Yargılamadan yardım edin lütfen

Cok uzucu bir yorum olmuş.

Ben başlığı görünce aha dedim biri evli bir adamla beraber. Çok seviyorum modunda, kadını boşanmaya nasıl ikna ederiz falan diye soruyor.. :) ben yargılanacak birşey görmedim, yalnız eşin kıskanç değil psikopat, onu da belirteyim.

Bu konu dinle veya tesettürle ilgili değil kesinlikle

Koca aşırı kıskanç, 1cm2si görünmesin diye git kapan diyor dinle bir alakası yok

Konu sahibesi de kocası istediği için kapanıyor yine dinle bir alakası yok

Ben burda Allah rızası veya din adına yapılmış bir şey görmüyorum, ruh hastası bir erkek ve kocişsever beyimbilironederseolur bir kızcağız var o kadar

Zaten bunu tartışmanın yeri burası değil . Yazımı dikkatli okursanız ben bir yönlendirme yapmadım . İnanışımı ve fikrimi söyledim . Kendim kapalı değilken kimseye illede böyle yap diyemem. Kuranda kapalılık yok , klasik bir yorum olup hiç sevmediğim bir cümledir . Bu konuya hiç girmeyelim. Size şu konuda katılabilirimki herkes seçiminde özgürdür

Aynen katılıyorum, imkanı olsa kocası esini pakete sarıp öyle gezdirecek yanında.

Konu sahibi valla ne yapacaksın bilemiyorım ama senin durumun üzerinden, bekarlara, nişanlılara şunu söylemek istiyorum; kıskanç insanla ömür geçmez. Huzur bozulmasın diye adamların her dediğini yaparsanız kendiniz olmazsınız bir daha asla. Siz tamam dedikçe hep daha fazlasını isterler. Lütfen istemediğiniz birşeyi sırf o istiyo diye, ya da daha çok sever ilgilenir diye kabıl etmeyin. Kendinizi istemediğiniz hiçbir kalıba sokmayın. Sevgili konu sahibi sende umarım mutlu olursun.

Hanımlar,
uyarımı yineleyeyim zira cidden aslında aşırı kıskanç bir eşin baskısına maruz kalan genç bir kadın var karşımızda, derdine çare bulsun istiyorum, eminim siz de bunu istiyorsunuz, konusu dini içerikler nedeniyle kapansın istemem, yorumlar hastalık derecesindeki bu kıskançlığa çözüm üzerine olursa daha iyi olur.

Bende yıllar once başörtülü degıldım..
Eşimin ailesi çok baskı yaptı eşime ve bana... Fakat Kapanmadım... eşim ailesi istedigi ıcın eşim bana..
Dışarı cıkarken acarsin eve girerken kapatırsın diyerek( sozum ona ara buluyordu)
Ama kapanmadım..
Taki 99 depremini yasayana kadar..
Kapandıktan sonra cok farklı bır yaşantım oldu ama hıc acılmak gelmedi aklıma..
Daha bır oturaklı guluşume dıkkat eden bırı olmuştum..
Sonrasında sigara ıcmeyi bıraktım.. Kuran_ı kerim okumayı ılerlettım..
Ne acıdır ki o gune kadar namaz kılmayı bilmeyen ben namaz kılmayı öğrendim.. cok şukur.. Sohbetlere giderdim aksatmadan.. Şimdı eskisi gibi sohbetlerim yok.. Kapalılıgım aynı degışmedı elhamdülillah.. Ama yinede ılk kapanış gibisi yok.. Uzuluyorum bu halime.. Vesvese cok kotu bır sey.. aldımı seni ele.. donuşu zor oluyor geriye. .
Lutfen yenilmeyın kotu nefsinize..
Rabbim kapanmayı nasıp etmiş devam edin..
Sız açılsınanız dahi.. Sızınde bildiginız gıbı eşinizin kıskanclıkları bitmeyecek.
Dıyorsunuz ya hani.. sankı daha cok kıskanır oldu.. İşin aslı oyle degıl.. Nefsınız sızı ele alıyor aslında.. Dıkkat edin.. Allah a emanet olun.

Ben kırk yılın başında, giydiğim herhangi bir şey yüzünden rahatsız edilebileceğimi düşündüğüm bir semte giderken kırk defa düşünüyorum. Ruhum daralıyor, mutsuzluk çöküyor başkalarına göre giyinmek zorunda kalacağım diye. Siz 7/24 her şeyinize karışan bir adamla nasıl evlilik kararı alabiliyorsunuz?

Üzgünüm ama hatayı başında yapmışsınız. Böyle hasta bir adam kendi kendine düzelmez. Doktora gitmeye ikna olacağını da sanmıyorum. Açılmak için onu ikna etmek zorunda da değilsiniz ayrıca. Ya göstereceği tepkiyi göze alıp istediğiniz gibi giyinip yaşayacaksınız ya da böyle devam edeceksiniz.

Meselenin açıklık-kapalılık ile zerre ilgisi yok...
Tercihleriniz sizi baglar ama siz hayatınızı daimi bir baskı altında yaşıyorsunuz.
Eşiniz size saygı duymuyor, güvenmiyor, artık kendi hayal dünyasında nasıl hastalıklı düşünceleri varsa size böyle hayrı dar ediyor.

Sizin hatanız sindirmeden, bir başkasını memnun etmek için böyle büyük bir karar vermeniz olmuş...
Gençliğinizden beri her şeye eyvallah etmişsiniz. Adam da dozu arttırarak devam etmiş...
bence eşinizi aile terapisti falan bahanesiyle psikoloğa götürün tedavi olsun...

Okurken daraldım. Siz bu adama bu zamana kadar nasıl tahammül ettiniz? Kusura bakmayın eşiniz hiç normal değil. Acil tedavi olması lazım

Eşinizin sorunu paranoya seviyesinde kıskançlık bence de. Açıkken de elbette dikkatli giyiniyordunuz ama hadi yine de kıskandı diyelim, kapanmışsınız hala ne istiyor. Psikiyatriye gitmeye ikna edin,ben gidicem sen de yanımda ol diyin,ona da randevu alın, birlikte girin, kendi derdinizden bahsederken eşinizin sorunundan da bahsedin konu açılsın böylelikle. Belki doktor söylerse farkeder normal olmadığını.

Üzücü mü? Sırf tekrar açıldığı icin mi üzücü oluyor?

Yahu kadın mutluyum diyor. Hâlâ üzücü diyorsunuz. Bu kadar da dar görüşlü olmayın rica ediyorum ya.
Sıze yorum yaptıgımı hatırlamıyorum..
Ayrıca oradakı ınce cızgıyı anlamayıp.. farklı bakış acısı olarak algılayıp.. Beni dar goruşlu (olabılırımde ayrıca) olarak nıtelendırmenız ayrı bır saygısızlık.. Sıze cok şey yazmak isterdim faka kadınlar kulubunun kurallarını yıkmayacagım..

Eşiniz bir doktorla görüşse daha iyi olur. Bu kadar kıskançlık anormal. Kapanıp açılma durumunu da hiç bir şekilde eşinize kabul ettirebileceğinizi sanmıyorum. Zaten hayatınızın en deli dolu olma dönemini sadece eşinizi mutlu etmek için geçirmişsiniz. Öyle alıştığı için de sizin düşüncelerinize değer verecekmiş gibi durmuyor. Bu sıcakta doğum yapmış kadını darlamak da ayrı bir zihniyet zaten.

İnce çizgi dediğiniz nedir allasen?

Bir platformda yorum yapıyorsanız her insana cevap hakkı doğar diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Sizin adınıza çok üzüldüğümü de belirtmek isterim. Yazacaklarını kuralları çiğnemek dışında başka ifade biçimi ile anlatamamak zor bir durum olsa gerek. Tekrar yineliyorum bu kadar dar görüşlü olmayın. :))

Eşinizin açılma isteğinizi olumlu karşılayacağını düşünmüyorum. Bu işin sonu evliliğinizin bitmesi bile olabilir. Göze alıyorsanız sorun yok.

Ha psikolojik destek alır, düşünceleri değişirse ne ala. Bu şekilde size hayatı zindan etmeye hakkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…