• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımm lütfen :(

sbnmmm

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
67
0
16
Antalya
Merhaba bayanlar :)
Ben çeyiz serüvenine yeni dahil oldum.Misafirlik takımlarımı tamamladım sayılır.Günlük takımlar konusunda kafam çok karışık acaba 6 kişilik mi almalıyım yoksa 12 kişilik mi? Yorumlarınızı bekiyorum

Merhaba bayanlar :)
Ben çeyiz serüvenine yeni dahil oldum.Misafirlik takımlarımı tamamladım sayılır.Günlük takımlar konusunda kafam çok karışık acaba 6 kişilik mi almalıyım yoksa 12 kişilik mi? Yorumlarınızı bekiyorum

canım ben de misafiri tamamladım. gündelik olarak da 6 kişilik aldım bir takım daha alıp 12 kişilik yapıcam ama farklı desende bir takım alıcam.

Mantıklı aslında zaten misafirlik 12 kişilik alıyosun günlüğe de aynı desenden 12 kişilik almanın ne lüzumu var.Bu fikir daha cazip geldi :) Çay takımını nasıl alsam :/

Mantıklı aslında zaten misafirlik 12 kişilik alıyosun günlüğe de aynı desenden 12 kişilik almanın ne lüzumu var.Bu fikir daha cazip geldi :) Çay takımını nasıl alsam :/

aynen bu sayede değişik değişik sofralar kurabilirsin:) çay takımından kastın çelik setler mi ? ben öyle set almıycam seneler önce alınan şık bir tepsim ve bir kaç tane daha tepsim var gözüme güzel gelen çay bardaklarıyla sunum yaparım diye düşündüm

aynen bu sayede değişik değişik sofralar kurabilirsin:) çay takımından kastın çelik setler mi ? ben öyle set almıycam seneler önce alınan şık bir tepsim ve bir kaç tane daha tepsim var gözüme güzel gelen çay bardaklarıyla sunum yaparım diye düşündüm

yok canım misafirlik için almıştım çelik set günlüğe gürallar artcraft'ın romans modelini çoooook beğendim ama çevremdekiler çok basit buldu :(

kimin ne dediği önemli değil ama bence yeni bir set alacağına kendin seç farklı farklı bardaklarla sun. ayrıca çok fazla da alma.

yok canım misafirlik için almıştım çelik set günlüğe gürallar artcraft'ın romans modelini çoooook beğendim ama çevremdekiler çok basit buldu :(

canım önemli olan senin beğenmen ve mutfağınla uyumu bence başkalarının ne dediğine çok takılma

Ben günlük yemek takımımı aynı takımdan 2 adet aldım 6+6 şeklinde zaten düz beyaz porselen olduğu için herşekilde kombinleyebilirim böylede düşünebilirsin

Günlük kişiye özledir zaten, misafire misafir takımı çıkartılır. Günlüğü de 12 kişi yaparsan misafir takımına ne gerek kalır ki?:26:
Çay seti olarakta henüz bardak almadım, rahmetli anacığımın çok güzel, nostalji kokan bir sürü parçası var, 2 çay seti var kız kardeşimle bana ondan yadigar kalan, kahve takımları var bir kaç tane, kullanmaya kıyamam ki.. :ssz:

Son düzenleme:
canım ben de misafiri tamamladım. gündelik olarak da 6 kişilik aldım bir takım daha alıp 12 kişilik yapıcam ama farklı desende bir takım alıcam.

Farklı desen olabilir gerçekten, bir onu, bir diğerini kullanırsın.. :1:

Son düzenleme:
canım ben günlük takımımı 12 kişiye tamamladım 6+6..sebebi de bulaşık makinesi dolana kadar kullanırız diğerlerini diye düşünmüştüm..zaten çok pahalı değildi küthya porselendne almıştım yalan olmasın 60tl idi 60+60 120 tlye 12 kişilik takım yaptım.

arkadaşım bende günlük tabak takımı almak yerine sadece 12 tabak aldım kase dalu çeyizm servis tabağı da günlükte lazım olmaz olsa bile misafir takımında var koca takım almak istemedim hemde daha ucuza kapatmış oldum:42:

öncelikle hayırlı olsun bu aralar buyuk marketlerde ındırım var bır gozat ıstersen 2 takım alsan 12 kişil oluyor fazla masraf etmezsın

ben tabak işini biraz abartanlardanım :37:
6 kişilik 3 takımım var günlüğe
12 kişilik olan da misafir için

Renkli sofralarım olsun istiyorum :16:

Eklentiler

• $Fotoğraf0557.webp
    $Fotoğraf0557.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 358
  • $güral porselen günlük yemek takımı yemek tabakları ve servis t...webp
    $güral porselen günlük yemek takımı yemek tabakları ve servis t...webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 928
  • $güral porselen günlük yemek takımı kase.webp
    $güral porselen günlük yemek takımı kase.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 696
  • $arcopal yemek tabaklarım.webp
    $arcopal yemek tabaklarım.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 1.817
  • $arcopal günlük yemek takımı.webp
    $arcopal günlük yemek takımı.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 2.303
  • $b55295.webp
    $b55295.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 1.035
  • $Karaca-fine-bone-yemek-takimi--5.webp
    $Karaca-fine-bone-yemek-takimi--5.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 1.728
Son düzenleme:
12 kişil almalısın..
her kalabalık misafirde salondanmı çıkaracan zahmetli..

Canım selamlar, ben de yana yana günlük yemek takımı arıyorum. Aynen 6 kişilikle 12 kişilik arasında kaldım ama sanırım 6 kişilik alacağım şimdilik, veya 8 kişilik. Çünkü ayrıca kase, düz cam tabak vs de olacağı için şimdiden 12 kişilik almayayım diyorum. Yetersiz kalırsa bi yerde beğenirsem daha sonra alabiliriz zaten değil mi:)
En çok IKEA'daki düz renkli takımları beğeniyordum, 2 farklı renk alıp(mor+krem) güzel bir kombin yapmayı amaçlıyordum ama koyu renklerin teşhir ürünlerinin çizildiğini gördüm ondan almadık. Ama aklım hala onlarda kaldı aslında. Ayrıca Kütahya-Güral porselenin marketlerde satılan 24 parça modelleri var, onlardan da beğendiğin olursa alabilirsin ama onların modellerini de artık heryerde görüyoruz ondan biraz soğuk bakıyorum onlara. Mudo, Boyner'de 4 kişilik takımlar veya tek tek satılanlar var, onlardan 8 kişilik takım oluşturabilirsin ama biraz pahalıya maloluyor(250-300 civarı) günlük takıma o kadar verebilirim diyorsan bir incele derim. Son olarak da fabrika satış mağazalarından da alabilirsin(Kütahya, Porland'ın fabrika satış mağazalarında eski sezon olsa da içine daha çok sinen model bulabilirsin). Aldığımda seni de bilgilendiriyor olurum..

Umarım bu bilgiler yardımcı olur... :34:

Misafir tabak takımları genelde 12 kişilik alınır. Set halinde satılıyorlar zaten. Çeyiz alışverişi yapan herkes araştırmalarından bunu bilir. Ben genelde sade, çok göz yormayan fakat aynı zamanda da şık modelleri seviyorum. Fazla dallı budaklı, şatafatlı ürünler benim göz zevkime uygun değil. Ama dediğim gibi "bana uygun değil". Bu tarz modellerde tabii ki seçilebilir. Bone China takım almak sanırım en mantıklısı. Hem zarif, hem de ince porselen oldukları için gayet şıklar. Bone China almanızı tavsiye ederim. Bu kulvarda benim en beğendim markalar:

Royal Bone China, Hisar, Jumbo, Güral Porselen, Porland, Karaca

Bunlar ilk anda aklıma gelen markalar. İçlerinde en pahalı olanı kuşkusuz Royal Bone China, bütçem yetseydi almak isterdim doğrusu. İnanılmaz güzel, şık, zarif modelleri mevcut. Fakat bir porselen tabağa, kırılabilecek bir eşyaya bu kadar para vermek doğru mudur? Ben şahsen bu konunun tartışılır olabileceğinden yanayım. Herkesin bütçesi farklı olduğu için, uygun fakat şık modeller tercih etmekte fayda var. Kırıldığında içim cız etmemeli, bu görüşteyim. Sonuçta kul yapımı ve bizde insanız, elimizden kayabilir, makinada kırılabilir, çeyiz serilirken biri koliyi elinden düşürebilir... Bir sürü ihtimal var ortada.
Hisar modelleri, Jumbo modelleri de harika. Yine de siz bunlara mutlaka göz gezdirin ve aklınızda model bilginiz olsun. Benzer modelleri farklı mağazalarda da bulabilirsiniz. Benim yemek takımım Karaca, porselen olduğu için ve zaten porselenin adı üzerinde Bone China olduğu için, üretiminin çinde yapılıp yapılmadığı beni çok ilgilendirmemişti. O noktaya çok takılmayın derim.. (China özel bir porselenin adıdır, içeriğinde kemik tozunun varlığını vurgular, çinde yapıldığı anlamına gelmez, fakat dünyanın en iyi porselenleri Çin'dedir!). Nihayetinde porselen!

Porselen tabaklarınızı alırken kendi zevkinizin önemi büyük, kafanızda nasıl bir model istediğinizi, kullanış açısından nasıl bir şekil olmasını istediğinize karar verin. Son yıllarda kare şeklinde modeller moda, benim de tabaklarım kare şeklinde. Kimisi kullanımı zor, kenarları kırılabiliyor, bulaşık makinasında sorun çıkartabiliyor gibi yorumlarda bulunuyor. Bende kare tarzı kullanıyorum ama herhangi bir sorun yaşamadım açıkçası. Sanırım bu biraz kişinin kullanımına da bağlı. Eğer nazik ve önem vererek kullanacağınıza inanıyorsanız, farklı şık tasarımlarda tabaklar alabilirsiniz. Eğer benim bir arkadaşımın olduğu gibi, çok fazla önem vermiyor, amaaann nolacak tabak sonuçta diyerek haldır huldur kullanıyorsanız, size daha dayanıklı olabilecek, fazla köşeli ve kenarlı olmayan modelleri tavsiye ederim... Ben kendi tabaklarımın hem modelini seviyorum, hem de kullanışını. Ama ben kendi tarzıma, kendi zevkime göre aldım herşeyi, siz de o şekilde yapın muhakkak! İçinize sinsin, gördüğünüzde "işte aradığım buydu" diyebileceğiniz birşey olsun...

Tabaklar konusunda söylenebilecek çok fazla şey yok aslında. Ama size vermek istediğim en önemi bilgi şu olacak, ben tabaklarımı aldığımda bir çeyiz mağazasından aldım, markası belli sonuçta. Son yıllarda garanti kapsamında Karaca'nın sunduğu şöyle bir hizmet var ki: takımınızdan bir parça kırıldığında onu atmıyorsunuz, alıp aldığınız yere götürüyorsunuz ve onlar size yenisini temin ediyorlar, böylelikle takımınız bozulmuyor. Ama bu bir çok markada da geçerli, tabak takımı alırken mutlaka bu kapsamı sorun!
Benim yaşadığım sorun ise şu oldu: tabak takımımı aldığım çeyiz mağazası kapandı. Tabaklarımı aldıktan 1,5 sene sonra evlendim. Dolayısı ile garanti kapsamında olması gerekir hala. Çeyiz serme zamanından önce tabaklarımı tek tek yıkamıştım, o zaman bir baktık ki tabaklardan bir tanesi çatlak. Yani düşürme veya çarpma ile olan bir kırılma değil, koliden çatlak çıktı. Normalde ücretsiz aynı ürünü sağlamaları gerek. Ben Karaca'nın bir mağazasına gittim ve bu konuda yardım rica ettim. Onlarda bana "aldığınız yer ile görüşmelisiniz, çünkü biz bayiilere bu tarz oluşabilecek çatlak, kırık gibi durumlar için fazladan bir takım daha ücretsiz veriyoruz ki müşterilere bu konuda yardımcı olabilsinler" dediler. O mağazanın kapandığını söylediğim de ise, o zaman müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gerek, onlar sizi yönlendirecekler dediler. Şaşırdım açıkçası, elimde çatlak tabağımla kala kaldım sizin anlayacağınız. Müşteri hizmetlerini de daha aramışlığım yok... Üşengeçliğimden... :9:

Size tavsiyem, ürünlerinizi x bir mağazadan almayın. Bu tarz tabak takımları, tencere takımları, kahvaltı takımları gibi ürünleri mümkünse kendi mağazasından, Karaca ise Karaca'dan, Hisar ise Hisar'dan alın. Garanti kapsamı, ürün sorunları vs. gibi konularda size birebir hizmet sağlayacaklarından, ilerde kafanız rahat eder... :34:

Günlük yemek takımına gelince, ben Luminarc Marka (Biev ürünleri satan yerlerde mevcut) aldım. Archoroc diye bilinen takımlardan. Bu ürünler Tamperli Cam'dan üretilmiştir. Tamperli cam, camın ısısı ve darbeye dayanıklı hale gelmesi anlamındadır. Luminarc Hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse: Bulaşık makinasında yıkanabilir, herhangi bir deforme(çizik, renk solması) olması söz konusu değildir. Ürünlerin yapısı camdır. Gözenekli olmayan bir malzemedendir ve %100 hijyeniktir, bakteri yerleşemez. Darbelere karşı dayanıklıdır, kolay kırılmaz. Takımlar bozulduğunda yedek parçaları temin edilebilir. Temperli Cam'dan üretildikleri için ısıya karşı dayanıklıdırlar. Mikrodalga ve Fırına girebilir ürünlerdir. Ayrıca Fransız üretimidir.

Kısaca günlük kullanım için idealler. Ayrıca son yıllarda Luminarc'ın bir çok farklı modeli çıkmış bulunmakta. Desenleri gayet güzel, günlük kullanım için seçilebilecek modeller. Ben günlük yemek takımıma uygun bir de günlük çatal kaşık bıçak takımı almıştım. Bunlar için çok büyük meblada paralar harcamadım. Günlük takımım 6 kişilik olduğu için (Luminarc'lar 6 kişilik takım halinde satılıyor) 2 takım alarak 12 kişiliğe tamamladım. Eşimin ailesi çok geniş, kalabalık bir misafir ağırlama durumunda, yetmediği yerde o tabaklarımı da kullanabileceğimi düşündüm. O yüzden eğer sizde fazla misafiri olabilecek bir aileye sahipseniz/sahip olacaksanız günlük takımınızın da 12 kişilik olmasında herhangi bir sakınca yok.

Hatta yukarda yapmış olduğum diğer tavsiyeyi tekrar hatırlatmak isterim, günlük yemek takımı veya bone china yemek takımınızın pasta tabaklarını ve servis tabaklarını kullanarak kahvaltı takımı alma zahmetinden kurtulabilirsiniz. Kahvaltı takımında bulunan porselen demlik ve fincanlar olduğu gibi kenarda duruyor. Biz genelde fincan kullanma kültürüne sahip bir toplum değiliz, ancak nescafe, kahve tarzı şeyleri fincanda içeriz. Onun haricinde çay, bitki çayları, meyve suları vs. gibi içecekleri asla fincanda içmeyiz. Çay bardağı varken fincanı kim kullanıyor ki?? Fazlalık olarak raflarınızda kalacaktır, bilginiz olsun... :34:

Bu konularda sizinde isteklerinize göre araştırmanızı ve kendinize en uygun olanlardan karar vermenizi tavsiye derim... :34:

Günlük kişiye özledir zaten, misafire misafir takımı çıkartılır. Günlüğü de 12 kişi yaparsan misafir takımına ne gerek kalır ki?:26:
Çay seti olarakta henüz bardak almadım, rahmetli anacığımın çok güzel, nostalji kokan bir sürü parçası var, 2 çay seti var kız kardeşimle bana ondan yadigar kalan, kahve takımları var bir kaç tane, kullanmaya kıyamam ki.. :ssz:
Ben kararımı o yönde verdim 6 kişilik olması daha mantıklı geldi :)
Allah annenin mekanını cennet etsin canım gerçekten kıyıp da kullnamaz insan :((

öncelikle hayırlı olsun bu aralar buyuk marketlerde ındırım var bır gozat ıstersen 2 takım alsan 12 kişil oluyor fazla masraf etmezsın

aynen öyle yaptm güral porselenin yemek takımı indirimdeymiş kaçırmayayım dedim çok içime sindi hem de dediğin gibi masrafsız oldu :)

ben tabak işini biraz abartanlardanım :37:
6 kişilik 3 takımım var günlüğe
12 kişilik olan da misafir için

Renkli sofralarım olsun istiyorum :16:
senin topiğini incelemiştim gerçekten çok zevkli seçimlerin :) iyi günlerinde kullanrsın inşallah.Çok zor tutuyorum kendimi fazlasına kaçmamak için yasacağımız ev nasıl olur ne büyüklükte olur bilmediğim için şimdilik sadece ihtiyacımı görecek kadar esya alıyorum lükslerimi kendi evimizde yaşayacağımız günler için hayal ettim :) insallah nasip olur

Back
X