- 29 Eylül 2014
- 9.094
- 17.430
- 498
Götürmeyeceğinizi söylediğiniz halde hala ısrar mı ediyorlar? Görümceniz kimin iyiliğini düşündüyse, fedakarlık yapıp o götürsün. Uzatmalarına izin vermeden kestirip atın bence. Diğer abisi ile biryere giderken her şeyin parasını verip, size gelince sömürüyorsa, o abisi götürmeli onu.Kb konuşmuyor kızıyla, bana bilgi vermiyor diye gitmek istemiyor.
Kayınbirader , benim bir izin gunume iki gün para kesiliyor( para vereceğiz dedi ya ailesi fazlasını alacak) ben gidemem o yorgunluğun üzerine iş var diyor. Sanki benim kocam yatacak .
Kv okumam yazmam yok diyor. Ama işine gelince herşeyi en iyi o bilir.
Eşime ısrar ediyorlar çünkü biliyorlar para almayacak her işi halledip gelecek.
Özellikle eşimi isteyen yok manevi yönden , eşimden başka yapacak yok kimse ilgilenmek istemiyorlar.
Ailenin diğer üyelerinde oldukça sıkıntı var söylediklerinize göre. Ama görümceyle durumunuz nasıl? Yani onunla ilişkide problem yoksa diğerlerinin faturasını ona kesmemelisiniz. Eğer maddi kesinti sizi çok zora sokmayacaksa eşiniz de gitmek istiyorsa engel olmayın kardeşi sonuçta.
kızı tek başına mı gönderiyorsunuz bu en önemli gününde diyenler bence ufacık bir ayrıntıyı atlıyor, zaten kız tek başına gitmek istiyor de ailesi ona biri SAHİP çıksın diye abiyi devreye sokuyor. yoksa kardeşin abi beni kayda götür yurt ayarla diye bir talebi olmamış anladığım kadarıyla :) bu arada zaten üniversiteyi kazanların bir çoğu artık kaydını kendi yaptırıyor zaten. özel yurtlar konusunda da kız kardeşin bir süredir çalıştığını ve kendi parasını kazandığını, diğer abiye tatlı falan alındığını düşünürsek bir-iki yurt gezip fiyat alabilir diye düşünüyorum. bunu yapamayacağını düşünse zaten dile getirebilirdi, yalnız gitmek istemezdi.... kendisi yalnız gitmek istiyor sonuçta değil mi :)
Götürmeyeceğinizi söylediğiniz halde hala ısrar mı ediyorlar? Görümceniz kimin iyiliğini düşündüyse, fedakarlık yapıp o götürsün. Uzatmalarına izin vermeden kestirip atın bence. Diğer abisi ile biryere giderken her şeyin parasını verip, size gelince sömürüyorsa, o abisi götürmeli onu.
Anne baba niye götürmüyorHala ısrar var ve haber ver diye mesaj atılıyor eşime. Akşam konusacak herkesle. Kayınbiraderim ben izin alamadım demis, benim eşim için götürür o ya falan demiş bide
Özgüven meselesi çok göreceli bir konu. Özgüven sahibi olacak diye başı boş da bırakılmaz, sürekli elinden tutup götürmek de olmaz.Google maps el haritaları vs vs çözüm yolu çok şu güne kadar çoğu şeyimi kendim yaptım Samsuna gittim bursaya gittim sırf gezmek için bide biraz eğitimle alakalı aile nelerden tehlike geleceğini zor durumda ne yapılması gerektiğini herşeyi öğretmek zorunda kendide öğrenmek zorunda evet burası Türkiye haberler sürekli cinayet kadına şiddet ölüm ama heryerde var bunlar sırf bunlardan dolayı spora gittim nasıl kendimi korurum diye insan bir şeylere cesaret etmek zorunda ben o bireyi ne kadar korursun ilerde o kadar zarar görür o kendini korumayı bişeyler yapmayı öğrenmek zorunda tabiki yeri gelir dururum arkasında ama üniyi kayıtta bile ben götürürsem herşeyini ben yaparsam özgüvensiz cesaretsiz korkak birini yetiştirmiş olurum.
En kötüsü madem güvenemiyorum insanlara kızıma bişey olur diye korkuyorum kızımı bindiririm otobüse arkasından gider takip ederim ama o bilir tek başıma yapıyorum der özgüveni kazanır ayaklarının üstünde durur ama tek yapması lazım bişeyleri hayat böyle değil mi tek doğar tek ölürüz evlensek tekiz insanoğlu çoğu zaman tektir.
Aynen.. Bu konudakilere bakılırsa hemen hadi deyip göndermek lazım çocuğu.. Üniversite kaydına aileyle gitmek ezikliktir diyen bile olmuş.. Neyin kafası bu bir anlasamÖzgüven meselesi çok göreceli bir konu. Özgüven sahibi olacak diye başı boş da bırakılmaz, sürekli elinden tutup götürmek de olmaz.
Üniversiteyi babamın yanında okudum. Kaydı da babamla beraber yaptık. Hiç ozguvensiz de hissetmedim kendimi.
Ama bir anne olarak kızım okumaya gidecekse onunla giderim çevreyi, yasayacagi ortamı görürüm, alışma sürecinde yanında olurum. Yeni hayata başlamasına yardımcı olurum.
Hadi kızım al valizini güle güle demem.
Oğlum yok ama olsaydı onun için de aynısını yapardım. Artık kızı erkeği kalmadı çünkü. Tehlike her iki cins içinde aynı.
Ezikliktir demedi kimse, lütfen kelimeleri çarpıtmayalım. "eziklik olarak görüyorlar, onlara göre Ezikliktir" demişler. Ki haklılar, çoğu genç aileyle okula gitmeyi vs eziklik olarak görüyor, çevreme böylesi çok var.Aynen.. Bu konudakilere bakılırsa hemen hadi deyip göndermek lazım çocuğu.. Üniversite kaydına aileyle gitmek ezikliktir diyen bile olmuş.. Neyin kafası bu bir anlasam
Galiba ben anlatamadım derdimi tabiki başı boş bırakmak değil demek istediğim gidilir bakılır yeri gelir 1 2 gün kalınır cevre gözlemlenir gerekirse önceden gidilir konuşulur cevreyle kişisel bir konu bu sonuçta ama ilk gidip kaydını kendi yapar ben ikinci gidişinde destek olurum kalkıpta atıcak değilim git oku diye ama benim kendi düşünceme göre kendi başına gidebilir kaydını yapabilirÖzgüven meselesi çok göreceli bir konu. Özgüven sahibi olacak diye başı boş da bırakılmaz, sürekli elinden tutup götürmek de olmaz.
Üniversiteyi babamın yanında okudum. Kaydı da babamla beraber yaptık. Hiç ozguvensiz de hissetmedim kendimi.
Ama bir anne olarak kızım okumaya gidecekse onunla giderim çevreyi, yasayacagi ortamı görürüm, alışma sürecinde yanında olurum. Yeni hayata başlamasına yardımcı olurum.
Hadi kızım al valizini güle güle demem.
Oğlum yok ama olsaydı onun için de aynısını yapardım. Artık kızı erkeği kalmadı çünkü. Tehlike her iki cins içinde aynı.
Anne baba niye götürmüyor
Kimse ezikliktir demedi mi? Kelimeleri mi çarpıtıyorum?Ezikliktir demedi kimse, lütfen kelimeleri çarpıtmayalım.
koskaca üni ye de abiyle aileyle gitmek daha da ezik bence.. İlkokul çocugu gibi..
Ahahha tamam o zaman, bir yorum görmemiş olabilirim, olur böyle şeyler Nicedays :)Kimse ezikliktir demedi mi? Kelimeleri mi çarpıtıyorum?
Valla ben öyle düşünmüyorum ama farklı fikirler olmalı değil mi?Ahahha tamam o zaman, bir yorum görmemiş olabilirim, olur böyle şeyler Nicedays :)
Bu arada bende öyle düşünüyorum, o ne ya öyle üniversiteyi kazanan insan tek başına gidebilmeli ama işte ebeveynler. Gençlerin bazı işlerini kendilerinin görmesine izin vermeliler. Bu insanlar her işini ebeveyni ya da başkası halletttiğinde nasıl hayata hazırlanacaktır?
Ben anladım ne demek istediğinizi. Kaydını kendim yap demek atmak değil zaten ama bana ters. Görüp de kendim yerleştirmem lazım.Galiba ben anlatamadım derdimi tabiki başı boş bırakmak değil demek istediğim gidilir bakılır yeri gelir 1 2 gün kalınır cevre gözlemlenir gerekirse önceden gidilir konuşulur cevreyle kişisel bir konu bu sonuçta ama ilk gidip kaydını kendi yapar ben ikinci gidişinde destek olurum kalkıpta atıcak değilim git oku diye ama benim kendi düşünceme göre kendi başına gidebilir kaydını yapabilir
valla açıkçası öyle gibi yani düşünsenze koskaca uni.Kimse ezikliktir demedi mi? Kelimeleri mi çarpıtıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?