MasallahMasallah canim ne guzel.Allah izin verirse bizimde kizimiz olcakmis.hala yatmaya devam ediyorum.2 li 3 lu tarama testlermz skintili cikti amniyosentez istedi doktor bizde yaptrmak istemedik.ayrintili usg de bu ayin 9 una verdiler bizim icin dua edermisin insallah saglkla hayrla alirz bebeklrmizi kucagmza.
Bebegin kilosu ve boyu nasil.bide bizim bebis usg de 1 hafta kucuk gorunuyor doktor normal dedi 1 hafta ileri geri norml sayiliyormus.ama anne yuregi onada uzuluyorum aceba rahmimiz yarim ya ondanmi boyle diyeMasallahNe guzel arkadas geliyor sana. Biz 2li 3lu testleri yaptirmak istemedik. Insallah ayin 9 unda guzel mutlu haberler alirsin. Dua edicem senin icin. Icini ferah tut. Abimin cocugu icinde ayni seyleri soylediler. Masallah turp gibi bi cocuk oldu. Allah buyuktur. Yata yata buyutucez bebisleri.
Normal buyuklukte rahmi olanlardada olabiliyor. Sola yatmaya çalış, beslenmene dikkat et. Benimde suyum fazlaydı. Senin gibi çok üzüldüm, ağladım . Sonra normale döndü. İnşallah bu kadar yol aldık. Sabırla alıcaz kucaklarımıza bebişlerimiziBebegin kilosu ve boyu nasil.bide bizim bebis usg de 1 hafta kucuk gorunuyor doktor normal dedi 1 hafta ileri geri norml sayiliyormus.ama anne yuregi onada uzuluyorum aceba rahmimiz yarim ya ondanmi boyle diye
Canim ben dun seker yuklemesi yaptirdim. Sonucu bekliyorum. Sen ne durumdasin. Ne zaman kontrole gidiyorsun?Bebegin kilosu ve boyu nasil.bide bizim bebis usg de 1 hafta kucuk gorunuyor doktor normal dedi 1 hafta ileri geri norml sayiliyormus.ama anne yuregi onada uzuluyorum aceba rahmimiz yarim ya ondanmi boyle diye
Mrb canm insallah iyi sonuclar alirsin.bende ayin 9 undaki detayli usg yi bekliyorum.insallah Rabbim korktugumuza ugratmaz.Canim ben dun seker yuklemesi yaptirdim. Sonucu bekliyorum. Sen ne durumdasin. Ne zaman kontrole gidiyorsun?
mrb masallh ikinci bebege hamilesnz sanrm.benmde ilk gebelgm tupbebk yapildi 6 .haftamda sakir sakir kanmayla fakultye yatrldim ve 23 gun kaldk zor gunlerdi ayn 19 unda tekrr hastnye yatrlcm ve serklaj yaplckms.sizn bu geblgnzde yapildimi.nasl gidiyor hamilelgnz tecrubelrnzden faydalnmk isterm.
Valla canm benim cok skintili geciyor.tupbebekle hamile kaldim ilk 3 ayim kanamalrla gecti surekli hastanede yattim.sonra rahim agzina dikis atildi.bunlri atlattik sukur rahatldk derken tarama testlermz skintili geldi amniyosentez istediler yaptrmk istemedik.onun disinda surekli yatiyorum.sen sanirim dogal hamile kaldincanım senin hamilelik nasıl geçiyor deneyimlerinizden faydalanmak isterim. bende yarım rahimliyim. 8 haftalık hamileyim.
Valla canm benim cok skintili geciyor.tupbebekle hamile kaldim ilk 3 ayim kanamalrla gecti surekli hastanede yattim.sonra rahim agzina dikis atildi.bunlri atlattik sukur rahatldk derken tarama testlermz skintili geldi amniyosentez istediler yaptrmk istemedik.onun disinda surekli yatiyorum.sen sanirim dogal hamile kaldin
Kac yillik evlisiniz?evet canım ben doğal hamile kaldım, ilkini düşük yaptım o da normaldi bu ikinci kendiğinden hamile kaldım , tüp bebek yaptıracaktım bi de Allahım bu güzel haberi verdi.benim haftaya kontrol var bakalım şu an daha bişey demediler ama korkuyorum nasıl sonuna kadar tutucaz biz bu bebekleri
Canım ayın 9 unda ayrıntılı ultrasonun vardı. İnşallah güzel geçmiştir. Benim şeker yüklemem temiz çıktı çok şükür. Bu ayın 17 sinde ciğer geliştirici iğnelerimiz yapılacak. 28.haftayıda geçtikmi Allahın izniyle sonrası yokuş aşağı olacak. Ben yatmaktan mıdır bilemiyorum günlerdir uykusuzum. Sinirlerimde çok hassaslaştı. Bir türlü rahat edemiyorum. Gün içinde uyumamama rağmen genede sıkıntım devam ediyor. Zaten barsak hareketsizliğide hep vardı. Üstüne uykusuzluk çok zorluyor beni. Sen ne durumdasın?Kac yillik evlisiniz?
Ben hic iyi degilim bebegimin fl olcumu 3 hafta geri diger olcumlerde geriden sadece kafasi haftasiyla uyumlu cikiyor 2 li 3 lu tarama testlerde skntiliydi 3 hafta sonra tekrr bakilck gerilik devam ederse kotu dedi doktor nolck bilmiyorm cok careszm aglayp duruyorm nefesm daraliyor sankiCanım ayın 9 unda ayrıntılı ultrasonun vardı. İnşallah güzel geçmiştir. Benim şeker yüklemem temiz çıktı çok şükür. Bu ayın 17 sinde ciğer geliştirici iğnelerimiz yapılacak. 28.haftayıda geçtikmi Allahın izniyle sonrası yokuş aşağı olacak. Ben yatmaktan mıdır bilemiyorum günlerdir uykusuzum. Sinirlerimde çok hassaslaştı. Bir türlü rahat edemiyorum. Gün içinde uyumamama rağmen genede sıkıntım devam ediyor. Zaten barsak hareketsizliğide hep vardı. Üstüne uykusuzluk çok zorluyor beni. Sen ne durumdasın?
Canım moralini yüksek tut. Kk de bi forumda seninki gibi bebeğin gelişimi geriden gelen birini okumuştum. Gayet normal haftasında doğurmuş ve bebekte maşallah turp gibiymiş. İçini ferah tut. Allahın izniyle bişeycik olmaz bebişine. Dr lar hep en kötüyü konuşur söylerler. Sen umutla sarıl bebeğine. İnanırmısın bilmiyorum ben hep elimi karnıma koyup ya mubdiu esmasını çektim. Bir arkadaşım önermişti. Bu esmayı baba ve anne sağ ellerini karna koyup bol bol çekerlerse Allahın izniyle düşük erken doğum olmazmış diye.Ben hic iyi degilim bebegimin fl olcumu 3 hafta geri diger olcumlerde geriden sadece kafasi haftasiyla uyumlu cikiyor 2 li 3 lu tarama testlerde skntiliydi 3 hafta sonra tekrr bakilck gerilik devam ederse kotu dedi doktor nolck bilmiyorm cok careszm aglayp duruyorm nefesm daraliyor sanki
mrb kızlar.ne olur aranızda benim durumda olupta bebek sahibi olanlar varsa lütfen birşeyler yazsın delirmek üzereyim.25 yaşında 3,5 yıllık evliyim.1 yılın sonunda geçtiğimiz eylül aynında klomen le hamile kaldım fakat uzun sürmedi sevindim kanamam olunca hastaneye kaldırıldım sonuç olarak dış gebelik olduğu anlaşıldı 1 ay hastanede kaldım 2 doz iğne yaptılar sürekli hcg takibi ve gebelik sonlandırıldı.üstünden 3 ay geçti drum hsg çektirmem gerektiğini söyledi 10 gün önce çektirdim sonuç sol tüpüm açık fakat sağ tarafım doğuştan hiç yok yani yarım rahimliymişim.1 yıl içerinde sayısızca ulturasonla bakıldı bir ay hastanede kaldım ama hiç kimse anlamadı hsg olmadan anlaşılması mümkün değilmiş.10 gündür deli gibi araştırıyorum 10 tane farklı dr gittim.kimisi tekrar dış gebelik olabileceğini söyledi kimisi direk tüp bebek yapman gerekli dedi kimisi tüp bebek yapman birşeyi değiştiremez yarım rahim olduğundan bebek düşecektir dedi.ve en acısı diyelimki dış gebelik değil ve düşlmedi 9 ay taşıyamazmışım rahim yarım olduğundan erken doğum olurmuş bebek gelişmeyebilirmiş.yazarken bile nefesim kesiliyor sanki.beni kahreden tıp bu kadar ilerlemişken bu kadar çeresizlikte neyin nesi.Nettende çok araştırdım yarım rahimli olupta bilmeden hamile kalıp doğum sırasında anlaşılan kadınlarda varmış.rabbim kimselere yaşatmasın ama ne olur benim durumumda olupta ne yapmam gerektiğini bilen birileri varsa ne olur bişeyler yazın.delirmek üzereyim
Mmrb cnm kusura bakma işlerim yoğun bu aralar fırsat buldukça yazabiliyorum.Evet yoldaş oldun sen bana :) İnsan anlatamıyo derdini herkeze benim kendi ailem biliyor ama eşimin ailesine söyleyemedik birşey diyeceklerinden değil asılda ama işte biraz kalabalıklar şimdi her kafadan bir ses çıkar biliyorsun birde onlarla bunalmayayım diye söyleyemedim.İlklerde çok tuaf hiediyordum çok büyük bir eksiklik olarak düşündüm ama insan alışıyor rabbimden umut kesilmez biz elimizden geleni yapacağız gerisi Allah tan .Üzülsekte kahrolsakta neye yarar.Şimdi sağlam kafayla düşündüğümde anlıyomki öncelikli olarak kendi sağılığımızı düşünmeliyiz.hala o ilk günki gibi olaydım inankıyomki çocuk olmasını etkileyecekti o halim psikoloji çok önemli. ben ilk hamileliyimde 7 ay uğraştım 7 ay boyunca stres üzüntü sorular 8. ay drum klomen diye bir ilaç verdi ama hemen ümitlenme bu ilaç ilk aydan tutmayabilir dedi bende o ay inanırmısın hiç düşünmedim uğraşmadım desem yeridir ve o ay öğrendimki hamileymişim rabbim doğumunu nasip etmedi belki ama en azından hamile kalabiliyormuşum o bile büyük umut oldu benim için.Diyeceğim o ki iyi düşünelim ii olsun.İnş rabbim senide benide isteyen herkezide hayırlı sağlıklı evlat sahibi yapar. Bazen farkında olmadan çok gidiyorum bir şeylerin üzerine sonra kendi kendimi frenliyorum Allah korusun diyorum ya sağlıklız olursa ya sırf ben acele ettim diye sağlıksız doğarsa bu hepsinden acı.İşte bazı anlar oluyor rabbim af etsin insan geniş düşünemez oluyor.Ben onca dr gittim sadece biri ameliyat ol dedi. benim rahmin yarım olduğu kesin cnm 10 dr gittim 10 uda aynı şeyi söyledi.sadece biri ameliyat ol dedi oda yarım olan rahmi 1 santim genişletebilmek içinmiş 6000 tl istedi .kendi drum 1 santim genişlese ne olacak hiç bir işe yaramaz o paraya tüp bebek yap daha ii dedi.Şuan için ameliyat düşünmüyorum Rabbim yaşatmasın ileride çok çaresiz kalırsam belki o zaman denerim.Cnm vakit ayırıp yazdığın için kocaman öpüyorum seni nanaktan :) kendine çok ii bak.unutma ii düşüneceğiz:) ii olacağız :) Hoşçakal arkadaşım :)
Cnm bende ayni yarim rahim tek tup luyum bir grup kurdum yarim rahim'le tup bebek ve hamileler gelirsen seviniriz grupta hamile ve dogum yapmis arkadslarimiz da mevcur destek verelim birbirimizemrb cnm hoşgeldin.evet daha öncedende yazmıştım yarım rahimli olupta, olduğu durumdan haberi olmadan 9 . ayında doğum sırasında öğrenen bir çok kadın var.bunu drumda söyledi bana önemli olan rahim içi boyutu yarım olmasına ramen bu boyut bebeği taşıyabilecek kapasitedeyse sorun yok.benim drum kapasite yeterli dedi başka bi dr ise rahim muz şeklinde yani boyu uzun olabilir ama eni yeterli değil düşük veya erken doğum olacaktır demişti.Şuan özellikle bu tür konularda uzmanlaşmış daha önce yarım rahimle bebek sahibi olan hastalara sahip bir dr arıyorum.şuan özel bir hastaneye giidyorum drumda ii ama daha önce böyle bir durumla karşılaşmamış buda beni düşündürüyor bu kouda tecrubeli olmuş olması içimi çok daha fazla rahatlatacak diye düşünüyorum.netten bir stye üyeyim prof dr yazıyorsun onlar sana durumunu değerlendiriyor.inanırmısın korkuyormki benden dolayı adamlar siteden üyeliğini fes edecekler:) ama hepsinin ortak fikri şuki yarım rahim hamile kalmaya engel değil... bu durumda devreye rahim boyutu giriyor eğer rahim boyutu yeterli ise sorun yok ay yazarken bile Allahım inş bu son cümle kadar kolay olur diyorum :) son gittim dr hamile kalmaman için hiç bir neden görünmüyor horman tahlillerim gayet ii yumurtlamada gayet güzel eşimin sprem sonucuda ii bunların 3 ü bebek oluşumu için yeterli .bizim durumumuzdaki bayanlar için asıl süreç hamile kaldıktan sonra başlıyor dr 6 ay doğal yollardan olmasını bekle hamile kaldıktan sonra görşelim dedi nasılda şaşırmıştım nasıl yani öyle kolaymı dedim hatta.yani ymurtlama problemin yada eşinin sorunu yoksa sorunda yok dedi bana.yalnız benim erken doğum ve düşük riskinden önce malsef bir sıkıntım daha var daha önce sol tüpümden dış gebelik yaşadığım için tekrar dış gebelik olma olasılığı yüksek.eğer tekrar dış gebelilk yaşarsam 3. gebeliğimi tüp bebek olarak denemem gerekiyormuş..yalnız rahimde perde varsa bu gebeliye engel olur demişti drum ama oda küçük bi ameliyatla gideriliyormuş.Senin adına umuyorumki inş yaza kadar tüp bebeye gerek kalmadan güzel haberlerini alırız ..Allahtan ümüt kesilmez.Durumdan bizide haberdar edersen seviniriz:) SEdacımla ben bizim durumuzda olupta bize umut olabilecek herkezden haber bekliyoruz.Hoşçakal....
Arkadasim ne durumdasin? Hersey yolunda mi?Ben hic iyi degilim bebegimin fl olcumu 3 hafta geri diger olcumlerde geriden sadece kafasi haftasiyla uyumlu cikiyor 2 li 3 lu tarama testlerde skntiliydi 3 hafta sonra tekrr bakilck gerilik devam ederse kotu dedi doktor nolck bilmiyorm cok careszm aglayp duruyorm nefesm daraliyor sanki
Canım bebeğinin gelişememesini çok takma kafana. Pekçok yarım rahimle sağlıklı bebek doğuran anneler yarım rahimli olduğunu bilmeden taşıyorlar bebişlerini. İnşallah en kısa zamanda hamile kalıp sağlıkla alırsın kucağına.arkadaşlar merhaba daha önce sizi hep takip ediyordum başınızdan geçenleri okudum. ben de yarım rahimliyim 1 ay önce hsg de sol unikornuat uterus çıktı duyduğumda ne kadar üzüldüğümü tahmin edersiniz. daha önce 1 kere kimyasal gebeliğim oldu 4 haftalık olduğunda kanamam arttığı için hastaneye yatırılmıştım. şimdi tekrar çocuk çalışmalarımız devam ediyor. doktorum rahmimin 1 çocuğu rhatlıkla sığdırabileceğini söylüyor. şimdi ilaç tedavisine başladık serophene kullandım bu ay beklemedeyim. sanırım hamile kalmaktan değil de bebeğin içeri e gelişememesi beni endişelendiriyor. ve yarım rahimle doğum yapanlar umut ışığımızsınız.
Hic iyi degilim doktor down send.ve baska kemik hast.supheleniyor Allah rizasi icin dogum zamaninda bana dua edermisin adim gülhanArkadasim ne durumdasin? Hersey yolunda mi?
Canım Allahtan umut kesilmez. Doğmadan tam olarak bilemezler ki. Allah evladına sağlık versin. İnşallah doktorlar yanılıyorlardır. Elbette dua ederim.Hic iyi degilim doktor down send.ve baska kemik hast.supheleniyor Allah rizasi icin dogum zamaninda bana dua edermisin adim gülhan