- 18 Mayıs 2015
- 85
- 47
- 43
-
- Konu Sahibi utopikkafa
2264, member: 461281"]Kizlar merhaba..
6 aydir bir kamu kurumunda taseron memur olarak calisiyorum. Asil memur olanlarla ayni isi yapip onlarin maasinin 3te 1ini aliyorum. Surekli ayin elemani seciliyorum, sefim tarafindan ve ailem tarafindan takdir ediliyorum. Ama sorun su ki benim aile hayatim bitti. Bir senedir evliyim. 6 aydir ne temizlik ne yemek v.b. hic yapamadim. Eve geliyorum hemen uyuyorum. Kayinvalidemlerde aksam yemeklerini yiyoruz sagolsunlar surekli cagiriyorlar. Eve haftalik hanim aliyorum temizlik icin. Sadece camasir yikiyorum o da zaten makinede. Bir de utu yapiyorum. Esim sikayetci degil. Cunku parami istiyor. Ben 1300 tl para aliyorum. 800 kira veriyorum. 500 tl de mobilya borcunu oduyorum kalan her seyi esim hallediyor.
Is yerinde huzurum kalmadi. Ben en iyi oldukca uzerime geliyorlar benimle konusmuyorlar. Psikolojim iyice bozuldu surunerek ise gider oldum.
Esim istemiyorsan birak diyor ama biliyorum kirayi ve mobilya borcunu veriyor oldugumdan devam etmem taraftari.
Ama ben evimle ilgilendigim her gun cesitli yemekler yaptigim misafir agirladigim kitaplar okudugum surekli guleryuzlu oldugum ve mutlu uyandigim gunleri ozledim.
Onerileriniz nelerdir? Simdiden tesekkur ederim.
Esinizin maasi hic kalmiuor mu? Kirayi ve borcu siz oduyorsaniz faturalari ve mutfak masrafini o karsiliyordur. Eger geriye para kaliyorsa yetecek kadar biraz dinlenin ve baska bir ise girin.
Ayrica mobilya derken neden bu kadar borc yaptiniz? Yeni mi evlisiniz? ?
İzne ciksaniz keşke. Tebdili mekanda ferahlik vardir
Yıllık izin imkanınız varsa önce onu kullanın bence. Yaz geldi faturalar oldukça düşecek artık bence işten ayrılıp kısa bir dinlenmenin arkasından tekrar iş aramanın tam zamanı. Mobilya borcunuz bitene yeni iş sizi idare eder borç bitince de tekrar işi bırakırsınız.
ne iş yapıyorsunuz ?
bende calısıyorum sabah 8 aksam 4 ama yanı herseyımıde yapıyorum
cocugumda var , aılemde akrabalarımda var.
her işimizi kendimiz hallediyoruz acıkcası siz neden 6 aydır evde ne yemek nede temızlık yapamıyorsunuz anlayamadım
işinden dolayı mutsuzsan başka işler araştır..
Bence o isten cik. Huzursuzluktan kötü birsey yok
Ama tabiki borc ödenmemesi de huzursuzluk yrata bilir ama bu sefer ailenizin icinde.
Önce baska bir is bulun, kendinnize gore ondan sonar cikisini verirsiniz?
Caliskan bayansiniz belli ki...
Kesinlikle calisirim gocunmam. Ama biraz dinlenmek ve kafami toplamak istiyorum. Borclar varken pek mumkun gorunmuyor.Sanirim is arayacagim baska ise gececegim. Borc bitince de birakirim tedavi olurum duzene sokarim hayatimi oyle calisirim tekrar.
Size bol sans diliyorum! Ve bol bol güc diliyorum! Herseyin üstesinden gelirsiniz umarim :)
Kizlar merhaba..
6 aydir bir kamu kurumunda taseron memur olarak calisiyorum. Asil memur olanlarla ayni isi yapip onlarin maasinin 3te 1ini aliyorum. Surekli ayin elemani seciliyorum, sefim tarafindan ve ailem tarafindan takdir ediliyorum. Ama sorun su ki benim aile hayatim bitti. Bir senedir evliyim. 6 aydir ne temizlik ne yemek v.b. hic yapamadim. Eve geliyorum hemen uyuyorum. Kayinvalidemlerde aksam yemeklerini yiyoruz sagolsunlar surekli cagiriyorlar. Eve haftalik hanim aliyorum temizlik icin. Sadece camasir yikiyorum o da zaten makinede. Bir de utu yapiyorum. Esim sikayetci degil. Cunku parami istiyor. Ben 1300 tl para aliyorum. 800 kira veriyorum. 500 tl de mobilya borcunu oduyorum kalan her seyi esim hallediyor.
Is yerinde huzurum kalmadi. Ben en iyi oldukca uzerime geliyorlar benimle konusmuyorlar. Psikolojim iyice bozuldu surunerek ise gider oldum.
Esim istemiyorsan birak diyor ama biliyorum kirayi ve mobilya borcunu veriyor oldugumdan devam etmem taraftari.
Ama ben evimle ilgilendigim her gun cesitli yemekler yaptigim misafir agirladigim kitaplar okudugum surekli guleryuzlu oldugum ve mutlu uyandigim gunleri ozledim.
Yani arkanizda duran bir es var :) Ne mutlu size!Cok cok tesekkur ederim. Umarim her sey iyi olur. :)
kaç saat çalışıyorsun günde hafta sonları çalışıyor musun???
ne işi yapıyorsun kamu da ???
Yukarida yazdim taseron memurum Muhasebede. Sabah 8 aksam 5.30 arasi calisiyoruz. Evden 7de cikiyorum, aksam 7de geliyorum. Haftasonu calismiyorum.
bence iş yerinde psikolojiniz bozulduğundan ötürü evde iş yapmak istemiyorsunuz.. Başarılı insanları genel itibari ile ''Yalaka'' olarak görürler..
Siz ilk önce kendinizin değerli olduğunu ve işinizin zor olmadığını taşeron da olsa bir kamu kuruluşuna girmenin ne denli zor olduğunu düşünün...
Kimseye kulak asmayın...Hafta sonu çok sevdiğiniz insanları cuma akşamından hazırlayarak ya da sabahöğlen yemeğine çağırın. akşam size dinlenmek için zmn kalır.
hayat çok kısa..Kendinizi yıpratmayın..Sevdiğiniz şeylere çok yorulsanız da zaman ayırın..İleride çocuğunuz olacak. O zmn biraz daha zorlaşacak işiniz.
Yaşamın tadını çıkartın..İş yerini kafaya takmayın.. Kendi özelinize de yansıtmayın..
Bir hedefiniz var borç ödemek..Biz inanın 800 ,00 tl asgari ücretle sabah 7 akşam 7 cumartesi 7 ye kadar çalıştık borç ödemek için..
Kendinizden daha zor durumda olanları düşünerek hayata daha sıkı tutunun..Dediğim gibi hayat o kadar kısa ve güzel ki.. Borcunuz bitene kadar devam edin..Belki kadro da çıkar kimbilir.
iş yerinde verimli olduğun için seni kıskanıyorlar sanırım..eşinde paranı elinden alıyor..eve bakan sensin..kocançalışmıyormu?çalışmıyorsa neden o kocayı çekiyorsun..Kizlar merhaba..
iş yerinde verimli olduğun için seni kıskanıyorlar sanırım..eşinde paranı elinden alıyor..eve bakan sensin..kocançalışmıyormu?çalışmıyorsa neden o kocayı çekiyorsun..
zaten az para alıyorsun çalışmanı kimse anlamadan yavaş yavaş azalt ve vasatlaştır ben ceKizlar merhaba..
ya öyle desene baştan..kocanın paylaşımını açıklamamışsın ilk konunda..bende o yüzden öyle dedim..Tovbe bismillah.. Esim tabii ki calisiyor.. Parami da almiyor. Ben kirayi ve mobilya taksitini veriyorum maasim bitiyor. Aksine ben esimden ayda en az 250 TL harclik aliyorum. :/ Esimle bolustuk evi. Ben kira ve taksiti veriyorum. O da faturalar, arabanin giderleri, mutfak, gezme tozma v.b. oduyor. Calismiyor olsa yoruldum isi birakacagim diyebilir miyim? Nazim esime geciyor ki bunu dusunebiliyorum. Esim sadece mobilya borcu bitene kadar birakmami istemiyor.