• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardm ederseniz duacnzm...

bende depresyonla alakalı bir kitap okudum çokta faydasını gördüm canım tedavi olmalısın psikiyatriye git çünkü psikologlar yeterli ölçüde yardım edemez hafif rahatsızlıklıkları konuşarak tedavi ettiği için psikiyatrist sana korkunun neden kaynaklanadığını ve ne yapman gerektiğini söleyecek ve sana kolaylık olsun diye bazı ilaçlar verecek ilaçlar hakkındada bende yanlış düşünüyormuşum insanı uyuşturmak veya uyutmak gibi bir şey yok sadece insan vücudu alışana kadar 1-2 hafta yorgun düşüyor. bu tür rahatsızlıklar beyinden salgılanan bazı hormonları azaltıyor buda birçok hastalığın habercisi oluyoe depresyon panik atak vss.. ilaçlarsa o hormonun yeniden üretimine yardımcı olarak rahatsızlığı ortadan kaldırıyormuş.. bunları bilmek beni çok rahatlattı(depresyon hastasıyım),nşallah senide rahatlatır sağlık ve mutluluklar

duanın gücüne inan ve bol bol dua et canım kesinlikle faydasını göreceksin çok geçmiş olsun

ilk okuduğumda acaba panik atak mı diye düşündüm.
tabi doktora gitmeden bilinmez..bence dua et canım...ve sana kur-an-ı kerimde geçen 6 tane şifa ayetini yazıyım bütün kalbinle okursan şifasını bulursun..çok faydalarını gördüm elhamdülillah.
Şifâ âyetleri şunlardır:
1- “Ve yeşfî sudûra kavmi’m-mü’minîne ve yüzhib ğayza kulûbihim.” (Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin.)4
2- “Yâ eyyühe’n-nâsü kad câet küm mev’ızatun min Rabbikum ve şifâü’l-limâ fi’s-sudûri ve hüden ve rahmetün li’l-mü’minîn.” (Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerin derdine şifâ, mü’minlere bir hidâyet ve rahmet gelmiştir.)5
3- “Yahrucu mim-butûnihâ şarâbüm-muhtelifün elvânühû fîhi şifâü’l-linnâsi inne fî zâlike le’âyete’l-likavmi’y-yetefekkerûn.” (Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifâ bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır.”)6
4- “Ve nünezzilü mine’l-Kur’âni mâ hüve şifâü’v-ve rahmetü’l-li’l-mü’minîn.” (Biz Kur’ân’da mü’minler için şifâ ve rahmet olan âyetleri indiriyoruz.)7
5- “Ve izâ meridtü fehüve yeşfîn.” (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.”8
6- “Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün.” (De ki: Kur’ân, inananlar için hidâyet ve şifâdır.)9

Arkadaşlar ...

Benim derdim sıkıntım hergün ölüp ölüp dirilmem..hergün ölceğim düşüncesi yaşıyorum..
aslında herkes birgün ölcek..ölmektende değil korkum..yok arkamda borç bırakcam ,yok günahlarımdan azap görcem..yok anneme ne olcak..nefes alamıyorum..kalbime bir ağrı saplanıyor..sizce durumum psikiyatrilikmi ne yapmam gerek??

tşkler

evt doktor sana ilaç vericek seni uyutucak ben geçen yıl o haplar yüzüdnen 16 saat uyuyordum hayatım yktu beynim bulanıltı herşey daha kötü oldu ben 10 yıl kullandım o ilaçları ama bu yıl bıraktım ve iyyiim kendi kendine çöz sorunlarını bak benim düşüncem maneviyat yükle kalbine namaz kıl tövbe et emin ol iyi gelicek şöyle birşey var herkes bir gün gidicek benim babam ben 6yaşımdayken gitti ama sınanıyorsun unutma sende gidiceksin senin asıl varlıgın ne annen ne baban asıl avrlıgın ALLAH ona baglan umarım iyileşirsin çok konuştum sanırım iyi günler:teselli:

bende depresyonla alakalı bir kitap okudum çokta faydasını gördüm canım tedavi olmalısın psikiyatriye git çünkü psikologlar yeterli ölçüde yardım edemez hafif rahatsızlıklıkları konuşarak tedavi ettiği için psikiyatrist sana korkunun neden kaynaklanadığını ve ne yapman gerektiğini söleyecek ve sana kolaylık olsun diye bazı ilaçlar verecek ilaçlar hakkındada bende yanlış düşünüyormuşum insanı uyuşturmak veya uyutmak gibi bir şey yok sadece insan vücudu alışana kadar 1-2 hafta yorgun düşüyor. bu tür rahatsızlıklar beyinden salgılanan bazı hormonları azaltıyor buda birçok hastalığın habercisi oluyoe depresyon panik atak vss.. ilaçlarsa o hormonun yeniden üretimine yardımcı olarak rahatsızlığı ortadan kaldırıyormuş.. bunları bilmek beni çok rahatlattı(depresyon hastasıyım),nşallah senide rahatlatır sağlık ve mutluluklar

Bu yorumdaki ilk cümlelerde çok büyük bir yanlış var. Psikiyatr söylendiği üzere ilaca daha çok dayalı bir yöntem. Ama arkadaşın yaşadığı korkular tamamiyle konuşularak çözülecek rahatsızlıklardan. Yani böyle bir yorum nasıl olabilir psikologlar yeterince yardım edemez! İnsan, hayatını ne kadar iyi ve kötü yaşadığını düşünceleriyle belirler. Düşüncelerin analizini de en iyi psikologlar yapıyor. Psikiyatride doktor seni dinler ve belkli bir tanı koyma amacı vardır. Çünkü tanıya göre ilaç verilir. Yani bu durum insanı sınırlar. Sen direkt bir tanıya dahil olmayabilirsin. Düşüncelerin altında çok derin izler olabilir. Bunu da ortaya çıkaran işini iyi yapan psikologlardır. Toplumdaki bu kanı çok sinir bozucu psikiyatır lar iyidir psikologlar fazla işe yaramaz! Lütfen yorum yapmadan önce bilgi sahibi olalım !!

psikiyatrların ilaca dayalı bir yöntem değil gerektiğin de ilaç verme yetkileri vardır.psikiyatrlar psikologların göremedikleri bazı ayrıntıları da görebilirler.ve hem ilaç verme yetkisine hemde terapi yapma gibi bi durumları vardır.psikiyatr ve psikologları aynı kefeye koyamam.çünki birisi 6 yıl tıp 2 yıl uzmanlık toplam 8 yıl okur diğeri 4 yıl rehberlik ve danışmanlık okur.iyi bir psikiyatr iyi bir terapist olabilir ama iyi bir psikolog iyi bir psikiyatr olamaz.sölenenin aksine de her psikiyatr hemen ilacı dayamaz hastasına.gerkirse verir ilacı

ilk okuduğumda acaba panik atak mı diye düşündüm.
tabi doktora gitmeden bilinmez..bence dua et canım...ve sana kur-an-ı kerimde geçen 6 tane şifa ayetini yazıyım bütün kalbinle okursan şifasını bulursun..çok faydalarını gördüm elhamdülillah.
Şifâ âyetleri şunlardır:
1- “Ve yeşfî sudûra kavmi’m-mü’minîne ve yüzhib ğayza kulûbihim.” (Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin.)4
2- “Yâ eyyühe’n-nâsü kad câet küm mev’ızatun min Rabbikum ve şifâü’l-limâ fi’s-sudûri ve hüden ve rahmetün li’l-mü’minîn.” (Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerin derdine şifâ, mü’minlere bir hidâyet ve rahmet gelmiştir.)5
3- “Yahrucu mim-butûnihâ şarâbüm-muhtelifün elvânühû fîhi şifâü’l-linnâsi inne fî zâlike le’âyete’l-likavmi’y-yetefekkerûn.” (Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifâ bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır.”)6
4- “Ve nünezzilü mine’l-Kur’âni mâ hüve şifâü’v-ve rahmetü’l-li’l-mü’minîn.” (Biz Kur’ân’da mü’minler için şifâ ve rahmet olan âyetleri indiriyoruz.)7
5- “Ve izâ meridtü fehüve yeşfîn.” (Hastalandığımda bana şifâ veren Allah’tır.”8
6- “Kul hüve li’llezîne âmenû hüden ve şifâün.” (De ki: Kur’ân, inananlar için hidâyet ve şifâdır.)9

ne güzel ayetler bunlar tşkler canım

arkadaşlar doktor bana ilaç verdi..kulllanalı 4 gün oldu..yarım kullanıyorum ama bende tuhaf şeyler olmaya başladı..vücudum titriyor..sıcak bir akım oluşuyor..korktum acıkcası ve bıraktım..ilk başları olur diyorlar ama boşboş olmaya başladım..ne yapcağımı şaşırdım..

canım biraz sabret ve ilaçlarına devam et 10 günden sonra sendeki değişikliği görceksin için ferahlıcak ilk zaman ilaç sarscak seni ama devam et

lustral nasıl bir iLaç arkadaşlar..beni titretiyor ve korkudan bıraktım bu yuzden

Bütün antidepresan ilaçlar ilk başlarda böyle şeyler yapıyor.Ben yaklaşık 10 yıldır çeşitli antidepresanlar kullandım.Şu andada kullanıyorum.Sakın bırakma derim.2 ay sonra kendindeki değişiklikleri farkedeceksin ve çok memnun kalacaksın.Biraz sabret ve ilacını düzenli kullan.Hiç aksatma.Sağlıcakla kal.a.s.

hep ilaç hep ilaç
asırı degılse sorunların kendı kendını telkın etmelısın bence
bılıyorsunkı bır gun ölecegız
annende ölecek herkes ölecek
uyumakta yarı ölüm demektir
her sabah kalktıgında bırgune daha dogdugun ıcın sukrederek gune basla ve ogunun kıymetını bılerek yasa
hepsı bu umarım yardımcı olmusumdur

Back