Kürtaj sonrası ibadet

zehra1245

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
2
0
1
Merhaba bayanlar sizlere bi sorum olacaktı bn 12 gün önce kürtaj oldum. Hala lekelenmem ara ara devam ediyor ama öyle pede değil de peçeteye geliyor . Bi bakıyorum akşama kadar olmuyor bi bakıyor öğlen den sonra oluyor ara ara. Sorum şu size oruç tutup namaz kılmak istiyorum ama bn ne zaman başlayabilirim ibadetime kafam çok karışık bebeğim 6 haftalıktı düştüğün de ibadetlerimi yerine getirmek istiyorum nasıl olur kabul olur mı acaba yardım lütfen 🙏🏻

Hanefî ve Hanbelîlere göre; el, ayak veya parmak gibi uzuvları belirmiş olan bir bebek düşüren kadından gelen kan, lohusalık kanıdır. El ve ayak gibi uzuvları belirmeden meydana gelmiş düşükten sonra görülen kan, istihâze (özür) kanıdır (bkz. Merğinânî, el-Hidâye, 1/35; İbn Kudâme, el-Muğnî, 1/253). Şâfiî ve Mâlikîlere göre ise her durumdaki düşük, lohusalık sebebidir (Remlî, Nihâyetü’l-muhtac, 1/323; Desûkî, Hâşiye, 1/474).
Mezheplerin verdiği bu hükümlerin, rahimden çıkan şeyin cenin olup olmadığı ancak el-ayak gibi uzuvların belirmesiyle anlaşılabildiği zamanlarda verilmiş olduğu dikkate alınmalıdır (bkz. Kâsânî, Bedâi‘, 1/43). Günümüzde ise hangi aşamada olursa olsun düşen şeyin cenin olup olmadığı tespit edilebildiği için buna göre davranmak uygun olacaktır. Bu itibarla organları belli olsun ya da olmasın düşenin cenin olduğu bilindiği durumlarda düşükten sonra görülen kan da lohusalık kabul edilmelidir.

Merhaba bayanlar sizlere bi sorum olacaktı bn 12 gün önce kürtaj oldum. Hala lekelenmem ara ara devam ediyor ama öyle pede değil de peçeteye geliyor . Bi bakıyorum akşama kadar olmuyor bi bakıyor öğlen den sonra oluyor ara ara. Sorum şu size oruç tutup namaz kılmak istiyorum ama bn ne zaman başlayabilirim ibadetime kafam çok karışık bebeğim 6 haftalıktı düştüğün de ibadetlerimi yerine getirmek istiyorum nasıl olur kabul olur mı acaba yardım lütfen 🙏🏻
Ben 40gun kadar kılmadim lohusalıktan

Back
X