Yargılamayın açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne güzel başarmışsıniz ☹️ acilmaktan değil de ailem beni reddedecek esimin ailesi zaten çeneleri susmaz korkum bir psikolojik şiddete hazırmiyim acaba o
Önce siz bı sindirin ve çok kararlı olduğunuzda yapın sizde başarabilirsiniz ben sizi çok iyi anlıyorum o his içine insanın girdim mi çıkmaz.
Eşinizin ailesini ilgilendiren birşey yok sorarlarsa ben böyle uygun gördüm deyip kestirin atın esinizde desteklemiş anladığım kadarıyla bu sizin kararınız elalem ne deri bosverin bunun sonu yok
Ailene gelince evet ben gorusmuyorum umrumda mı hayır cunku bana saygı duymuyorlar sevgileri var mı asla ben onların istediği gibi değilim o yüzden sevgiyi hak etmiyorum ama bu doğru değil benim de iki evladım var onlari sadece oldukları gibi seviyorum o yüzden size tavsiyem kim ne der demeyi bırakın herkes herşeyi der siz nasıl mutluysaniz öyle yapın bu hayat sizin ve hayatınıza sahip çıkın birilerinin dediği üç beş dedikodu mutluluğunuzdan önemli değil.

tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim
bence hayır. daha yeni anne olmuşsunuz. hayırlı olsun, güle güle büyütün. lohusasınız, psikolojiniz biraz farklı. size destek olacak kişilerin olması çok önemli bu süreçte. lohusalık bitsin, toparlanın sonrasında tekrar konuyu düşünürsünüz ya da direkt açılırsınız. orası size kaldı ama önce toparlanın

Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyi ☹️ bazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi ☹️ tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor

Hayat kısa ve kuşlar uçuyor.

Sen içindeki kuşu neden kafese sokarak yaşayacaksın ki.

Kimseye göre şekil almayacaksın bu hayatta.
Seni yargılayanların ağızlarının payını verirsen emin ol konuşamazlar.

Ortaokulda bir arkadaşımı gördüm. Annesi eline verdi bir başı örtü ört diyordu, kız istemiyordu… Beni gördü hiç unutmam ağlayarak başını kapattı.

Ayrıca lütfen dinimizi iyi araştır dayatılan gibi değil…

Eşimle konuştum bu konuyu ilerde pişman olacağını düşünmüyorsan sen bilirsin diyor ama ben dini daha cok anlamani okumani araştırmani öneririm gerisi sana kalmış zorla zaten güzellik olmaz senin bedenin senin kararın dedi
Şu hayatta kimse içinde ukdelerle kalmamalı. Aileniz muhakkak baskı yapacaktır ama buda belli bir süre olacaktır o sebeple bunları düşünmeyin yapmak istiyorsanız açılın. Ama ilk etapta çok abartıya kaçmayın misal saçları sapsarı boyamak abartı makyaj yapmak hep maşalı gezmek gibi. Yavaştan yavaştan alıştırın

27 yasinda kendi irademle kapandim. Hatta bende kapandim diye tepkiler aldim...
Kendim istedim kendim yaptim kimseyi ilgilendirmez. Gunahida sevabida benim.
Kizim 14 yasinda, isterse kapanir isterse acik kalir. Onun benden alacagi sey, iyi insan olsun.
Iyi insan olsun cok hafif kaliyo ama icerisine girince oyle degil iste.
Baski yapmak hic bizaman iyi sonuc vermez.

Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyi ☹️ bazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi ☹️ tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Böyle din gözünden çıkıyor insanın töbe. Zorla kapanmanın sonu da böyle olur eninde sonunda, bence hiç kimseye kulak verme. Açılmak istiyorsan açıl.

Etrafımda çok açılan oldu, etraf umursamıyor ya da tepki göstermiyor ki hadleri değil kimsenin. Dibi anlamda bütün sorumluluk benim değil mi size ne deyip kesip atarsınız, etrafa göre yaşanmaz.

Hayat sizin, isterseniz kapanırsınız, isterseniz açılırsınız.
Çevreyi düşünmeyin, onlar her konuda konuşuyor. Kapanana niye kapandın diyor, açılana niye açıldın diyor.

Ne güzel başarmışsıniz ☹️ acilmaktan değil de ailem beni reddedecek esimin ailesi zaten çeneleri susmaz korkum bir psikolojik şiddete hazırmiyim acaba o
Yani zorla kapatarak kötülük yapmışlar zaten birde red mi edecekler açılacaksın diye. Allah merhametlidir affedicidir. Kulum tövbe et affedeyim diyor. Aileniz bu sebebpten red edecekse etsin bir süre sonra barışırlar. Kocanızın ailesinide eşiniz sustursun.

Kendini nasil mutlu hiddediyorsan o şekilde yaşamanı tavsiye ederim.Hayat kısa.Ne güzel eşin de destekçin.

Vaktiyle benim de ailemle çok çatıştıgım bi mevzu olmuştu.Geçtim karşılarına benim hayatım benim kararım.Yanlişsa da ben yaşayarak görmek istiyorum yanlış olduğunu.Ya yanımda olursunuz ya da karşım da demiştim.Sizinkiyle farklı bi konu ama kararlı olabilmek önemli.onlar benim yanımda olmayı tercih ettiler.Hoş olmasalardı da fikrim değişmeyecekti.çok şükür pişman olmadım verdiğim karardan orası da ayrı bi konu ama vazgeçmedim sırf istemedikleri için. Yoksa hep içimde kalacaktı.
O nedenle vereceğin karar seni mutlu edecekse kimin ne konuşacağı,ne dusunecegi umrunda olmasın.

Bir tane hayatın var eşin de destekse gerisini sallama ama şu an yapma bence lohusalık bitsin kendini toparla öyle yap bu dönemde gelecek lafları gereksiz yere kafana takabilirsin çünkü.

20 - 25 yaşlarım arası kapalıydım. Şu anda 29 yaşımdayım ve yaklaşık 1 yıllık evliyim. Yalnızca başım kapalıydı ama oruç tutmak ve kandillerde camiye gitmek dışında dini bir ritüel yoktu hayatımda. Açık arkadaşlar da bunları yapıyorlardı zaten ve yaşam şeklimiz nerdeyse onlarla aynıydı. Tek çocuğum, hiç kimseyi dikkate almadım, kimseye bir açıklama yapmadım ve direkt açıldım. İnanın; ne annem, babam ne de muhafazakar çevremden en ufak bir tepki almadım. Siz kararınızda dik durursanız eşinizi de manipule ederseniz gerisini ilgilendirecek bir şey yok. 2024 yılı itibarı ile de kılık kıyafetin dinle artık bir alakasının olmadığına olamayacağına inanıyorum. Aileniz katı muhafazakar olsa da kendi tercihinizi yaşayın. Size saygı duymayacaklara açıklama yapma zorunluluğunuz yok.

daha bu hafta 50li yaslarinda 3 cocuk annesi eski is arkadasim acildi. instagramdan gördük, gectigimiz sene hacdan (umreden de degil) dönen arkadasim açıldı. herkes bir iki konusuyor - birbirini arayip dedikodu yapiyor sonra unutuyor. kimsenin umru bile degil aslinda birinin acilmasi, kapanmasi.
benim arkadas cevremde de, kuzenlerimde de kapanan da cok, acilan da. Hatta bir arkadasimin düğününe gitmistim esi turbanliydi, daha gecen hafta o da instaya resim atmis karisi hastane yataginda , sacinda kirmizi lohusa taci var.
yani bu devirde artik o kadar dogal ki . fazla dillendirmeden açil bence. darısı yakin bir arkadasimin basina.
o da asla istemiyor, alkol de aliyor zina da yapıyor, yazlik yerlerde mayo da giyiyor. Hep der "kendimden utaniyorum, keske acilsam" diye. Tamamen ailesinin korkusuna acilamiyor- ki yasi 30 falan ve ailesi memlekette yaşıyor. ama iste, korku icine islemis :KK43:
bence cok zor bir sey istemeden tesetturde kalmak. cunku tesettur sadece bas kapamak degil ki bir yasam bicimi. ustelik hem acigi elestiriyor hem kapalisi. misal bazi kadinlar pardesu takiyor, carsaf tayfasi onları cıkcıklıyor. bazi kadinlar pantolon tunik giyiyor, pardesu tayfasi onlari cikcikliyor, bazi insanlar hatlarini belli eden kiyafet giyiyor pantolon tunik tayfasi onları cikcikliyor. alkollu bir mekanda 5 vakit namaz kilan adam gitse kola icse asla goze batmaz. kimse bilmez bile. ama kapali bir kadin iceri girdigi an göze batiyor. oje sürse abdest geçmiyor demek ki namaz kilmiyor deniyor- ki cok kapali arkadasim var başörtülü kiz oje sürünce cok fazla insan rahatsizlik duyuyor. önü açık ayakkabi giysen yine insanlar konusuyor ayaklarin acik diye. heves etsen bile dovme yapamazsin - yapsan sittin sene her goren sorar akil verir. eve yatili es ailesi bile gelse - hatta beraber bile yasasan devamli katkat kıyafetine dikkat etmek sart.
isteyen insana hic agir gelmez. mesela benim annem ailesinde hic kapali insan yokken tamamen kendisi isteyerek kapanmis. onun yasam bicimi haline gelmis. asla dusunmez aman oje sureyim, su babet guzelmis alayim, sahilde gunesleneyim diye. haliyle onun icin bjr zorlugu yok çünkü yasayis bicimi zaten tesettüre uygun. heves ettigi yapamadığı en ufak bir sey bile yok.
ama icinden gelerek- bunlari benimseyerek kapanmamis ve boyle seylere hevesi olan insanlar icin coooook zor.

Dini açıdan laf edecek konumda değiliz zira bu senin Allah ile aranda olan bir şey. Orayı da biz insanlar bilemeyiz.
Açılma kısmında ciddi psikolojik eziyet göreceksin ama istiyorsan her şeye rağmen göze alıp yapman gerekiyor. Eşin bu konuda sana destek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X