• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yargılamadan yardım edin lütfen

Bacım şöyle söyliyim içinde bulunduğun psikolojiyi anlıyorum eşin sana karşı daha anlayışlı yumuşak davransa bu kadar sıkmasa eminim sende açılmayı düşünmezdin
Kapanmayı Allah'ın emri olduğu için yapman konusunda seni tebrik ediyorum kimse için değil Allah için yapmışsın zaten ama eşin bu durumu farklı boyutlara sokuyor sanırım olay kıskançlık meselesini aşmış kıskançlığında bi dozu olmalı eşinle bence iyice bi konuş yani yapmışsındır illaki ama eğer açılırsan eşin direkt ona karşı inat ettiğini algılar ve olay çok büyür bunu şimdi bu şekilde çözebileceğini zannetmiyorum en doğrusu bence eşinle konuşmak
ikna olmuyorsa bilirkişiden psikolojik yardım almak

Ben de aynı fikirdeyim... Çünkü tanıyorum sorumlulugu kolay kolay kaldırabilecek bir çocuk değil... Ama annem evde dursun zaten sınav stresini yeni atlattı diye düşünüyor... Aksine evde durmayıp dışarda gezme peşinde... Annem bu dönemi sancısız atlatmak için sürekli alttan aliyor inşallah iyi olur...

Valla belki acımasız olacak, herkesin evladı en iyisini en güzelini hak ediyor, Allah hepsinin bahtını açık etsin ama ben çok da evde oturmalarını tasvip etmiyorum çünkü sorumluluğun ne olduğunu bilmeden olabildiğince sorumsuz oluyorlar sonra, benim bir arkadaşım var, kulakları çınlasın oğlunu daha ilkokula giderken tatillerde işe sokuyordu, benim içim sızlardı bir karış çocuğu işe yolluyorsun zalim kadın derdim, öyle deme mune sorumluluk nedir bilsin, bak istekleri bitmiyor, onu al bunu al deyip duruyor, nasıl alırım sormuyor, para nasıl kazanılıyor, sorumluluk nedir öğrensin demişti, o zaman kızmıştım ama şimdi helal olsun diyorum, oğlu sorumluluk sahibi bir delikanlı oldu, hem okuyor hem çalışıyor, 2. üniversiteye gidiyor, 25 yaşına geldi hala evleneceğim demiyor, ileride evlense de biliyorum ki herşeyini kendi yapar, annenizle konuşun bence, evlenmekten bahsedecek kadar büyümüş madem sorumluluk alsın çalışsın ev nasıl döner öğrensin, yattığı yerden ben evleneceğim demekle olmaz o iş.

Valla belki acımasız olacak, herkesin evladı en iyisini en güzelini hak ediyor, Allah hepsinin bahtını açık etsin ama ben çok da evde oturmalarını tasvip etmiyorum çünkü sorumluluğun ne olduğunu bilmeden olabildiğince sorumsuz oluyorlar sonra, benim bir arkadaşım var, kulakları çınlasın oğlunu daha ilkokula giderken tatillerde işe sokuyordu, benim içim sızlardı bir karış çocuğu işe yolluyorsun zalim kadın derdim, öyle deme mune sorumluluk nedir bilsin, bak istekleri bitmiyor, onu al bunu al deyip duruyor, nasıl alırım sormuyor, para nasıl kazanılıyor, sorumluluk nedir öğrensin demişti, o zaman kızmıştım ama şimdi helal olsun diyorum, oğlu sorumluluk sahibi bir delikanlı oldu, hem okuyor hem çalışıyor, 2. üniversiteye gidiyor, 25 yaşına geldi hala evleneceğim demiyor, ileride evlense de biliyorum ki herşeyini kendi yapar, annenizle konuşun bence, evlenmekten bahsedecek kadar büyümüş madem sorumluluk alsın çalışsın ev nasıl döner öğrensin, yattığı yerden ben evleneceğim demekle olmaz o iş.
Kesinlikle haklısınız...Bı kere kendi dedi çalışacağım diye sonra da bunun parası ile tatile gideceğim dedi bı de pişkin pişkin calismasam da babamdan alırım parasını diye... Ben de kendisine babam devlette bir işçi ,şu anda evde 6 nüfus var 3 u üniversite öğrencisi bir de senin okulun dershane masrafın diye bana iki gün boyunca küstü... Annem de oldum olası çocuklarına kıyamaz beş kardeşiz hep herşeyi bizim yerimize yapmaya çalıştı... Ama 4 kız kardeş vefaliyiz bu konuda ama erkek kardeşim biraz havai... Normalde çok iyi çocuk ama sorumsuzlukla birlikte arkadaş çevresinin de etkisi olunca garip bir çocuk oldu... Dediğiniz gibi hormonlar da var... Bana kalırsa da bir elin altına girmeli ki egilmeyi öğrensin...

Kızlar eşime yapılan bazı yorumlar beni üzdü eşim çok kıskanç olabilir ama çok iyi bir insandır kimsenin arkasından konuşmaz kimse hakkında kötü söz söylemez tanıdığımdan beri 5 vakit namazında evinden işine işinden evine dini inançlarını yerine getirir bana da sürekli öğüt verir bazıları şiddete meyillimi falan demiş asla öyle bişey olamaz bgn kadar kavgalarımızda hep kıskançlık yüzünden oldu ben hep boşanalım falan demişimdir o bir kez bana boşan o zaman demedi ztn 9 aldır hamileyim kavga falan etmemiştik şuan lohusayım ama üstüne çok düşüyor ben kapandım diye ne istediysem dolabımı baştan aşağı donattı çok sevindi ama dediğim gibi beni aşırı derecede sıkıyor ben ailemden böyle baskı görmedim niye böyle anlamıyorum ama dediğiniz gibi konuşcam ve bir terapiste gitmekten bahsetcem bu kıskançlık niye bilmiyorum

merhaba kk nın bayanları benim uzun zamandır içimde düşünüp daha kimseye paylaşamadığım bir sıkıntım var . Konuya direk giriyorum 24 yaşımdayım 3 yıllık evliyim eşimle 2011 den beri tanışıyoruz kendisini çok seviyorum huyu çok güzeldir tanıştığımızdan beri abdestli namazlı kendi zaten bu huylarını çok beğenmiştim ama çok kıskançtı tanıştığımızda ben liseye o üniversiteye gidiyordu ben o zamanlar etek giyiyordum pantolon giyermisin diye rica etmişti benim o zaman kıskanılmak hoşuma gittiği için kırmadım sonra bu böyle devam etti oje sürme onu giyme bunu giyme makyaj yapmayı çok severim makyaj yapma dedi havuzu olan bir sitede oturuyorduk havuza girme ben ne dediyse yaptım hep sevdiğimden neyse nişanlandık evlendik sonra eşimle ramazanda teravih namazlarındaki gidiyorduk tabi ben kapanıp gidiyorum (bu arada benim ailemde herkesin başı açık onun ailesinde de kayınvalidem de dahil olmak üzere başı açıktır ) kapanınca eşimin bana karşı bakışları değişti bana çok iltifatlar etti kapanmak sana çok yakıştı falan diye bende kendi kendime bir karar alıp kapandım yaklaşık 2 buçuk yıl oldu kapalıyım ama içimde bir türlü bu durumu kabul edemedim hep aklımın bi tarafında açılmak var annemin başı açık bizi görenler hep garipsiyor belki de bu durumdan sürekli aklımda lisede de kapanmak istemiştim annem hiç istememişti ama evlendikten sonra kararıma saygı duydu hiçbirşeymdemedi kapandıktan sonra kendimi daha yaşlı hissetmeye başladım eşim de kapandığım halde bana daha çok karışır oldu makyaj yapardım şimdi tabi kapalı olunca bi rimel sürsem bile belli oluyor istemiyor oda ama benim nefsim Hale’n istiyor evde tül perde bile kapalıyken çok yaklaşma perdeye diyor giymek istediğim yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum çok kıskanç eşinin ailesi Mersin’de oturuyor bilen bilir acayip sıcak biryer oraya gidince daha da daralıyorum balkona çıkarken bile karşıda kimse olmadığı halde beni kapattıkça kapatıyor kendi annesi ben kapandıktan sonra kapandı ama o balkona tişörtle evde giydiği kapriyle çıkıyor ben upuzun giyiyorum ona Bile bişey buluyor kapanınca daha iyi olur diye düşünüyordum ama daha beter kıskançlık yaptı biliyorum kapanmak Allah için yapılan bir ibadet ama ben sanki bunu eşim için yaptım Allah affetsin ve kapalılığın gerektirdiği hiçbirşeyi düzgün yapamıyorum açılmayı düşünüyorum ama sonra pişman olmaktan korkuyorum benim gibi olan varmı açılıp sonra pişman olan açılıp kapanmak istemiyorum bana bir akıl verin lütfen beni yargılamayın açılsam eşimi bu duruma nasıl alıştırcam Benin’le aynı durumda olan varsa lütfen yardımcı olun
Kapanmışsınız eşiniz istediği için ve onun dediğini dinlediğiniz için esiniz bir guc bulmus kendinde taviz tavizi doğurmus eger kapanmış ve açılmak istemiyorsanız nefsinize söz geciremiyorsaniz biraz dini yönünu araştırıp eksiklerinieksiklerinizi bu yònden tamamlarsanız bilinçli bir şekilde açılmayı zaten istemeyeceksiniz eşiniz biraz fazla abartmıs durumda eğer suan tepkinizi vermez iseniz yarın öbür gün inanın evinizin camindan bakamayacak hale gelirsiniz bir de şunu ekliyim benim ailemde hiç kapalı yok yahut hiç açık yok diyerek kararlarınızı vermeyin size saygı duymak zorundalar herkesin kendi hayatı

Bence tekrar açılma. Madem eşin istediği için değil Allah rızası için kapandın bu şekilde devam et. Çünkü kapanmak kadar tekrar açılmak da psikolojine zarar verecek. İyice dengen şaşacak. Ve eşinle yaşadığın bu problemin çözümü açılmak değil.
Amma velakin....ilişkinizde ipleri artık eline al. Nasıl giyinmek istiyorsan giyin. Sınırlarını kendin çiz ve eşinin buna müdahale etmesine izin verme. Eşinin hassas noktalarını biliyorsundur ordan yürü, stratejik ol. Madem iyi bir insan, vicdanına seslen biraz. Çok yıprandım artık dayanamıyorum, psikolopa gidicem de, hatta git doktor ilaç yazdı kullanmalıyım ama bebeğimi emzirmeliyim de. Kavgayla çözemiyorsan diplomasi yolunu dene. Annesiyle veya başka yakın biriyle konuş. O konuşsun eşinle. Ama artık taviz verme lütfen....

Merak ettiğim tek şey var
Siz eşinizden bu kadar hayatını etkileyecek bir istekte bulunsaydınız eşiniz ne derdi?
Ben tahmin edeyim. Kabul etmezdi.
Siz neden ediyorsunuz ? Aşığız diye kendimizden ödün vermemeliyiz.
Ben sevdiğime sevdiğimi söylerek hissettiririm. Kendimden vazgeçerek değil.
Allah korusun şu an başka bir şey için boşansanız üzülmeyecek misiniz yıllarınıza ?
Lütfen ama lütfen kendiniz için yaşayın ve açılın.

kapanmak hayatta yapacağım en son şey helede bunu bı erkek ıstıyor dıye yapmak cok zor olmalı. o şekilde yasamak cok zor zira.. hareketlerın kısıtlanması sıcağı ne bileyim.. bence bı adamın her dedıgını yapıp da alıstırmamak gerekıyor.. çok dayanmıssın .. :/ bende ona karısırdım herhalde bırdaha soyle bısı gıyme hep bu gömlerklerden giy takke tak fln :)) sırf benı anlsın dıye :))

O

Öyle bir yazmışsınız ki kapanmak çok kötü bişey mis gibi ıyiki annemi dinlemedim kapanmadım kızım olsa kapanmasını istemem çok mu kötü bir davranış acaba :KK57:allahın emrettiği herşey bizim yararıma der başımın üstünde taşırım :KK36:
Kötü birşey demedim kapalı kişilere de saygı duyarım. Ben kendi üzerimden örnek verdim, yoksa komşunun kızı kapalı ayyy ne kötü gibi değil.
Benim ailemde annem, teyzelerim,halalarım ya da kuzenlerim hep açık ve bu yüzden benim yetistirilme tarzıma hiç uygun değil. Sizinkine uygunsa kapanın sanki size hakaret etmisim gibi bir tavırda yazmışsınız. Beni mutsuz eder ve evet kızımın da kapanmasını istemem bu benim görüşüm.

kapanmak hayatta yapacağım en son şey helede bunu bı erkek ıstıyor dıye yapmak cok zor olmalı. o şekilde yasamak cok zor zira.. hareketlerın kısıtlanması sıcağı ne bileyim.. bence bı adamın her dedıgını yapıp da alıstırmamak gerekıyor.. çok dayanmıssın .. :/ bende ona karısırdım herhalde bırdaha soyle bısı gıyme hep bu gömlerklerden giy takke tak fln :)) sırf benı anlsın dıye :))

Kapalı yaşamanın inanın hiçbir zorluğu yok aksine daha çok huzur veriyor insana... bende eskiden açıktım hemde tarzım çok farklıydı rockçılar gibi giyinirdim ama 22 yaşımda ilahi bir hisle birden kapandım çok şükür elhamdulillah... Allah herkese nasip etsin sıcaktan hiçde etkilenmiyorum çünkü güneş çıplak teni daha çok yakıyor:) diyeceğim şu ki istedikten ve Allah için yaptıktan sonra hiçbişey zor değil.

Herşeyden önce kendin istediğin için kapanmalıydın. Eş teşviki de önemli ama yine de sen de bitiyor iş. Eğer sırf eşin istedi diye kapanırsan ailede yetiştirilme faktörü var sıcağı var güneşi var önceki hayatında giydiklerinin rahatlığı var. Bunları kenara atıp sırf eşin istedi diye bi anda kapanmak seni bunaltır. Eşinin hal ve hareketleri ayrı konu onun dinle tesettürle alakası yok bildiğin abartmış bazı şeyleri. Umarım kararına ısınırsın ve nefsine karşı kazanan sen olursun. Allah eşinin kalbine de merhamet versin. Öbür türlüsü eziyet sana çünkü.

merhaba kk nın bayanları benim uzun zamandır içimde düşünüp daha kimseye paylaşamadığım bir sıkıntım var . Konuya direk giriyorum 24 yaşımdayım 3 yıllık evliyim eşimle 2011 den beri tanışıyoruz kendisini çok seviyorum huyu çok güzeldir tanıştığımızdan beri abdestli namazlı kendi zaten bu huylarını çok beğenmiştim ama çok kıskançtı tanıştığımızda ben liseye o üniversiteye gidiyordu ben o zamanlar etek giyiyordum pantolon giyermisin diye rica etmişti benim o zaman kıskanılmak hoşuma gittiği için kırmadım sonra bu böyle devam etti oje sürme onu giyme bunu giyme makyaj yapmayı çok severim makyaj yapma dedi havuzu olan bir sitede oturuyorduk havuza girme ben ne dediyse yaptım hep sevdiğimden neyse nişanlandık evlendik sonra eşimle ramazanda teravih namazlarındaki gidiyorduk tabi ben kapanıp gidiyorum (bu arada benim ailemde herkesin başı açık onun ailesinde de kayınvalidem de dahil olmak üzere başı açıktır ) kapanınca eşimin bana karşı bakışları değişti bana çok iltifatlar etti kapanmak sana çok yakıştı falan diye bende kendi kendime bir karar alıp kapandım yaklaşık 2 buçuk yıl oldu kapalıyım ama içimde bir türlü bu durumu kabul edemedim hep aklımın bi tarafında açılmak var annemin başı açık bizi görenler hep garipsiyor belki de bu durumdan sürekli aklımda lisede de kapanmak istemiştim annem hiç istememişti ama evlendikten sonra kararıma saygı duydu hiçbirşeymdemedi kapandıktan sonra kendimi daha yaşlı hissetmeye başladım eşim de kapandığım halde bana daha çok karışır oldu makyaj yapardım şimdi tabi kapalı olunca bi rimel sürsem bile belli oluyor istemiyor oda ama benim nefsim Hale’n istiyor evde tül perde bile kapalıyken çok yaklaşma perdeye diyor giymek istediğim yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum çok kıskanç eşinin ailesi Mersin’de oturuyor bilen bilir acayip sıcak biryer oraya gidince daha da daralıyorum balkona çıkarken bile karşıda kimse olmadığı halde beni kapattıkça kapatıyor kendi annesi ben kapandıktan sonra kapandı ama o balkona tişörtle evde giydiği kapriyle çıkıyor ben upuzun giyiyorum ona Bile bişey buluyor kapanınca daha iyi olur diye düşünüyordum ama daha beter kıskançlık yaptı biliyorum kapanmak Allah için yapılan bir ibadet ama ben sanki bunu eşim için yaptım Allah affetsin ve kapalılığın gerektirdiği hiçbirşeyi düzgün yapamıyorum açılmayı düşünüyorum ama sonra pişman olmaktan korkuyorum benim gibi olan varmı açılıp sonra pişman olan açılıp kapanmak istemiyorum bana bir akıl verin lütfen beni yargılamayın açılsam eşimi bu duruma nasıl alıştırcam Benin’le aynı durumda olan varsa lütfen yardımcı olun
Yani ne diyelim ki. Adam seni sevmemiş, seni sevdiği hale sokmuş. Sen de kendinden, kişiliğinden vazgeçmişsin. Şu andaki halinden memnun olman zaten mümkün değil. Ben açık ve kapalı tabirlerini sevmiyorum bu arada. Kocan dahil kimsenin sana başına örtü ört ya da o örtüyü çıkar demek haddi değil. Ama inan bana hiç bir erkek girdiği kabın şeklini alan kadınlara gerçekten saygı duymaz.

Araba ne alaka kuzum ?
Yallah arabistana dicem de onlar bile aştı bu durumu.
Biz bir ilcede yaşıyoruz büyük şehirde degil
Ama tabi bunla alakasi yok
Benim saçlarım sarıymış efendim herkes bana bakarmış. Sari kafamı alıp gidiyormusum herkes bakıyormuş bana alakayi kuramadim ama
Butun kadınların altinda araba var burda nerdeyse
Ne kuruyorsa kafasında gerizekali

Biz bir ilcede yaşıyoruz büyük şehirde degil
Ama tabi bunla alakasi yok
Benim saçlarım sarıymış efendim herkes bana bakarmış. Sari kafamı alıp gidiyormusum herkes bakıyormuş bana alakayi kuramadim ama
Butun kadınların altinda araba var burda nerdeyse
Ne kuruyorsa kafasında gerizekali
Biz de ilcedeyiz. Bizim de dar kot takintimiz var.
Ama araba alakasini kuramadim demekki seni araba da sexi buluyoruuu :KK73:

Bu gece araba da bulusalim mi de Safsarisin Safsarisin tepkisine göre anlariz :KK24:
Hahahhahahahahahhahahha :D
:D
Simdi bakacaklar bana kırmızı ışıkta
Sonra sikistiracaklar trafikte ,sagima girecekler
Onun derdi o bence
Burdaki barzo erkekler bayan soforlere boyle seyler yapabiliyor.
Terbiyesizlik işte
Bide bi kere sey demisti simdi hatirladim :D
Ben sana araba alcam fink fink gezcen sonra
Hayir benim gezmem neden dert oluyor bu adama anlamiyorum
Utanmasa benle kuafore bile gelicek
Cok kiskanc beni canta gibi yaninda gezdiriyor.
Evet heryere götürur Allah var.lokanta,cafe,park,hatta disco,marketler,migros,hastane ama yanimda kendisi de oluyor.
Kuafor hariç. :D

Kiz ben alisverise bile tek basima gidemiyorum avm ye. Biliyoe musun? Oda geliyor o aşağı katta takılıyor birseyler iciyor yiyor ben yapiyorum alisverisimi kiyafet makyaj vs sonra ortada bulusuyoruz eve beraber donuyoruz :D D Deve tabani

Gülüyorum ama hicte komik degil Aslinda sinir bozucu

Mesela ben kizkardesimle cafeye hic gitmedim
Ha izin verir mi tahminimce verir gidin tamam der
Ama basima gelcegi biliyorum. 1 saat otururum mesaj atmaya baslar naptın aşkım ne zaman geleyim alayim seni :( bitmedi mi askim :( nerdesin askim :( burdayim askimmmm :D

Hani ben huzursuz olurum . Sinemaya falan gitmeme izin verir ona da kendisi bırakır kendisi alır tahminimce

Henuz evlendik evleneli boyle birsey istemedim ama misal istesem bu sekilde olur sanirim :(

Back