi. Bir de 40 yaşındayım üç beş tane beyazım ya vardır ya yoktur. Anne baba 30 larında beyazlamış, genetik de değil. Saçı değil kökünü boyamışlar resmen.

Ben 26 yaşındayım, 24'ten sonra çökmeye başladığımı hissediyorum 😄 sanki o zaman cildim, saçım her şeyim daha bebeksiymiş şimdi yavaş yavaş yaşlanıyor gibi hissediyorum.

Beyaz saçlar bende de var, ama şöyle benim beyazlarım çıkıyor, sonra kendiliğinden ya dökülüyor ya da rengi koyulaşıyor. Hep aynı yerden çıkan beyaz saçım yok. Birde saç boyatnca beyaz sayım arttı. Artık boyatmıyorum.

Bence saçlarını boyatmak yerine, kendi saç renginee yeni saçlar çıkartmaya çalış, kafeinli tonikler, eczanelerde bemax gibi serumları saçlarına sür. Kendi renginde ne kadar saçın çok olursa o beyazlar pek belli olmamaya başlar.
Resmen aynı şeyleri yaşıyorum 20-23 arası üniversite dönemleri, sosyallik, her şeye para yetirebilme, gezmeler tozmalar derken cildim saçım ışık saçıyordu. Şimdi hiçbirinden eser yok.

Serumlara bir bakayım, hatta dermatolog sonrası tavsiye ettiği serumlardan alsam daha mantıklı. Çok teşekkür ederim

Akrabalarınızda yoksa dediğiniz gibi strestendir😢 ben de çok stresli bir yapıya sahibim ve bende de stresin yüzde sivilce ve baş ağrısı olarak geri dönüşü oluyor, yani sizi çok iyi anlıyorum. Stresle başa çıkmanın bir yolu varsa ben de takipteyim konunuzu
Saç konusunda benim gibi olanı yok bildiğim kadarıyla, hem çok beyazlar hem de inanılmaz dökülüyolar :KK43:

Vitamin değerlerinize baktırdınız mı? B, D, E vitamini ve bakır eksikliği saçların erken beyazlamasına sebep olabiliyormuş çünkü.
B ve D vitamini eksikliklerim vardı aslında sıkça kuruyemiş, balık, sebze yerim ve bol bol güneşe çıkarım ancak kan değerlerim hep düşük. Sanırım vitamin takviyesi almadan baş edemeyeceğim. Bir de saçlarım çok dökülüyor, o sebeple gerçekten vitamin düşüklüğünden kaynaklı olabilir :KK43:

Bakımlı fönlü olduğunda inanın öyle durmuyor ben kendimden biliyorum. Düzleştiriyorum ,makyaj da yaptıysam rahat rahat çıkıyorum. Ama bakımsızsam doğrudan saçlar dikkat çekiyor,çirkin duruyor
Düzleştirici ve maşayı saça zarar verdiği için çok kullanmıyorum ama aslında cidden bakımlı kullanırım saçımı, yağ serumu ile beslerim düzenli kestiririm ama yine de beyazlar kötü bir görüntü oluşturuyor ne yazık ki

Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.

Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Sarımsak yutmak beyaz saçları dahi eski haline çeviriyor diye söylemişti biri. Belki araştırır denersin

Melanin dediğiniz dışarıdan takviyelerle onarılan bir hormon mu acaba
Doğada bulunan üç kahverengi pigmentten biri olan melanin, suda erimez ve özellikle yoğunlaştığı bölgede siyah renklidir. Cilt, saç ve gözlerdeki irise renk veren melanin vücutta kalıtsal sebeplerden dolayı hiç olmayabilir ya da zamanla çeşitli nedenlerle doğal seviyesinin altına düşebilir. Melaninin doğal seviyesinin altına düşmesi durumundaysa çeşitli rahatsızlıklar gözlenebilir. Bu durumda melanin üretimini destekleyen gıdalardan melanin takviyesi almak oldukça önemlidir.

Melanin Nedir?​

Suda erime özelliği bulunmayan, deri, kıllar, gözler, beyin gibi pek çok bölgede bulunan pigment; melanin nedir, sorusunun cevabı olacaktır. Kısaca cilt pigmenti olarak tanımlanan melanin, insanlarda ve hayvanlarda görülür. Cildi, güneşin zararlı ışınlarından koruyan bu pigment, cilt kanserini de önlüyor. Birçok besinde bulunan ve gözlere, saçlara ve cilde renk veren melanin pigmenti, oldukça önemli bir madde olarak karşınıza çıkıyor. Eksikliği ve fazlalığı durumunda pek çok hastalığa sebep olabiliyor. Gözdeki irise, cilde, saça renk veren melanin, cildi UV ışınlarından koruyan ve dolayısıyla cilt kanseri riskini düşüren bir pigmenttir. Meme uçlarında, dış üreme organlarında ve vücutta güneş gören kısımlarda, güneş görmeyen kısımlara göre daha fazla bulunur. Deride epidermis olarak geçen tabaka içinde bulunan melanositler tarafından üretilen bu pigmentin üretimi çeşitli gıdalarda desteklenmelidir. Aksi takdirde melanin pigmentinin bulunduğu bölgelerde hasarlar meydana gelebilir, saçlarda beyazlama gibi sorunlar oluşabilir.

En Çok Melanin Hangi Yiyecekte Var?​

Vücutta; ciltte, gözlerdeki iriste ve daha pek çok bölgede bulunan melanin birçok besinde bulunuyor. Cilt kanseri riskini düşüren melaninin üretimi çeşitli gıdalarla desteklenmelidir. Melanin hangi besinlerde çokça bulunur, gibi soru işaretleriniz bulunuyor olabilir. Melanin; havuç, karpuz, kırmızı biber, domates, tatlı patates, balık ve et, çilek ve koyu yeşil sebzeler gibi besinlerde çokça bulunur. Bu besinler melanin yönünden zengin gıdalardır ve vücuttaki melanin üretimini destekler. En çok melanin hangi yiyecekte var sorusunun tek bir cevabı olmayacaktır. Antioksidan bakımından zengin olan koyu yeşil yapraklı sebzeler, bitter çikolata ve renkli sebzeler melanin üretimini çokça destekleyen gıdalardır. Bunun dışında A vitamini de melanin üretimini destekler. A vitamini özellikle tatlı patates, ıspanak, havuç ve bezelye gibi besinlerde bulunur. Cilt sağlığı için epey önemli olduğu bilinen E vitamini, aynı zamanda bir antioksidandır ve yine melanin üretimini destekleyen bir vitamindir. Aynı E vitamini gibi antioksidan olan bir diğer vitaminse C vitaminidir. Bu vitaminlerin bulunduğu besinler dolayısıyla melanin üretimini de destekleyecektir.

Canım link vermek belki yasaktır diye kopyala yapıştırdım

Aynı durumdayım ama kendimi böyle de seviyorum. Yaşanmışlıkları taşımak hoşuma gidiyor. Beyaz saç biraz da ırsi maalesef.

X