Yargılamayın açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten dini vecibeleri yerine getirmiyorum yazmışsınız .Yani şimdi yazmayayım anladiniz .O zaman bunun bir anlamı olmuyor zaten.Dinde içimizden gelmeyerek yapılan hiçbir şey mübah değil zaten.boşa.Bu kadar yorum yapayım.Kisi kendi istemedikçe bunun geçerliliği yok.Birde eş baskısı çevre baskısı yani iş bosanmaya kadar giderse ne yapmayı planlıyorsunuz.Sizi zorlamalarini doğru bulmuyorum.Kimse Allah olmaya çalışmamalı istese o yapar yapacağını insanların zorlamalari şirk zaten.

Bence bi kadın nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın, açılmak mı istiyorsun açıl , kapanmak mı istiyorsun kapan , bu hayat senin saç da senin giyim de senin , kimseyi ilgilendirmez.

Ama tavsiyem böyle radikal bi şeye karar verdikten sonra dik dur. Yani kimseye bu konu ile ilgili yorum yapma hakkını verme bence , kendinden emin olursan en fazla bir iki konuşurlar zamanla da alışırlar.

Insanlarin anlamadigi sey kapaliysan dini gorevlerini yapmak zorundasin yoksa yakismaz, ama aciksan yapinca aaaa sende yapiyomusun oluyo!

Gayet acik olupda farz gorevlerini yapip iyi bir insan olunabilir.
Ben kapaliyim ama yurtdisinda yasiyorum, ben bulundugum ulkenin kurallarina rituellerine geleneklerine saygi duyan birisiyim. Ornegin Noël icin kizima okulda giymesi icin kirmizi elbise aldim. Bu beni dinden cikariyomu? Hayir. Bu cocuk bu toplumun icindeyse onlarin rituellerine uyacak ama kendi degerlerinide bilecek nokta.

Esim arkamda destek bosanma derken?? Keşke dini sevdiren bir ailem olsaydi ama soğuttular bir gün tesettüru tam manasiyla istemeyi bende istiyorum zaten mesele taklit iman degil gerçekten iman etmek suan herkese sorun kimse neden inanmasi gerektiği bilmiyor o bilmeyen insanlarda cocuklarina sadece toplum icin baski yapıyor benimde ailem onlardan biri her türlü gunahi islerler ama ne büyük gunah nedense kadin bedeni olur kadin uzerinden din yuruturler

turkiyede yapan saçı açik kadina "aaaa sende mi yapiyorsun" demiyorlar genelde masallah diyorlar:) oruc tuttugu icin zorbalanan falan vardir belki ama cok kucuk bir cevrede. ama kapaliysan herkes yorumda bulunuyor. bak azlazerin son gonderisinde bir kapali kiz cizimi paylasmis. muhafazakar yasayis tarzi olan da olmayan da "bu kapalilik mi, kollari acik- elleri ojeli" flaan yazmislar :)
ki bu sadece bir cizim
var sen gercek hayatta her gun defalarca duyduklari seyleri bir düşün.

Öncelikle aile ile eş ailesi ile sınırlarınız olması gerek. Yetişkin evli barklı, çocuklu bir kadınsınız, psikolojik şiddet uygulama cürretini bulamamalılar. Gerisi Allah ile sizin aranızda. İnsanlar açılır kapanır günahı sevabı kendine. Ben sadece bazı fenomenlerin açılmasından hoşlanmadım o da parayı muhafazakar kesimden kazanmalarından dolayı samimiyetsiz gelmeleri.

Ne güzel başarmışsıniz acilmaktan değil de ailem beni reddedecek esimin ailesi zaten çeneleri susmaz korkum bir psikolojik şiddete hazırmiyim acaba o
Ama zaten istemediğin şekilde yaşayarak psikolojik bir baskı ile yaşıyorsun bırak onlar üzülsün biraz da, iki konuşur susarlar. Küsen de küssün yani, dayakla küçücük yaşta kapanmak ne demek

Eşiniz destek ise bu iyi onu okuken atlamışım hayırlısı olsun hakkınızda.Kimisi bu nedenle işi boşanmaya kadar götürüyor sizde böyle olmamasına sevindim

Buna cok katılıyorum ama ailem böyle düşünmüyor psikolojik cok yıpratırlar beni diye korkuyorum ki o potansiyelde insanlar

Bir tanıdığımın da benzer çekinceleri vardı ki onun durumu sizden (yaşantı yönünden) biraz daha uçtu. Biraz konuştuk. Sınırlarsan ve saygıdan bahsettik. Sonrasında ailesi ile konuşup açıldı ama problem yaşadı mı yaşamadı mı bilmiyorum. Konuşmadık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…