• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yargılamadan yardım edin lütfen

Evet haklısın fitness salonu vardı bayan erkek karışık diye yollamadı ben ne salakmışım her dediğini yapmışım cidden şimdi o zamana dönsem asla yapmam annem bu durumu anlayıp beni uyarmıştı kızım bu çocuk çok kıskanç seni zorla kapatır felan demişti kadın haklıymış zorla yapmadı diyorum ama üstüm de hep bir baskı var annesine anlattığımda onlar da uyarıyor du eşimi hep ama bi fayda etmedi belki cidden hastalıklı bir hali var doktora gitmeyi teklif etcem benim anlamadığım beni o şekilde görüp beğenmesi sonradan kapatması madem kapalı seviyordun niye benim gibi süslü bir insana aşık oldu bunu da düşünüyorum çünkü eskiden dayım derdi sabah Ojenin birini sürer öğlen başkasını çıkarırdım kendimi çok güzel olarak bulmuyorum ama boyun uzun esmer gamzeli biriydim lisede manken diye seslenirlerdi saçlarımı hergün yapmadan çıkmazdım şimdi o halimden eser kalmadı annem bile benden daha bakımlı ki annem çalışan bir bayan ben şuan çalışmıyorjm

Ah be güzel kardeşim sen kendine ne yaptın böyle.
Bu dünyaya 1 kez geliyorsun,bu günlerinin tekrarı yok.
Bir de merak ettim bebeginiz kız mı erkek mi
Eğer kız ise ayni kaderi belki kat be kat fazlasini o da yasayacak diye üzüldüm şu an.

Seni anlayabiliyorum ben de 14 yaşında kapandım kendi isteğim dahilindeydi ama bir kapanınca geri açmadım ben iyiki de açmadım.
Sonuçta nefis var ortada mesela ben kapanalı 8 sene olmuş hâlâ saçlarım açık olsa nasıl olurdu diye düşünürüm, fiziğim cidden güzeldir uzun boylu zayıfım şu kıyafetleri ben giysem ortalik sallanırdı bile derim :KK70: Tırnak yapım da uzundur oje sürünce dikkat çeker şöyle bir bakarim ama dışarı çıkınca veya ibadet edecekken silerim. Ama açılır mıyım gerçekten tabiki hayır. Bu nefsin ve senin arandaki mücadele nefis tabiki açılmanı isteyecek uyup uymamak senin elinde. Allah'ın bizim kapanmamıza haşa ihtiyacı yok, ama öyle emrediyorsa öyle yapılır. İstemeyen de yapmaz. Eşim istiyor, beni kıskanıyor diye kapanılmaz. Allah istiyor diye kapanılır. Dediğim gibi nefis herkeste konuşuyor. Kendimden örnek verdim buraya kendimi açtım. Nefis tabiki ister. Manevi olarak da çok mutluyum mesela eşarp yapmaktan da uzun elbiseler giymekten de bir o kadar keyif alıyorum. Nefsin her istediğini yaparsak Allah katında gaflete düşeriz.
Şimdi oturun düşünün, ben ne için kimin için kapandım diye. Eşiniz için kapandiysanız nefsiniz galip gelecektir. Nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın, kapandığınız için manevi mutluluk göremedim sizde. Önce bunu bir tartın.

Haa bir de eşiniz sizi bu duruma sevdireceği yerde saçma sapan kıskançlıklarıyla soğutmuş. Ben şu an kapalıyım ama giyimime, tülün kaç cm gerisinden bakacağıma ne babam ne de eşim karışamaz. Kur'an okuyorum, kendim yorum yapıyorum. Benim aklım yok mu birileri bana yapma, etme diyor. Eş de olsa kimse kendini peygamber sanmasın. Burası arabistan değil. Bence eşiniz kıskanıyorum bahanesiyle her şeyi kendi lehine çevirmiş. Zamanında dur diyememişsiniz, şimdi çok zor.

Not: Burada yazan şeyler inançsız veya başka dinden insanların "biz gaflete mi düştük yaane" veya diğerlerinin "o zaman açıl madem öyle beğeniyorsun" tarzı yorumlara kapalıdır. Herkes istediğini giyinsin, istediğini yapsın beni ilgilendirmiyor. Konu sahibinin durumuna göre yorum yaptım. Sevgiler

Son düzenleme:
Bir taviz birçok tavize gebe olur. Siz de de bunu görmüş olduk. Eşinizin kiskanmasi hoşunuza gittiği için herseye tamam dediniz ve sonuç olarak artık Hayır deme gibi bir luksunuz yok gibi. Ben evlenmeden kapandim bunu kendi isteğimle yaptım açılma fikri hiç gelmedi aklıma ama bence sizin aklınıza takılan bu değil de Eşinizi doktora gidip tedavi olmasi için ikna etmek olmalı .

O daha da beter miş benim eşimin kendisi böyle ailesi falan bu şekil de değil nerden böyle oldu bilmiyorum bide ben hiç böyle yetişmedim babam hiçbirşeyime karışmaz çok mordern görüşlü biridir böyle çok zoruma gidiyor cidden
Benimde annem kısıtlar babam karıştırmazdı daha babam saç boyası makyaj malzemesi alırdı açıldım babam hiç farketmedi garipsemedi bile

Eşininki bi rahatsızlık aşırı koskanç baya ileri derece maksat kapanman din falan değil onun için maksatı seni kimse görmesin hatta yüzüne peçe de taktırır yakında çünkü sen heri istediğini yapmışsın yapıyosun oda bundan güç alıyo daha da istiyo

Canım eşime bunu çok söyledim bak kapandım daha fazla üzerime gelme diye ama yok herşeye daha karışır başımı kapattığımda bile gelir kontrol eder bi yeri gözüküyormu diye Doğum yaptım geçen hafta beni bezdirdi hastane de bile gelip gidip bi yerim açıldı mı diye bakıyor ben sezeryan olmuşum emzirirken ölüyorum zaten o Hale’n bi tarafım açılmışsa laf ediyor su başını kapat falan diye hastane de ztn doktorlar her tarafımı görüyor ama anlamıyor
Seni anlıyorum ,keşke hazır oldugunda başını kapatsaydın ama yine de Kapanmak sana yük olmasın sakın. Kapanınca hayattan kopmuyorsun.. Kıskançlık konusuna gelince,evliligin ilk zamanlarında böyle seyler genelde oluyor önceden tanısmıs olmanız bir seyi degiştirmez.. ama zamanla normale dönüyorlar benim eşimi gördüm yazdıklarında ama su an daha iyi çok şükür. Biz de 3 yıllık evliyiz. Bu arada eşine hakaret edilmesine izin verme bence, saçma sapan gereksiz yakıştırmalar var..

Esinize taviz üstüne taviz vermişsiniz ve maalesef o da aldıkça daha fazlasıni istemiş... Kendi rizanizla ve Allah rızası için kapanmayip sadece eş kişisi istedi diye kapanmak ne kadar doğru bilmiyorum... Eşinizin ahiretiniz için kapanmanizi istediğini hiç zannetmiyorum... Ben de kapaliyim tamamen Allah rizasi için kapandim ve hala makyajda yaparim... Yani bundan sonrasında sizi çok sıkmasina izin vermeyin ,perdeye yaklaşma demeye bile getirmiş olayı... Bu gidişata bir dur demelisiniz... Hii basortusu konusunda acilin ve ya acilmayin kimse diyemez size... Onun vebalini kim almak ister ki... Ama nacizane tavsiyem basortusuyleyken de gayet bakımlı ,şık ve kendine özgüveni olan biri olabilirsiniz...

Geleneksel Türk kültürü evliliği ve hemen akabinde çocuk sahibi olmayı bir statü gibi empoze ediyor da ondan:/
Evlenirsen toplumda söz sahibi oluyorsun ayrıcalıklı oluyorsun vs gibi bir bakış açısı var.
Kızlarımız da bu statüyü kaybetmemek adına tavizler veriyor, kölelesıyor...
Sinekkadar kocam olsun,o da başımda bulunsun hesabı
Sadece o da değil, maalesef kızlar erkek arkadaşları uğruna ailelerini dahi kaybetmeyi göze alıyor ama sevgililerinden asla vazgeçmiyorlar, anne babanın öngörülerini bile dikkate almıyorlar ve adamı kaybetmemek için ne derse kabul ediyorlar, mantık yok oluyor, oysa en çok evlenirken mantığa ihtiyacımız var.

O
Ben de zamanında kapanmayı çok düşmüştüm eşimden dolayı. Onun kız kardeşi ve annesi kapalı, kapansam onlar bile mutlu olur eminim :) ama ben o şekilde büyümedim, ailemde tek bir kapalı yok. Eğer kapansaydim bu beni çok mutsuz ederdi, simdi iyiki annemi dinledim ve kapanmadim diyorum.
Bence aile olarak bu konularda farklı büyütülmüş kişilerin 20li yaşlarda kapanmaması gerek biraz fevri karaf gibi oluyor. Kaldı ki benim vir kızım var ve kapanmasını asla istemem.
Öyle bir yazmışsınız ki kapanmak çok kötü bişey mis gibi ıyiki annemi dinlemedim kapanmadım kızım olsa kapanmasını istemem çok mu kötü bir davranış acaba :KK57:allahın emrettiği herşey bizim yararıma der başımın üstünde taşırım :KK36:

Evet haklısın fitness salonu vardı bayan erkek karışık diye yollamadı ben ne salakmışım her dediğini yapmışım cidden şimdi o zamana dönsem asla yapmam annem bu durumu anlayıp beni uyarmıştı kızım bu çocuk çok kıskanç seni zorla kapatır felan demişti kadın haklıymış zorla yapmadı diyorum ama üstüm de hep bir baskı var annesine anlattığımda onlar da uyarıyor du eşimi hep ama bi fayda etmedi belki cidden hastalıklı bir hali var doktora gitmeyi teklif etcem benim anlamadığım beni o şekilde görüp beğenmesi sonradan kapatması madem kapalı seviyordun niye benim gibi süslü bir insana aşık oldu bunu da düşünüyorum çünkü eskiden dayım derdi sabah Ojenin birini sürer öğlen başkasını çıkarırdım kendimi çok güzel olarak bulmuyorum ama boyun uzun esmer gamzeli biriydim lisede manken diye seslenirlerdi saçlarımı hergün yapmadan çıkmazdım şimdi o halimden eser kalmadı annem bile benden daha bakımlı ki annem çalışan bir bayan ben şuan çalışmıyorjm
Bu söylediklerinizi aynen eşinize söyleyin kendinizi ifade etmekten çekiniyorsunuz sanki tepki vermesinden mi korkuyorsunuz?

Daha geçen gun internetten cok severek dar kesim 2 tane elbise aldım. Dolabimda oyle bir parça yoktu moda olan diger uzun salas elbiseler vardi
1 kez giydim plaj+cafe karışık bir yere. Ordan çıkınca baska bir yere gitmek istedim götürmedi beni elbisem darmis bilmemne. Eve getirdi. Bu arada 45 kiloyum kimse dönüp bakmaz bence.
Dogal olarak diger elbiseyi hala giyemedim zavallim duruyor öylece
Simdide tasinacagiz istedigim semt sehir ici herkes bana bakarmış ve ben cok gezermişim orada çarşıda diye tartışma çıkartıyor tasinmiyor istediğim yere.
Kıskancmis araba surdurmezmis bir de bana
Sorsan Kur-an dan bir ayet bilir mi? Hayır. Ramazanda da ickiyi lomburdetir.. içer.
Yani bu kafa yapısı birazda din meselesi degil
Çıldırıyorum. Allah sana kolaylik versin cok taviz vermissin bacim kiskanc erkegin ne demek oldugunu cok cok iyi bilirim yaşıyorum bizzat her gun
Hatta az evel pijamayla terasa çıktım kimse yok bizi goren gorme ihtimali de yok yinede iceri giyip ustume elbise giydirtti icimde sutyen yoktu.
Ustelik sen biliyormussun nasil kiskanc oldugunu ben bilmiyordum da nisanliyken karıştığını hatirlamiyorum
Kinder süpriz .....
Araba ne alaka kuzum ?
Yallah arabistana dicem de onlar bile aştı bu durumu.

Sadece o da değil, maalesef kızlar erkek arkadaşları uğruna ailelerini dahi kaybetmeyi göze alıyor ama sevgililerinden asla vazgeçmiyorlar, anne babanın öngörülerini bile dikkate almıyorlar ve adamı kaybetmemek için ne derse kabul ediyorlar, mantık yok oluyor, oysa en çok evlenirken mantığa ihtiyacımız var.
Maalesef aynı şey genç erkekler için de aynı... 17 yaşında bir erkek kardeşim var sevgilisi var ve şimdiden evlilik hakkında konuşuyorlar... Daha çok erken degilmi evlilik hakkında konuşmak için diyince bana kızdı seni de herkesi de karşıma alırım diye... Çocuk yaşta konuştukları şeyler çok uzuyor beni... Ve sevgilisi şimdiden gelin görümce ,gelin kaynana tribinde... Biz ciddiye almıyoruz diye kardeşimi doldurup doldurup evdekilere saldırtiyor... Yani bunları yaptıran hormonlar mi ne bilmiyorum... Çocuksunuz,gencsiniz bunu doya doya yaşayın di mi... Bence 17 yaşındaki çocukların tek kaygısı eğitim hayatları olmalı...

Maalesef aynı şey genç erkekler için de aynı... 17 yaşında bir erkek kardeşim var sevgilisi var ve şimdiden evlilik hakkında konuşuyorlar... Daha çok erken degilmi evlilik hakkında konuşmak için diyince bana kızdı seni de herkesi de karşıma alırım diye... Çocuk yaşta konuştukları şeyler çok uzuyor beni... Ve sevgilisi şimdiden gelin görümce ,gelin kaynana tribinde... Biz ciddiye almıyoruz diye kardeşimi doldurup doldurup evdekilere saldırtiyor... Yani bunları yaptıran hormonlar mi ne bilmiyorum... Çocuksunuz,gencsiniz bunu doya doya yaşayın di mi... Bence 17 yaşındaki çocukların tek kaygısı eğitim hayatları olmalı...

Maalesef ergenlik döneminde hormonlar baskın oluyor, ah ah evliliği evcilik sanıyorlar, daha ortada bir meslek yok, çalışmak bir evin sorumluluğunu almak nedir bilmiyorlar, evlilikten bahsediyorlar, kardeşiniz çalışmıyorsa yaz tatilinde sokun bir işe, annenize de söyleyin aldığı paranın yarısına el koysun, e oğlum evleneceksin para lazım, kıza takı, mobilya, düğün yapılacak desin, tepki göstermek yerine böyle bir tutum bir süre sonra bezdiriyor çocukları, belki kardeşinizde de işe yarar.

Eşler arasında "bu benim bedenim benim kararım" diye keskin bir cümle kullanılamaz bence.
Eş,eşinin bedeni üzerinde fikir belirtme hakkına sahiptir.
Fikir belirtme...
Rıza...
İstek...
"Yapacaksın,edeceksin" gibi dayatmalar değil yani.

Saç,sakal,bıyık, kıyafet,çorap,ayakkabı,saat,gözlük vs birbirimize müdahale edemeyeceksek benim için "eş" olmamışız demektir.

Bir erkek karısının kapanmasını isteyebilir.
Bunu Allah rızası,emri olduğu için istiyorsa benim için artı puan.
Ama böyle kıskançlıktan gözü dönmüş gibi, sadece kapansın da kimse görmesin mantığı ile yapıyorsa,sorsan iki kelam dini bilgisi yoksa ona saygı duymam açıkcası.

Biz tesettürlüler öcü değiliz.
Her türlü özgürlüğümüz de mevcut evvelallah.
Ferace giyiyorum.
İstediğim gibi eşarp,şal takıyorum.
Çok da güzel giyinirim,mutluyum onun içinde.
Kafamın kesileceğini söyleseler başımı açmam.
Hamd olsun bu şuurla örtünüyorum.
Ben de "benim için kapalı-açık farketmez" diyen bir adamla evlenmezdim mesela.
Farketmeli,kapalı olmam önemli olmalıydı.
Ama sebebi kıskançlık değil,dini hassasiyetler olmalı.

Siz de bu şekilde mutlu değilseniz,mutlu olacağınızı yapın.
Kapanmış birine açıl demem.
Biraz olsun sevebilme ihtimaliniz varsa onun üzerine gidin derim.
İstediğiniz kıyafetleri giyin.
Çok mu seviyorsunuz makyajı.
E abartmayacak şekilde yapın.
Nefsinizi köreltin biraz.
Hakkınız olanı alın eşinizden.
Siz de insansınız,bireysiniz,kulsunuz.
Allahın kulu...
Eşinizin değil.
Eş önemli,rızası,fikri önemli ama sizi hiçe sayması yok etmesi kabul edilebilir değil.
Psikolojiniz daha da bozulursa hasta olursunuz.
İnsanın dış görünüşünden memnn olmaması korkunç bir şeydir

Senin zaten içinde olmadığı için dediğin doğru. Allah için değil eşin için kapanmışsın. hiçbir anlamı yok. sevabı da kalmamış. eşinize durumu açıklayın ve örtüyü çıkarın. ancak kolay kolay kabul edeceğini sanmıyorum.

Maalesef ergenlik döneminde hormonlar baskın oluyor, ah ah evliliği evcilik sanıyorlar, daha ortada bir meslek yok, çalışmak bir evin sorumluluğunu almak nedir bilmiyorlar, evlilikten bahsediyorlar, kardeşiniz çalışmıyorsa yaz tatilinde sokun bir işe, annenize de söyleyin aldığı paranın yarısına el koysun, e oğlum evleneceksin para lazım, kıza takı, mobilya, düğün yapılacak desin, tepki göstermek yerine böyle bir tutum bir süre sonra bezdiriyor çocukları, belki kardeşinizde de işe yarar.
Ben de aynı fikirdeyim... Çünkü tanıyorum sorumlulugu kolay kolay kaldırabilecek bir çocuk değil... Ama annem evde dursun zaten sınav stresini yeni atlattı diye düşünüyor... Aksine evde durmayıp dışarda gezme peşinde... Annem bu dönemi sancısız atlatmak için sürekli alttan aliyor inşallah iyi olur...

Başkası için yaşarsan böyle olur...
İnançlı biri bunu kul için değil inandığı emrine uymak istediği için allah için yapmalı..
Kapalılık konusunda Allahın koyduğu kurallar vardır...
Böyle saçma sapan adamların koyacağı kurallara uyup içten istemeyince kapan açıl kapan açıl..
Manasiz bir hâl alıyor...
Alanına bu kadar müdahale ettirmek niye?

Back