- 28 Haziran 2022
- 495
- 433
- 35
-
- Konu Sahibi Merkur Retrosu
Ben hiç boyatmadım daha ama her gören yapışıp soruyor bu yaşta bu ne beyaz diye, boyatma fikri benim de aklımdaYaşım 39 olacak artık son iki senedir beyazlarım arttı. Hiç sizin gibi düşünmemiştim tam tersine çok hoşuma gidiyorlar. Boyatmıyorum özellikle çünkü grileşince daha da güzel görünecekler. Bence saçınızı boyadan arındırın,kısa kestirin, grilerin tadını çıkarın
Stres durumunuz nasıl acaba, 37 yaşa göre beyaz olmaması çok çok iyi. 30 larda saçımın beyazlaşacağını hep kabullenmiştim ama 25 de biraz sürpriz olduGenetık degıldır belkı ama sacının yapısı beyazlamaya musaıt demek ko.
26 yas ıcın cık erken bu kadar beyazlaması.
37 yaşındayım çok az beyazım var gercı benımde ınce Telli sacım ve dokulmelee var boya vs yıprattı.
Boyamaktan baska Caren yok maalesef
Yaşım 39 olacak artık son iki senedir beyazlarım arttı. Hiç sizin gibi düşünmemiştim tam tersine çok hoşuma gidiyorlar. Boyatmıyorum özellikle çünkü grileşince daha da güzel görünecekler. Bence saçınızı boyadan arındırın,kısa kestirin, grilerin tadını çıkarın
20li yaşlarımda ilk beyazlarım düştü. Şimdi 40a geldim, %80i beyaz. Sarıya döndüm ama o da saçımı mahvetti. Kendi haline bıraktım 7 aydır. Yavaş yavaş uçlardan kırıkları aldırarak tamamen kuru ve yıpranmış saçlarımdan kurtulup, koyu renge boyarım belki yeniden.Aslında gittim ama terapistler de bir nokta hobi bulun, kafanızı dağıtın demeye başlıyorlar. Hobilere ayıracak kadar param olsa stres yapar mıyım hiç ah ahhŞimdi kurban bayramında tatil için para biriktiriyorum, o da 4-5 günlük için, sonra 1 sene daha hiçbir yere gidemem büyük ihtimal.
Dediğiniz boyaları ben de görmüştüm ama evet kuaförler bilmiyolar. Ben de mecburen açık kahveye boyatıp geçiyorum.
Belki de terapiste tekrar bir şans vermeliyim
Kuaförlere beyazları anlatsanız hallediyorlar,sarı diyip geçmemek gerek bir sürü tonu var dibe küllü kumral mı yapacaklar orta ve uçlara balyaj ombre mi yapacaklar artık ayarlıyorlar bir şekilde. Tek düz sarı boyamaz kimse.Sarının hangi tonlarını kullanıyolar biliyor musunuz, benim doğal saçım orta-açık kahve olduğu için hep bu tonlarda boyatıyodum acaba ben de mi sarıya boyatsam. Çok sırıtıyor çünkü yeni çıkan beyazlarBir dönem ombre yaptırmıştım oradaki sarılar çok iyi durmuştu ama saça aşırı zararlı bir işlemmiş
Altyapınız gayette uygun açık renk saça sırıtmazbenim doğal saçım orta-açık kahve olduğu için hep bu
Bakımlı fönlü olduğunda inanın öyle durmuyor ben kendimden biliyorum. Düzleştiriyorum ,makyaj da yaptıysam rahat rahat çıkıyorum. Ama bakımsızsam doğrudan saçlar dikkat çekiyor,çirkin duruyorİnan insanlarla sürekli görüşülen bir işte çalışırken beyazları bırakmak olmuyor ne hikmetse doğanın bize getirdiği bir olayı özensizlik olarak değerlendiriyorlar
Sadece stresten kaynaklı olsaydı 18 imde bembeyaz olurdum tabi herkesin zorlukları stresleri kendine.Stres durumunuz nasıl acaba,
Oyuncu Özge Özpirinçli bayağa linçliyırlar bu konudan ötürü kadın aldırmıyorBakımlı fönlü olduğunda inanın öyle durmuyor ben kendimden biliyorum. Düzleştiriyorum ,makyaj da yaptıysam rahat rahat çıkıyorum. Ama bakımsızsam doğrudan saçlar dikkat çekiyor,çirkin duruyor
Bizim akrabalarda 32-33 lerden sonra beyazlaşma oluyor ama benim gibi 25 inde bunu yaşayanını hiç görmemiştim. Tabii haklısınız bir boyaya bakar da kendime üzülüyorum niye böyle çöktüm diye, yüz olarak da eski gençliğimi göremiyorumben genetik olduğunu düşünüyorum ben de aşırı stresli ve her şeyi kafasına takan biriyim 30 yaşındayım daha beyazlamadı stres illa ki etkiliyordur ama bence olanı arttırıyor olmasının sebebi genetik aman boyatın gitsin bunu da takmayın mesela bi boyaya bakar herkes boyatıyor kendi renginize boyarsınız
Vitamin değerlerinize baktırdınız mı? B, D, E vitamini ve bakır eksikliği saçların erken beyazlamasına sebep olabiliyormuş çünkü.Stres durumunuz nasıl acaba, 37 yaşa göre beyaz olmaması çok çok iyi. 30 larda saçımın beyazlaşacağını hep kabullenmiştim ama 25 de biraz sürpriz oldu
canım benim de ufaktan başladı bi de gri gri parlıyor sinir oluyorum. ben gri kaynak yaptırmayı düşünüyorum. tam değil de aralara böyle ombre gibi duracak şekilde. bence sen de dene boyamayla olacak şey değil o griler nedense boyadan bir hafta sonra yine parlamaya başlıyoÖzellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.
Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Öyle mi,duymamıştım hiç. Ben misal kendimi beğeniyorum grilerle. Orijinal saç rengim koyu siyah,üstünde beyazlarla yıldız yıldız duruyor.Oyuncu Özge Özpirinçli bayağa linçliyırlar bu konudan ötürü kadın aldırmıyor
25 yaş şu an cildinize yatırım yapmanın tam zamanı. Kolajen,cilt bakımları,sağlıklı beslenme.yüz olarak da eski gençliğimi göremiyoru
Bende bu vitaminlerin hepsi eksik takviye alıyorum tek beyazım yok.Vitamin değerlerinize baktırdınız mı? B, D, E vitamini ve bakır eksikliği saçların erken beyazlamasına sebep olabiliyormuş çünkü.
Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.
Ne yapabilirim hanımlar, beyazlaşmış saçlar geri eski rengine döner mi, ben stresten nasıl uzaklaşabilirim, siz de benzer şeyler yaşıyor musunuz?
Saçların erken beyazlamasının sebebini bulmak için böyle bir araştırma yapılmış, genetik ve yaşlanmaya bağlı beyazlamalar dışındakiler için a, d ve e vitamini ve bakır eksikliğine bağlı olabilir sonucuna varılmış ama bilememBende bu vitaminlerin hepsi eksik takviye alıyorum tek beyazım yok.
Ama etkisi de vardır tabi
Özellikle son 1-2 senede kariyer cebelleşmeleri ve genel hayat stresi derken saçlarım iyice beyazladı, diplerimde hangi tarafa ayırırsam ayırayım öbek öbek beyazlar var. Saçlarımı mecburen boyatıyorum (mecburen çünkü kimyasal kullanımından nefret ediyorum, aslında hiç boyatmak istemiyorum, makyaj falan da sevmem pek kullanmam) ancak boyattıktan 1 ay sonra falan yine beyazlar dipten geliyor. Kendimi çok yaşlı, çökmüş hissetmeye başladım. Doğal saç rengimi çok severdim, hep kullanırım diyordum şimdi yerinde yeller esiyor. Genetik diyeceğim ama yaşı bu kadar erken olup bu kadar beyazı olan bir tek ben varım akrabalarda. Hep sinir stresten oldu. Ama stressiz bir hayat yaşayamıyorum, iş güç parasal durumlar falan derken kendimi yine çıkmazda buluyorum. Bugün hafta sonu ve tatil günüm diye yine saçlarımı boyatmaya gideceğim. Takıldığım şey sırf görsellik değil yanlış anlaşılmasın, neden bu kadar stresli olup kendimi 25-26 larımda çökmüş bir hale çevirdim ona üzülüyorum. Şimdiden böyleysem kim bilir 30-40 larımda ne kadar yaşlı göstereceğim diye üzülmeye başladım.