- 26 Ağustos 2023
- 1.367
- 2.578
-
- Konu Sahibi Delirmekuzereyim
Buna cok katılıyorum ama ailem böyle düşünmüyor psikolojik cok yıpratırlar beni diye korkuyorum ki o potansiyelde insanlarHayat o kadar kısa ki, başkasının sınırına girmediği müddetçe herkes içinden geldiği gibi yaşamalı.
O zaman ilk önce psikolojinizi sağlamlaştıracaksınız. Eşiniz bu duruma ne der bence en önemlisi o. Çünkü o şekilde sizi görüp beğenmiş. Eşiniz yanınızda olması çok önemli. Her zaman söylerim mezara yalnız gireceğime ve kendi tercihlerimin sonuçlarını yaşayacağımı bilerek kararlarımı veririm. Kararınızın sonuçlarını sadece siz yaşayacaksınız o nedenle iyi düşünüp ilerlemeniz sizin hayrınıza olur.Buna cok katılıyorum ama ailem böyle düşünmüyor psikolojik cok yıpratırlar beni diye korkuyorum ki o potansiyelde insanlar
iyide dinde zorlama yoktur, sizi zorla döverek kapatmaları onlara günah, onlara göre yerine getirdiginiz vecibeyi inanmayarak yapmanizinda bir anlamı olmuyor.Buna cok katılıyorum ama ailem böyle düşünmüyor psikolojik cok yıpratırlar beni diye korkuyorum ki o potansiyelde insanlar
Günahı, sevabı sizi ilgilendirir. Tövbe haşa biz Allah mıyız da bunun yargılamasını yapalım? Kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz öyle yapın.Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyibazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Yani bu şekilde olur mu yaa? Ebeveynler doğru yolu şiddet uygulayarak göstereceğini zannediyor ama ters tepiyor. Esefle kınıyorum.hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim
Her ibadetin günahı ayrı. Örneğin oruç tutuyorsun ama tesettürlü değilsin. Tesettürlü değilsin diye orucun kabul olmaz diye bir şey yok. Hepsinin hesabı ayrı ayrı bu önce bir kavrayalim.günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Mesele zaten gireceğim psikolojik şiddet korkusuYani bu şekilde olur mu yaa? Ebeveynler doğru yolu şiddet uygulayarak göstereceğini zannediyor ama ters tepiyor. Esefle kınıyorum.
Her ibadetin günahı ayrı. Örneğin oruç tutuyorsun ama tesettürlü değilsin. Tesettürlü değilsin diye orucun kabul olmaz diye bir şey yok. Hepsinin hesabı ayrı ayrı bu önce bir kavrayalim.
Size günah dense ne olacak? Belli bir yaşı aldıktan sonra söylenenler işlemez. İnanç, kalben mutmain olarak gönülden yapılan bir şeydir. Gönülden olmadıkça zaten halis de değildir. Allah size doğru kararlar vermeyi nasip etsin.
Attığınız adımları kullar için değil Allah için atın. Kullar beni kınar, şunu bunu der diye değil Allah ne der diye yaşayın. Hesabı kullara değil Allah'a vereceksiniz.
Ayrıca herkes kendi günahına baksın. Cebren ile olmaz. Allah sizinle olsun.
Ailenizin şiddetle sizi kapatması sevap değil günahtır,hiç kimse ne aileniz ne eşiniz sizi zorlayamaz buna.Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyibazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Eşimle konuştum bu konuyu ilerde pişman olacağını düşünmüyorsan sen bilirsin diyor ama ben dini daha cok anlamani okumani araştırmani öneririm gerisi sana kalmış zorla zaten güzellik olmaz senin bedenin senin kararın dediAilenizin şiddetle sizi kapatması sevap değil günahtır,hiç kimse ne aileniz ne eşiniz sizi zorlayamaz buna.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle hareket edin,etraf ne der düşüncesine kapılır diyede düşünmeyin sakın.
Bu dünyaya bir kere geliyoruz günahmış aileymiş yargılarım diyede kendinize eziyet etmeyin.
Mahalle baskısı olmadan kadınlarımıza gün yüzü ne zaman gülecek acaba.
Eşinizin düşüncesi nedir peki bu konuda.
Siz gene okuyun araştırın o zaman,açılmak istiyorsanızda kimseyi takmayın düşünmeyin burada önemli olan sadece sizin kararınız olacaktır.Nasıl mutlu huzurlu olacaksanız öyle hayatınıza devam edin,başınızı açmak içinizde hep bir özlem olarak kalmış açın savurun saçlarınızı hissedin bunu ruhunuzda.Eşimle konuştum bu konuyu ilerde pişman olacağını düşünmüyorsan sen bilirsin diyor ama ben dini daha cok anlamani okumani araştırmani öneririm gerisi sana kalmış zorla zaten güzellik olmaz senin bedenin senin kararın dedi
Aileniz yanlış yapmış toplumumuzda bu var maalesef. Aile baskısı çevre baskısı bunlar kolay değil evet ama böyle mutlu değilsen bi anlamı yok bence. Ben de tesettürlüyüm ailem hiç kapan bile demedi bana ben Allah rızası için kendi isteğimle kapandım ve mutluyum. Açıkken huzursuzdum namaz kılardım ama başım açık diye huzursuzlanırdım. Size tavsiyem içinizden ne geliyosa onu yapın eğer bir gün yine kapanmaya karar verirseniz bunu ne için istediğinize dikkat edinKızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyibazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Ben ilk defa saçlarımi saldım ve dışarı çıktığımda o gün şansıma rüzgarliydi hava o saçlarım savruldukca Allah'ım anlatamam çocuklar gibi koşarak yürüdüm çok uzun süre o kadar mutlu olmuştum ki o hissi anlatamam asla.Siz gene okuyun araştırın o zaman,açılmak istiyorsanızda kimseyi takmayın düşünmeyin burada önemli olan sadece sizin kararınız olacaktır.Nasıl mutlu huzurlu olacaksanız öyle hayatınıza devam edin,başınızı açmak içinizde hep bir özlem olarak kalmış açın savurun saçlarınızı hissedin bunu ruhunuzda.
Ne güzel başarmışsınizBen ilk defa saçlarımi saldım ve dışarı çıktığımda o gün şansıma rüzgarliydi hava o saçlarım savruldukca Allah'ım anlatamam çocuklar gibi koşarak yürüdüm çok uzun süre o kadar mutlu olmuştum ki o hissi anlatamam asla.
Aileler tamamen kendi hastalıklı fikirlerini empoze ediyorlar maalesef dini sevdirerek değil zorla mecbur tutarak yaptıracaklarni sanıyorlar ama bir noktadan sonra gitmiyor o yüzden anlatıp çocuğun iradesine saygı duyulsa keşke gerci benim gördüğüm su oldu ailemle gorusmuyorum beni afaroz ettiler el birliğiyle benden utaniyorlar çünkü ama umrumda mı artık asla ben böyle çok ama çok mutluyum kim nasıl isterse öyle yaşasın.
Ayyy sabah sabah bı içimi dokesim varmış benim de
Kızıl goncalar dizisinde zeynep var oda demişti saçlarımı savurmak istiyorum diye yaptıda salıncağa binmişti o zevki yaşadı tattı sonra gene kapadı başını aklıma o geldi siz yazınca.Ben ilk defa saçlarımi saldım ve dışarı çıktığımda o gün şansıma rüzgarliydi hava o saçlarım savruldukca Allah'ım anlatamam çocuklar gibi koşarak yürüdüm çok uzun süre o kadar mutlu olmuştum ki o hissi anlatamam asla.
Aileler tamamen kendi hastalıklı fikirlerini empoze ediyorlar maalesef dini sevdirerek değil zorla mecbur tutarak yaptıracaklarni sanıyorlar ama bir noktadan sonra gitmiyor o yüzden anlatıp çocuğun iradesine saygı duyulsa keşke gerci benim gördüğüm su oldu ailemle gorusmuyorum beni afaroz ettiler el birliğiyle benden utaniyorlar çünkü ama umrumda mı artık asla ben böyle çok ama çok mutluyum kim nasıl isterse öyle yaşasın.
Ayyy sabah sabah bı içimi dokesim varmış benim de