Yargılamadan yardım edin lütfen

O kadar çok taviz vermişsiniz ve bunu normale dönüştürmüşsünüz ki, eminim şuan bu fikri eşinize söyleseniz kıyameti koparacak. Şiddete eğilimi var mı? Ne boyutta bu kıskançlık? Söylediğini yapmadığınızda neyle karşılaşırsınız?

Kapalılık için;
-Başkası için kapanmayın.
-Annenizin açık olması sizin kapalı olmanız zerre kadar önemli değil.
-Kapalılık Allah rızası için yapılmazsa sıcakta bunaldığınızla kalırsınız.
-Tekrar kapanmak gibi bi niyetiniz olacaksa kesinlikle açılmayın.

Kocanızın kıskançlığı da ya sizi ya evliliğinizi bitirecek. Bir adım atmak zorundasınız ilerlemeden.

Dimplesbaby bu yorumu dikkate al lütfen. Kapanmak açılmak tekrar kapanmak senin bileceğin şey. Bence hiç sorun değil nasıl mutluysan öyle yap ama eşini doktora götür. Eşini açılmaya ikna edemezsin gibi duruyor.

Kapanmasaydiniz eşiniz birşey demezdi ama şu anda açılırsanız eşiniz tepki gösterir ve huzurunuz kaçar.

Bence bu duruma adapte olmaya çalışın..

Başkası istiyor o mutlu olsun diye mutsuz olduğunuz bir hayatı yaşıyorsunuz farkında mısınız? Yerinizde olmayı asla ama asla istemezdim, bir kere geliyoruz dünyaya bırakın şu erkek mutlu etmeye odaklı yaşamayı kendi kalbinize göre yaşayın, o psikolojik sorunları olan eşinizi de tedavi ettirin lütfen kendiniz için.

Bu ince çizgiyi gördünüz de bana söylemiyorsanız küserim

kapanıp açılırsam pişman olurmuyum demen bıle bunu benımsemişsin demektir.vıjdanın el vermıyor.kararsız kalman bıle guzel bişey..açılma konusunda kestırıp atamıyorsan eş değil kendı vıjnaın el vermıyor.kayınvalıden öyle çıkıyor ama doğru yapmıyor.balkon,pencereye cıkarken dıkkat etmelısın tabıkı.buna eşinin değil senın dıkkat etmen gerekıyor.. amaaa eşinin herşeye mudahele etmesi senı sıktığı için bırazda ınada bınıyor sanırım.eşinle konuş 'bu içten gelen birşey ve ben her ne yapacaksam Allah rızası için yapmak ıstıyorum,bu kadar mudahele bende huzur bırakmıyor' dıyebılırsın.şayet anlarsa seni ! açılma kararından vazgecersın.sıktığı için bu durumdasın sende.dınımız hoş görü dını senı zorlamamsı gerekıyor..uslubu çok yanlış.daha yapıcı ve olumlu yaklaşmalı sanakı kul olarak uymamız gereken farzdan ıbadetten uzaklaşmayasın,soğumayasın..nefse ağır gelen şeylerı yapmak da çok zor olur.zaman vermesını iste eşinden.çunku zamanla aşılıyor bunlar.bende ılk başta kapnadığımda makyaj,dar pantalon gıyıyordum..şimdi hep etek ve bol gıyınıyorum.makyaj yapmıyorum senelerdir..uygun kapanıyorum fakat renklı gıyındiğim için içim çok huzursuz..nesfsıme hakım olupta feracayeye gecemıyorum.hep bu yonde düşün tam aksını düşün..eşinlede mutlaka konuş.normal değil.gereknı yaptığın halde boyle yapması abartı.

Canım sen şuan gerçekten bunları dert etme. Bu gün çözülmesi gereken acil bir mesele değil. Sen lohusasın. Eşinde bu dönem lohusasın bahanesi ile seni ciddiye almıyor. Daha sonra konuşursun. Açılmak, kapanmak senin bileceğin iş. Önce kesin kararını ver. Eşine bu kararı bildirirsin. Onunla tartışacağın bir karar değil bu.
Sakin ol şuan üzme kendini.

çok merak ediyorum havuzlu sitede otururken babanız o havuza girmeyeceksin dese kabul eder miydiniz? ergence kapı pencere çarpar trip atardınız. ama elin oğlu deyince yapıyorsunuz ve hala yapmaya da devam ediyorsunuz. nefes alam dese nefesiniz tutmanın yollarını arayacaksınız. bu kadar alışmışlıktan sonra geri adım atacak hali yok adamın. bence bu olay siz rest çekmedikçe çözümsüz. siz de o resti çekmezsiniz.

Canım yeni doğum yaptığın için böyle hissediyorsun. Doğum yaptıktan sonra ben de böyle ağlıyordum ben bir daha çocuk istemiyorum eşim istiyor beni anlamıyor zorluyor diye arkadaşıma anlatmıştım. Ben de kapana kısılmış gibi hissediyordum. Halbuki eşimle konuşunca bana sen bilirsin istemiyorsan dedi sadece. Yani diyeceğim o ki kafanda şu anda biraz büyütüyor olabilsin. Aradan bir süre geçsin eşinle konuş. Madem seviyorsunuz birbirinizi eminim ortak bir yol bulursunuz.

Evet haklısın fitness salonu vardı bayan erkek karışık diye yollamadı ben ne salakmışım her dediğini yapmışım cidden şimdi o zamana dönsem asla yapmam annem bu durumu anlayıp beni uyarmıştı kızım bu çocuk çok kıskanç seni zorla kapatır felan demişti kadın haklıymış zorla yapmadı diyorum ama üstüm de hep bir baskı var annesine anlattığımda onlar da uyarıyor du eşimi hep ama bi fayda etmedi belki cidden hastalıklı bir hali var doktora gitmeyi teklif etcem benim anlamadığım beni o şekilde görüp beğenmesi sonradan kapatması madem kapalı seviyordun niye benim gibi süslü bir insana aşık oldu bunu da düşünüyorum çünkü eskiden dayım derdi sabah Ojenin birini sürer öğlen başkasını çıkarırdım kendimi çok güzel olarak bulmuyorum ama boyun uzun esmer gamzeli biriydim lisede manken diye seslenirlerdi saçlarımı hergün yapmadan çıkmazdım şimdi o halimden eser kalmadı annem bile benden daha bakımlı ki annem çalışan bir bayan ben şuan çalışmıyorjm

ah vah etmenin faydası yok. ya boşanmayı göze alıp hayatınızın iplerini elinize alacaksınız ya da böyle baskı ve kıskançlıkla yaşamaya devam edeceksiniz.

Geleneksel Türk kültürü evliliği ve hemen akabinde çocuk sahibi olmayı bir statü gibi empoze ediyor da ondan:/
Evlenirsen toplumda söz sahibi oluyorsun ayrıcalıklı oluyorsun vs gibi bir bakış açısı var.
Kızlarımız da bu statüyü kaybetmemek adına tavizler veriyor, kölelesıyor...
Sinekkadar kocam olsun,o da başımda bulunsun hesabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…