Yargılamayın açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten dini vecibeleri yerine getirmiyorum yazmışsınız .Yani şimdi yazmayayım anladiniz .O zaman bunun bir anlamı olmuyor zaten.Dinde içimizden gelmeyerek yapılan hiçbir şey mübah değil zaten.boşa.Bu kadar yorum yapayım.Kisi kendi istemedikçe bunun geçerliliği yok.Birde eş baskısı çevre baskısı yani iş bosanmaya kadar giderse ne yapmayı planlıyorsunuz.Sizi zorlamalarini doğru bulmuyorum.Kimse Allah olmaya çalışmamalı istese o yapar yapacağını insanların zorlamalari şirk zaten.

Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyi ☹️ bazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi ☹️ tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Bence bi kadın nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın, açılmak mı istiyorsun açıl , kapanmak mı istiyorsun kapan , bu hayat senin saç da senin giyim de senin , kimseyi ilgilendirmez.

Ama tavsiyem böyle radikal bi şeye karar verdikten sonra dik dur. Yani kimseye bu konu ile ilgili yorum yapma hakkını verme bence , kendinden emin olursan en fazla bir iki konuşurlar zamanla da alışırlar.

daha bu hafta 50li yaslarinda 3 cocuk annesi eski is arkadasim acildi. instagramdan gördük, gectigimiz sene hacdan (umreden de degil) dönen arkadasim açıldı. herkes bir iki konusuyor - birbirini arayip dedikodu yapiyor sonra unutuyor. kimsenin umru bile degil aslinda birinin acilmasi, kapanmasi.
benim arkadas cevremde de, kuzenlerimde de kapanan da cok, acilan da. Hatta bir arkadasimin düğününe gitmistim esi turbanliydi, daha gecen hafta o da instaya resim atmis karisi hastane yataginda , sacinda kirmizi lohusa taci var.
yani bu devirde artik o kadar dogal ki . fazla dillendirmeden açil bence. darısı yakin bir arkadasimin basina.
o da asla istemiyor, alkol de aliyor zina da yapıyor, yazlik yerlerde mayo da giyiyor. Hep der "kendimden utaniyorum, keske acilsam" diye. Tamamen ailesinin korkusuna acilamiyor- ki yasi 30 falan ve ailesi memlekette yaşıyor. ama iste, korku icine islemis :KK43:
bence cok zor bir sey istemeden tesetturde kalmak. cunku tesettur sadece bas kapamak degil ki bir yasam bicimi. ustelik hem acigi elestiriyor hem kapalisi. misal bazi kadinlar pardesu takiyor, carsaf tayfasi onları cıkcıklıyor. bazi kadinlar pantolon tunik giyiyor, pardesu tayfasi onlari cikcikliyor, bazi insanlar hatlarini belli eden kiyafet giyiyor pantolon tunik tayfasi onları cikcikliyor. alkollu bir mekanda 5 vakit namaz kilan adam gitse kola icse asla goze batmaz. kimse bilmez bile. ama kapali bir kadin iceri girdigi an göze batiyor. oje sürse abdest geçmiyor demek ki namaz kilmiyor deniyor- ki cok kapali arkadasim var başörtülü kiz oje sürünce cok fazla insan rahatsizlik duyuyor. önü açık ayakkabi giysen yine insanlar konusuyor ayaklarin acik diye. heves etsen bile dovme yapamazsin - yapsan sittin sene her goren sorar akil verir. eve yatili es ailesi bile gelse - hatta beraber bile yasasan devamli katkat kıyafetine dikkat etmek sart.
isteyen insana hic agir gelmez. mesela benim annem ailesinde hic kapali insan yokken tamamen kendisi isteyerek kapanmis. onun yasam bicimi haline gelmis. asla dusunmez aman oje sureyim, su babet guzelmis alayim, sahilde gunesleneyim diye. haliyle onun icin bjr zorlugu yok çünkü yasayis bicimi zaten tesettüre uygun. heves ettigi yapamadığı en ufak bir sey bile yok.
ama icinden gelerek- bunlari benimseyerek kapanmamis ve boyle seylere hevesi olan insanlar icin coooook zor.
Insanlarin anlamadigi sey kapaliysan dini gorevlerini yapmak zorundasin yoksa yakismaz, ama aciksan yapinca aaaa sende yapiyomusun oluyo!

Gayet acik olupda farz gorevlerini yapip iyi bir insan olunabilir.
Ben kapaliyim ama yurtdisinda yasiyorum, ben bulundugum ulkenin kurallarina rituellerine geleneklerine saygi duyan birisiyim. Ornegin Noël icin kizima okulda giymesi icin kirmizi elbise aldim. Bu beni dinden cikariyomu? Hayir. Bu cocuk bu toplumun icindeyse onlarin rituellerine uyacak ama kendi degerlerinide bilecek nokta.

Zaten dini vecibeleri yerine getirmiyorum yazmışsınız .Yani şimdi yazmayayım anladiniz .O zaman bunun bir anlamı olmuyor zaten.Dinde içimizden gelmeyerek yapılan hiçbir şey mübah değil zaten.boşa.Bu kadar yorum yapayım.Kisi kendi istemedikçe bunun geçerliliği yok.Birde eş baskısı çevre baskısı yani iş bosanmaya kadar giderse ne yapmayı planlıyorsunuz.Sizi zorlamalarini doğru bulmuyorum.Kimse Allah olmaya çalışmamalı istese o yapar yapacağını insanların zorlamalari şirk zaten.
Esim arkamda destek bosanma derken?? Keşke dini sevdiren bir ailem olsaydi ama soğuttular bir gün tesettüru tam manasiyla istemeyi bende istiyorum zaten mesele taklit iman degil gerçekten iman etmek suan herkese sorun kimse neden inanmasi gerektiği bilmiyor o bilmeyen insanlarda cocuklarina sadece toplum icin baski yapıyor benimde ailem onlardan biri her türlü gunahi islerler ama ne büyük gunah nedense kadin bedeni olur kadin uzerinden din yuruturler

Insanlarin anlamadigi sey kapaliysan dini gorevlerini yapmak zorundasin yoksa yakismaz, ama aciksan yapinca aaaa sende yapiyomusun oluyo!

Gayet acik olupda farz gorevlerini yapip iyi bir insan olunabilir.
Ben kapaliyim ama yurtdisinda yasiyorum, ben bulundugum ulkenin kurallarina rituellerine geleneklerine saygi duyan birisiyim. Ornegin Noël icin kizima okulda giymesi icin kirmizi elbise aldim. Bu beni dinden cikariyomu? Hayir. Bu cocuk bu toplumun icindeyse onlarin rituellerine uyacak ama kendi degerlerinide bilecek nokta.
turkiyede yapan saçı açik kadina "aaaa sende mi yapiyorsun" demiyorlar genelde masallah diyorlar:) oruc tuttugu icin zorbalanan falan vardir belki ama cok kucuk bir cevrede. ama kapaliysan herkes yorumda bulunuyor. bak azlazerin son gonderisinde bir kapali kiz cizimi paylasmis. muhafazakar yasayis tarzi olan da olmayan da "bu kapalilik mi, kollari acik- elleri ojeli" flaan yazmislar :)
ki bu sadece bir cizim
var sen gercek hayatta her gun defalarca duyduklari seyleri bir düşün.

Öncelikle aile ile eş ailesi ile sınırlarınız olması gerek. Yetişkin evli barklı, çocuklu bir kadınsınız, psikolojik şiddet uygulama cürretini bulamamalılar. Gerisi Allah ile sizin aranızda. İnsanlar açılır kapanır günahı sevabı kendine. Ben sadece bazı fenomenlerin açılmasından hoşlanmadım o da parayı muhafazakar kesimden kazanmalarından dolayı samimiyetsiz gelmeleri.

Ne güzel başarmışsıniz ☹️ acilmaktan değil de ailem beni reddedecek esimin ailesi zaten çeneleri susmaz korkum bir psikolojik şiddete hazırmiyim acaba o
Ama zaten istemediğin şekilde yaşayarak psikolojik bir baskı ile yaşıyorsun bırak onlar üzülsün biraz da, iki konuşur susarlar. Küsen de küssün yani, dayakla küçücük yaşta kapanmak ne demek 😞

Eşiniz destek ise bu iyi onu okuken atlamışım hayırlısı olsun hakkınızda.Kimisi bu nedenle işi boşanmaya kadar götürüyor sizde böyle olmamasına sevindim

Buna cok katılıyorum ama ailem böyle düşünmüyor psikolojik cok yıpratırlar beni diye korkuyorum ki o potansiyelde insanlar

Bir tanıdığımın da benzer çekinceleri vardı ki onun durumu sizden (yaşantı yönünden) biraz daha uçtu. Biraz konuştuk. Sınırlarsan ve saygıdan bahsettik. Sonrasında ailesi ile konuşup açıldı ama problem yaşadı mı yaşamadı mı bilmiyorum. Konuşmadık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X