Yarın İşe Başlıyorum

evet canım cok şükür binlerce sükür yanımızdalar... benim de yarım gün deildi ama cok sükür yeni bebişi olmus bi idarecim var, babalar da anlıyor yani yeni annelerin halinden, derslerimi topladı da 7:30-12.30 gidiyorum 6 saat günde yani 6 ders saati 5 çalışmasaati... bebişim uyanalı 2-3 saat olmuş oluo gittiğimde

Oğlumda biberona alıştıramamıştım çok zorluğunu çektim, biberona alışamayan çocuk büyüdüğünde süte çok zor alışıyor 3 yaşına kadar yatırmadan önce muhallebi pişirip yedirdim (bizde öyleydi her çocuk öyle değildir belki ). o yüzden kızımın alışmasını çok istedim ikinci haftamızda nihayet biberona alışabildik , bereket emmeyi seviyorda gider gitmez tok olsada emmek istiyor . 2 kere sağdığım sütlerden içiyor , bir kere mama ve bir çay bardağı kadarda yoğurt yiyor bebişim .toplamda 400 ml yi buluyor biraz az gibi ama gittikçe alışcaktır herhalde. Dün akşam gittiğimde bakıcı ayağında uyutmaya çalışıyodu beni görür görmez yavrum sanki uçup gelecek öyle heyecanlandıki anlatamam hala gözümün önünden gitmiyor.

bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile ben hiç düşünmemiştim benim kızımda biberon almıyor gercekten 3 ay sonra süte gececek akannehir evet ya özlüyorlar tabi aynı bizim onları özlediğimiz gibi

bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile ben hiç düşünmemiştim benim kızımda biberon almıyor gercekten 3 ay sonra süte gececek akannehir evet ya özlüyorlar tabi aynı bizim onları özlediğimiz gibi

İnşallah sizde sorun olmaz bebekten bebeğe değişiyor tabi bu durum abisi böyleydi diye biberon için uğraşayım dedim. Nubynin yeni biberonunu aldık onunla biraz , birazda nuk la alıştırdık.

ücretsiz izin aldım nisanda iş başı yapıcam çok kötüyüm bende memeyle uyuyo memeyle uyanıyo uykusuzluk umrumda değil. ama çalışmak zorundayım. ne biberon nede emzik almadı bile ağzına ne yapıcam bilmiyorum düşündükçe moralim bozuluyo.... keşke işten atsalar beni.... bi yandan çalışmak zorundayım ekonomik durum ... Allahım şu mübarek gün herkese banada yardımcı olsun....

amin canım:) ama o kadar karamsar olma bak bizler de öyleydik, yavas yavas düzeliyor hersey... belki ikinize de iyi gelir, biraz zaman tanı:sinifsinif:

aynen öyle canım bak benim kızımda ne emzik ne de biberon alıyordu bak 1 ay gecti emin ol bebişlerimizin keyfi yerinde oluyor biz kendi kendimize sıkılıp daralıyoruz ....

bu arada kızlar cok daraldım bebeğime az cok biliyorsunuz ki k.valdem bakıyor her ne kadar belli etmesekte cok sacmada olsa aramızda gizliden gizliye bir çekişme var klava: aslında cok sacma ben annesiyim ama bazen unutuyor o gün kızımı sıkı sıkı şöyle doya doya öptüm işe giderken bana dedi ki kaç kere diyorum şöyle öpmeyin kanı çekilecek ----ne demekse---- bende dedim ki ben annsiyim istediğim gibi öperim kendisi aylarca ensesinden öpme arsız olur deyip duruyodu simdi şapur şupur öpüyor söyledim pişkin pişkin gülüyor klava: bide üstüne üstlük kızım ben gelsem dahi son iki gündür ona atılıyor oda oy oy oy vay vay vay deyip benden alıyor bugün dedimki vermiyorum ya ben cok özlüyorum aldım melegimi oynadım ha bide herzaman bendeyken ilgisini çekmek için elkinden geleni yapıyor sinir oluyorum biz oynarken yine dikkatini dagıtmaya calıstı dedim ki yapma böle anne sona sana gelmek istiyor ki istedi vermedim baska seyle oynattım tabi k.valdemin yüzü düştü ya neden anlamıyor ben onun annesiyim neden kendi cocugu gibi davranıyor iki de bir talimat verme modunda sunu yedir uyudumu yedimi sıctımı üsür giydir terler soy ya o 1 düşünüyorsa ben 2 düşünüyorum cocuk kimin sasırmış galiba valla kırcam kafayı sonunda kırmadan söylücem galiba güzel bir dille anne dicem belki bilmeden sadece iyi niyetinle böle yapıo olabilrsin ama ben bunalıyorum ben annesiyim lütfen unutma sana yapılsa hosuna gidermiydi emin ol senden daha cok düşünüyor ve emin ol senden daha cok canım o benim ne dersiniz konusayım mı yoksa gerek yok mu daha mı cok hosuna gider sinir oldumu anlarsa .** ya siz böyle seyler yasadınız mı ben bir garibin kızımı resmen kıskanıyorum galiba prof.destek mi alsam ....offf offfff bişey diyeyim mi aslında hep bu davranısları yüzünden annem

devam edeyim annemlede kaldık aylarca ona karsı hiç böyle duygular yasamadım bebek bendeyken hiç karısmadı severken yada doyururken ve hiç birseyime karısmadı karısmıyor elinden geldiğince yardımcı oluyor salt yardım tabi ki kızımı cok seviyor ama abartmıyor ona bırakıyorum bana yönlediriyor bak ne yapıyoruz annesi iletişim kurduruyor tam tersi k.valdemin neden annem kadr düşünemiyor sunu yedir bunu yedirme dediğimde uyguluyor kac keredir sekerli cay vermeye calısan k.valdeme verme dedim halde hala uğrasıyor bugün de yaptı almadı kızım kafasını cevirdi dedim anne verme zararlı tadını bilmese de olur hiçbişi demedi cıldırıcam ya cıldırıcam seytan diyor cık işten al cocuğuna kendin bak :uhm::1shok:delikafaduldendelikafadulden

canım bence önce bi sakin ol... sonra düşün, kasti mi yapıyor yoksa tarzı mı böyle? bak benim kendi annem alır elimden oy oy bu annen bakamadı mı sana falan der, bebişim azcık ağlasa sütün mü yetmiyor diye beni çıldırtır, tam uyuturum gelir öper... kayınvalidemse tam tersi, uykusuz kalırsam kızım sen emzir ben uyutayım der, bişey yapacakken mutlaka fikrimi alır hatta bensiz yapmaz... ama annemdir anneme kızamam... aceba sen de annenle kıyaslayıp kızyo olabilir misin?

ya canım herkes bir olmuyor işte kıyaslama meselesine gelirse ben öyle yaptığımı düşünmüyorum ama belki içten içe böyle hissediyorumdur :ecrin_bebek: benim annem uzakta görüştükmü ya o bende kalır yada ben onda uzun süreli onla okadar rahatım ki anlatamam galiba arada kıskanıyorum ben kızımı k.valdem resmen hissediğim duygu budur işte itiraf ediyorum :kedi::kedi: napimmm ama :kedi:

ha bide k.valdem malesef ince düşünemiyor yani acaba demiyor bildiğini okuyor ohaoldumsmile yani bu oğlumla gelinimin hayatı demiyor herşeyi öğrenmek herseye dahil olmak yada baska bir deyişle dahil etmek istiyor ohaoldumsmile

ya o bence normal, erkek anneleri öyle oluyor sanırım.. ve sanırım ilerde ben de öyle olucambilmiyorumkismile ama sen canını sıkmamaya takmamaya çalış, bazen üç maymunu oynamak iyidir

offf kızlar, yapamıycam galiba.
Kızım bu aralar nasıl düştü bana bi bilseniz. Eve gittiğiğimde bir an inmiyor kucağımdan, babasına bile gitmiyor. yakama yapışıyor resmen. Bırakıcam galiba işi.
Dün öğlen uyuyamamış, uyku sersemi annemin göğüs kısmına saldırmış sonra bi bakmış suratına ben değilim, katıla katıla ağlamış. Bunu yapmaya hakkım yok galiba
Tekrar pause moduna geçicem sanırım.

canım ya kıyamam ben hemsana hemde meleğine cok zor bir durum anlıyorum ama sen değilmiydin işe başladığın için cok mutlu olan ve sen değilmiydin hepimizi teşvik eden hemen pes etme mutsuz olacağın karalar verme simdiye kadar sorun yoktu değil mi diş cıkarma dönemi falan olabilir mi istersen bi doktora gidin belki bi rahatsızlığı vardır anladığım kadarıyla işinden cok memnunsun ve seviyorsun pause moduna geç geçmesine tabi ama bu kararı kendin istediğin için ver ben böyle konuştuğuma da bakma sakın hersey yolunda gitmesine rağmen benim bile içim gidiyo hala kızıma haksızlık yapıyorum gibi gelio aklımdan geçip gidiyo istifa kurgularım ama sonra diyorum ha gayret 1-2 sene sonra zaten krese gidecek cok zor cok işimiz cok zor iki arada bi derede kalmak tamda buna denir hakkımızda hayırlısı inşallah ama nolur bi anda ani kararlar verme istersen özelden tel.ver arıyayım seni yarın konusalım rahat ol sakin ol ve sakın kendini üzme lütfen basta da dediğim gibi hem sana hem bebişine yazık... öptüm...

düngece ne geldi aklıma kızımla yatarken sabiha paktuna keskin diye bir prof.var kadın cok bilgili kitapları filan var okuyorum ve sıksık takip ediyorum o derki en az 1 hatta uygulayabilirseniz 2 yasına kadar odanızı ayırmayın cocuk gelişimi için cok önemliymiş odana anne baba kokusunu alması aglamadan anneyi bulması bebekte güven içhuzuru sağlayıp güne baslamasına anne calısıyorsa eğer ki cok daha önemliymiş bakan kişi ile huzurlu bir gün gecirmesini sağlarmış erken ayrılmış anne ve bebekte ciddi sekilde kişilik bozuklukları huzursuzluk hali yaşabilirmiş yine derki anne calışıyorsa eger bebekte ayrı odadaysa zaten sabah anne yok gece de olmaması onu derinden etkilermiş evet alıstığı için gece sorunsuz uyuyabilir belki ama içsel güven duygusu sarsılırmıs bilgine canım ben kızımla aynı odada hatta aynı yatakta yatıyorum uyandıgında hemen emio ve hiç aglamıyor böylece sabah oynaştıktan sonra babaannesine bırakıp cıkıyorum hiç sıkıntı yaşamadım cok şükür hatta benden ona bile gidio tabi ben buna sinir oluyorum o ayrı :) ama gece oda ayırmamamın cok etkisi var diye düşünüyorum haa yine bir yazısında diyor ki illa oda ayırmak istiyorsanız işe basladıktan en az 3-4 ay sonra ayırın bebek bu travma yı iç dünyasında atlatamayabilir bence sen geceleri odana al birkaç gün öyle dene öptümmmmm

canım yapma böyle... bizler çalışmaya alışmış insanlarız ve evde mutlu olamıyoruz bence.. en azından ben... eşime sardım resmen evdeyken... nerdeyse niye nefes alıyorsun diye kzııcam adama, çocugumla kaliteli zaman geciremiyordum... oysa simdi biraz daha fazla yoruluyorum ama hem eşimle hem de kuzumla daha mutluyum... bence de kızının diş çıkarma gibi bir sıkıntısı olabilir. hem hayattan kaçış yok biliyorsun, eninde sonunda başlayacaksın işe... erteledikçe daha mutsuz olma ihtimalin de var. bence şimdilik ayarlayabiliyorsan iş saatlerini biraz esnetmeye kızınla evde uzun zaman gecirmeye bak.... benim sana verebileceğim tek tavsiye bu, eminim bunları sen de biliyorsun da kabullenmek zor oluyor... ben de yaşıyorum bunları. ama burada birbirimizi yüreklendirerek bunu aşabileceğimize inanıyorum. hadi şimdi derin bi nefes al, yarın yine yorucu bir iş günü seni bekliyor olacakguclubacismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…