- 20 Eylül 2017
- 2.371
- 9.369
- 38
-
- Konu Sahibi Delirmekuzereyim
Önce siz bı sindirin ve çok kararlı olduğunuzda yapın sizde başarabilirsiniz ben sizi çok iyi anlıyorum o his içine insanın girdim mi çıkmaz.Ne güzel başarmışsınizacilmaktan değil de ailem beni reddedecek esimin ailesi zaten çeneleri susmaz korkum bir psikolojik şiddete hazırmiyim acaba o
bence hayır. daha yeni anne olmuşsunuz. hayırlı olsun, güle güle büyütün. lohusasınız, psikolojiniz biraz farklı. size destek olacak kişilerin olması çok önemli bu süreçte. lohusalık bitsin, toparlanın sonrasında tekrar konuyu düşünürsünüz ya da direkt açılırsınız. orası size kaldı ama önce toparlanıntüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim
Bu kadarınıda yaparlarmı eşiniz destekçiniz nasılsa hiç kmseyi takmayın kendi hayatınıza bakın bence.Ne güzel başarmışsınizacilmaktan değil de ailem beni reddedecek esimin ailesi zaten çeneleri susmaz korkum bir psikolojik şiddete hazırmiyim acaba o
Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyibazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Şu hayatta kimse içinde ukdelerle kalmamalı. Aileniz muhakkak baskı yapacaktır ama buda belli bir süre olacaktır o sebeple bunları düşünmeyin yapmak istiyorsanız açılın. Ama ilk etapta çok abartıya kaçmayın misal saçları sapsarı boyamak abartı makyaj yapmak hep maşalı gezmek gibi. Yavaştan yavaştan alıştırınEşimle konuştum bu konuyu ilerde pişman olacağını düşünmüyorsan sen bilirsin diyor ama ben dini daha cok anlamani okumani araştırmani öneririm gerisi sana kalmış zorla zaten güzellik olmaz senin bedenin senin kararın dedi
Yaparlar malesefBu kadarınıda yaparlarmı eşiniz destekçiniz nasılsa hiç kmseyi takmayın kendi hayatınıza bakın bence.
Böyle din gözünden çıkıyor insanın töbe. Zorla kapanmanın sonu da böyle olur eninde sonunda, bence hiç kimseye kulak verme. Açılmak istiyorsan açıl.Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyibazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Çokta güzel demiş.Eşimle konuştum bu konuyu ilerde pişman olacağını düşünmüyorsan sen bilirsin diyor ama ben dini daha cok anlamani okumani araştırmani öneririm gerisi sana kalmış zorla zaten güzellik olmaz senin bedenin senin kararın dedi
Etrafımda çok açılan oldu, etraf umursamıyor ya da tepki göstermiyor ki hadleri değil kimsenin. Dibi anlamda bütün sorumluluk benim değil mi size ne deyip kesip atarsınız, etrafa göre yaşanmaz.Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyibazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor
Uzaklasirsiniz, siz onların evladisiniz, sizi olduğunuz gibi sevmeyeceklerse uzak durmaları gerekir.Buna cok katılıyorum ama ailem böyle düşünmüyor psikolojik cok yıpratırlar beni diye korkuyorum ki o potansiyelde insanlar
Yani zorla kapatarak kötülük yapmışlar zaten birde red mi edecekler açılacaksın diye. Allah merhametlidir affedicidir. Kulum tövbe et affedeyim diyor. Aileniz bu sebebpten red edecekse etsin bir süre sonra barışırlar. Kocanızın ailesinide eşiniz sustursun.Ne güzel başarmışsınizacilmaktan değil de ailem beni reddedecek esimin ailesi zaten çeneleri susmaz korkum bir psikolojik şiddete hazırmiyim acaba o
Dini açıdan laf edecek konumda değiliz zira bu senin Allah ile aranda olan bir şey. Orayı da biz insanlar bilemeyiz.Kızlar yeni doğum yaptım ama bir senedir açılma fikrim var engel olamiyorum düşüncelerime cunki aile baskısı ile kapandim tam da tesettürü yerine getirdiğim soylenemez ama yine çevre baskisi yuzunden açılmak tan korkuyorum ailem reddeder esimin ailesi yargilar vs dini konulara hiç girmek istemiyorum ama çocuk yaşta neyin ne olduğunu anlatilmadan dayakla baskiyla kapandim hep hayal etmişimdir saçlarımı savurarak gezmeyibazende yanlış düşünüyorsun diyorum ama bi daha bu yaslara dönüp hayallerimi yasayamiycam ki istemsesem zaten hayal etmem böyle birseyi tüm tepkilere ragmen acilmalimiyim sizce o psikolojik yıpranmayi kaldirabilirmiyim bir gün gerçekten dinin temellerini ogrenerek neden kapanmam gerektiğini bilerek tesettüre girecek sem girmek istiyorum lütfen dini yorumlar yapmayın günah lafını sürekli duyuyorum bilmiyor da değilim ama dinin hiçbir vazifesini yerine getiremezken baş kapatmak da tuaf geliyor