Yardımcı olmayan aileler

Gitmesem bak yardıma gelmedi dicekler o yüzden gidiyorum.
Sen yardım etmiyorsunuz bana demiyorsun da ne oluyor? Onlar dese ne olacak? Kendi kıymetini bilmiyorsun eşin haklı. Hastaneye yalnız gideceğine bir sefer de birisi eşlik etseydi madem imkan var. Son haftalarda birlik olunup ev baştan ayağa temizlenir herşey yıkanır hazırlanır. Buzluğa yiyecek hazırlayıp konulur acil durumlar için. Sen doğum yapsan bakmaya da gelmezler sana? Ee ne anladım ben bu aileden? Ben kızkardeşim yok ailem yok diye üzülüyorum gerek yokmuş üzülmeme. Böylesi daha kötü.

Gitmesem bak yardıma gelmedi dicekler o yüzden gidiyorum.
Desinler.
Hani hamilesiniz, agir bir yorum yapmak istmeiyorum ama oyle o neder bu ne der diye düşünen ebeveynler, çocuklarini da oyle yetiştiriyor ve pasif, sesini çıkaramayan, kendini kullandirtan bireyler ortaya cikiyor.
İyilikle enayiligin ayrimina varin lütfen.

Kadinlar kulubunde neler okudum Darkmore.

Olmasi gereken bu diye demiyorum ama çalışan, işten gelip apar topar yemek hazirlayan, cocukla ilgilenen, haftasonlari haftaiçinin yemegini hazirlayan, sabah işe hazirlanirken bi yandan evi toplayan calisan kadinlar var bir suru. Her şeye koşuyorlar ve bu kadinlarin koşturmasi bitmiyor da yani, adam normalde yardim etmiyor o belli de alti ustu hamilelikte yardim etse bari surada bir kac ona bile " yogun calisiyor, evde degil" deniyor.

Çevrede konuşacaklar küçük bir yerde yaşıyoruz
Hamile halimle kv kokuta kokuta yemek yapacak " gelin hamile canı çeker diye 1 tas yemek getirmeyecek"
Siz elalem ne der diye her işlerine kosacaksiniz??????
Tmm siz böyle alık yaşamayı tercih ediyor hamile halinizle karninizdakine acimiyorsunuz.Bari evladınızı biraz cesur yetiştirin.Oyle hizmetçi gibi her yere koşturtmayın,saygı sevgi görmediği yerde asla durmaması gerektiğini kimsenin ne söylediğinin önemli olmadığını öğretin.......

Şuan zaten öyleyim genelde eşimle yalnız vakit geçiriyoruz çok nadir çıkıyoruz yanlarına
Ben olsam hiç çıkmazdım bile bana tenezzül edip kokmuştur deyip 1 tabak yemek bile getirmeyene. Elini çağırıyor seni ayırıyor daha nesine iyi düşünüyorsun? En gelemediğim şey ayrımcılık

Eşimin kendi iş yeri eleman eksikleri olduğu için gerçekten çok yogun çalışıyor. Öyle olmazsa zaten kendisi izin vermez yapmama akşam işten geldikten sonra olan işlere de yardım eder. Bu akşam yemek yapmadim mesela yemeğimi dışardan getirecek her zaman söylüyor bana doğuma kadar yemek yapma dışardan yiyelim diye.

Ben olsam hiç çıkmazdım bile bana tenezzül edip kokmuştur deyip 1 tabak yemek bile getirmeyene. Elini çağırıyor seni ayırıyor daha nesine iyi düşünüyorsun? En gelemediğim şey ayrımcılık
Her konuda var bu ayrımcılık eltim onun yeğeni olduğu için çok ayrımcı davranıyor ama yemek konusunda böyle davranacagi aklıma bile gelmezdi. Eşim bazen merdivende görmus eltime yemek götürürken bir gün de bize getir ölmezsin demiş. Gidin kendiniz alın mutfak orda demiş. Ben de önceleri yolluyordum artık bende yollamiyorum fazlaysa çöpe gitmesin diye yolluyorum onun dışında hiç bir şey gondermiyorum

Parayla yardimci temizlige gelecek biri de yok mu oralarda? Siz de caniniza acimiyorsunuz camlar da pis dursun kimse yapmiyorsa ne olacak diyecegim, burasi kucuk yer camlarimi konusurlar dersiniz diye beklemiyor degilim.

Peki mesafeli olmak isteyen insanlar kendi işlerine gelince niye mesafeli olmuyorlar. Eltimden bir beklentim yok zaten hatta hiç bir beklentim yok niye bana yardım etsin ki. Eşimin cam sildigimden haberi yoktu o evde yokken sildim

Ablacım sen hamilesin zaten değil mi? Sana yardımı olmayan insanlara koştur koştur ne diye yardıma gidiyorsun?

Böyle bir aileye sahipsem kimse için kılımı kımıldatmam. Kimsenin ne işine ne de yaptığı herhangi bir şeyine yardım etmem aslaaaaaa.
Pandemi zamanında hamile kaldım ve doğum yaptım bende desteğin de’sini görmedim kayınvalidemden.
Kendi annemde zaten o dönem 2 ameliyat geçirdi dizlerine protez takıldı yürüyemiyordu kızkardeşim de ona baktı.
Ben insanların iyiliğini de kötülüğünü de kolay kolay unutmam. Tamam kimseye güvenip çocuk yapmadım ama o dönem insan bi tabak sevdiği yemeğin pişirilipte önüne gelmesini çok istiyor sizi çok iyi anlıyorum
Bir de benim düşük tehlikem kanamam vardı her gün en az 10-15 kere kusuyordum bir ayağım acildeydi 9 kg verdim gebeliğim boyunca 1 kg bile alamadım beslenememekten

Kimseye yardım falan etmeyin hele kaynananın evinde 3 tane bir tarafını büyüten kız varken bardak kaldırmayın yerinden. Eşinizi de hiç sakinleştirmeyin bırakın ne diyecekse desin anlamazlar bile işlerine gelmez. Siz böyle her işe koştukça, aman pis demesinler dedikçe doğumdan sonra hemen ayaklanmanızı bekler bu tipler. Olan bebeğinize olur. Bırakın ne diyorlarsa desinler siz bebeğe odaklanın. Bol bol kucaklayın emzirin. Kendi hakkınıza giriyorsunuz, yavrunun hakkına girmeyin. Sağlıkla kucağınıza alın.

Bir de burnuma kokular gelirdi bazen sessiz sessiz ağlardım annem sağlam olsada bana yapardı canım çekerdi çok aşerirdim bazen eşim yapardı ama çokta güzel olmazdı istediğim gibi
Çok içimde kalmıştır böyle

Eşiniz haklı
Hatta hiç zorunda değilim bak getirmiyorum ne yaparsan yap demeliydi.
Bırakın eşiniz konuşsun ikisiylede
Yoksa siz bu aman bir şey demesinler diye doğum sonrası üşüşen aile üyelerine hizmet edersiniz.

Sende o kadar saf olma. Ne işlerine koşturuyorsun? Kendin için yaşa hayatı. Bebeği bile göstermem bunlara müstehak. Tehlikeli bir hamilelik değilse kimsenin yardım etme zorunluluğu aslında yok. Yardım etmesi yemek yapması gereken tek kişi eşin. Ama nasılsın bir ihtiyacın var mı diye sorulması manen insanı iyi hissettirir.
Yemek kokusu gelmişse insan adetten bile yollar ilginç.

Evlat ayrımı yapan bir anne gibi geldi bana.
Siz de çevreden başlamışsınız herkesin ne diyeceğini tahmin ediyorsunuz.diyen daha fazla desin sizde iyi yapmışım hak etmişler diyip susturun.
İki canlı canlıya merhametsiz insanlara iyilik yaparak iyiliği ziyan etme modası çoktan bitti

Eşim geçen gün yukarı salatalık domates götürmüş verirken de bak sen bana yemek gondermiyorsun ama ben her hafta senin sebzeni getiriyorum demiş kaynanam da getireceksin tabi demiş.
İyi de bu alenen terbiyesizlik ben olsam poşetleri geri alır konu komşuya falan dagitirdim.
Bu ne böyle ya.
Sizde fazla enayisiniz kusura bakmayın ama gerçek bu.
Kime yaranmaya çalışıyorsunuz anlamadım ama kendinize değer vermiyorsaniz karninizdaki çocuğa değer verin bari.
Açık açık söyleyin ayrıca herkese cevabınızı verin.
Siz böyle devam ederseniz sizi daha çok eserler milletin yanında laf sokarlar.

Sürekli laf sokuyorlar zaten bana karşı sürekli eltimi ovuyorlar ben biraz baskıcı bir ailede büyüdüm çok karşılık veremeiyorum. Nasıl cevap verebilirim acaba

Yani buna rağmen gidip her işlerine yardım etmenizin sacmalıgı. Eşiniz haklı desin bence de. Gerçi beklentisiz olmak lazım ama aile sonuçta illa insan bekliyor. Aile bu demek değil midir yoksa elden ne farkı kalır

Yemek yapıp göndermemek ne demek ya? Yedi kat el bunu yapmaz! Asla bu hareketi affetmem ben asla! Eşin bırak konuşsun, bir daha sakın gitme kimseye de keriz gibi yardım etme!
Ve bu bize gelmeyen yemek eşimin arkadaşına kadar gitmişti eşimin abisi götürdü arkadaşı görüntülü aradı eşimi. Eşimde bana getirmediler sana getirmişler dedi. Sonra da gelip gidip kaynanama laf vurdu. Yemek yapıyorsun yedi kat ele gidiyor bana gelmiyor o yemek diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…