yarım rahim

ayyy canim bak ne guzel bence icini ferah tut ben senin adina sevindimdoktorun dedigide cok.mantikli banada doktor oyle demisti yarim rahim diye bisey yok rahim iki tane degil sadece bi tarafa toplanmis olabilir demisti mantikli acaba kapasitesi rahimin uzinlug7 nasil anlasiliyo ve ne kadar olmali benim rahim filmimde hic oyle bisey belli degil sadecee raporda tek tuba tikanik sola deviye uterus yaziyo.ameliyat konusuna gelince ben olsam olmam benim daha kesinlesmedide yarim rahim olayi)b7 sadce benim fikrim. ..ayrica benim bugun 30.gunum agrilarim var kesin adet olucam insss olmamam dua ettt ben burada yazisinca cok rahatliyorum kendim gibi insanlari gormek mutlu ediyo yargilayan insanlari gormektense yada aman ne pinpiriklisin rahat birakkk olur cok mu zor diyenleri. ..zor iste zor sanki ben her hece ruyalarimda sayiklamak istiyorum allah da benim sinavimi boyle vermiss bide ben yengec burcuyumm az cok ozelligini duymussunuzdur anne icin yaratilmis derler...:p
sevsinler seni güzel anne:) ah biz kadınlar acaba hepimizmi böyleyiz bu kadar detaycı bu kadar ısrarcı bıkmadan usanmadan defalarca aynı şeyi düşünebilir ve uygulayabilirz yeterki isteyelim :) bu öyle başka birşeyki olmayacağı ihtimali o korku bütün bedenimi sarıyor sanki ama ben hep diyorum tıp bu kadar ilerlemişken rahmi olmayan kadınlar bile nakil yapılıp çocuk sahibi olabiliyorsa ve herşeyden önce Allah isterse olur elbet.sanırım bizim asıl korkumuz bu süreç ne olacak neler bekliyor olacakmı olursada doğacakmı doğarsada sağlıklımı olacak hepsi kocaman birer soru işarati bizlerde.şu ameliyat konusunuda çok araşırdım netten prof drlarada yazıyorum ameliyatı tavsiye etmiyorlar rahmin doğal yapısyla oynanmasını doğru deildir 1 cm genişlemenin bir faysaı olmayacağı gibi hasar bırakabilirmiş.diğer yandanda allah korusun düşük yada erken doğum yaşamaktanda çok korkuyorum.evet rahmin yarım olmasındansa bir tarafa toplanmış olması kulağa hoş geliyor:) rahim boyutu detayla ulturasonla ölçülüyor diye biliyorum drum boyunun 7 cm olduğunu döylemişti bana yeterlide demişti ama başka bir doktor boyu yeterli olabilir ama enide çok önemli bebeğin yan durduğunu düşün demişti:KK43: benim raporda kavum uteri sola doğru uzanan bir muz şeklinde olup kaviteye bağlantılı tek tuba izlenmektedir.kavite normal hacimde olup dolup defekti yokturtuba normal çapta konturları muntazamdır ve sonuç sol unkornuat uterus.drun açıklaması: doğuştan rahim bozukluğu sağ tüp kapalı rahim muz şeklinde boyut ii..beim extara sorunum daha öncede sol tüpten dış gebelik geçirmiş olmam hamile kalırsam yine sol tüpten olacağı için dış gebelik ihtimalim yüksek ve tekrar dış gebelik olursa 3. kez tüp bebek denemem gerekecek sanırım :KK43: kısacası herşeyin hayırlısı :)

ayyy canim bak ne guzel bence icini ferah tut ben senin adina sevindimdoktorun dedigide cok.mantikli banada doktor oyle demisti yarim rahim diye bisey yok rahim iki tane degil sadece bi tarafa toplanmis olabilir demisti mantikli acaba kapasitesi rahimin uzinlug7 nasil anlasiliyo ve ne kadar olmali benim rahim filmimde hic oyle bisey belli degil sadecee raporda tek tuba tikanik sola deviye uterus yaziyo.ameliyat konusuna gelince ben olsam olmam benim daha kesinlesmedide yarim rahim olayi)b7 sadce benim fikrim. ..ayrica benim bugun 30.gunum agrilarim var kesin adet olucam insss olmamam dua ettt ben burada yazisinca cok rahatliyorum kendim gibi insanlari gormek mutlu ediyo yargilayan insanlari gormektense yada aman ne pinpiriklisin rahat birakkk olur cok mu zor diyenleri. ..zor iste zor sanki ben her hece ruyalarimda sayiklamak istiyorum allah da benim sinavimi boyle vermiss bide ben yengec burcuyumm az cok ozelligini duymussunuzdur anne icin yaratilmis derler...:p
bu arada duğalarım seninle ve burda aynı duyguları yaşayan herkezle .Rabbim hepimizin yardımcısı olsunİsteyen herkeze annelik duygusunu tattırsın.Emeklerimizi boşa çıkarmasın kuzağımızı boş bırakmasın. eşlerimize baba olmayı nasip etsin bize bu süreçte sabır ve sağlık ihsan etsin.bebeklerimizi eli ayağı düzgün sağlıklı hayırlı evlatlar olarak kucağımıza alacağımız gücü versin bizlere inş.Aminnnnnnnnnnnn.

sorma en kotusude eslerimiz onlari baba olma duygusundan yoksun etmek. ....dusunmesi bile kotu benim esimdede az da olsa sperm morfolji sorunu vardi ilac kullandi 2 ay falan sen baktirdin mi hic morfoloji bile dusuge neden oluyomus. ...ya dogurmak ne mucize biseymisss....ve de zor yanlis anlama sakin eger maddi imkanin varsa tup bebek dene dis gebelik korkusunu yasamaktansa. ..

Ya canim sen tam emin olmadan histeroskobi niye yaptin ki benim tup bebk dr da gel yapalim dedi histeroskovi zor mu sonrasinda kac ay korunmak gerekiyor dben mr cektirmeden emin olmadan yaptirmam sen mr cektirdin mi ayrica arkadasim burda yarim rahimli oldugunu bilmeden bir suru hamile kalan arkadasimiz vat dr da bana olabilecegini ama sansimin daha dusuk oldugunu soyledi benim esimde azda olsa morfoloji sorunuda var sizde var mi herhangi bisey ben yaz kadar yine umit edicemmmm

tabii mr cektirdim ve o gösterdi zaten ..doktor bana ameliat mutlaka olmalısın dedi..başka doktor ister ol ister olma dedi ama düşük riski cok fazla dedi..o yuzden oldum ve pişman degilim..en iyi doktora yaptırdım cünkü..bir de mesela hamile kaldım ve düşük oldu diyelim o zaman ah keşke ameliat once olsaydım dememek icin..yani bir anne olmak icin elimden ne geliyorsa yaparım..dayanırım..bu arada bu ameliat hiç aciveren birşey degil..narkoz altında 20 dakka ve sonra eve gidiyorsun kendi ayaklarla hic aci yok birşey yok..belki biraz birşey hisedersin ama inan o hiçbirşey..ben 2 gun sonra işe başladim..P.S. ben de yazına kadar umit edeceyim olmazsa tüp bebek düşünüyoruz..Rab buyuktür..

Yüce Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin kafasında soru işaretleri var bende aynen öyle ikide bir ağlıyorum eşimi baba yapamayacağım gibi geliyor sanki o mucize bende hiç olmayacak hiç bebeğim olmayacak gibi geliyor ama bence hepimiz Allah izin verirse hamile kalacağız arkadaşlar şuan düşündükçe stres oluyoruz gece gündüz kafalarımız meşgul..hepimizin duları kabul olsun inşallah... aktunacım kullanıcı adımı yeniden düzenledim ben seda :-))) çok güzel bence aldığın haber yarım bile olsa ne fark eder önemli olan yeterli olması değil mi çok sevindim arkadaşım inşallah tüp bebeğe aşılamaya gerek kalmadan hiç beklemeden hayırlısıyla tez vakitte önce göbüşlerimiz sonra da kucaklarımız dolar..

sorma en kotusude eslerimiz onlari baba olma duygusundan yoksun etmek. ....dusunmesi bile kotu benim esimdede az da olsa sperm morfolji sorunu vardi ilac kullandi 2 ay falan sen baktirdin mi hic morfoloji bile dusuge neden oluyomus. ...ya dogurmak ne mucize biseymisss....ve de zor yanlis anlama sakin eger maddi imkanin varsa tup bebek dene dis gebelik korkusunu yasamaktansa. ..
rica ederim cnm yanlış anlaşılacak bir durum yok öle olmuş olsa anneme bile anlatmadıklarımı buurda size yazıyor olmazdım :) Çok şükürki anlayışlı insanlarla beraberiz.rahim flmini çektirmeye gittiğimde denk gelmiştim kadının biri eşiyle gelmiş adam kadından panik sürekli birşeyler soruyor olmayacakmı sorunlumu felan diye ben annemle gitmiştim annemin bile dikkatini çekmiş.çok şükürki eşim beni bir kez dahi sorgulamadı hep demişti takma hiç birşeyi kafana kimseye hesap vermek zorunda değilsin.normalda ailesine mütiş derecede düşkündür onlar için ilk kez verilecek hesabımız yok dediğini duydum çok şaşırmıştım.hatta ciddimisin sen dedim.bu konuda destek olamaları bizim için en büyük avantaj akisini düşünemiyorum bunca stres içinde birde öle bir derdimiz olaydı bu kadar ümitli olamazdım.çok şükürki bizlere destek olacak eşlere sahibiz.eşime sprm testi yaptırdık daha önce sprem sayısı ii çıktı ama haraketli sprm sayısı biraz düşüktü dr sorun olmaz demişti zaten o ayda ben hamile kaldım.bu aralar tekrar sprm testi yaptıracağız zaten üstünden 6 ay geçtiğinde tekrar istiyorlar.tüp bebek konusunu drumla uzun uzun konuştum daha önce dış gebelik olmamdan dolayı %10 ihtimal tekrarlama olasılığı var ama dr olmama olasılığının çok daha yüksek olduğundan dolayı normal gebeliği bir kez daha denemeye değer dedi bende aynı şekilde düşünüyorum.hiç gebe kalmamış bir kadında bile bu olasılık olabilirmiş.yaza kadar normal yollardan gebe kalmayı deneyeceğim.Dış gebelik tekrarlar yada hamile kalmazsam ondan sonra tüp bebeği düşünüyorum.Maddi anlamda şuan için pek hazır sayılmayız.yani durumumuz ii çok şükür ama eşim yeni iş yeri açtı yeni olduğundan dolayı sıkıntıları oldu birde ben bunatmak istemiyorum.Ama şuan için son çaremiz tüp bebek olmuş olsaydı tabikide hiç zaman kaybetmeden ne gerekiyorsa yapardık.kendime bu şansı birkez daha tanımak istiyorum.eğer illede tüp bebek yapmamız gerekirse onuda araştırdım bürüksel tüp bebek merkezi dr yücel bey e gitmeyi düşünüyorum fiyat olarak biraz pahalı ama dalında en iyisi olarak biliniyor.başka yerlere gidipte aklımızda soru işareti kalacağına biraz daha para verip en azından işinin ehli ellerde olmak daha mantıklı bence.tabi İnş bu aşamalara gerek kalmadaz.tüp bebek en son çarem olsun istiyorum.başından beri kendimi böyle şartladım sanki böylesi her açıdan daha ii olacakmış gibi his ediyorum umarım yanılmam.belki riskli bir seçim ama ii tarafından düşünmek istiyorum hoşçakal cnm :)

Yüce Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hepimizin kafasında soru işaretleri var bende aynen öyle ikide bir ağlıyorum eşimi baba yapamayacağım gibi geliyor sanki o mucize bende hiç olmayacak hiç bebeğim olmayacak gibi geliyor ama bence hepimiz Allah izin verirse hamile kalacağız arkadaşlar şuan düşündükçe stres oluyoruz gece gündüz kafalarımız meşgul..hepimizin duları kabul olsun inşallah... aktunacım kullanıcı adımı yeniden düzenledim ben seda :-))) çok güzel bence aldığın haber yarım bile olsa ne fark eder önemli olan yeterli olması değil mi çok sevindim arkadaşım inşallah tüp bebeğe aşılamaya gerek kalmadan hiç beklemeden hayırlısıyla tez vakitte önce göbüşlerimiz sonra da kucaklarımız dolar..
hoşgeldin sedacım.Rabbim hiç bir kulunu çaresiz bırakmasın.hiç bir kadını evladıyla sınamasın.sedacım hiç üzülme başlarda anlatmıştım sana ilk sonucu aldığım gün o nasıl bir acıydı ya hiç geçmiyecekmiş gibi o anki çaresizliğim annem yanımdaydı iyikide yanımdaymış inan eve dönecek gücü bulamadım kendime 2 gün boyunca nefes alınca göğüsüm parçalanacakmış gibi hisetiyordum.eşim ne dese parlıyordum ii kötü hiç kimse tek kelime etsin istemiyordum cnm annemi kaç kez üzdüm bu yüzden.sonra evime gittim tektim geçtim bi odaya bir güzel ağladım iice boşattım içimi sonra yasin okudum yalvardım Allahıma sabır ver güç ver diye sonra öle uyumuşum sabah oldu kalktım resmen hafiflemiştim.Bende inanıyorumki rabbim yardımcımız olacak.yaza kadar deneyeceğim sedacım son çare olarak tüp bebek düşünüyorum onuda araştırdım aklında bulunsun şişlide bürüksel tüp bebek merkezi dr yücel bey nettende bak çok başarılı bir dr fiyat konusunda biraz pahalı ama deneyenler kesinlikle deydiğini söylüyor genelde ilkkinde tutmuş tüp bebişleri.İnş gerek kalmaz ama aklımızda bulunsun.çok öpüyorum seni arkadaşım.

kizlarrrr bende yarina randevu aldim bobreklerime baktiricam....
ve bence artik sorunlarimizi anlatmayi birakalim o mu bu mu dar mi genis mi var mi yok mu hepimizdeee bi kargasa dusundukce daha beter oluyo simdi kendimizi motive edecek neler yapabiliriz onu dusunelim yaza kadar hepimiz bekliyecegiz nasil olsa hadi kizlar calistirin saksilari evrene pozitifff enerji :p

dogru diyorsun arkadaşım)) pozitif düşünmek lazim!..sen calışıyormusun?ev hanımı mısın?kızlar anlatın bakalım neyle meşgülsunuz?ben son iki ay calışmıyorum..spora yazıldım ve martta ehliyet kursuna başlayacam..hepsi kafamı rahatlamak icin yaptım..

iyi geceler kızlar gecenin bu yarısı benimde uykumu kaçıran, kendimi uyku uyumaya bile layık görmeyen, işe yaramaz bir insan olarak hissettiren uterus unicornisli bir kardeşinizim maalesef:KK43:(

8 yıllık evliliğimiz süresince henüz bir evlat sahibi olamadık. Hastalığımın tanısı PCO olduğu için, bir kadındoğum merkezi tetkik olarak çok birşey yapmadan beni direkt olarak ankarada bir tüp bebek merkezine yönlendirdi. Ankara'da 2 defa tüp bebek denedik ve negatif sonuçla geri döndük...

En son Kasım 2012 de dondurulmuşlar ile tedavim vardı.. olmadı. Ve kistlerimin durumunu öğrenmek için gittiğim özel bir hastanede bana HSG çekildi, (daha önce hiç çekilmemişti) ve 2 kere çekildikten sonra doktorum uterus unıcornis tanısını kesin olmamakla birlikte koydu. Sağ uterusum filmde görünmüyordu, ve USG sonucunda filmi doğrulayan bulgulara rastlanıldı..

kendimi sadece PCO zannederken birde böyle bir sonuçla karşılaşmak başta beni ve çevremi mahvetti.. bu tanı konulduğundan beri kendimi yarım ve işe yaramaz bir insan olarak hissediyorum, Rabbimin gücüne gitmesin, sanki asalaklar gibi yaşamayı haketmediğimi düşünüyorum.. hepimiz aynı psikolojiye sahipmişiz onları gördüm yazılarınızda, ençokta garibim biricik eşimi düşünürken ağlıyorum.. sevgimiz olmasa inanın azad edicem onu.. pco lu iken yine her ay bir ümit bekliyordum ama rahim yarım olunca herşey bitti benim için.. ne moral sözleri teskin ediyor, ne de insanların içinde olmak.. anneciğime bile "beni eksik dünyaya getirmişsin anne" dedim ya:KK43:(( günlerce gözlerim şiş gittim işe, işyerimde arkadaşların çocuk muhabbeti daha bir battı içime, artık hamile olanları da nefret edercesine kıskanıyorum ve bir hamile görsem "onun uterusu tam.. olması gerektiği gibi" düşüncesi beynime saplanıyor...

şuan duygu patlaması yaşadığım anlardan birindeyim 3 haftadır neredeyse hergün ağlıyorum, gözyaşlarım artık yanaklarımı yakıyor.. canım her türlü yanıyor.. kalmak mı zor? yaşamak mı???

iyi geceler kızlar gecenin bu yarısı benimde uykumu kaçıran, kendimi uyku uyumaya bile layık görmeyen, işe yaramaz bir insan olarak hissettiren uterus unicornisli bir kardeşinizim maalesef:KK43:(

8 yıllık evliliğimiz süresince henüz bir evlat sahibi olamadık. Hastalığımın tanısı PCO olduğu için, bir kadındoğum merkezi tetkik olarak çok birşey yapmadan beni direkt olarak ankarada bir tüp bebek merkezine yönlendirdi. Ankara'da 2 defa tüp bebek denedik ve negatif sonuçla geri döndük...

En son Kasım 2012 de dondurulmuşlar ile tedavim vardı.. olmadı. Ve kistlerimin durumunu öğrenmek için gittiğim özel bir hastanede bana HSG çekildi, (daha önce hiç çekilmemişti) ve 2 kere çekildikten sonra doktorum uterus unıcornis tanısını kesin olmamakla birlikte koydu. Sağ uterusum filmde görünmüyordu, ve USG sonucunda filmi doğrulayan bulgulara rastlanıldı..

kendimi sadece PCO zannederken birde böyle bir sonuçla karşılaşmak başta beni ve çevremi mahvetti.. bu tanı konulduğundan beri kendimi yarım ve işe yaramaz bir insan olarak hissediyorum, Rabbimin gücüne gitmesin, sanki asalaklar gibi yaşamayı haketmediğimi düşünüyorum.. hepimiz aynı psikolojiye sahipmişiz onları gördüm yazılarınızda, ençokta garibim biricik eşimi düşünürken ağlıyorum.. sevgimiz olmasa inanın azad edicem onu.. pco lu iken yine her ay bir ümit bekliyordum ama rahim yarım olunca herşey bitti benim için.. ne moral sözleri teskin ediyor, ne de insanların içinde olmak.. anneciğime bile "beni eksik dünyaya getirmişsin anne" dedim ya:KK43:(( günlerce gözlerim şiş gittim işe, işyerimde arkadaşların çocuk muhabbeti daha bir battı içime, artık hamile olanları da nefret edercesine kıskanıyorum ve bir hamile görsem "onun uterusu tam.. olması gerektiği gibi" düşüncesi beynime saplanıyor...

şuan duygu patlaması yaşadığım anlardan birindeyim 3 haftadır neredeyse hergün ağlıyorum, gözyaşlarım artık yanaklarımı yakıyor.. canım her türlü yanıyor.. kalmak mı zor? yaşamak mı???
İlk önce canım sana cok cok gecmiş olsun..bizim kadar seni kimse anlayamaz..biz de boyle zor anları yaşadık ve ara ara yine boyle durumlara düşüyoruz..ama umidimiz var ..hic bir zaman imanını kaybetme..Allahtan umit kesilmez..güclü olmalısın..hepimiz öyle olmalıyız yoksa devam edemeyecez..inan bir sürü yarım rahımlı kadınlar hamile kalmış ve cocuk sahıbı olmuşlar..bizim de bir gün olacak...inan bizden daha kötü durumlarda olan kadınlar var..hiç rahimi olmayan mesela..kendini üzme ne olur boyle yaparsan hiç işe yaramaz sadece kendine zarar veriyorsun..hamile kalmak icin psiholojik durum da cok onemli..o üzden toparla canım..her şey iyi olacak..P.S kac yaşındasın? nerde oturuyorsun?ben de 6.5 sene evliyim ve cocugum yok..bir kere hamile kaldim o da tüp bebekti..düşük oldu..

inş canımm inş.. teşekkür ederimm.. ben karamandayım. 28 yaşındayım.. hiç gebelik yaşamadım.

bak guzel arkadasim herkesin derdi farkli gorunsede hissedilen ayni belki zaman zaman bu hissettiklerimiz tavan yapiyo dun gecede senin icin oyle bir geceymis....inan senin yasadiklarini hepimiz yasadik disari ciktigimda surekli kadinlari gozlemliyip acaba bunun rahmi nasil diye sorguluyordum....yada esime gunlerce bosa beni dedim ve benim hastaligin kesinlesmedigi halde yani rahim filmimde sadece sol tuba tikali sola deviye uterus -uterus buyuklugu normal yaziyo ama farkli bi doktor benden suphelendi olmayabilir diye ve birsey soyledi ki cok mantikli geldi ama ben merakima engel olamiyorum yarim rahimli oldugunu ogrensende degisen bisey olmayacak bunu bildigin icinde stresin 2 kat artacak ve boyle dogum yapan bir suru hasta var dedi bana filimlerini hatta dunyaya gelen bebeklerini gosterdi umudun hic bitmesin canim belki annelerimizde boyleydi ama doktoragitmeyince bi cok seyide bilmeden bizi gayet guzel dunyaya getirdi ha bide bu durumda olanlarin tek bobregide olmaya biliyormus ben bugun ona baktiricam esim bunu icin israr ediyo benim icin rahim degil senin sagligin onemli diyip beni doktora gitmeye zorladi bakklim hayirlisi aksama haber veririm tek mi ciftmi bobrekliyim diye ayrica artik bu forumda dert degil kendimizi nasil mutlu edebiliriz diye fikir uretiyoruz anlastik miiiiiii:-D

dogru diyorsun arkadaşım)) pozitif düşünmek lazim!..sen calışıyormusun?ev hanımı mısın?kızlar anlatın bakalım neyle meşgülsunuz?ben son iki ay calışmıyorum..spora yazıldım ve martta ehliyet kursuna başlayacam..hepsi kafamı rahatlamak icin yaptım..

canim ben ogretmenim evime baya uzak bi ilceye gidip gelitorum gunde 3 saatim bosa gidiyo eve geldigimdede klasik kadin isleri yorgunluk olmasina ragmen benim saksi hic durmuyo niye olmuyo ne zaman olcak....ogrencilerime bakip ailesi ne kadar sansli olduklarini ve annelerinin rahimlerinin nasil oldugunu meral ediyorum dermissssim bulundugum yer kucuk sosyal aktivitesi az genelde evdeyim el isini cok severim keceden hersey yaparim bebek sekerleri anne taclari....bi kendime yapamadimmmm...bi hamile kalalim hepimize yaparim bu arada seker hamuruna taktim tasarim kurabiyeler yapmak istiyorum....ve hala adet olmadim ama agrim cokkk kesin gelicek gerci agriya agriya hamile kalanda olmus kismetttt

hoşgeldin canım çok ama çok geçmiş olsun..Biliyorum üzülmemek elde değil ama görüyorsun ki tek değilsin tatlım..bizim gibi birçok bayan var ve daha böyle olup da bunu bilmeyen bile bir sürü insan var..ama çok şükür hep diyorum ya yarım da olsa bir rahmimiz var değil mi nette bakınca inan doğuştan hiç rahmi olmayan bayanlar var..bu günümüze de şükürler olsun..daha herşey bitmedi bizler için belki de yeni başlıyor bol bol dua edelim herşey yoluna giricek inşallah..hem ne olumsuzluklara rağmen bebek sahibi olan bir sürü bayan var değil mi yeterki rabbim ol desin bence bizim için tek gerekli olan şey moral çünkü bu bir kısır döngü gibi duruma üzüldükçe daha çok stres ve de stres de çocuk sahibi olmayı engelliyor valla ben çevreme baktıkça şunu görüyorum nerde hassas duygusal takıntılı içli kadın var onların çocuğu geç oluyor rahat oldun mu umursamaz oldun mu bebek daha çabuk oluyor..hem kıyıda köşede ağlayarak üzülerek eşlerimizi de üzüyoruz ve onlar bizim gibi dirençli değiller sıkıntıya gelemiyorlar..inan arkadaşım bende aynen öyle kendimi yarım ve işe yaramaz boş bir kova gibi hissediyordum fakat şimdi daha umutla bakıyorum çünkü netten araştırdıkça bir sürü şey okuyorum Allah bu günümüzü aratmasın diyorum..
bende 29 yaşındayım diplomalı ev hanımıyım :-) istanbuldanım kitap okumayı çok seviyorum tığ içini yeni öğrendim dantel yapmak çok hoşuma gidiyor..
uçakcım inşallah böbreklerinde bir sorun yoktur iyi yapmısın baktır canım bende detaylı gitmedim daha bence gidip baktırmakta fayda var..

öncelikle çok geçmiş olsun.öncelikle şuna inan zamanla herşey yoluna girecek şuan taşıyamadığın bu yük zamanla daha hafif gelecek sana araştırdıkca öğrendikçe zaman zaman kendini şanslı hissettiğin bile olacak.bu evrelerden hepimiz geçtik geçiyoruzda geçmişte yazdıklarımızı okursan az çok anlarsın bizi.gerekirse düşün ağla bağır çağır ama sakın ümidini kaybetme.bzilerde bir çok kez sabahı sabah ettik eşlerimizin bizi hak etmediğini düşünüp ayrılmayı bile düşündük.Sonuç olarak hayat devam ediyor en önemliside bu zorlu süreci en az hasarla atlatmak eşimize kendimize ailemize zaman tanımak.Olduğun durumu çevren yadırgıyorsa yada bu seni rahatsız ediyorsa geçiştir anlat ama hepsini anlatma önemli detayları eşinin bilmesi yeterli olacaktır böylece kafan daha rahat olur.Bunları hepimiz yaşıyoruz.bir çoğumuz deli gibi çocuk istediğimiz halde etrafımıza yansıtmamak için türlü türlü senaryolar yazıyoruz.çünkü etraftan birinin olur olmaz söyeyeceği bir kelime işi dahada zorlaştıracaktır. kısacası zaman zaman hepimizin böle yıkımları oluyor.güçlü olmamız gerek . şimdi gelelim asıl konuya hepimizin durumu neredeyse aynı pkolu oluşuna gelince bende pkoluyum ama bunu hiç problem etmiyorum çünkü pkoluyken hamile kaldım hemde yarım rahimli olduğumu bilmezken sadece yumurtlama takibi yaptırarak ve gerekirse yumurtlama için extra bir ilaç alarak pkoyu es geçerek hamile kalman mümkün.ve bunu istersen araştır ben 10 tane ayrı dra gittim yarım rahim kesinlikle hamile kalmaya engel değil.yarım rahim riskli gebelik anlamına gelebilir ama hamile kalmaya engel deyil.kıscası arkadaım aramıza hoşgeldin dedikten sonra senide gelecekle ilgili umutlarını paylaşmanı bekliyor olacağız:) Kızlar bu aradaki ilk dönemler işten çıkmayı düşünüyordum iiki öle bir hataya düşmemişim kafamı dağıtmak çok işime geliyor sanırım :) hoşçakalın ümitli anne adayları öptüm sizi:)

canim ben ogretmenim evime baya uzak bi ilceye gidip gelitorum gunde 3 saatim bosa gidiyo eve geldigimdede klasik kadin isleri yorgunluk olmasina ragmen benim saksi hic durmuyo niye olmuyo ne zaman olcak....ogrencilerime bakip ailesi ne kadar sansli olduklarini ve annelerinin rahimlerinin nasil oldugunu meral ediyorum dermissssim bulundugum yer kucuk sosyal aktivitesi az genelde evdeyim el isini cok severim keceden hersey yaparim bebek sekerleri anne taclari....bi kendime yapamadimmmm...bi hamile kalalim hepimize yaparim bu arada seker hamuruna taktim tasarim kurabiyeler yapmak istiyorum....ve hala adet olmadim ama agrim cokkk kesin gelicek gerci agriya agriya hamile kalanda olmus kismetttt

İnşalla canim)) bizi bir sevindir güzel haberle))sen istanbulda mi oturuyorsun?ben istanbulda oturuyorum cagrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak calıştım son iki sene . iş yerim kapandı ve son 2 ay evdeyim..iş şu an bakmıyorum..evde işte ev işleri ile ugraşiyorum biraz da el işi yapmayi başladım cok becerekli degilim ama yavaş yavaş öğreniyorum internette cok guzal onlain dersleri var..spora yazildim gelecek hafta başliyor..ve marta ehliyet kursa başlayacam..ve tabiki her ay mucize bekliyorum))..doktora bir iki ay sonra kontrol icin gitmeye düşünüyorum..

yok tatlim istanbulda degilimmm ben doktora falan gitmeyecegim yaza kadar biraktimmm herseyi birazdan bobreklerime baktiricam cok merak ediyorum var mi yok mu diye....

kizlaaaaar allahima sukur iki bobregim varmisss ayrica doktor yine aklimi karistirdi niye bobreklerine baktirdigimi sorunca doktorun yarim rahim olabilecegini dudundu diyince rahiminiz ortada kaliligida buyuklugude gayet normal dedi ben mr cektirmek istiyorum diyince hic gerek yok dedi....ama yine sag tarafimda folukul kisti olusmus alistim artik adet olunca geciyo tabi bebis iside yalan oldu ama umit bu ay klomen kullanmistim cift yumurylamisda olabilirim diiii mi ama umit iste neyse hersey normalmis ya varsin obur ay olsunn ama ben yinede guvenemiyorum tup bebek oncesi mr cekerim ama bu rahatlik beni uzin bi sure goturuuur cok sukur ins bebislerimize kavusucazzz

kizlaaaaar allahima sukur iki bobregim varmisss ayrica doktor yine aklimi karistirdi niye bobreklerine baktirdigimi sorunca doktorun yarim rahim olabilecegini dudundu diyince rahiminiz ortada kaliligida buyuklugude gayet normal dedi ben mr cektirmek istiyorum diyince hic gerek yok dedi....ama yine sag tarafimda folukul kisti olusmus alistim artik adet olunca geciyo tabi bebis iside yalan oldu ama umit bu ay klomen kullanmistim cift yumurylamisda olabilirim diiii mi ama umit iste neyse hersey normalmis ya varsin obur ay olsunn ama ben yinede guvenemiyorum tup bebek oncesi mr cekerim ama bu rahatlik beni uzin bi sure goturuuur cok sukur ins bebislerimize kavusucazzz

inşallah canım ilk senden alalım hayırlı haberleri inşallah ;-) çok sevindim bak böbreklerin iyiymiş canım geçmiş olsun rahatlamışsındır şimdi..bence de mr çektir netleştir durumu belki de perde vardır benim dr um perde var dedi çünkü ben de ondan emin değilim gerçi..

X