Kapalı olmanın Allah’ın emri olduğunu bilen , buna inanan ve dini vecibeleri yerine getirmeye çalışan açık bir kişi olarak şunu söyleyebilirimki ; eğer birgün olur ki kapanma fikri içime yerleşirse , bunu hiçkimse için değil sadece Allah için yapmak isterim ve bu kararı uygulamaya geçirirsem de bir daha açılmak istemem. Bu çok önemli bir karar ve bence deneme yanılmaya da açık değil . Ama tabi şu an dini açıdan bilinç sahibi olduğum için böyle söyleyebiliyorum. Siz küçük yaşlarda bunları yaşadığınız için yanılgıya düşmüş olabilirsiniz . O yüzden size açıl veya kapalı kalın diyemem ancak inanan biri olarak kendimi sizin yerinize koyarak şunu söylemek isterimki , eğer kapalılığa inanıyorsanız ve bu konuda bunca yol katetmişken, açılmak yerine eşinizin sorunlarını çözün. Evdeyken , balkona çıkarken falan , perde kapalıyken falan tavırları çok abartı ve sağlıksız . Ben hiç kapalı olmadığım için bilmiyorum ama kapalı arkadaşlarım her mevsime uygun kıyafet , örtüyle gayet rahatlar. Hiç sıcaktanda şikayet etmezler . Takdir sizin