• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarın İşe Başlıyorum

Canım ben başladım.
Biliyorsun sen neler yaşadığımı daha önce de konuşmuştuk.
1 ay oldu tam. Başlayana kadar çok ama çok zordu. Ama kendime inanamadım ikinci gün neredeyse hiç işi bırakmamış gibiydim. Kuzumunda ananesiyle keyfi yerinde.
Yalnızca işten arta kalan tüm vakitlerimi kuzuma ayırıyorum. Sabah 8 gibi çıkıyorum evde akşam 8 e doğru evde oluyorum. C.tesi de 5 saat kadar çalışıyorum. Zaten çok vaktim olmuyor ya. Ne yemek ne temizlik hiç bişi elimi sürmüyorum açıkçası.
Emin ol işi özlemiş oluyor insan. Bİ kaç gün sonra rahatlayacaksın sende.

evet canım cok saol 1 gün gecti işte öyle huzursuzdu ki içim anlatamam aslında emin ellerde aklım kalmadı ama yüreğimi bıraktım evde...babaanne bakıyor kızıma aslında kuzucuğumun keyfide yerindeydi beni görünce atladı hemen sarmaş dolaş zemuszemusşimdi de uyku vakti :) ben biraz daha avantajlyım galiba sabah 8.30 da cıkıyorum öğlen mümkün olduğunca gelmeye calısıcam bugün geldim 1yasına kadar süt iznimi kullanıcam aksam 4.30 cıkıcam yani müdürüm yardımcı olmaya calısıcam dedi bugün c.tesi pazar da tatil . eve geldim kayınvaldem saolsun evi silmiş süpürmüştü görümcem tutmuş o ara eve gelince emzirdim uyudu kalkınca yemek yaptık oynadık uykusu geldi yatırdım bakalım insallah dediğin gibi olur .... görüşmek dileğiyle

morelini bozma canım . bak bende 2 aylık kuzumu bıraktım. 4 gün oldu işe başlayalı. allahtan evim yakın 9da geliyorum 12 de gidiyorum akşamda 5 de çıkıyorum. çok zor ama herşey onlara iyi bir yaşam srsün diye. en azından ben kendimi böle teselli ediyorum:sinifsinif:

ay ne zor olmustur ya seni çok iyi anlıyorum aynen dediğin gibi yüreğim kızımın yanında olmamı söylüyor mantığım ise daha iyi bir geleceği için calısmamı :) diyorum ya işte garip bir celişki :) :içelim:

Yazını okurken aklıma benımden ısten oncekı gunum geldı. Sabaha kadar aglamıstım. Istifa dilekçem hazır gittim bunaldıgım anda verıp cıkacaktım. Aklımda kaç kere yazdım ımzaladım verdım sayısını bılmıyorum. Aksam emremı uyuttuktan sonra yatagının kenarında ağladım bensız yaşayamaz sanıyordum bensız eksık kalacaktı. Gece yataga yattım esımle bırlıkte agladık ben bakıcıya bırakacaktım hep aklımda ne olacak ne yapacaklar sorusu vardı. Sabah oglumu emzırdım gıyındım aglayarak cıktım evden ıse gıttım kapıdan ıcerı gırdım rahatladım baktım dunya dönüyormuş hayat devam edıyormus. ılk bır hafta zor gectı tabı ama alıstık oglum sımdı bakıcısını sevıyor ben hala ozluyorum onu burnumda kokusu arada tutuyor ama mutluyuz. Hangısı ıyıdır bılmıyorum ama calıstıgım ıcın mutluyum. Darısı basına canım ınsallah bende oglumu 9 aylıkken bırakmıstım

bende sabah agladım eşim cok kızdı acaip sinirlendim içimden dedim ki ya adama bak nasıl içim acıyo yaptığına bak mail attım işten üzüntümü dile getirdim o da bana dedi ki üzüntünü kızgınlığa cevirmeliydim ki güçlü olasın yeni iş yerinde ağlamayasın diye tam çatlak bi sevgilim var işte bi de dediki karnını yumuşak tutma sakın vahşi hayvanlar yumusak eti sever sert ol dedi benim gibi bir yumusakcaya yerimsenibenyerimseniben
diyorum ya ben sanslıyım biliyorum ki babaanne bakacak yakına tasındık eve geliyor iş yerimde yakın tek kalan benim adapte olabilmem mesela bugün sadece ve sadece kızımı düşündüm habire foto.na baktım iş miş umrumda değildi yani :umursamaz:
simdi oğluşun kac yasında :nazar:

Dur canım ya bi sakin ol. Emin ol tüm çalışan anneler yaşadı bunları. Gecelerce günlerce tasalandım bende işe başlamadan. Üstelik benimki sadece emiyordu işe başlamam gerektiği dönemde. Seninki ek gıda da alıyordur artık.
Hem inan bana sana yaptığı tüm nazları, şımarıklıkları, kaprisleri bakan kişiye yapmayacak. Gayet sorunsuz geçecek günleri. Ama sen bu kdr üzülür dert edersen kendine sütün gider Allah ko rusun.
Onlar bizden daha güçlü ve daha çabuk alışıyorlar herşeye. Hem annesinin her duygusunu hissediyor bebekler güçlü ol ki bebeğin de güçlü olsun.
Bak gör iyi ki işe başlamışım diyeceksin. Çünkü bebeğinle her zamankinden daha kaliteli vakit geçirmeye başlayacaksın. Her zamankinden saha iyi bir anne olacaksın.

evet biliyorum ki her anne yasamıştır bu duyguları az yada cok ne fırtınalar kopmuştur yüreğinde ki benimde kopuyor evet ek gıda alıyor cok sükür cok istemesede yiyor işte bi şekilde.bugün babaannesinde gayet usluymuş zaten aynen dediğin gibi.gercekten haklısın 2 saatte dolan göğüslerim aksam oldu tam dolmadı akannehir haklısın böyle yapmamalıyım yoksa sütüm iyice giderse ne yaparım ne yapar meleğim delikafadulden
cok tesekkür ederim desteğin için cok saol a.s.a.s.

arkadaşlar merhaba-8 ay bakmışsınız yine çok iyi ..........bende anne adayıyım.kısmetse mayısın 20 sinde oğlumu kucağıma alacağım.bende çalışıyorum..ve özel şirketler biliyosunuz.en fazla 1,5-2 ay iznim olacak.şimdide ya sonrası diye düşünüyorum.nasıl bırakacağım diye üzülüyorum..annem ve kayınvalidem bakacak..fakat nasıl olacak? sizce 1,5-- 2 ay süre az bir süremi? çocuk kendini toparlayabilirmi o sürede..herkese sevgiler..

canım insallah meleğine kavusrsun peki neden ücretsiz izin almıyorsun bu senin yasal hakkın iş kanununda var cok küçük olur bebişin bence bırakma derim

of of en kötüsü cok erken baslamak işe:( 3 cocuk yapın demek kolay ama 8 hafta izinle bu iş olmuyor ki:(

valla ne güzel demişsin bende 3 cocuk isterim hatta isterim kardes cok güzel birsey ama calısırken cok zor ya işi bırakmak lazım yada en fazla 2 cocuk ağzı olan konusuyor işte avrupa ülkelerinde 3 seneye kadar işe dönme sansı veriyorlar yada 1-2 sene ücretli CADIARZU

ben de gelecek hafta pazartesi başlayacağım çok üzülüyorum üstelik evde de ciddi hazırlık yapmam gerekiyor derslere
<çalışan anne olmak ne zor

hadi hayırlısı sen basladıgında sen basladığınd belki alısmıs oluruz sonra sıra sana gelir yaz buraya duygularını paylasalım bende tecrübeli olurum ne dersin ? opuyorumnanaktan

:Saruboceq:
Çalışan anne olmak ne kadar zormuş. Benim bebiş 4 aylık oldu. İşe başlayacağım aklıma geldikçe şimdiden gözlerim doluyo. Bilmiyorum naparım kara kara düşünüyorum. Kuzumsuz 9 saat ağladığında yanında olamıycam güldüğünü göremiycem. Allahım sen yardım et senağlama

cok zor cok kalbimin yarısını evde bıraktım ... bende ağlaya ağlaya basladım bakalım nasıl olacak ... Allah hepimize yardım etsin :Saruboceq::Saruboceq:

kızlar hepinize cok tesekkür ederim beni yalnız bırakmadığınız için nolur paylasalım yine duygularımızı ben daha iyi hissetmeye basladım tabi yarın işe gidinceye kadar :utangac::utangac:süprizzzzz

evet biliyorum ki her anne yasamıştır bu duyguları az yada cok ne fırtınalar kopmuştur yüreğinde ki benimde kopuyor evet ek gıda alıyor cok sükür cok istemesede yiyor işte bi şekilde.bugün babaannesinde gayet usluymuş zaten aynen dediğin gibi.gercekten haklısın 2 saatte dolan göğüslerim aksam oldu tam dolmadı akannehir haklısın böyle yapmamalıyım yoksa sütüm iyice giderse ne yaparım ne yapar meleğim delikafadulden
cok tesekkür ederim desteğin için cok saol a.s.a.s.

İlk günü atlattın ya şekerim bundan sonrası daha kolay geçecek. İş yerinde mutlaka sağ sütünü. Eğer sağmazsan yine sütün azalır. Zaten biliyorsun bunları ama hatırlatayım dedim. Sütünü boşlatmazsan beyin vücuda süt üretme sinyalleri veremez.
Mutlaka iki kez sağmaya çalış.

Bebeğinle birlikte sağlıklı huzurlu bir yaşam dilerim. Ne zaman daralır sıkılırsan buralardaım aklında olsun. opuyorumnanaktan

frezya sen emzirme işini nasıl yapıyorsun yani senin bebeğin de küçükmüş, benimkinin hiç saati yok ve emmek istiyor yani süt sagmamdan pek de hoslanmadı.. sen nası bi çözüm buldun buna

canım biz biraz emzirme işini düzene oturttuk.2-3 saatten önce emmiyor. ben evden çıkarken emziriyorum. yani 9 gibi. o sıra gayet güzel emiyor. 3 saat yetiyor. 12 de eve gelince emziriyorum. sonra annem 3 gibi akşamdan sağdığım sütü veriyor biberonla. 5 de ben çıkıyorum zaten. günde 1 kere biberonla veriyoruz. ama şimdilik.3. ayda sabahtanda vermek gerekebilir diye düşünüyorum.

İlk günü atlattın ya şekerim bundan sonrası daha kolay geçecek. İş yerinde mutlaka sağ sütünü. Eğer sağmazsan yine sütün azalır. Zaten biliyorsun bunları ama hatırlatayım dedim. Sütünü boşlatmazsan beyin vücuda süt üretme sinyalleri veremez.
Mutlaka iki kez sağmaya çalış.

Bebeğinle birlikte sağlıklı huzurlu bir yaşam dilerim. Ne zaman daralır sıkılırsan buralardaım aklında olsun. opuyorumnanaktan

sana nasıl teşekkür etsem az.:CüvCüv:.peki ben öğlenleri gelip emziriryorum aksamda 4.30 cıkıyorum yani aksam 5 gibi emziriyorum yine de sağmam gerekir mi yani sabah emiyor öğlen ve aksam üstü :uhm:

kızlar cok canım sıkıldı yarın toplantıya gidiyorum genel müdürlüğe daha uzun süre ayrı kalacağız daha 3.günden olmaz ki böyle offff offfffffffffff senağlama

valla ne güzel demişsin bende 3 cocuk isterim hatta isterim kardes cok güzel birsey ama calısırken cok zor ya işi bırakmak lazım yada en fazla 2 cocuk ağzı olan konusuyor işte avrupa ülkelerinde 3 seneye kadar işe dönme sansı veriyorlar yada 1-2 sene ücretli CADIARZU
kızı almanyada yasayan komsuları var annemin.. kız doğum yaptı, 3 yıl ücretli izin+bebege maaş... ya 3 yılı gectim bari 6 ay olsun yamafoldumben

canım biz biraz emzirme işini düzene oturttuk.2-3 saatten önce emmiyor. ben evden çıkarken emziriyorum. yani 9 gibi. o sıra gayet güzel emiyor. 3 saat yetiyor. 12 de eve gelince emziriyorum. sonra annem 3 gibi akşamdan sağdığım sütü veriyor biberonla. 5 de ben çıkıyorum zaten. günde 1 kere biberonla veriyoruz. ama şimdilik.3. ayda sabahtanda vermek gerekebilir diye düşünüyorum.
ne güzel. maşallah.. bizimki heran aranıyor,bir de tam emmiyor bırakıyor 5 dakikada falan... yarım saat kadar sonra da acıkıyor yeniden istiyor... yani sağsam da nasıl olacak bilemiyorum, bir de azıcık geciksem o kadar huysuzlanıyor ki...of ofmafoldumben

sana nasıl teşekkür etsem az.:CüvCüv:.peki ben öğlenleri gelip emziriryorum aksamda 4.30 cıkıyorum yani aksam 5 gibi emziriyorum yine de sağmam gerekir mi yani sabah emiyor öğlen ve aksam üstü :uhm:

Canım sabah kaçta emziriyorsun. Öğlen kaçta emziriyorsun. Örneğin 8 gibi emziriyorsan sabah ve öğlen 12 gibi yine emziriyorsan gerek yok. Ama öğleden sonra bir kez sağman lazım. Çünkü 12 den 5 e kadar baya bi zaman var arada. 3 gibi falan sağsan 5 e kadar daha fazla sütün olur.

ben de işe başladığımda 8 aylıktı bebişim.kayınvalideme bıraktığım halde 2 hafta boyunca ağlayarak gittim okula ve aklıma geldikçe ağlıyordum okula ama sonra alışılıyo herşey normale biniyor.şimdi ikinci bebeğimi de anneme bırakıp gidicem

ben de bugün gidip idareyle konustum, inanılmaz anlayıslı davrandılar, rapor alma biz ayarlarız derslerini dediler... ev de cok yakın okula, inşallah bebişim alışır bu duruma...

ben de pazartesi başlayacğım. arada bir kaç kere iş için 2-3 saatliğne annem bırakıp gitmiştim. ama işe başlamak ayrı...boşa koysan olmuyor doluya koysan almıyor ne yapacağı. benimki 3,5 aylık. acaba beni unutur mu anneannesini benden çok sever mi..kafayı yiycem...

Back