• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yargılamadan yardım edin lütfen

Yok eşim öyle değil ailesinde namaz kılmaya ilk o başladı ztn eşimin arkadaşı vefat etmişti ondan çok etkilenmiş ailesin de de çok kapalı Yok hatta bizim taraftan daha açıklar ablası falan da açık denize gider bikini falan giyer tabi evli olduğu için. Ona karışamaz bazen laf eder ama ben karışma ablana derim eskiden ablasını da kıskanırmış ama bana takık
Eşiniz in ailesiyle pek fikirleri uyuşmuyor herhalde ama bence oturun düzgün bir dille konuşun bence hani sen istedin tamam bende kapandım ettin ne dediysem yaptım ama sende oraya gitme buraya gitme cama yaklaşma balkona öyle çıkma falan bunları asmanız lazım biryere çıkarken gelip seni kontrol etmesi çok sacma

Cama yanaşma nedir yahu okadarda abartilmazki tamam kadın kapanmis etmiş bukadar abartilmamamsi gerekir bence
Ben açılsam da böyle yapacak benim eşimin kıskançlığından kurtulmam lazım sanırım önce napsam bilemedim daha önce de çok kavga ettik üzerime çok gelme dedim neyse arrık şu evdeki misafirler gitsin öyle konuşcam bir daha

Valla ne diyim canm allah yardımcın olsun bukadar abartmasa keşke peki esin sohbetlere falan katiliyormu

Adamın derdi din değil ki siz hala sohbet6diyorsunuz. Din olsa karısına baskı yapmayı bırakırdı peki bırakmış mı? hayır! Adam bildiğin sorunlu siz de onun bu davranışlarını din altında normallestiriyorsunuz sanki.

Hem kapalı bir es istiyorsa açık biriyle evlenmeseymis. Gözü körmüymüş de görmemiş hey allahım

işte dediğim gibi ya içi pis yada o dediğin sohbetleri abartmış.
hasta da olabilir gerçi.
Abarttiina göre birşey var yani normal olamaz bende kapalıyım eşinde bende baya duskunuz emirlere kapamalara vs dikkat ediyoruz çok ama benim eşim bukadar sıkmaz beni yani

Eş kadinini din konusunda uyarmaya hukumludur cunku biz onlara emanetiz
1.Kendi aklım mantığım var çok şükür.

2.Kendimden başka kimseye emanet değilim, kimseye ait de değilim.

3.Kendi günahlarımdan da ben sorumluyum herkes rahat olsun.

Bu bir hakaret değil öyle algılamayın isterim. Ama eğer böyle düşünüyorsanız siz çok cahil bir insansınız.

Bence öncelikle açılma belki sen halinden mutlusun ama bu adamın bu takıklığı sürekli üstüne gelmesi seni kapalılıktan uzaklaştırdı ? Önce eşinize net bi sınır koyun öyle bi bakın hala istemiyorsanız o zaman açılmayı düşünürsünüz. Ki sanmıyorum eşiniz sizi rahat bıraksa açılmazsınız bencr

merhaba kk nın bayanları benim uzun zamandır içimde düşünüp daha kimseye paylaşamadığım bir sıkıntım var . Konuya direk giriyorum 24 yaşımdayım 3 yıllık evliyim eşimle 2011 den beri tanışıyoruz kendisini çok seviyorum huyu çok güzeldir tanıştığımızdan beri abdestli namazlı kendi zaten bu huylarını çok beğenmiştim ama çok kıskançtı tanıştığımızda ben liseye o üniversiteye gidiyordu ben o zamanlar etek giyiyordum pantolon giyermisin diye rica etmişti benim o zaman kıskanılmak hoşuma gittiği için kırmadım sonra bu böyle devam etti oje sürme onu giyme bunu giyme makyaj yapmayı çok severim makyaj yapma dedi havuzu olan bir sitede oturuyorduk havuza girme ben ne dediyse yaptım hep sevdiğimden neyse nişanlandık evlendik sonra eşimle ramazanda teravih namazlarındaki gidiyorduk tabi ben kapanıp gidiyorum (bu arada benim ailemde herkesin başı açık onun ailesinde de kayınvalidem de dahil olmak üzere başı açıktır ) kapanınca eşimin bana karşı bakışları değişti bana çok iltifatlar etti kapanmak sana çok yakıştı falan diye bende kendi kendime bir karar alıp kapandım yaklaşık 2 buçuk yıl oldu kapalıyım ama içimde bir türlü bu durumu kabul edemedim hep aklımın bi tarafında açılmak var annemin başı açık bizi görenler hep garipsiyor belki de bu durumdan sürekli aklımda lisede de kapanmak istemiştim annem hiç istememişti ama evlendikten sonra kararıma saygı duydu hiçbirşeymdemedi kapandıktan sonra kendimi daha yaşlı hissetmeye başladım eşim de kapandığım halde bana daha çok karışır oldu makyaj yapardım şimdi tabi kapalı olunca bi rimel sürsem bile belli oluyor istemiyor oda ama benim nefsim Hale’n istiyor evde tül perde bile kapalıyken çok yaklaşma perdeye diyor giymek istediğim yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum çok kıskanç eşinin ailesi Mersin’de oturuyor bilen bilir acayip sıcak biryer oraya gidince daha da daralıyorum balkona çıkarken bile karşıda kimse olmadığı halde beni kapattıkça kapatıyor kendi annesi ben kapandıktan sonra kapandı ama o balkona tişörtle evde giydiği kapriyle çıkıyor ben upuzun giyiyorum ona Bile bişey buluyor kapanınca daha iyi olur diye düşünüyordum ama daha beter kıskançlık yaptı biliyorum kapanmak Allah için yapılan bir ibadet ama ben sanki bunu eşim için yaptım Allah affetsin ve kapalılığın gerektirdiği hiçbirşeyi düzgün yapamıyorum açılmayı düşünüyorum ama sonra pişman olmaktan korkuyorum benim gibi olan varmı açılıp sonra pişman olan açılıp kapanmak istemiyorum bana bir akıl verin lütfen beni yargılamayın açılsam eşimi bu duruma nasıl alıştırcam Benin’le aynı durumda olan varsa lütfen yardımcı olun
vay canına, ne sorunlar var. acilen psikolojik ve psikiyatrik destek almanızı ve hayatınızı nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşamanızı tavsiye ederim.

1.Kendi aklım mantığım var çok şükür.

2.Kendimden başka kimseye emanet değilim, kimseye ait de değilim.

3.Kendi günahlarımdan da ben sorumluyum herkes rahat olsun.

Bu bir hakaret değil öyle algılamayın isterim. Ama eğer böyle düşünüyorsanız siz çok cahil bir insansınız.
Hakaret olarak algılamadım ben okuduğum bildiğim kadarıyla kendi aklınla hareket ettim bu cahillikse diyecek lafim yok

istemediğin halde bu şekilde (kapalı) yaşamak zamanla psikolojini harap edecek. mutsuzluğun artacak.bu sebeple nasıl yaşamak nasıl giyinmek istiyorsan öyle yap.eşinin kıskançlığı mevzusuna gelirsek bunun dinle alakası yok sen ne yaparsan yap adam aynı tavırları sergileyecek zamanında hayır dememişsin durdurmamışsın. kıskançlığını bir lütuf görmüşsün adamı pekiştirmişsin. şimdi bunu engellemen çok zor.

merhaba kk nın bayanları benim uzun zamandır içimde düşünüp daha kimseye paylaşamadığım bir sıkıntım var . Konuya direk giriyorum 24 yaşımdayım 3 yıllık evliyim eşimle 2011 den beri tanışıyoruz kendisini çok seviyorum huyu çok güzeldir tanıştığımızdan beri abdestli namazlı kendi zaten bu huylarını çok beğenmiştim ama çok kıskançtı tanıştığımızda ben liseye o üniversiteye gidiyordu ben o zamanlar etek giyiyordum pantolon giyermisin diye rica etmişti benim o zaman kıskanılmak hoşuma gittiği için kırmadım sonra bu böyle devam etti oje sürme onu giyme bunu giyme makyaj yapmayı çok severim makyaj yapma dedi havuzu olan bir sitede oturuyorduk havuza girme ben ne dediyse yaptım hep sevdiğimden neyse nişanlandık evlendik sonra eşimle ramazanda teravih namazlarındaki gidiyorduk tabi ben kapanıp gidiyorum (bu arada benim ailemde herkesin başı açık onun ailesinde de kayınvalidem de dahil olmak üzere başı açıktır ) kapanınca eşimin bana karşı bakışları değişti bana çok iltifatlar etti kapanmak sana çok yakıştı falan diye bende kendi kendime bir karar alıp kapandım yaklaşık 2 buçuk yıl oldu kapalıyım ama içimde bir türlü bu durumu kabul edemedim hep aklımın bi tarafında açılmak var annemin başı açık bizi görenler hep garipsiyor belki de bu durumdan sürekli aklımda lisede de kapanmak istemiştim annem hiç istememişti ama evlendikten sonra kararıma saygı duydu hiçbirşeymdemedi kapandıktan sonra kendimi daha yaşlı hissetmeye başladım eşim de kapandığım halde bana daha çok karışır oldu makyaj yapardım şimdi tabi kapalı olunca bi rimel sürsem bile belli oluyor istemiyor oda ama benim nefsim Hale’n istiyor evde tül perde bile kapalıyken çok yaklaşma perdeye diyor giymek istediğim yapmak istediğim şeyleri yapamıyorum kendimi iyi hissetmiyorum çok kıskanç eşinin ailesi Mersin’de oturuyor bilen bilir acayip sıcak biryer oraya gidince daha da daralıyorum balkona çıkarken bile karşıda kimse olmadığı halde beni kapattıkça kapatıyor kendi annesi ben kapandıktan sonra kapandı ama o balkona tişörtle evde giydiği kapriyle çıkıyor ben upuzun giyiyorum ona Bile bişey buluyor kapanınca daha iyi olur diye düşünüyordum ama daha beter kıskançlık yaptı biliyorum kapanmak Allah için yapılan bir ibadet ama ben sanki bunu eşim için yaptım Allah affetsin ve kapalılığın gerektirdiği hiçbirşeyi düzgün yapamıyorum açılmayı düşünüyorum ama sonra pişman olmaktan korkuyorum benim gibi olan varmı açılıp sonra pişman olan açılıp kapanmak istemiyorum bana bir akıl verin lütfen beni yargılamayın açılsam eşimi bu duruma nasıl alıştırcam Benin’le aynı durumda olan varsa lütfen yardımcı olun
Kapalı olmanın Allah’ın emri olduğunu bilen , buna inanan ve dini vecibeleri yerine getirmeye çalışan açık bir kişi olarak şunu söyleyebilirimki ; eğer birgün olur ki kapanma fikri içime yerleşirse , bunu hiçkimse için değil sadece Allah için yapmak isterim ve bu kararı uygulamaya geçirirsem de bir daha açılmak istemem. Bu çok önemli bir karar ve bence deneme yanılmaya da açık değil . Ama tabi şu an dini açıdan bilinç sahibi olduğum için böyle söyleyebiliyorum. Siz küçük yaşlarda bunları yaşadığınız için yanılgıya düşmüş olabilirsiniz . O yüzden size açıl veya kapalı kalın diyemem ancak inanan biri olarak kendimi sizin yerinize koyarak şunu söylemek isterimki , eğer kapalılığa inanıyorsanız ve bu konuda bunca yol katetmişken, açılmak yerine eşinizin sorunlarını çözün. Evdeyken , balkona çıkarken falan , perde kapalıyken falan tavırları çok abartı ve sağlıksız . Ben hiç kapalı olmadığım için bilmiyorum ama kapalı arkadaşlarım her mevsime uygun kıyafet , örtüyle gayet rahatlar. Hiç sıcaktanda şikayet etmezler . Takdir sizin

Kapanacaksaniz Allah rızası için kapansaydiniz keşke, bir erkeğin rızası için değil de. Kapalılık durumuna zamanla alışırsınız bence ama eşinizin perdeye bile yaklastirmamasi falan çok ama çok abartı. Normal bir kıskançlık değil, derhal bir yardım alın derim .

Aynı şeyleri yaşadım üstelik ben 14 yaşında kendi istegimle kapanmıştım.onunla evlendigimde 7 yıldır kapalıydım ve tesettüre cok dikkat eder dar vs giymezdim, ferace giyerdim. Evlenince benim beyefendi de bana aşırı yüklenmeye başladı. Sürekli arkamda gezip bi yerim acilmis mi diye kontrol ederdi.başörtüm ruzgarda uçsa, acilan yere tirnagini basardi. Hatta ben kendi istegimle 7 yildir kapali olmama ragmen bana kendini teşhir etmeyi cok seviyorsun falan diyerek, beni hayattan falan bezdirdi. Sonuç olarak 10 yildan sonra açıldım, mutluyum. Bu manyak baskılar sen çarşafa girsen de devam edecek, isyan et icinden geleni yap

Kapalı olmanın Allah’ın emri olduğunu bilen , buna inanan ve dini vecibeleri yerine getirmeye çalışan açık bir kişi olarak şunu söyleyebilirimki ; eğer birgün olur ki kapanma fikri içime yerleşirse , bunu hiçkimse için değil sadece Allah için yapmak isterim ve bu kararı uygulamaya geçirirsem de bir daha açılmak istemem. Bu çok önemli bir karar ve bence deneme yanılmaya da açık değil . Ama tabi şu an dini açıdan bilinç sahibi olduğum için böyle söyleyebiliyorum. Siz küçük yaşlarda bunları yaşadığınız için yanılgıya düşmüş olabilirsiniz . O yüzden size açıl veya kapalı kalın diyemem ancak inanan biri olarak kendimi sizin yerinize koyarak şunu söylemek isterimki , eğer kapalılığa inanıyorsanız ve bu konuda bunca yol katetmişken, açılmak yerine eşinizin sorunlarını çözün. Evdeyken , balkona çıkarken falan , perde kapalıyken falan tavırları çok abartı ve sağlıksız . Ben hiç kapalı olmadığım için bilmiyorum ama kapalı arkadaşlarım her mevsime uygun kıyafet , örtüyle gayet rahatlar. Hiç sıcaktanda şikayet etmezler . Takdir sizin
Çok güzel konuşmuşsunuz imrenekrek okudum agzniniza sağlık...

Şimdi bu konuda tartışma çıkmasın ama ben kuranı cesitli alimlerin çevirisiyle okumuş biri olarak başı kapatmakla ilgili net bir hüküm görmedim. Konu sahibini de yanlış bilgilendirmeyelim. Kendi inanışı neyi doğru buluyosa onu yapar umarim

Son düzenleme:
Dini yaşama gayretindeki erkeklerde hanımlarına karşı böyle bir tutum oluyor.. Yanı bana göre bu kıskançlıktan değil de, bildiği bir sınır/kural var onu uygulama çabasından kaynaklaniyor diye düşünüyorum. Yanı bu acılardan hassasiyet gösteren kişilerin, zihinlerinde başka kadınlara kötü niyet beslemeleri sebebiyle herkesi kendileri gibi bilmekten dolayi değil, doğru bildiklerini uygulama cabalari sebebiyle böyle davrandıklarını dusunuyorum. Zihnin çalışma mekanizması farklı yanı, önceliği başka. Bunu bir dipnot olarak düşmek istedim öncelikle.
Açılıp acilmama kararı elbette size kalmış. Eğer buna iten sebep eşinizin tesettüre girdiginizde size daha çok karışmaya baslamasiysa bence bunu ona ifade ederseniz açık açık, daha farklı davranacaktır. Kendi tavrının sizi bu dusunceye ittiğini bilmek geri adım atmasını sağlar. Nitekim öncesinde de bir zorlaması olmamış veya açılmak istediğini soylediginizde olumsuz yaklaşmamış. Diğer yandan, örtü taşıması zor bir sosyal statü sağlıyor buna katılıyorum. O noktada da manevi destek alabileceğiniz yerler bulup kendinize farklı ortamlar oluşturmanız ise yarayabilir..

Hanımlar,
evet konu içeriğinde örtünme var ama rica ediyorum dini içerikli yorumlar yazmayın, mesele bambaşka çünkü, hastalık derecesinde kıskanç bir adamdan bahsediliyor konuda.

Dimplesbaby Dimplesbaby hayatınız boyunca bir erkek istedi diye, bir erkeği mutlu etmek için sonradan pişman olacağınız adımlar atmayın, şu dakika itibariyle bir karar verin ve uygulayın, eşinizi seviyor olabilirsiniz, kırıcı olabilirim bunun içinde özür dilerim lakin eşiniz sizin ona verdiğiniz tavizler kadar seviyor sizi, seven insan kıskanır lafı özgüvensiz insanların uydurduğu birşeydir, seven insan seviyorum kıskanıyorum adı altında baskı yapmaz, şu an siz psikolojik baskı altındasınız, bunu anne babanız yapsa karşı çıkardınız.

Back